Kreativ

ŠTÍTEK: Ivana Stráská

Štěpán Pavlík.

Štěpán Pavlík: Nadějné zprávy, i když není důvod k jásotu

V pondělí 23. března v podvečer skončila téměř dvouapůlhodinová videokonference s hejtmankou Jihočeského kraje Ivanou Stráskou, epidemioložkou Krajské hygienické stanice Jitkou Luňáčkovou a starostkami či starosty všech 17 měst obcí s rozšířenou působností v Jihočeském kraji a jejích krizových pracovníků.

Hejtmanka Ivana Stráská hovořila na tiskové konferenci v pondělí ráno na Krajském úřadě Jihočeského kraje k současné situaci šířícího se koronaviru.

Hejtmanka: Kraj kupuje roušky

Ve středu 18. března do 15. hodiny potvrdily laboratoře českobudějovické nemocnice jeden nový pozitivní případ nákazy koronavirem. Jejich počet na jihu Čech tak dosáhl sedmnácti.

Hejtmanka Ivana Stráská hovořila na tiskové konferenci v pondělí ráno na Krajském úřadě Jihočeského kraje k současné situaci šířícího se koronaviru.

V kraji zřídí testovací místa

Omezení běžného provozu nemocnic, rozšíření testovacích míst. Takový je výsledek pondělního zasedání Krizového štábu Jihočeského kraje.

Odběrová místnost v nemocnici - ilustrační foto

Koronavirus má i lékařka ze Strakonic. Poliklinika se uzavře

Lékařka polikliniky ve Strakonicích je nakažená koronavirem. Poliklinika, soukromé zařízení, se na tři dny zavře a bude se dezinfikovat. Město 16. března zavře školky. V poliklinice pracuje asi 50 zdravotníků. Ve městě bude od pondělí zavřený městský úřad, fungovat budou jen některá pracoviště. ČTK to dnes řekli starosta Břetislav Hrdlička (Strakonická Veřejnost), jihočeská hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD) a ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala. V ČR jde již o několikátý případ, kdy je mezi nakaženými zdravotník, dva lékaři jsou nakaženi v Olomouci.

Koronavirus - Ilustrační foto

Koronavirus: O mateřinkách může rozhodnout i hejtmanka

Vyhlášený stav nouze v České republice může ovlivnit případné uzavření mateřských škol v jihočeské metropoli. Podle náměstka primátora Viktora Vojtka totiž řada pravomocí nyní přejde na jihočeskou hejtmanku Ivanu Stráskou.

Ilustrační foto

Koronavirus: Kraj plánuje, že pohlídá děti zdravotníkům

Jihočeský kraj uvažuje o možnosti zřídit speciální centra, kde by bylo možné zajistit hlídání dětí jihočeských zdravotníků. Po středečním jednání bezpečnostní rady kraje to uvedla hejtmanka Ivana Stráská. Cílem zvažovaného opatření je zajistit co nejvyšší počet sil v aktivní službě.

Brífing Jihočeského kraje po pondělním setkání pracovní skupiny.

Hejtmanka ke koronaviru: My se obáváme, že nezůstaneme ostrovem bez nemoci

Na pondělním brífingu, který následoval po setkání pracovní skupiny Jihočeského kraje, hejtmanka Ivana Stráská společně s ředitelkou Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje (KHS JČK) Kvetoslavou Kotrbovou sdělily, že na jihu Čech není potvrzený žádný pozitivní případ koronaviru.

Armádní Sokol nahradí moderní EC 135, který standardně používá celá Evropa.

Letecká záchranná služba se vrátí do Plané

Tendr Ministerstva zdravotnictví na provoz Letecké záchranné služby (LZS) vyhrála firma DSA z Hradce Králové. Armádní W-3A Sokol tak z Bechyně bude pro pacienty létat už jen do konce roku. Od ledna jej nahradí nejpoužívanější vrtulník v Evropě, EC 135.

Nový transfuzní a rehabilitační pavilon v českobudějovické nemocnici.

Krev už budete v krajském městě darovat v novém pavilonu T

Nový pavilon T v úterý slavnostně otevřeli zástupci českobudějovické nemocnice a hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská. V novém objektu bude umístěna lůžková část rehabilitačního oddělení se všemi terapeutickými pracovišti a stanice dárců krve transfúzního oddělení.

Konference s názvem Jižní Čechy 2020+ Kraj, kde se dobře žije.

Konference: V kraji chybí lékaři záchranky

V českobudějovickém Clarion Congress Hotelu se v pondělí uskutečnila konference s názvem Jižní Čechy 2020+ Kraj, kde se dobře žije. O aktuálních problémech našeho kraje diskutovali například hejtmanka Ivana Stráská, senátor Mikuláš Bek, přírodovědec a vysokoškolský pedagog Jakub Hruška. S prezentací vystoupil také europoslanec, člen Evropské lidové strany Stanislav Polčák.

Ilustrační foto.

Opozice nezastavila přípravu parkoviště pro kamiony u letiště

ODS se v krajském zastupitelstvu nepodařilo zastavit přípravu parkoviště pro kamiony v areálu českobudějovického letiště za 250 milionů korun. Vedení kraje ale připustilo, že projekt zatím zastavilo a bude se ještě řešit po dalších jednáních.

Zleva: Vlastimil Kopeček (ředitel CPDM), Jitka Šálená (pracovnice Odboru evropských záležitostí KÚ JČK a garantka  výstav v budově krajského úřadu) a Václav Votruba (novinář a spisovatel, autor knihy o CPDM).

OBRAZEM: Výstava na kraji mapuje dvacet let Centra pro pomoc dětem a mládeži

Desítky lidí se ve středu 5. února zúčastnily vernisáže retrospektivní výstavy Centra pro pomoc dětem a mládeži Český Krumlov (CPDM), která je nainstalována v hlavní budově Krajského úřadu Jihočeského kraje. Výstavu zahájila jihočeská hejtmanka Ivana Stráská, nechyběl u toho ani Miroslav Hrdina, vedoucího oddělení mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského úřadu Jihočeského kraje.

Zleva: Vlastimil Kopeček (ředitel CPDM), Jitka Šálená (pracovnice Odboru evropských záležitostí KÚ JČK a garantka  výstav v budově krajského úřadu) a Václav Votruba (novinář a spisovatel, autor knihy o CPDM).

OBRAZEM: Výstava na kraji mapuje dvacet let Centra pro pomoc dětem a mládeži

Desítky lidí se ve středu 5. února zúčastnily vernisáže retrospektivní výstavy Centra pro pomoc dětem a mládeži Český Krumlov (CPDM), která je nainstalována v hlavní budově Krajského úřadu Jihočeského kraje. Výstavu zahájila jihočeská hejtmanka Ivana Stráská, nechyběl u toho ani Miroslav Hrdina, vedoucího oddělení mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského úřadu Jihočeského kraje.

ck tipy ples ilustrační1

Oblastní charita Třeboň pořádá ples

Záštitu nad 14. Charitním plesem, který se ve společenském sále třeboňské Besedy koná v pátek 7. února od 19.30 hodin, převzali hejtmanka Ivana Stráská a starosta Třeboně Jan Váňa.

Strakonická nemocnice má nové lůžko pro pacienty.

Moderní lůžko pro nejlepší nemocnici 2019

Ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala převzal v pondělí 27. ledna cenu pro nejlepší nemocnici v ČR za rok 2019. Tou je moderní lůžko Eleganza 4 v ceně 115 000 korun.

Tragický požár ve Vejprtech

Po požáru ve Vejprtech se prověří bezpečnost i na jihu Čech

Po nedělním tragickém požáru v domově pro zdravotně postižené ve Vejprtech, kde zemřelo osm lidí, podle náměstka hejtmanky pro sociální věci Zdeňka Dvořáka budou nyní ředitelé podobných zařízení v Jihočeském kraji požádáni o mimořádnou prověrku bezpečnostního systému.

Jiří Zimola odstoupil z pozice krajského předsedy ČSSD.

Nová éra jihočeské ČSSD. Bez Jiřího Zimoly

Dlouho byli politickými souputníky. Teď to vypadá, že někdejší jihočeský hejtman Jiří Zimola a jeho dlouholetá první náměstkyně a současná hejtmanka Ivana Stráská půjdou do letošních krajských voleb jako soupeři.

Jiří Zimola.

Jiří Zimola skončil ve vedení jihočeské ČSSD

Velké změny čeká složení předsednictva jihočeské ČSSD. Na pondělním jednání krajského výkonného výboru odstoupil z pozice krajského předsedy strany Jiří Zimola. Spolu s ním se svých funkcí vzdali i místopředsedové jihočeské ČSSD Stanislav Mrvka a Jaroslav Kupsa. Jihočeské sociální demokraty povede do letošních krajských voleb současná hejtmanka Ivana Stráská.

Návštěvnické centrum Správy NP Šumava v Kvildě dává možnost návštěvníkům nahlédnout do života jelena a rysa. Ilustrační foto

Soud odmítl žalobu Jihočeského kraje na MŽP a NP Šumava

Krajský soud v Českých Budějovicích odmítl žalobu Jihočeského kraje na ministerstvo životního prostředí a Správu Národního parku (NP) Šumava. Kraj tvrdil, že ho instituce prakticky vyloučily z jednání o novém rozčlenění zón ochrany přírody v šumavském národním parku. O rozsudku ČTK informovala mluvčí ministerstva Petra Roubíčková. Proti rozhodnutí lze podat kasační stížnost do dvou týdnů od doručení rozsudku.  

Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská a ředitel HZS Jihočeského kraje Lubomír Bureš ocenili Davida Slepičku za záchranu života mladého chlapce.

Hejtmanka a ředitel hasičů ocenili záchranu života

Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská a ředitel Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Lubomír Bureš ocenili tento týden Davida Slepičku z Týna nad Vltavou. V listopadu letošního roku zachránil David Slepička život teprve čtrnáctiletému chlapci.