Kreativ

ŠTÍTEK: hudební skupina

Z koncertu kapely Krucipüsk. Na snímku zpěvák Tomáš Hajíček.

Krucipüsk neprožívá šťastné období. Musel zrušit koncerty, i ten v Křeseticích

/FOTO, VIDEO/ Jedna nepříjemná zpráva za druhou se valí na fanoušky kapely Krucipüsk. V sobotu 13. dubna museli z důvodu onemocnění několika členů skupiny oželet koncert v sokolovně v Křeseticích a o dva dny později se dozvěděli, že zpěvák Tomáš Hajíček měl jako motocyklista vážnou dopravní nehodu na Mělnicku a po převozu do jedné z pražských nemocnic musel podstoupit několikahodinovou operaci.

Koncert kapely Krucipüsk v Automatických mlýnech v Pardubicích.

Muzikant Hajíček z Krucipüsku je po nehodě na motocyklu mimo ohrožení života

Frontman liberecké kapely Krucipüsk Tomáš Hajíček, který v pondělí 15. dubna havaroval na motorce, je mimo ohrožení života. Médiím to potvrdil jeho syn. Nehoda se stala nedaleko Mělníka, když zpěvák předjížděl kolonu a srazil se s jiným vozidlem. Záchranáři ho vrtulníkem transportovali ve vážném stavu do jedné z pražských nemocnic.

Přehrady Fest na Seči mají velmi lákavý program.

Výběr Deníku: TOP letní festivaly na Chrudimsku. Na který zavítáte?

K nadcházejícím měsícům patří slunce, dobrá nálada a festivaly. Deník přináší přehled těch největších letních akcí na Chrudimsku. Například na Seči se v srpnu opět rozběhne PŘEHRADY FEST a tentokrát diváky potěší Divokej Bill, stálice festivalu Jelen a dále kapely UDG, Poletíme? nebo Pokáče a Sofiana Medjmedje.

Kapela Jelen.

Hudební večer na Kmochově ostrově. Jelenovi popřejí kapely Poetika a Bikini

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Deset let od svého založení oslaví kapela Jelen také koncertem v Kolíně. V sobotu 6. července poprvé vystoupí v amfiteátru na Kmochově ostrově. Zazní tam výběr jejich největších hitů, jako je třeba Magdaléna nebo Ještě jednu noc, doplněných o songy z nového alba Všechno bude dobrý.

Festivaly na Bruntálsku 2024.

Výběr Deníku: TOP 3 hudební festivaly na Bruntálsku

Jaro a léto patří hudební festivalům. Redaktoři Deníku si roztáhli festivalovou mapu Česka a vybrali pro čtenáře trojici akcí, které by neměli milovníkům muziky na Bruntálsku uniknout. Těšit se můžou na metalový nářez ve Staré Vsi, pohodu v Krnově a dračí lodě na Slezské Hartě.

Festivaly na Karvinsku 2024.

Výběr Deníku: Největší hudební festivaly na Karvinsku a na co se těšit

Jaro a léto patří hudební festivalům. Redaktoři Deníku si roztáhli festivalovou mapu Česka a vybrali pro čtenáře podniky, které by neměli milovníkům muziky na Karvinsku uniknout. Těšit se můžou na multižánrové hudební akce v Karviné na Lodičkách, rockový nářez v Českém Těšíně při Rockování nad Olzou nebo na zářijové Havířovské slavnosti.

Vinařický tým, který loni pořádal akci Srdce pro Danielku: zleva Eva Klárová, Lucie Dvořáková, Bára Ladrová, Romana Suchá, Kateřina Hudosová, Michal Kaiser. Schází dvě velká jména: Šárka Tůmová a Robert Klár (v tu dobu oba hlídali děti).

Vinařická pomoc Nelince: akci podpořili Schick, kapela Slza i Fiala alias Gott

/FOTO, VIDEO/ Vychovávat mladé fotbalisty a fotbalistky je krásná věc, ale ve fotbalovém klubu FK Vinařice koukají ještě o kousek dál. A pomáhají pomocí fotbalové komunity těm, kteří to opravdu potřebují. Po loňském úspěchu akce Srdce pro Danielku letos naplánovali Srdce pro Nelinku. A když vám pomohou hvězdy jako čerstvý mistr fotbalového Německa Patrik Schick nebo členové hudební skupiny Slza, je vidět, že jste organizaci uchopili perfektně.

ZubrFest 2023, davy lidí pobavil Trautenberk

Výběr Deníku: TOP 3 hudební festivaly v regionu. Kde a za kolik

Areál pivovaru Zubr, zámecká zahrada v Dřevohosticích a letos vůbec poprvé také přerovský park Michalov. Z těchto míst bude během letošní nabité letní sezony dunět muzika nejrůznějších stylů a žánrů. Posluchači se mají rozhodně na co těšit.

Kapela Chaos.

Beer rock fest rozduní křineckou sokolovnu

Čtyři kapely, čtyři druhy piva i jedno speciální festivalové nebo limitovanou edici triček nabídne Beer rock fest, který se koná v sobotu 20. dubna v sokolovně v Křinci. Start je ve 20 hodin.

Benátská přilákala tisíce fanoušků česko-slovenské muziky. Ilustrační foto.

Velkolepé kulatiny chystá Benátská! A blíží se i další festivaly na Liberecku

/FOTO, VIDEO/ Vrcholem festivalového léta na Liberecku je každoročně Benátská! Letos navíc slaví 30 let a slibuje party, jak má být. Mezi hlavní hudební lákadla patří kapely Scooter, Suzi Quattro a Slade a k tomu 3 pódia a 3 dny plné muziky. Z letních festivalů to však zdaleka není všechno, přímo v Liberci se chystá třeba Studánka Fest nebo Rock in Town, v sousedním městě je v plánu Hrádek Rock Summer a na své si při letních akcích přijdou i milovníci vína či dokonce knížek a pořadatelé festivalů nezapomínají ani na děti.

Takto hrála pro Vyškov kapela Kryštof před třemi lety v září.

Festivalová sezóna v regionu? Rock in Vyškov, Kryštof, Bezva Fest i Slavkov Žije

K nadcházejícím měsícům patří slunce, dobrá nálada a festivaly. Deník přináší přehled těch největších akcí na Vyškovsku i v Brně. Například příznivce rockové hudby naláká v červnu Rock in Vyškov, do města se navíc vrátí Kryštof. V květnu potěší návštěvníky Slavkova Bezva Fest, v červenci zase Slavkov Žije. Mimo jiné i MIG 21 zahraje v Bučovicích na Litava Parku.

Walter Trout

Walter Trout: Blues se dá hrát, i když máš fajn život

Američan Walter Trout patří už přes čtyřicet let k nejlepším světovým bluesrockovým kytaristům a zpěvákům. Na kontě má více než třicítku sólových alb, za která byl odměněn řadou prestižních cen. Ale jeho nejlepší vizitkou jsou léta strávená v legendárních kapelách Canned Heat a Bluesbreakers Johna Mayalla. V březnu vydal novou desku Broken a 23. dubna vystoupí se vší parádou v pražském prostoru Archa+.

Trutnovská trash metalová kapela Exorcizphobia získala hudební cenu Anděl za nejlepší rockové album roku.

Cítili jsme se jako Martina Sáblíková. Držitelé Anděla zkouší na nádraží

/FOTO, VIDEO/ Elektrikář, svářeč, skladník a chemik v laboratoři dostali hudební cenu Anděl. Trutnovská trash metalová kapela Exorcizphobia ho získala za nejlepší rockové album roku. Deska Spiritual Exodus se rodila v malé místnosti v areálu depa vlakového nádraží v Trutnově, kde se dvakrát týdně schází Tomáš Skořepa (kytara, zpěv), Ondřej Šíma (kytara), Aleš Kostka (baskytara), Tomáš Kejkrt (bicí).

Vymetání výfuků mšenského veteran klubu.

Kam o víkendu: na zahájení veteránské sezony, bál i festival romské muziky

/FOTO, VIDEO/ Nadcházející víkend slibuje opět letní počasí, a tak je skvělé, že se na Mělnicku i v dalších koutech středních Čech konají také četné akce pod širým nebem. Od trhů a jarmarků přes pochody až ke koncertům. I nabídka pod střechou je bohatá, vyrazit můžete třeba na festival romské muziky, burzu elpíček a cédéček nebo na taneční zábavy. 

Koncert kapely Mňága a Žďorp v ostravském klubu Garage, archivní foto.

Tipy na víkend: plno koncertů, v Bystřici cestovatelské filmy, v Třinci trhy

Jak si užít nastávající víkend? Na Frýdeckomístecku si můžete zajít na farmářské trhy do Třince nebo si zajet do Bystřice, kde proběhne festival cestovatelských a dobrodružných filmů. A jestli přemýšlíte, co podniknout dál, tak volné dny můžete strávit i ve společnosti dobré hudby. Koncertů je dost. Bohatý program proběhne i na dalších místech regionu. Více v tipech Deníku.

Z festivalu malých vinařů v Kladně.

Víkend bude plný akcí: koná se mistrovství v lóře i jarní chovatelská výstava

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Nadcházející víkend je přímo nabitý nejrůznějšími akcemi. Nejen Kladeňáci se tak mohou těšit například na koncert oblíbené kapely Krucipüsk, chybět nebude tradiční národní mistrovství v lóře, festival malých vinařů či třeba pohádkový les ve Smečně. Komu se nechce v sobotu lenošit, může vyrazit na turistický pochod či garážový výprodej.