Kreativ

ŠTÍTEK: hudební skupina

Mucha zaplnila v sobotu večer doubickou Fabriku.

V Husovce vystoupí Mucha

Pokud patříte k fanouškům brněnské femipunkové formace Mucha a její hlavní protagonistky Nikoly Muchové, nenechte si ujít její vystoupení v Husovce v Karlových Varech ve čtvrtek 14. března 2024 od 19.30 hodin.

Klára Modrá při jednom ze svých dřívějších vystoupení.

TAO je cesta životem, říkají hudebníci, které čeká premiéra v nymburském kině

/FOTOGALERIE/ Páteční koncert hvězdy českého hudebního nebe Kateřiny Marie Tiché s kapelou Bandjeez v nymburském kině Sokol je už několik týdnů beznadějně vyprodán. Předskokanem je skupina TAO, jíž tvoří Klára Modrá z Poděbrad a Vratislav Raven Kocourek. „Naše hudba je převážně elektronická, ambientní, ale občas zazní i akustická kytara. Texty jsou naše a české,“ říká dvojice, která se poprvé představí právě v Nymburce. 

Marie Rottrová.

Tipy na víkend na Hodonínsku. Pozveme na koncert Rottrové nebo kapely Wohnout

Březen se dostal do své poloviny a s tím souvisí i řada jarně laděných akcí. Na Hodonínsku nalákáme například na koncert oblíbené zpěvačky Marie Rottrové, která zahraje v neděli v Hodoníně. Zde se chystá i koncert skupiny Wohnout. Ta přijede spolu s houslistou Vojtou Lavičkou v pátek 15. března. 

Slovenská kapela Schody.

Kapely Los Utřinos, Schody a Oliverova dálka si domluvily společný koncert

/VIDEO/ Koncert tři spřízněných rockových skupin se uskuteční v pátek 15. března od 20 hodin v sále restaurace U Vypíchlého voka ve Velkém Oseku. Večer v bývalém Dělnickém domě zahájí pohodáři z Kolína, kteří si říkají Los Utřinos. Po nich se objeví na pódiu v rámci svého turné k albu Nejasné príbehy banskobystrická bluesrocková kapela Schody.

Zpěvák Jan Macků se coby Protheus vrátil na pódium kolínského městského společenského domu.

Užijte si sex, pivo a rock´n´roll s Komunálem. Deník má volňásky

/SOUTĚŽ/ Dvojkoncert dvou stálic české rockové scény v Prostějově je za dveřmi. Kapely Protheus a Komunál se na svém celorepublikovém turné představí ve Společenském domě. Bude to v sobotu 16. března a můžete u toho být i vy, pokud se zapojíte do soutěže s Deníkem.

Z Pivovaru Lobeč.

Parostrojní pivovar v zeleném: V Lobči se slaví den svatého Patrika s muzikou

Den svatého Patrika, který podle středověké legendy obrátil v pátém století Iry na křesťanství, býval dříve spíše náboženským svátkem. Dnes se svátek slaví téměř po celém světě a v sobotu 16. března mezi ně patří i Pivovar v Lobči. Vonět tam budou irské dobroty a skupina Guiness Company zahraje irskou a skotskou muziku.

Mirai zahrají ve Vratislavicích nad Nisou.

Mirai plánují turné, zahrají ve Vratislavicích. Vyhrajte lístky na koncert

/SOUTĚŽ/ Fanoušci skupiny Mirai mohou jásat. Na jaře spatří světlo světa nová, v pořadí už čtvrtá studiovka. Předcházelo jí vydání dalšího singlu, který ukazuje nové hudební směřování české kapely. V létě se navíc vydají na MIRAI Summer festy a jedna zastávka je i ve Vratislavicích nad Nisou.

V sobotu 23. března 2024 se v areálu broumovského kláštera uskuteční Velikonoční trh.

Velikonoční trh v broumovském klášteře nabídne i tvořivé dílny

V sobotu 23. března se v areálu broumovského kláštera uskuteční Velikonoční trh. Tradiční akce spojená s prodejem regionálních produktů, velikonočních dekorací, pomlázek a bohatého občerstvení se bude konat od 8:30 do 13 hodin. Vstup je zdarma, akci pořádá Vzdělávací a kulturní centrum Broumov.

Jarní výstava v Dobrovici je předzvěstí dalších jarních trhů na Boleslavsku. Ilustrační foto.

Kam o víkendu: Boleslavsko čeká večírek s rapem i trénink na Velikonoce

/FOTO, VIDEO/ Další předjarní víkend nabídne na Boleslavsku i u sousedů ve středních Čechách spoustu akcí. Zpestřit si volné dny můžete na posledních masopustech sezony, na bálech a karnevalech, ale třeba i na pyžamové party, srazu sběratelů nebo na vinném koštu s cimbálovkou. Víkendové koncerty nabídnou nejen hity skupiny Kabát v revivalové podobě, večírek s kapelou Keks či swing a jazz s bývalým muzikantem z Melody Makers. 

Z pořadu Kafe s Osmanym. Ilustrační foto.

Tipy na víkend: Na Opavsku koncerty, běh i Osmany Laffita

Jak si užít nastávající víkend? Na Opavsku vás čeká několik rockových a klubových koncertů, show se známým návrhářem i běžecká událost. Bohatý kulturní program proběhne i v dalších regionech Moravskoslezského kraje. Více již v Tipech Deníku. 

Roman Horký.

Legendární skupina Kamelot míří do Jičína. Zazní i folkový hit desetiletí

Zachraňte koně, Levnej hotel, Čas rozchodů nebo novinka Zaprášené diamanty rozezní ve středu 13. března Masarykovo divadlo v Jičíně. V rámci tour ke svým jubilejním 60. narozeninám sem zavítá zpěvák, kytarista, skladatel a frontman jedné z nejúspěšnějších folkových a trampských hudebních skupin u nás - Roman Horký z kapely Kamelot.

Z koncertu skupiny Keks  v Choceradech 31. července 2021.

Kam o víkendu? Na Berounsku můžete vyrazit na koncert i velikonoční jarmark

Další březnový víkend nabídne na Berounsku i u sousedů ve středních Čechách spoustu akcí. Volné dny si můžete zpestřit na posledních masopustech sezony, plesech, ale třeba i na pyžamové party nebo velikonočním jarmarku. Víkendové koncerty nabídnou hity skupiny Kabát v revivalové podobě, večírek s kapelou Keks či swing a jazz s bývalým muzikantem z Melody Makers.