Kreativ

ŠTÍTEK: hudební skupina

Z koncertu skupiny Keks  v Choceradech 31. července 2021.

Kam o víkendu? Na Berounsku můžete vyrazit na koncert i velikonoční jarmark

Další březnový víkend nabídne na Berounsku i u sousedů ve středních Čechách spoustu akcí. Volné dny si můžete zpestřit na posledních masopustech sezony, plesech, ale třeba i na pyžamové party nebo velikonočním jarmarku. Víkendové koncerty nabídnou hity skupiny Kabát v revivalové podobě, večírek s kapelou Keks či swing a jazz s bývalým muzikantem z Melody Makers. 

Šibřinky jsou nyní v Nelahozevsi, 23. března budou v Kralupech nad Vltavou.

Kam o víkendu: Na Mělnicku se tančí na bubenický bigbít i s cimbálovkou

/FOTO, VIDEO/ Další předjarní víkend nabídne na Mělnicku i u sousedů ve středních Čechách spoustu akcí. Zpestřit si volné dny můžete na posledních masopustech sezony, na bálech a karnevalech, ale třeba i na pyžamové party nebo srazu sběratelů. Víkendové koncerty nabídnou nejen hity skupiny Kabát v revivalové podobě, večírek s kapelou Keks či swing a jazz s bývalým muzikantem z Melody Makers. 

Nymburk už má masopust za sebou, nyní čeká masopustní veselí Černíky.

Kam o víkendu: Na Nymbursku se tančí v maskách i v civilu. Bude i jarní jarmark

/FOTO, VIDEO/ Další předjarní víkend nabídne na Nymbursku i u sousedů ve středních Čechách spoustu akcí. Zpestřit si volné dny můžete na posledních masopustech sezony, na bálech a karnevalech, ale třeba i na pyžamové party, srazu sběratelů nebo na vinném koštu s cimbálovkou. Víkendové koncerty nabídnou nejen hity skupiny Kabát v revivalové podobě, večírek s kapelou Keks či swing a jazz s bývalým muzikantem z Melody Makers. 

Mír se díky kapele Doga stane součástí legendární Route 66

Klub Mír se díky kapele Doga stane součástí legendární Route 66

Za poslední dva roky procestovala celých bez mála čtyři tisíce kilometrů po legendární silnici Route 66, natočila na ní dva videoklipy, chystaný celovečerní dokument a v rámci celé štace od Kalifornie až po stát Illinois odehrála v kultovních rouťáckých pubech celkem 4 unplugged koncerty.

Léčení hudbou v Chotěšicích

Léčení hudbou bude pokračovat vystoupením Ládi Suchánka a Miroslav Typlta

Obec Chotěšice pořádá kulturně společenské akce pod názvem Léčení hudbou. Akce probíhají vždy v sobotu v Pohostinství Na Blahu v Chotěšicích od 14 do 17 hodin a jsou naplánované až do konce roku. V březnu se návštěnvíci mohou těšit na vystoupení Ládi Suchánka a Miroslava Typlta z Chroustova za doprovodu bicích Petra Děčka.

Přerovský ples si užili v sobotu večer návštěvníci Městského domu; 2. února 2024

Přerovský ples: našlapanému parketu v Městském domě zahrála kapela Jelen

Beznadějně vyprodaný byl Přerovský ples, na který mohli vyrazit milovníci tance a zábavy první březnovou sobotu do Městského domu. Společenský večer nabídl skvělá hudební a taneční vystoupení i bohatou tombolu a gastro zážitky. Na tanečním parketu bylo celý večer plno a z pódia zněly známé hity v podání oblíbené kapely Jamr´s. Vrcholem programu bylo vystoupení kapely Jelen.

Kapela Crowses. Zleva: Anička Lorencová, Šárka Tichá, Lucka Jurásková, Jenda Marušák, Filip Hlavinka, Ivanka Poláková, Ríša Kraus, Ondra Kraus a Zuzana Bednaříková.

Kapela Crowses: Když je písnička dobře zahraná, jakýkoli člověk si na ni zatančí

Ne vždy se stává, že soutěž týkající se kapel vyhraje seskupení, které se skládá převážně ze středoškoláků, případně čerstvých vysokoškoláků. Ale stalo se a první cenu letošního ročníku soutěže Lešetínský Fašank vyhrála kapela Crowses, kterou zaštiťuje ZUŠ Zlín, čítající celkem devět členů s možná lehce netypickým nástrojovým obsazením. S pěticí z nich, včetně vedoucího tohoto souboru Viktorem Kozánkem, jsme si povídali o muzikantském životě na prahu dospělosti.

Saxofonista kapely UDG Adam Kupera letos 29. února oslavil 40. narozeniny.

Přechodňátka na jihu Čech. 29. únor je výjimečný den, říká saxofonista UDG

Den 29. února v přestupném roce, kdy má má svátek Horymír, letos připadl na čtvrtek. Narodily se osobnosti jako herec Lukáš Homola (29. února 1976), zpěvák, finalista SuperStar 2015 Dalibor Slepčík (29. února 2000) či saxofonista kapely UDG Adam Kupera (29. února 1984). Ten shodou okolností žije částečně na jihu Čech a letos slaví kulatiny.

Z festivalu Brod 1995.

Festival Brod 1995 má novinku. Ušetří fanoušci muziky, kteří dorazí ve skupině

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Festival Brod 1995 přivítá v sobotu 17. srpna na dvou stageích dvanáct kapel a interpretů z Čech i Slovenska. Mezi headlinery patří zpěvačka Aneta Langerová, která vystupovala na svém prvním festivalu před 20 lety právě v Českém Brodě, písničkář Tomáš Klus, slovenské stálice No Name a Horkýže Slíže i crazy metalová kapela Trautenberk.

Ilustrační foto, vzpomínka na maškarní bál v Milovicích.

Kam o víkendu: Nymbursko čeká maškarní merenda, country bál i baletní rarita

/FOTO, VIDEO/ S prvním březnovým víkendem přichází na Nymbursku i u sousedů ve středních Čechách široká nabídka akcí. Bavit se lze na koncertech, bálech a karnevalech, koná se ale třeba i kurz pletení velikonoční pomlázky, swingová kavárna, africký trh, šipkový turnaj pro teenagery nebo setkání s krkavcem a vydrou.

Z karnevalu v Bakově nad Jizerou.

Kam o víkendu: Boleslavsko vzpomíná na rockovou legendu a loučí se s planetami

/FOTO, VIDEO/ S prvním březnovým víkendem přichází na Boleslavsku i u sousedů ve středních Čechách široká nabídka akcí. Bavit se lze na koncertech, bálech a karnevalech, koná se ale třeba i kurz pletení velikonoční pomlázky, swingová kavárna, africký trh, šipkový turnaj pro teenagery nebo setkání s krkavcem a vydrou.

Satisfvcktion.

Ve Frantolech zahrají Satisfvcktion a Vivat Joe

Už tuto sobotu 2. března se v komorních prostorách penzionu U Parádů ve Frantolech představí dvě výrazné jihočeské kapely. Na pozvání místních Vivat Joe! přijede po delší době na Prachaticko jedna z nejznámějších jihočeských rockových skupin Satisfvcktion.

Zpěvák Jan Macků se coby Protheus vrátil na pódium kolínského městského společenského domu.

Protheus a Komunál přivezou sex, pivo a rock´n´roll

Koncertní vystoupení dvou stálic české rockové scény se odehraje v Prostějově. Kapely Protheus a Komunál přijedou v rámci celorepublikového turné do Společenského domu. Bude to v sobotu 16. března a díky soutěži s Deníkem lze získat vstupenky zdarma.

Frontman skupiny Vanaheim Miloš Koblmüller je ve vigilním kóma.

Frontmanovi známé kapely se náhle zastavilo srdce. Oživovali ho před očima dětí

Byl muzikantem tělem i duší, tátou tří malých dětí a mužem s neutuchající životní energií. V průběhu noci se však Miloši Koblmüllerovi zastavilo srdce, a i přes včasný zásah manželky a následně i zdravotnické služby upadl do vigilního kómatu. Všichni doufají, že se jednoho dne probudí, ovšem nikdo kvůli poškození jeho mozku netuší, v jakém to bude stavu.

Zpěvačka Marka Míková střídá hraní v kapele Zuby Nehty s psaním knížek pro děti.

Zpěvačka a autorka Marka Míková: Dokud mě budou napadat příběhy, budu psát dál

Na první pohled je jasné, že Marka Míková je věčná holka. Tedy ne doslova – samozřejmě, že je to dáma a respektovaná autorka úspěšných knih pro děti. Také to kdysi byla filmová princezna. Ale dokáže být i komediantkou, ať už za klávesami v kapele Zuby nehty, nebo v rámci projektu Loutky v nemocnici, s jehož pomocí rozdává radost těžce nemocným dětem.

Z vystoupení Kristiána Šebka v kolínském Městském společenském domě.

Zpěvák Kristián Šebek se v Kolíně vyznával ze své lásky k božskému Karlu Gottovi

/VIDEO, FOTO/ Dlouho dopředu vyprodaný sál, tedy více jak šest stovek nadšených diváků, se výborně bavilo v páteční večer ve velkém sále kolínského městského společenského domu na koncertě nazvaném Můj vzor, Božská Karel teprve čtyřiadvacetiletého zpěváka Kristiána Šebka. A z jeho názvu bylo jasné, že je cele věnovaný Karlu Gottovi.