Kreativ

ŠTÍTEK: hudební skupina

Michaela Boudová provozuje v Peci pod Sněžkou hudební klub KlonDike.

Na hory přijela jako turistka, zakotvila v hudebním klubu. V zimě má natřískáno

/FOTO, VIDEO/ Do Pece pod Sněžkou nejdřív přijela jako běžný turista, dva dny lyžování ale stačily k tomu, aby změnily její životní osud. Michaela Boudová nejdříve zůstala v krkonošském středisku jako lyžařská instruktorka, a když zjistila, že se jí odtud vůbec nechce odjíždět, začala tam trávit čím dál více času v létě i zimě a zakotvila tam. Před jedenácti lety začala v Peci pod Sněžkou provozovat hudební klub KlonDike.

Michaela Boudová provozuje v Peci pod Sněžkou hudební klub KlonDike.

Na hory přijela jako turistka, zakotvila v hudebním klubu. V zimě má natřískáno

/FOTO, VIDEO/ Do Pece pod Sněžkou nejdřív přijela z Čelákovic jako běžný turista, dva dny lyžování ale stačily k tomu, aby změnily její životní osud. Michaela Boudová nejdříve zůstala v krkonošském středisku jako lyžařská instruktorka, a když zjistila, že se jí odtud vůbec nechce odjíždět, začala tam trávit čím dál více času v létě i zimě a zakotvila tam. Před jedenácti lety začala v Peci pod Sněžkou provozovat hudební klub KlonDike.

Lucie Nozizwe Jiyane v hornobezděkovském penzionu Lívanec při zkoušce sboru. Ten vystoupí v Kině Sokol v Kladně 18. února.

Nozizwe z Unhoště vypráví prostřednictvím písní o Africe a své lásce k ní

/FOTO, VIDEO/ Jihoafrickou hudbu, která dokáže rozveselit, zvednout ze židlí, roztančit i rozplakat, nabízí posluchačům hudební těleso Nozizwe and Ubuntu Choir za doprovodu kapely M.A.T. Band. Unikátní sbor, který dala před pěti lety dohromady Lucie Nozizwe Jiyane z Unhoště, koncertuje 18. února od 19 hodin v kladenském Kině Sokol na hlavní třídě TGM.

Marika Gombitová v O2 areně 16. ledna 2024

Marika Gombitová má zářící auru. Logicky musela jít nahoru, říká textař Peteraj

Na Slovensku i v Česku platí za kapacitu. Básník a textař Kamil Peteraj během své dlouhé kariéry spolupracoval a stále spolupracuje s mnoha hudebními skladateli a populárními zpěváky, mezi nimiž jsou či byli například Pavol Hammel, Marián Varga, Meky Žbirka, Robo Grigorov nebo – a hlavně – Marika Gombitová. Právě její jméno se v poslední době hodně skloňuje, protože po dlouhé době zavítala do Prahy, kde se po koncertu ze 16. ledna chystá zazpívat ještě jednou, a to dnes 30. ledna.

Pavel Jarčevský bude hostem ve strakonické čajovně a vinárně Pod stolem

Pavel Jarčevský bude hostem ve strakonické čajovně a vinárně Pod stolem

Pavel Jarčevský - kapelník, zakládající a dnes jediný původní člen hudební formace s názvem JEN TAK TAK, vystupuje jako sólista pouze výjimečně. Nejlépe se opravdu cítí obklopen muzikanty ze své party, a těší ho, že se s krátkou přestávkou kapela dožívá 36-tého roku své existence.

Hudební festival Colours of Ostrava v Dolní oblasti Vítkovice, 22. července 2023, Ostrava.

Colours 2024 s Lenny Kravitzem, teď je poslední šance na levnější vstupenky

Už jen posledních pár dní je k dostání limitovaná edice vstupenek na Colours of Ostrava 2024 za aktuálně nejnižší možnou cenu. Návštěvníci 21. ročníku, který se letos koná 17. až 20. července, zažijí koncerty takových hvězd, jako jsou Lenny Kravitz, Sam Smith, Queens of the Stone Age, James Blake či Khruangbin.

Víkendové tipy v Moravskoslezském kraji.

Víkendové tipy: v Ostravě na Svatební festival, hokej, plesy či koncerty

Jak si užít nastávající víkend? Na Ostravsku hraje prim plesová sezona, druhý ročník Svatebního festivalu, hokejový zápas HC Vítkovice Ridera s Mladou Boleslaví nebo koncert fenomenálního jazzmana Petera Lipy. Další akce se dějí i jinde v MS kraji, více se dočtete v našich tipech.

Kapela Kaleidoskok.

Kapela Kaleidoskok si z Liberecka odskočila natočit klip s Tomášem Hanákem

Trocha absurdity, špetka vtipu, kapka nadhledu a střípek ironie – to je recept na nový úkaz na hudební scéně. Kapelu KALEIDOSKOK založili baskytarista Dušan Hübner a klávesistka Jitka Hübnerová. S podporou aranžéra a producenta Aleše Zenkla (ex. Miro Žbirka, Anna K, Michal Hrůza) nám slibují muzikální jízdu, při které vy ani bejby, nebudete sedět v koutě.

Zdeněk "Heavy" Holeček provozuje Rockovou galerii na Dolním náměstí v Olomouci

Metal s tebou! "Heavy" Holeček o olomoucké Rockové galerii, životě i radosti

Zdeněk Holeček, známý spíš pod přezdívkou "Heavy", je nadšený rockový sběratel. Rocku a metalu zasvětil život, už v teenagerském věku začal nakupovat desky zahraničních kapel. K dnešnímu dni vlastní úctyhodnou sbírku a provozuje Rockovou galerii na Dolním náměstí v Olomouci. Desky a cédéčka taky prodává. 

Ředitel Kulturního centra Rakovník Jiří Karel.

Hudební rok v Rakovníku: Arakain i Lunetic. A možná také revival Rammsteinu

/FOTO, VIDEO/ Loňský rok hodnotí ředitel Kulturního centra v Rakovníku Jiří Karel jako úspěšný. Tehdejšími ekonomickými ranami se lidé nenechali připravit o zábavu a tržby byly slušné. V tomto roce čeká Rakovník spousta koncertů a dalších akcí. A žánrová nabídka bude široká. Jiří Karel v rozhovoru Deníku prozradil, které muzikanty a kapely dramaturgové pro návštěvníky zajistili i jakými novinkami kulturní centrum letos překvapí.

Do 23. ledna se v plzeňském DEPO2015 bude konat festival zábavy pro nejmenší děti KUK.

Tipy na víkend: Nejmenší zabaví festival KUK, pro velké se chystají plesy

Naplno se rozjela plesová sezona, v kraji se tak chystá řada bálů, ať už je pořádají město, městys či zájmové spolky. Pro nejmenší pokračuje dál festival KUK v plzeňském Depu, turisté mohou vyrazit na Kašperk či zámek Zbiroh, pro chovatele je připravena výstava v Želčanech a v bazénu v Rokycanech budou o nejlepší snímek pod hladinou soutěžit fotografové. V plzeňské Šeříkovce oslaví 20 let kapela Abba Stars, svoji novinku představí v Divadle Pod lampou metalový Llyr, rockery možná naláká Hromfest v Hromnici a ve Stříbře zazpívá Jan Bendig.

100 let Velké Ostravy.

Tipy na víkend: v Ostravě výstavy, hokej i geolokační hra

Jak si užít nastávající víkend? Na Ostravsku hraje prim kultura, vydat se můžete do muzea nebo Dolních Vítkovic za Julesem Vernem, pro rodiny s dětmi si Knihovna města Ostravy připravila hru ke stoletému výročí Velké Ostravy. Potrvá do června, kdy oslavy vyvrcholí. Další akce se dějí i jinde v kraji, více v Tipech Deníku.