Kreativ

ŠTÍTEK: hudební skupina

Promotér Vladimír Suchan se vrací do ikonické toužimské Sokolovny.

Ikonická Sokolovna Toužim opět otevře dveře rockerům

Sokolovna Toužim patřila kdysi k jednomu z nejvýznamnějších kulturních stánků na západě Čech. Její provozovatel, majitel hudební agentury Vlny a promotér Vladimír Suchan tam zval ty nejlepší kapely z Česka i Slovenska a jeho podnik se těšil velké popularitě. Své aktivity pak ale promotér nasměroval do Nejdku, Karlových Varů, Lokte a dalších míst nejen v Karlovarském kraji.

Ilustrační foto.

Víkendové tipy: v Ostravě na Baník, Vítky, Oldies ples nebo do planetária

Jak si užít nastávající víkend? Na Ostravsku si můžete zafandit při zápasech Baníku Ostrava nebo HC Vítkovice Ridera. Pokud ještě nemáte dost plesů, navštivte Original Oldies ples v R´n´R clubu Garage anebo při příznivém počasí zavítejte do ostravského planetária. Bohatý kulturní program proběhne i v dalších regionech Moravskoslezského kraje. Zde je naše nabídka.

Nadcházející víkend patří na Nymbursku dalším masopustům.

Kam o víkendu: Nymbursko v masopustním reji, mezi jitrničkami nebo na blešáku

/FOTO, VIDEO/ Poslední únorový víkend nabídne na Nymbursku i u sousedů ve středních Čechách opět spoustu akcí, pod střechou i pod širým nebem. Převládají sice stále bály, karnevaly a masopusty, vyrazit ale lze třeba i na stand-up mladých komiků, výstavu železničních modelů, koncert Nirvany bez Nirvany nebo zastávku kapely Sto zvířat na zimní šňůře. 

Sezona karnevalů je na Boleslavsku v plném proudu.

Kam o víkendu: Boleslavsko pod hvězdami, na karnevalu nebo s lidovou muzikou

/FOTO, VIDEO/ Poslední únorový víkend nabídne na Boleslavsku i u sousedů ve středních Čechách opět spoustu akcí, pod střechou i pod širým nebem. Převládají sice stále bály, karnevaly a masopusty, vyrazit ale lze třeba i na stand-up mladých komiků, výstavu železničních modelů, koncert Nirvany bez Nirvany nebo zastávku kapely Sto zvířat na zimní šňůře. 

Karneval v Libiši.

Kam o víkendu: Mělnicko v rytmu folku, na karnevalu, mezi zvířátky i pod vodou

/FOTO, VIDEO/ Poslední únorový víkend nabídne na Mělnicku i u sousedů ve středních Čechách opět spoustu akcí, pod střechou i pod širým nebem. Převládají sice stále bály, karnevaly a masopusty, vyrazit ale lze třeba i na stand-up mladých komiků, výstavu železničních modelů, koncert Nirvany bez Nirvany nebo zastávku kapely Sto zvířat na zimní šňůře. 

Divadelní ples v příbramském Divadle Antonína Dvořáka v sobotu 27. ledna 2024.

Kam o víkendu: Sokolové pořádají šibřinky, hasiči zvou na karneval

/FOTO, VIDEO/ Nadcházející víkend nabídne na Příbramsku i u sousedů ve středních Čechách desítky akcí, mezi kterými stále vedou plesy a masopustní průvody. Vyrazit lze ale i na koncerty, divadelní představení pro děti nebo třeba na stand-up, sokolské šibřinky či na zajímavou výstavu.

Bryan Adams vystoupí letos v Brně

Do ČR míří hvězdy: Vystoupí Bryan Adams, Troye Sivan, Zara Larsson i Jared Leto

Energický hlas popové divy Zary Larssonové, kytarový nářez v podání Slashe nebo časem prověřené globální hity z úst nestárnoucího Bryana Adamse. Pro hudební fanoušky v České republice bude i rok 2024 plný zajímavých koncertů, které by si určitě neměli nechat ujít. Tady je výběr zahraničních interpretů, kteří letos navštíví Prahu či Brno. Chybět nebudou ani lamači dívčích srdcí Jonas Brothers nebo mladý fenomén z Austrálie Troye Sivan. Deník připravil přehled, kdy se koncerty v Česku uskuteční a kolik stojí lístky.

Hana a Petr Ulrychovi

Petr Ulrych slaví osmdesát. S Hankou si uvědomujeme důležitost pokory, říká

Jeden bez druhého by v životě nebyli tím, čím jsou. Rodinně a profesně jsou totálně provázáni. Starší ze sourozeneckého dua Petr Ulrych se 21. února dožívá osmdesátin, jeho sestra Hana oslaví o něco později, 31. března, pětasedmdesátiny. „Hudba nás se sestrou spojuje, i když jsme každý úplně jiný. Občas se kvůli tomu i hádáme, ale nikdy nejde o nic fatálního,“ usmívá se Petr Ulrych.

Masopustní veselí v Robousích.

FOTO: Masopust v Robousích: Mnoho masek, kapela, chodilo se dům od domu

Masopustních průvodů bylo letos mnoho, navzdory počasí. Protože tady se termín nemění podle potřeby a něčího usnesení. Ten je od pradávna. Od pondělka toho týdne, ve kterém jsou Velikonoce, odečteme 40 dní a máme datum Popeleční středy. Zabíjačkové dobroty vystřídají brambory.

Písničkář Ivan Hlas letos oslaví sedmdesáté narozeniny.

Ivan Hlas: Pořád jsem tak trochu puberťák

Kytarista, zpěvák a skladatel Ivan Hlas má po dlouhé době novou desku. Plnou starých známých písní. Album Pramínek času, které natočil ve svém stálém akustickém triu, nabízí komornější verze osvědčených melodií na texty, co si už dávno zpíváme. Ovšem zrovna teď, kdy se autorovi kvapně blíží sedmdesátka, nabývají jeho sloky dalších, nečekaných významů.

Koncert kapely Tři sestry v hudebním klubu KlonDike v Peci pod Sněžkou v sobotu 17. února.

FOTO: Kapela Tři sestry vyprodala hudební klub v Krkonoších

/VIDEO/ Kapela Tři sestry slaví v tomto roce 39 let. K jednomu z prvních letošních koncertů zamířila v sobotu 17. února už tradičně do Pece pod Sněžkou do hudebního klubu KlonDike. Zájem byl obrovský, koncert byl v předstihu vyprodaný. V srpnu se představí na festivalu Keltská noc v Harrachově pod skokanskými můstky.

Rakovnická skupina Ideal Band patří k nejoblíbenějším a nejvytíženějším kapelám nejen v rakovnickém regionu.

Vlček z Ideal Bandu: Zábavy se někdy zvrtnou, v Řevničově byl sníh úplně červený

/ROZHOVOR/ Josef Vlček je kapelníkem zábavové skupiny Ideal Band od jejích počátků, tedy od roku 2001. Na akcích usedá za bicí a společně s Tomášem Fraňkem je jediným původním členem rakovnické formace, která se postupně stala velmi vyhledávanou. Rakovničané, ale i obyvatelé Kladenska a dalších okresů ji mohou pravidelně vídat na plesech i venkovních zábavách, odkud mají její členové množství kuriózních vzpomínek. Nejen o nich, ale i o tom, jaké to je trávit velkou část víkendů mimo své domovy se dozvíte v následujících řádcích.

Rakovnická skupina Ideal Band patří k nejoblíbenějším a nejvytíženějším kapelám nejen v rakovnickém regionu.

Vlček z Ideal Bandu: Zábavy se někdy zvrtnou, v Řevničově byl sníh úplně červený

/ROZHOVOR/ Josef Vlček je kapelníkem zábavové skupiny Ideal Band od jejích počátků, tedy od roku 2001. Na akcích usedá za bicí a společně s Tomášem Fraňkem je jediným původním členem rakovnické formace, která se postupně stala velmi vyhledávanou. Rakovničané, ale i obyvatelé Kladenska a dalších okresů ji mohou pravidelně vídat na plesech i venkovních zábavách, odkud mají její členové množství kuriózních vzpomínek. Nejen o nich, ale i o tom, jaké to je trávit velkou část víkendů mimo své domovy se dozvíte v následujících řádcích.

Vítězslav Tomeš je majitelem e-shopu www.musicwear.cz.

Oblékni si hudbu. Muž z Vítkova prodává metalová trička do celého světa

Iron Maiden, AC/DC, Led Zeppelin nebo Deep Purple. Mít v šatníku tričko se svou oblíbenou kapelou bylo vždy snem každého pořádného hudebního fanouška. Své o tom ví Vítězslav Tomeš z Vítkova v Moravskoslezském kraji, který jako vášnivý obdivovatel „tvrdé muziky“ začal taková trička na český trh sám dodávat.

Ilustrační foto, HC Baník Karviná v utkání s Plzní.

Tipy na víkend: Na Karvinsku špičková házená, ples i fotbal

Jak si užít nastávající víkend? Na Karvinsku se koná sportovní událost víkendu, zápas házenkářů HC Baníku Karviná v Evropském poháru, můžete vyrazit i na ples nebo fotbal. Mnoho se toho ale děje i jinde v kraji. Více již v Tipech Deníku. 

Dětská bavička Míša Růžičková v akci.

Tipy na víkend: Na Opavsku masopust, bubeníci, pohádka i plesy

Jak si užít nastávající víkend? Na Opavsku se konají další plesy, Dobroslavicemi projde masopusní průvod, v Kobeřicích vystoupí bubeníci a v Hlučíně potěší děti Míša Růžičková. Mnoho se toho ale děje i jinde v kraji. Více již v Tipech Deníku.