Kreativ

ŠTÍTEK: Ivana Stráská

Nové letiště. Je reálné, že bude vydělávat?

Existenci jihočeského letiště prý ocení nástupci

České Budějovice/Planá – Modernizaci letiště komentovala ve čtvrtek při otevření terminálu a části aerodromu pro malá letadla hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD) jako problematické těhotenství a bolestný porod.

Nemocnice Písek otevřela zrekonstruovanou kapli.

Písecká nemocnice dokončila rekonstrukci kaple

Písek - Nemocnice Písek dokončila obnovu nejstarší a poslední samostatně stojící budovy v areálu, která dříve sloužila jako umrlčí komora, kaple a pitevna. Rekonstruovaný objekt bude nyní sloužit jako multifunkční prostor. Služby zde poskytne oddělení spirituální péče, logopedie, rehabilitace, technologicky je připraven i pro vzdělávání, konference či školení.

Letiště České Budějovice. Ilustrační foto.

Co s letištěm v Českých Budějovicích? Odpovědět může pracovní skupina

Budoucnost Jihočeského letiště v Českých Budějovicích zatím zůstává nejasná. Čtvrteční jednání města České Budějovice a Jihočeského kraje jednoznačnou odpověď nepřinesla. Obě strany se dohodly, že se dohodnou - konkrétní řešení totiž bude hledat nově vytvořená pracovní skupina. 

V pátek se uskutečnilo slavnostní otevření Lékařského domu Géčko. Přítomni byli nejen zástupci investora, ale také hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská či ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

V lékařském domě už ordinují

České Budějovice – Loni v červnu začali s pracemi, v pátek slavnostně otevřeli. Řeč je o Lékařském domu Géčko, který vyrostl v lokalitě sídliště Vltava.

Premiér Babiš přijal petici za Šumavu a vnímá omezení ochrany přírody jako nástroj pro boj se suchem.

Premiér Babiš přijal petici za Šumavu

Šumava - Předseda Vlády České republiky Andrej Babiš dne 7. května 2019 přijal "Petici za zákon pro zelené lesy Šumavy", která obsahuje 11 771 podpisů občanů.

Martin Kuba a Dagmar Škodová Parmová. Ilustrační foto.

Město a kraj chce nejlepší učitele

České Budějovice – Návrh na zavedení dotačního programu k získání nejlepších absolventů Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity (JU) a dalších pedagogických fakult v ČR do českobudějovických základních škol chce předložit zastupitelům budějovická opoziční ODS.

Na severním okraji Českých Budějovic ve středu začala stavba dálničního obchvatu města v úseku Úsilné – Hodějovice.

Urychlit dostavbu dálnic má pomoci čtveřice podpisů

Střední Čechy – Posunout a urychlit přípravy dostavby dálnic D3 a D4 i souvisejících staveb v podobě přivaděčů by měla spolupráce Středočeského kraje s Jihočeským – a také s ministerstvem dopravy a s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD). Hovoří o tom memorandum, které si z mateřské pauzy ve středu odskočila na jih Čech podepsat hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).

Šumava. Ilustrační foto

Chceme jižní Čechy zelené, říkají radní kraje

Jižní Čechy – Rada Jihočeského kraje nesouhlasí s rozšířením bezzásahového území na Šumavě. Takový je výsledek čtvrtečního setkání představitelů kraje. Stanovisko kraje má zástupce Jan Zahradník přednést 5. dubna na Radě národního parku.

Aktiv hasičů okrsku Chyšky.

Chyšecký hasičský okrsek vyhodnocoval loňský rok

Chyšky - Do konce února se uskutečnily v okrese Písek výroční aktivy hasičských okrsků. Chyšecký hasičský okrsek zhodnotil svojí činnost a plán na tento rok na aktivu už 25. ledna. V salónku restaurace U Čižinských v Chyškách se sešli zástupci šesti hasičských sborů, jmenovitě z Chyšek, Květuše, Nové Vsi, Nosetína, Vlksic a Stříteže.

V Poslanecké sněmovně se 19. února konalo veřejné slyšení k petici Za zákon pro zelené lesy Šumavy.

Sněmovna uznala petici za zelené lesy Šumavy

Šumava - V Poslanecké sněmovně se 19. února konalo veřejné slyšení k petici "Za zákon pro zelené lesy Šumavy", kterou podepsalo 10 701 občanů. Jedním z petentů je i prezident republiky Miloš Zeman. S podporujícím projevem na zasedání petičního výboru vystoupila také jihočeská hejtmanka Ivana Stráská.

Nové dětské oddělení ve čtvrtek slavnostně otevřela táborská nemocnice.

OBRAZEM: Nemocnice otevřela nové dětské oddělení

Tábor - Nové dětské oddělení ve čtvrtek slavnostně otevřela táborská nemocnice. Otevření se kromě vedení nemocnice zúčastnila celá řada významných hostů, mezi nimiž nechyběla hejtmanka Ivana Stráská či senátor Jaroslav Větrovský.

České dráhy - Ilustrační foto

České dráhy budou na jihu jezdit dál

České Budějovice – Příštích deset let povozí cestující na jihočeských železnicích České dráhy. Jsou jediným zájemcem o jejich provozování.

Regiopanter

Leo Express soutěž na jihu Čech vzdal. O smlouvu za miliardy se ucházejí jen ČD

V tendru Jihočeského kraje za šest miliard korun na desetileté provozování železničních tratí zůstaly jako jediný účastník České dráhy. Firma Leo Express ve středu z výběrového řízení odstoupila. Do konce dubna chce mít kraj s národním dopravcem smlouvu o smlouvě budoucí. Jde o provoz motorové i elektrické trakce a speciální trati takzvané Bechyňky, objem 5,5 milionu kilometrů ročně. Novinářům to dnes řekla jihočeská hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD).

Předávání pamětních medailí jihočeským osobnostem, které dlouhodobě podporují dobrovolné hasiče. Na snímku je emeritní starosta SDH JčK Václav Žižka se zástupci firmy Essox.

Dobrovolní hasiči předávali pamětní medaile

České Budějovice - Jihočeským osobnostem, které dlouhodobě podporují dobrovolné hasiče, udělil jejich starosta Jiří Žižka pamětní medaile. Ocenění získala také hejtmanka Ivana Stráská

Vyhlášení výsledků 54. ročníku tradiční ankety o desítku jihočeských sportovců roku se zúčastnila i jihočeská hejtmanka Ivana Stráská se svými náměstky.

Hezká tradice, chválila anketu paní hejtmanka

České Budějovice – Výsledky 54. ročníku ankety o desítku jihočeských sportovců roku Deník přinesl ve svém úterním vydání, ale nejzajímavějšími hlasy a postřehy se k setkání s elitní desítkou v Kulturním domě Metropol v Č. Budějovicích ještě vracíme.

Hejtmanky Jaroslava Pokorná Jermanová a Ivana Stráská při podpisu memoranda.

S jihem Čech se Středočeši kamarádí

Střední Čechy - Společné silnice i železniční tratě, společný tok řeky Vltavy - a společná také řada starostí i zájmů. Třeba těch, které se týkají památek kolem společné hranice. Takové jsou úzké vazby dvou krajů - Středočeského a Jihočeského. V červnu se hejtmanky Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) a Ivana Stráská (ČSSD) domluvily na mnohem těsnější vzájemné spolupráci - a nyní už je to i černé na bílém.

Ilustrační foto

Na lyžák pojedou i chudší děti

České Budějovice – Deset milionů korun dostanou na lyžařský výcvik studenti středních škol zřizovaných krajem, které finanční situace rodiny z účasti vyřazuje.

Jihočeské nemocnice uspěly v soutěži.

Nemocnice patří stále mezi TOP v republice

Strakonice – Jihočeské nemocnice opět zaznamenaly úspěch v celorepublikovém prestižním projektu Nemocnice roku. Strakonická nemocnice nemocnice je čtvrtou nejlepší nemocnicí v České republice, dále se umístila na 3. místě v hodnocení zaměstnanců.

Žáci ze strakonické školy, mají k dispozici novou učebnu, kde si vyzkoušejí práci na reálných strojích.

Žáci ze strakonické školy mají novou učebnu

Strakonice - "Vypadá to úžasně, moc se na práci na těchto strojích těším. Je to prostě špička," šestnáctiletý student strojírenství Lukáš Hejhal takto okomentoval vybavení nové učebny, kde bude získávat první ostruhy ve svém oboru.

Setkání s hejtmankou Ivanou Stráskou.

S hejtmankou o zaměstnanosti

České Budějovice /VIDEO/ - Nedostatek technicky kvalifikovaných pracovníků. Cizinci v bílých pláštích léčí i jihočeské pacienty. Dálnice a letiště – jak mohou změnit nabídku pracovních míst na jihu Čech. To jsou témata, o kterých se diskutovalo při pondělním dopoledním Setkání s hejtmankou Jihočeského kraje Ivanou Stráskou zaměřeném na zaměstnanost.

Vodní dílo Orlík.

Milionem chce kraj pročistit vodu v Orlíku

Střední Čechy - Sebrat sinicím potravu - a tím přispět ke zlepšení kvality vody v oblíbené koupací oblasti na Orlíku. To je společným cílem hejtmanství ve středních a jižních Čechách. Oba kraje chtějí usilovat o snížení přísunu fosforu na společné hranici. Jak na to, by měla napovědět studie, na jejíhož zhotovitele vyhlásí výběrové řízení Jihočeský kraj.

Ilustrační foto

Dobrá zpráva pro občany: stát chce investovat do tratí na jihu Čech

České Budějovice – Že budoucnost dopravy je na železnici, míní hejtmanka Ivana Stráská. Ve čtvrtek za kraj podepsala s generálním ředitelem Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Jiřím Svobodou memorandum o spolupráci při rozvoji dopravní infrastruktury a zajištění provozu na železnici v Jihočeském kraji.