Kreativ

ŠTÍTEK: Ivana Stráská

Ilustrační foto

Lidé na Prachaticku mohou roušky sundat od středy 19. srpna

Epidemiologická situace se na jihu Čech vyvíjí dobře a podle hygieniků odpadly důvody pro další trvání mimořádného opatření, které se týká hlavně Prachaticka. Nošení roušek ale doporučují dál, hlavně tam, kde se schází více lidí najednou. 

Cenu hejtmanky Jihočeského kraje za zachování a rozvoj lidových tradic za rok 2020 získala Růžena Vinciková, převzala ji v sobotu 15. srpna v hoslovickém mlýně.

Cenu hejtmanky si v sobotu převzala Růžena Vinciková

Cenu hejtmanky Jihočeského kraje za zachování a rozvoj lidových tradic za letošní rok získala Růžena Vinciková. Během dožínek konajících se v sobotu 15. srpna v areálu Vodního mlýna Hoslovice na Strakonicku jí plaketu předala osobně hejtmanka Ivana Stráská.

Farma v šumavských Bošicích.

Šumava je na špici obliby mezi českými návštěvníky

Šumava je dlouhodobě jednou z nejoblíbenějších domácích dovolenkových destinací tuzemských turistů. Svou pozici stálice na samém vrcholu žebříčku popularity znovu potvrdila i v červnovém průzkumu společnosti STEM/MARK pro iniciativu Zachraňme turismus. Šumavu v něm za svůj cíl číslo jedna v Česku označilo šest z deseti respondentů ankety. Každý druhý by pak vyrazil na jih Čech jako takový.

Přehled kandidujících stran a zatím známých lídrů pro krajské volby 2020 v jižních Čechách.

Krajské volby: Tři hejtmani i koronavir

Kandidátky podalo včas dvacet subjektů. V minulých volbách to bylo 23 subjektů. Nyní lze ještě v kandidátkách provádět změny, do registrace, která by měla být potvrzena 14. srpna.

Za ČSSD bude na jihu Čech, jako nezávislá, kandidovat šéfka zdejších hygieniků (u pultu). Na snímku s hejtmankou a volební "dvojkou" Antonínem Krákem.

Za ČSSD jde do voleb i šéfka jihočeských hygieniků Kvetoslava Kotrbová

Osmnáct žen a dvanáct nezávislých osobností z 55 kandidátů na krajské zastupitele, v jejich čele hejtmanka Ivana Stráská. A mezi nimi i Kvetoslava Kotrbová, ředitelka Krajské hygienické stanice České Budějovice. To je kandidátní listina jihočeských sociálních demokratů, kterou tento týden představili.

Letiště v Plané. Ilustrační foto.

Letiště v Plané už patří pouze kraji

Podepsáno. Za 6,5 milionu korun získal Jihočeský kraj i druhou polovinu akciové společnosti Jihočeské letiště, kterou dosud vlastnilo Statutární město České Budějovice.

Dnes již bývalý starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka.

Jak situaci v Jindřichově Hradci komentují sociální demokraté?

Jihočeská hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD) odvolání z funkce svého bývalého stranického kolegy a teď i bývalého starosty Jindřichova Hradce Stanislava Mrvky (Změna 2020) středeční zasedání jindřichohradeckého zastupitelstva nesledovala, čas trávila s dárci krve.

Koncert pro zaměstnance českobudějovické nemocnice.

Zdravotníkům děkovali koncertem

Hudba Hradní stráže a Policie České republiky poděkovala koncertem za práci všem lékařům, zdravotníkům a všem zaměstnancům Nemocnice České Budějovice, a.s., kteří se podíleli na zvládnutí pandemie koronaviru. 

Tým, který stál za velkou jihočeskou studií, představil její výsledky na tiskové konferenci na Krajském úřadě.

Výsledky velké studie: Protilátky má na Strakonicku a Písecku jen zlomek lidí

Pouhých 1,6 % lidí na Písecku a 2,3 % lidí ze zhruba dvou tisícovek otestovaných na Strakonicku má protilátky proti koronaviru a tuto infekci má tedy za sebou. To plyne ze srovnávací průřezové studie, kterou nechal zpracovat Jihočeský kraj a OIG Power. Žádné překvapení to ovšem není, iniciátoři studie s podobným výsledkem počítali.  

Tábor má od středy nové centrum pro odběr krve.

Tábor má nové centrum pro odběr krve

Každý čtvrtek celkem 60 lidí. Třicet dopoledne a stejný počet odpoledne. S takovou kapacitou počítá nové odběrové centrum pro dárce krve v Táboře.

Hejtman Jiří Čunek

Nejlepší je Čunek. Má ale jednu velkou potíž

Květnový průzkum společnosti SANEP zaměřený na hodnocení zvolených představitelů čtrnácti územně samosprávných celků - krajů, mezi něž patří i hl. město Praha, ukazuje, že nejlépe si dlouhodobě stále vede lidovecký hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek s aktuálním ziskem 43,2% kladných hlasů.

Hudba Hradní stráže a Policie ČR hrála v areálu budějovické nemocnice jako poděkování zdravotníkům za nasazení v době pandemie.

VIDEO: Jak poděkovat zdravotníkům v době koronavirové? Hudbou

Před areálem českobudějovické nemocnice čeká mluvčí policie Štěpánka Schwarzové na dva autobusy muzikantů. Hudba hradní stráže a Policie České republiky totiž v rámci akce Policie děkuje přijela v úterý zahrát zdravotníkům, lékařům, záchranářům a dalším profesím, které s policisty několik měsíců spolupracují a zvládají situaci kolem pandemie nemoci COVID-19.

Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

Komentář Tomáše Přibyla: Hejtmanství, pendleři a lidskost…

Jihočeské hejtmanství v čele s Ivanou Stráskou zvládlo koronakrizi dobře. Možná dokonce hodně dobře. Zvláště pak v jihočeských nemocnicích. A dokonce dokázalo najít společnou řeč i s opozicí v podobě spolupráce s Martinem Kubou, na testování promoření jihočeské populace.

Ilustrační foto.

Kraj chce testovat promořenost na Strakonicku a Písecku

Jihočeská hejtmanka Ivana Stráska informovala dnes ráno novináře o tom, že kraj spustí během dvou týdnů testování populace ve dvou jihočeských regionech. Cílem je zjistit, jaká je skutečná promořenost populace nemocí covid-19.

Vlevo na snímku je primář ARO českobudějovické nemocnice Richard Tesařík společně se svými kolegy.

Denně řeší nakažené

/HRDINOVÉ V PRVNÍ LINII/ Primářem ARO českobudějovické nemocnice je Richard Tesařík, který se při vizitě stýká s nakaženými pacienty Covid-19. Zároveň byl hejtmankou Jihočeského kraje, Ivanou Stráskou, jmenován do funkce krajského koordinátora intenzivní péče pro nemocné koronavirem.

Potraviny. Ilustrační foto.

Kraj představuje projekt Jižní Čechy léčí

Jižní Čechy léčí. Konkrétně díky potravinám, které se v tomto regionu produkují. Vyplývá to ze stejnojmenného projektu, na kterém spolupracuje Jihočeský kraj s českobudějovickou nemocnicí a Jihočeskou centrálou cestovního ruchu.

Primář ARO Nemocnice České Budějovice Richard Tesařík.

Řídí péči o nakažené pacienty

V pátek hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská jmenuje do funkce koordinátora intenzivní péče Jihočeských nemocnic primáře ARO z českobudějovické nemocnice, Richarda Tesaříka.

Ilustrační foto.

Hejtmanka varuje před podivnými obchodníky se zdravotnickým materiálem

Tisíce dobrovolníků a velké sponzorské dary v dnešní nelehké době svědčí o velké obětavosti lidí. Na druhé straně se ale objevuje i snaha vydělat na současné situaci. A dokonce se lze setkat i s úplnými podvodníky, kteří ani nedodají předražené zboží. Před pochybnými weby varuje i ministerstvo zdravotnictví.