Kreativ

ŠTÍTEK: hudební skupina

Hosty Jihočeské Porty bude Jan Nedvěd mladší.

Jihočeská Porta nabízí rekordní počet odměn. Ozdobí ji Jan Nedvěd mladší

Několik novinek přinese hudební přehlídka Jihočeská Porta 13. dubna v budějovickém Divadle U Kapličky. Jde o soutěžní festival zaměřený na mladé muzikanty, kapely i písničkáře hrající folk, country a příbuzné žánry. Kapelám a muzikantům nabídne rekordní počet odměn jako recitály na spřátelených festivalech nebo natáčení ve studiu. Formát poroty bude podobný soutěžím StarDance či SuperStar. Jako host zahraje Jan Nedvěd mladší a jeden z letošních vítězů bude mít recitál.

Královéhradecká indie popová trojice The Valentines po řadě úspěšných singlů přichází s debutovým albem s příznačným názvem You All Look Beautiful When You Dance.

The Valentines vydávají debutové album. Představí ho i domácímu publiku v Hradci

Královéhradecká indie popová trojice The Valentines po řadě úspěšných singlů přichází s debutovým albem s příznačným názvem You All Look Beautiful When You Dance. Její tvorba je totiž mimo jiné typická tím, že nutí k tanci. Písně v sobě kombinují kytary, synťáky a mix indie popu, indie rocku, 80's zvuků a moderního popu.

V rakovnickém klubu Živák vystoupily kapely Mentol, Sestra a Five Sins.

Sestra, Five Sins a Mentol rozduněly Živák

/VIDEO, FOTO/ Sobotní večer patřil v klubu Živák v Rakovníku bigbítu. Pozvání přijala trojice regionálních kapel Sestra, Five Sins a Mentol. Sestava byla na vlas stejná jako vloni v září v Domě osvěty, kdy kapely vzpomenuly na všechny zesnulé. 

Zbyňkova nová kapela teď pravidelně zkouší a zpěvák chystá i zbrusu nové písně. Oživuje i hru na piano.

Na úspěch v hudbě je potřeba souhra několika faktorů, říká SuperStar Zbyněk Drda

Záhadná, Sníh padá nebo Zeď nářků – to jsou některé z hitů, které má na svém kontě karlovarský rodák Zbyněk Drda. Tomu změnila život soutěž Česko hledá SuperStar, kterou na konci roku 2006 tehdy jako devatenáctiletý mladík vyhrál. Od té doby se zpěvem a hudbou živí. Nedávno se přitom vrátil z Prahy zpět do rodného města a založil tam kapelu s názvem Zbyněk Drda a Band.

Svatební veletrh v Mladé Boleslavi.

Kam o víkendu: Do Mladé Boleslavi se hrnou kulturisté i páry snoubenců

/FOTO, VIDEO/ Druhý dubnový víkend nepřinese podle meteorologů aprílové, ale letní počasí. A to bude lákat k výletům a na akce pod širým nebem. Na Boleslavsku i u sousedů ve středních Čechách se jich koná spousta. Odemykají se řeky, motorkáři s nablýskanými stroji zahajují sezonu, nákladní vozy předvádějí terénní jízdy, na pochody vyrážejí turisté a dokonce i psi. Ve víkendové nabídce je také svatební veletrh nebo koncerty. 

Retro diskotéka. Ilustrační foto.

Kam o víkendu: Mělnicko baví černý humor i retro hity na diskotékách

/FOTO, VIDEO/ Druhý dubnový víkend nepřinese podle meteorologů aprílové, ale letní počasí. A to bude lákat k výletům a na akce pod širým nebem. Na Mělnicku i u sousedů ve středních Čechách se jich koná spousta. Odemykají se řeky, motorkáři s nablýskanými stroji zahajují sezonu, nákladní vozy předvádějí terénní jízdy, na pochody vyrážejí turisté a dokonce i psi. Ve víkendové nabídce je také svatební veletrh nebo koncerty. 

Přerovský pivovar Zubr slavil v pátek 151. narozeniny. Počasí se vydařilo, takže jeho branami prošly davy lidí.

Přerovský pivovar slaví narozeniny. S kapelami Pirillo a Wohnout

Oslavou 152. narozenin přerovského pivovaru Zubr odstartuje letošní festivalová sezona. Fanouškům pěnivého moku a dobré muziky se otevře areál pivovaru v pátek 26. dubna ve 14.30. V ceně vstupenky je neomezená konzumace piva a nealkoholických nápojů.

Pavol Habera skládá a koncertuje stále dál

Příběh Pavla Habery: Začínal hrát na svatbách, cesta za slávou byla klikatá

Pavol Habera, ikona československé hudby, se od rozbíjení oken ve svém rodném městě Brezno propracoval až na vrchol hudební scény. Jako teenager hrával s kapelou na svatbách a odpoledních čajích. Jeho cesta za slávou nebyla přímá. Nevedla přes hudební školy, ale přes ekonomickou fakultu. Jeho talent a charisma ho ale nakonec přivedly k legendárnímu Teamu a následně k sólové kariéře, která mu přinesla obdiv fanoušků i uznání kritiky.

Hranická kapela November 2nd se zpěvačkou Sašou Langošovou získala v sobotu 30. března prestižní Cenu Anděl za Album roku.

Andělská Saša Langošová: Muziku jsem zdědila v DNA

Hranická kapela November 2nd se na české hudební scéně pohybuje téměř třicet let. Její muzika oslovuje nejen domácí publikum, ale věrné posluchače má i za hranicemi - ve Spojených státech amerických, Mexiku nebo Finsku. V sobotu získala kapela prestižní Cenu Anděl za Album roku.

Z velikonočního benefičního koncertu v Tatcích.

Na benefici v Tatcích vystoupily čtyři kapely. Na pódiu se objevil Pražský démon

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Eliška je mladá žena, jejíž prioritou bylo studium na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Život se jí změnil po prosincovém útoku šíleného střelce, který ji těžce zranil. A protože má vazby na obec Tatce, rozhodli se místní muzikanti uspořádat velikonoční benefici na finanční podporu její léčby. Část peněz připadne i na budoucí instalaci sochy svatého Václava.

RockOpera Praha.

Petr Janda málem ohluchl, NEOnista Jiří Káš před vystoupením havaroval

RockOpera Praha přivítala na svých prknech další hvězdu tuzemské hudební scény. Jako speciální host byl uveden v úterý 26. března na repríze Marie Madonny frontman legendární kapely Olympic Petr Janda. Vystoupil i pozoruhodný NEO handpanista Jiří Káš, který cestou do divadla havaroval.