Kreativ

ŠTÍTEK: hudební skupina

Velikonoce. Ilustrační foto.

Tipy na víkend: Velikonoční akce, ale také krampusáci na Opálce

Prodloužený víkend přinese po celém Plzeňském kraji řadu akcí spjatých s Velikonocemi, i v tuto dobu ale bude možné se netradičně setkat s krampusáky, kteří zavítají na hrad Opálka na Klatovsku. Pro milovníky železnice bude připraven Velikonoční expres v podobě historického motorového vlaku z Plzně do Křimice, z koncertů bude možné zajít hned ve čtvrtek večer na oblíbenou Mňágu a Žďorp.

Twenty One Pilots

Letos album, příští rok turné. Twenty One Pilots se vrátí do Prahy i s novinkami

V roce 2019 vyprodali pražskou O2 arenu. Americké hudební duo Twenty One Pilots se vrátí na stejné místo, aby kromě největších hitů svým fanouškům představilo i novou tvorbu. V pořadí sedmé studiové album Clancy vychází letos v květnu, samotných hudebníků propojujících alternativní rock s indie popem a rapem se tuzemští příznivci této kapely dočkají 12. dubna 2025.  

Z natáčení videoklipu kapely Lady Praga k písni 2+1 za účasti studentek tanečního oboru Základní umělecké školy ve Voticích.

Tanečnice z Votic se staly hvězdami nového videoklipu kapely Lady Praga

/FOTOGALERIE, VIDEO/ V nejnovějším videoklipu k písni 2+1 od populární pop jazzové kapely Lady Praga se představují talentované studentky tanečního oboru Základní umělecké školy Votice. Výjimečná spolupráce mezi učiteli a studenty přináší osvěžující pohled na umělecké vyjádření mladé generace.

Koncert skupiny The Rolling Stones na Letišti Letňany, 4. července 2018.

KVÍZ: Stouni se valí dál. Jak dobře znáte legendární The Rolling Stones?

Divoká jízda kapely The Rolling Stones trvá už více než šedesát let. Ač by od rockových osmdesátníků málokdo čekal mladistvý hudební elán, Mick Jagger, Keith Richards a Ron Wood loni vytřeli všem zrak a znovu se ocitli na špici hudebních žebříčků. Osmnáct let po posledním regulérním albu vypustili novou desku, která nadchla jak fanoušky, tak hudební experty. Jak dobře znáte legendární britské uskupení, které mnozí mají za nejlepší rock'n'rollovou kapelu všech dob? Otestujte své znalosti v našem kvízu.

SAKOBI v Chrudimi.

Brňané přivezli do chrudimského klubu japonskou desku

Parádní zvuk a výborně aranžované vlastní skladby přivezlo ve středu do chrudimského klubu nové jazzové trio SAKOBI z Brna. V zaplněné vinárně chrudimského muzea v prvním hodinovém setu Radek Zapadlo na SAxofon, Vilém Spilka na KOntrabas a Martin Kleibl na BIcí zahráli převážně slavné jazzové standardy.

Z Velikonočních trhů v Mladé Boleslavi.

Kam o víkendu: Boleslavsko čeká květinový swap, vítání jara i erotický ples

/FOTO, VIDEO/ Nadcházející víkend nabídne na Boleslavsku i u sousedů ve středních Čechách řadu akcí vítajících jaro a blížící se velikonoční svátky. Ale třeba také krmení žab při Světovém dni vody, sparťanský bál nebo koncerty různých žánrů, děti budou řádit na hity skupiny Pískomil se vrací, dospělí stráví rockový večer s kapelou Harlej. 

Z Velikonočního jarmarku v Regionálním muzeu v Mělníku.

Kam o víkendu? Mělnicko baví hity rockových legend i velikonoční jarmark

/FOTO, VIDEO/ Nadcházející víkend nabídne na Mělnicku i u sousedů ve středních Čechách řadu akcí vítajících jaro a blížící se velikonoční svátky. Ale třeba také krmení žab při Světovém dni vody, sparťanský bál nebo koncerty různých žánrů, děti budou řádit na hity skupiny Pískomil se vrací, dospělí stráví rockový večer s kapelou Harlej. 

Pivovarský ples se konal v nymburském Obecním domě už po pětašedesáté.

Kam o víkendu? Na posledních bálech sezony tančí rybáři, hasiči i princezny

/FOTO, VIDEO/ Nadcházející víkend nabídne na Nymbursku i u sousedů ve středních Čechách řadu akcí vítajících jaro a blížící se velikonoční svátky. Ale třeba také krmení žab při Světovém dni vody, sparťanský bál nebo koncerty různých žánrů, děti budou řádit na hity skupiny Pískomil se vrací, dospělí stráví rockový večer s kapelou Harlej. 

Zpěvák, skladatel a hudebník Petr Spálený

Muž neokázalých gest. Hudebník Petr Spálený slaví osmdesátiny

Plakalo bejby, Kdybych já byl kovářem, Josefína, Dáma při těle, Až mě andělé… či Obyčejný muž. Tyto a mnohé další hity jsou spojeny se jménem zpěváka, skladatele, kytaristy a bubeníka, který je typický svým knírem. A také tím, že se nevyžívá v okázalých gestech a i přes úspěšnou kariéru zůstává přirozeně svůj. Je jím Petr Spálený, který 22. března oslaví osmdesáté narozeniny.

Mora Fest 2023

MORA Fest bude letos dvoudenní. Bude se hrát o vládce Hané a dorazí i Xindl X

Po prvním úspěšném ročníku se v srpnu opět otevřou brány areálu olomouckého zimního stadionu a vy budete moci prožít jedinečný kulturně-sportovní festival, který v ČR nemá obdoby. MORA Fest! Nenechte si ujít souboj O Vládce Hané – tři hokejová derby týmů HC Olomouc a HC Zubr Přerov; zhlédněte činoherní představení v podání Moravského divadla Olomouc, poslechněte si známé české kapely a zpěváky, užijte si křest dresu a bohatý doprovodný program pro všechny věkové kategorie. To vše na vás bude čekat 16. a 17. srpna 2024 v areálu zimního stadionu Olomouc! Akce proběhne pod záštitou Statutárního města Olomouc.

Zpěvák, hudebník a mentální kouč Radek Banga

Radek Banga: Odjakživa se cítím jako mimozemšťan

Nic není nemožné je název druhé sólové desky Radka Bangy, která navazuje na předchozí album Věci jinak z roku 2021. Oproti němu je novinka mnohem optimističtější, zábavnější a rychlejší co se týká tempa písniček. „K debutu se navíc tematicky svou vážnější polohou vázala moje kniha (Ne)pošli to dál, kdežto druhé sólové album s deseti písničkami s ničím nesouvisí. Je skutečně jenom o hudbě,“ říká Radek Banga.

Koncert k narozeninám Jana Suchého se konal v kostele Mistra Jana Husa v České Lípě. Na snímku Suchého potomci - dcera Martina a syn Daniel.

Českolipský hudebník Jan Suchý slavil. Rodina mu připravila speciální koncert

„Nevymejšlej a hraj, co je v notách,“ kárala paní učitelka malého žáčka v Lidové škole umění, když chtěl projevit svůj talent. Tak začínal svou hudební kariéru českolipský pedagog Jan Suchý. Hudba ho lákala od malička. Měl vzor ve své mamince, která krásně zpívala a hrála na klavír, ale i v tatínkovi, který zpíval sice nesměle, ale s chutí tak, jak se zpívá v jeho rodném Uherském Hradišti.