Kreativ

ŠTÍTEK: hudební skupina

Z vánočního koncertu vlašimské dechové hudby Sebranka.

Kapela Sebranka připravila na vánoční koncert ve Vlašimi několik překvapení

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Dechová hudba Sebranka připravila na sobotu 16. prosince svůj již tradiční vánoční koncert, který se uskuteční od 18 hodin v sále Kulturního domu Blaník ve Vlašimi. Pod vedením kapelníka Luboše Průši nebudou chybět zpěváci Milan Cacák a Antonín Jandejsek ani zpěvačky Lucie Černá a Eliška Průšová.

Decolt — Věra Špinarová revival vystoupil na náměstí v Hranicích, středa 13. prosince 2023.

VIDEO: Vánoce v Hranicích jsou v plném proudu. Těšte se na Tanju i Fleret

Vánoční program v Hranících se přehoupl do druhé poloviny a stále je, na co se těšit. Na náměstí už vystoupili Bohuš Matuš, Tereza Mátlová, Roman Dragoun nebo Marcel Woodman, a pódium bude patřit dalším zvučným jménům. Do Hranic míří rocková diva Tanja, zpěvák David Uličník ze 4TETu, energická kapela s velkou dechovou sekcí The People nebo dvorní kapela Valašského království Fleret.

V neděli v 18 hodin bude tradičně uloženo Jezulátko do dřevěných jesliček v betlému na plzeňském náměstí Republiky.

Tipy na víkend: V Plzni uloží Jezulátko do jesliček, Střihavka podpoří klášter

S pokračujícím adventem je týden před Vánocemi spojena řada akcí v regionu. Největší událostí spojenou s nadcházejícími svátky přitom bude uložení Jezulátka do plzeňského betlému na náměstí Republiky. Připraveny jsou různé koncerty, živý betlém v zoo, akce na pomoc psům v horšovskotýnském útulku či zvířatům v záchranné stanici ve Spáleném Poříčí. Charitativní podtext bude mít také koncert Kamila Střihavky v kláštěře v Kladrubech, výtěžek z něho půjde právě na obnovu této památky.

Senioři v netolické Pohodě se připojili k Česko zpívá koledy.

Koledy s Deníkem zpívali senioři v netolické Pohodě

Úderem 18. hodiny ve středu opět zazněly oblíbené koledy napříč republikou. Na Prachaticku mezi pravidelné účastníky akce Deníku a Českého rozhlasu Česko zpívá koledy patří Domov seniorů Pohoda. A letos se do toho klienti domova pořádně "opřeli". 

Házenkáři Karviné chtějí rok 2023 zakončit výhrou.

Tipy na víkend. Na Karvinsku advent, sport i vánoční vlak

Jak si užít nastávající víkend? Přinášíme pravidelnou várku tipů na víkendové akce v Moravskoslezském kraji. Na Karvinsku můžete nasát předvánoční atmosféru v Těšíně či Bohumíně, do Karviné a Havířova můžete vyrazit na sport anebo se vydejte na Vánoční vlak.

Nová lanovka na severní sjezdovce Ski Bílá v Beskydech.

Tipy na víkend. Na Frýdecko-Místecku betlémy ze světa i nová lanovka

Jak si užít nastávající víkend? Přinášíme pravidelnou várku tipů na víkendové akce v Moravskoslezském kraji. Na Frýdecko-Místecku můžete zhlédnout krásné betlémy, dramatizaci Erbenových básní nebo si užít otevření nové lanovky na Bílé. Hodně se toho ale děje i jinde. Více v Tipech Deníku.

Adventní jarmark v Novém Jičíně - 6. prosince 2023.

Tipy na víkend. Na Novojičínsku jarmarky, koncerty i šlágr v házené

Jak si užít nastávající víkend? Přinášíme pravidelnou várku tipů na víkendové akce v Moravskoslezském kraji. Na Novojičínsku pokračuje Adventní jarmark se zajímavým programem v Novém Jičíně, sportovní fanoušci si přijdou na své třeba při extraligovém zápase v házené v Kopřivnici. Hodně se toho ale děje i jinde. Více v Tipech Deníku.

Vánoční trhy v Opavě.

Tipy na víkend. Na Opavsku jarmarky, koncerty i Betlémské světlo

Jak si užít nastávající víkend? Přinášíme pravidelnou várku tipů na víkendové akce v Moravskoslezském kraji. Na Opavsku se mohou lidé těšit na další adventní kocerty, Opava bude žít ve znamení trhů s bohatým programem a zkrátka nepříjdou ani zájemci o Betlémské světlo. Hodně se toho ale děje i jinde. Více v Tipech Deníku.

Zpěvačka Aiko v národním kole soutěže Eurovize

Hudební soutěž Eurovize: Česko bude reprezentovat zpěvačka Aiko

V národním kole Eurovize (ESC) zvítězila na základě hlasování fanoušků zpěvačka Aiko. Příští rok bude Českou republiku reprezentovat v této mezinárodní televizní hudební soutěži. Oznámila to Česká televize, která minulý týden v přímém přenosu z pražského klubu Roxy představila sedmičku účastníků. Lidé poté mohli sedm dní hlasovat přes oficiální aplikaci Eurovision Song Contest či web ČT. V národním kole byly vedle Aiko ještě zpěvačky Elly, Gianna Lei a Lenny, kapela MYDY a zpěváci Tom Sean a Tomas Robin.

Zpívající bubeník Vítězslav Vávra v roce 2004

Bubeník Vítězslav Vávra: Holky mu skákaly do postele. Slavíka mu vzala strana

V 80. letech patřil k nejpopulárnějším osobnostem československého šoubyznysu. Tvrdí, že v roce 1981 dokonce obdržel nejvíc hlasů v anketě Zlatý slavík, ale cenu přesto získal Karel Gott. Jeho hity Holky z gymplu, Citrónová holka, Dívka z heřmánkové návsi a další si přesto našly cestu k srdcím fanoušků populární hudby. Další díl seriálu Zpívali v osmdesátkách je věnován Vítězslavu Vávrovi.

Koncert kapely Divokej Bill na trutnovském Bojišti. Na snímku před lidmi zpěvák Vašek Bláha.

Když nám u koled vypadne text, Ústečáci pomůžou, věří zpěvák Divokýho Billa

/ROZHOVOR/ Když Vašek Bláha ze skupiny Divokej Bill zpívá koledy, vždy ho to hodně dojme. „Dolehne na mě ta atmosféra a síla okamžiku,“ uvedl v rozhovoru pro Deník. Jestli chcete vidět a slyšet, jak se kytarista Divokýho Billa dojímá, tak dorazte ve středu 13. prosince na Lidické náměstí v Ústí nad Labem. Tam bude Vašek a jeho kapela od 18:00 zpívat v rámci akce Česko zpívá koledy.

Koncert kapely Divokej Bill na trutnovském Bojišti. Na snímku před lidmi zpěvák Vašek Bláha.

Když nám vypadne text u koled, tak Ústečáci pomůžou, věří zpěvák Divokýho Billa

/ROZHOVOR/ Když Vašek Bláha ze skupiny Divokej Bill zpívá koledy, vždy ho to hodně dojme. „Dolehne na mě ta atmosféra a síla okamžiku,“ uvedl v rozhovoru pro Deník. Jestli chcete vidět a slyšet, jak se kytarista Divokýho Billa dojímá, tak dorazte ve středu 13. prosince na Lidické náměstí v Ústí nad Labem. Tam bude Vašek a jeho kapela od 18:00 zpívat v rámci akce Česko zpívá koledy.

Vojtěch Dyk připravuje sérii koncertů Dyk sou Vánoce

Vojtěch Dyk: Mé srdce nedokáže přenést něco, k čemu nemám niterný vztah

Dyk sou Vánoce. Pod tímto názvem připravuje sérii vánočních koncertů v pražské Lucerně zpěvák, hudebník a herec Vojtěch Dyk. Se svými fanoušky se sejde ve třech termínech, 20., 21. a 22. prosince, aby jim nabídl klasické, ale i autorské skladby v originálních aranžmá. Hostem bude jeho žena, herečka Tatiana Dyková.

Páteční večer patřil stovkám posluchačů ústecké kapely UDG, která zvládla nejen naplnit, ale i roztančit ústecký Národní dům.

FOTO: Super pařba! Kapela UDG řádila v Národním domě, už vyhlíží Majáles

/VIDEO/ Byla to jízda! Páteční večer patřil stovkám posluchačů ústecké kapely UDG, která zvládla naplnit i roztančit Národní dům, v Ústí nad Labem totiž pokračovalo její vánoční turné. „Chtěli jsme zkusit něco nového, proto jsme vybrali nároďák,“ vzkázal bubeník Tomáš Staněk, proč tentokrát UDG nevsadili na osvědčený klub Doma.

Z vánočního setkání klientů Zahrady v kladenském Kině Sokol.

Klienti Zahrady Kladno roztančili kinosál za doprovodu kapely Orchestar

/VIDEO, FOTO/ Zahrada Kladno – poskytovatel sociálních služeb uspořádala v pátek v kladenském Kině Sokol vánoční odpoledne, které bylo určeno nejen klientům, ale také jejich rodinným příslušníkům, přátelům, známým a mecenášům. Stejně jako v minulých letech panovala v sále velmi přátelská vánoční atmosféra za doprovodu kapely Orchestar.

Koncert Wohnoutů se uskutečnil v pátek 8. prosince v kralupském kulturním domě.

Kapela Wohnout zahrála v Kralupech nad Vltavou. Přivezla unplugged koncert

/FOTO, VIDEO/ Jako v obývacím pokoji kapely Wohnout se cítili návštěvníci kulturního domu Vltava v Kralupech nad Vltavou. Na tamním pódiu se uskutečnil v pátek 8. prosince akustický koncert. Jedná se o druhý ročník takzvané unplugged tour, který Wohnouti pořádají. A příští rok plánují další.

Posláním příbramské neziskové organizace ALKA, o.p.s. je komplexní podpora klientů ve snaze o jejich maximální soběstačnost, samostatnost, rozvoj dovedností a přirozené zapojení do společenského prostředí.

Posláním organizace Alka je komplexní podpora klientů. Co vše letos stihli?

/FOTOGALERIE/ Jsme příbramská nezisková organizace ALKA, o.p.s. a naším posláním je komplexní podpora klientů ve snaze o jejich maximální soběstačnost, samostatnost, rozvoj dovedností a přirozené zapojení do společenského prostředí. Našimi klienty jsou děti, mladiství i dospělí s různě závažným tělesným, mentálním a kombinovaným postižením.

Mňága a Žďorp

V krnovském Kofola klubu zazní hity Mňágy i ABBY

Krnovský klub Kofola si v adventním čase připravil pro své fanoušky něco pozitivního s retro nádechem. Už 9. prosince zde koncertuje Mňága a Žďorp  a jeden z nejlepších revivalů popových hitmakerů ABBY.

Plumlovská střelnice u Podhradského rybníka hostila v roce 2023 i prestižní závody Střelnice Plumlov: Vzkříšení. Nádherné souboje sváděli lukostřelci v kategorii mladších žáků. Na snímku zleva Karel Rozehnal ml., Adam Lokaj a Jan Sedláček.

V hlavní roli luky, kuše a děti. Plumlovská střelnice je otevřená pro každého

Plumlovská střelnice šípových zbraní díky poctivé práci svých klubových členů, jejich přátel a sponzorů doznala v uplynulých letech celé řady větších či menších změn. Hodně věcí se podařilo dokončit i v letošním roce a střelnice, nacházející se v krásném přírodním prostředí u Podhradského rybníka v Plumlově, je tak stále více konkurenceschopná a zároveň i malebnější. A členové klubu se zde opravdu rádi a pečlivě věnují každému zájemci o střelbu i z řad turistů, kteří do Plumlova za rekreací jezdí z celé republiky.

Vernisáž výstavy Jana Kaliny.

Umělce Jana Kalinu připomíná v Kolíně výstava Slepá ulička

/FOTOGALERIE/ Původně to měla být velkolepá vernisáž výstavy mapující výtvarné návrhy na alba kapely Sto zvířat, ať už ty realizované nebo spadlé po stůl, v níž Jan Kalina zpíval, hrál na perkuse, skládal i textoval. I jeho kapela sestavená pro tyto účely měla zahrát. Nakonec vše krutě přetrhla předčasná smrt hlavního protagonisty. Výstava Slepá ulička se ale nakonec přeci jenom uskutečnila.

Tipy na hudební dárky: Svátky Hany Zagorové i limitovaná edice novinky Stounů

Tipy na hudební dárky: Svátky Hany Zagorové či limitovaná edice Stounů

K Vánocům patří nejen koledy, ale i písně českých a světových hudebních hvězd. Kdo dává přednost svátečně laděným albům, může sáhnout po speciální kolekci Mé svátky od Hany Zagorové nebo první vánoční desce Cher. Příznivce jiných žánrů mohou jako dárek pod stromečkem potěšit limitovaná edice novinky legendárních Stounů, reedice Dark Side Of The Moon kapely Pink Floyd či nové vydání alba 33 od Blue Effectu. Deník přináší inspiraci i na další hudební nadílku.

Upoutávka na soutěž.

Koncert finalistů soutěže Karlovarský hlas

Soutěž pro mladé zpěváky a zpěvačky Karlovarský hlas bude již brzy znát své vítěze. Osm finalistů, kteří vzešli z výběrového kola, poměří své síly v sobotu 9. prosince od 19 hodin v Malém sále Lázeňského hotelu Thermal. Večer plný hudby a nezapomenutelných okamžiků je veřejně přístupný.