Kreativ

ŠTÍTEK: hudební skupina

Street Food Festival v Neratovicích.

Kam o víkendu: na Mělnicku k táboráku, na retro disco nebo gastro festival

/FOTO, VIDEO/ Poslední dubnový víkend nabídne na Mělnicku i u sousedů ve středních Čechách řadu akcí. Můžete se vozit na ponících i v parním vlaku, bavit se na koncertech gotického rocku, popu a funky nebo jižanského rocku, vyběhnout na rozhlednu nebo fandit koním při lesním závodu. 

Ladná Čeladná, ilustrační foto.

Ladná Čeladná láká nejen na Monkey Business, ale i na Jankulovského s Barošem

Oblíbený (nejen) rodinný festival Ladná Čeladná se letos bude konat ve dnech 2. a 3. srpna. Pořadatelé pro návštěvníky opět chystají atraktivní program, již nyní lákají na zvučná jména vystupujících jako jsou Monkey Business, Tata Bojs, Lenny, Michal Prokop s Framus Five a další oblíbené české kapely či interpreti. 

Pivní slavnosti se na nádvoří Portu 1560 v Českém Krumlově jsou v pátek a v sobotu 26. a 27. dubna.

Tipy na víkend z Krumlovska: Pivní slavnosti, den s indiánem nebo vernisáž

I o posledním dubnovém víkendu – a těsně před ním – se toho na Krumlovsku děje spousta zajímavého. Konají se první Krumlovské pivní slavnosti, své umění předvedou malí recitátoři, v synagoze je vernisáž a užít si můžete i setkání s indiánem. Sezónu zahajuje Království lesa na Lipně. Podívejte se i na víkendový program kina Luna.

Propadleek.

Propadleek míří dál a oslovuje nejen pražské fanoušky

„Míříš dál”, název nové písničky kapely Propadleek, přesně vystihuje jejich momentální pozici na pražské hudební scéně. Ze studentské hudby se zrodila kapela, která oslovuje fanoušky všech věkových kategorií. Poslední únorový koncert v Malostranské Besedě tomu byl přímým důkazem.

Edojarmark na Sluňákově, 29. dubna 2023

EDOjarmark zve na koncerty, zábavu a místní dobroty. Zazpívá i Michal Prokop

PROGRAM / Pestrou zábavou a společnou oslavou života bude pulsovat celý den areál olomouckého ekologického centra Sluňákov v Horce nad Moravou. Tradiční Edojarmark tam v sobotu 27. dubna nabídne stánky s regionálními dobrotami, hravé i naučné aktivity pro děti a spoustu skvělé muziky. Hlavní hvězdou koncertního programu pod širým nebem je Michal Prokop a Framus Five.

Předkolo Dětské Porty v Jablonci nad Nisou.

Jablonecký Klub Na Rampě hostil mladé talenty v dětské Portě

V Jablonci nad Nisou se konalo výběrové kolo Dětské Porty, kde mladí talentovaní umělci bojovali o postup do finále. Rekordní počet účastníků předvedl širokou škálu hudebních vystoupení, od sólových výkonů po skupinová tělesa, a porota měla opravdu z čeho vybírat. Nadějní interpreti nejen zaujali svými hlasovými schopnostmi, ale i instrumentálním uměním, což slibuje velkou budoucnost české hudební scény.

Country festival Starý dobrý western, Bystřička u Vsetína, srpen 2023

Výběr Deníku: TOP 3 hudební festivaly na Valašsku

Jaro a léto patří hudební festivalům. Redaktoři Deníku si roztáhli festivalovou mapu Česka a vybrali pro čtenáře trojici akcí, které by letos rozhodně neměli uniknout milovníkům muziky na Valašsku. Těšit se můžou na metalový nářez ve Staré Vsi, pohodu v Krnově a dračí lodě na Slezské Hartě.

Kladenský majáles 2022.

Studentské oslavy jara vypuknou ve čtvrtek. Majáles se koná v bývalých kasárnách

/FOTO/ Muzika, zábava, dobré jídlo, pití a bohatý doprovodný program. To je Kladenský majáles, který se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 14 hodin v areálu bývalých kasáren v ulici Sportovců Kladno. Akci pořádají studenti Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT v Kladně. Na jaké kapely se mohou návštěvníci těšit?

Kapelou Synkopa prošel Pavel Novák i Jaroslav Wykrent

Legendární Synkopa oslavila šedesátku. Vzpomínalo se na Nováka i Wykrenta

Neuvěřitelných šedesát let na hudební scéně oslavila v sobotu večer koncertem v Městském domě legendární přerovská kapela Synkopa, se kterou začínali hrát v roce 1964 zpěvák Pavel Novák a skladatel Jaroslav Wykrent. I když už oba známí umělci odešli do hudebního nebe, písničky Synkopy nestárnou. A jak ukázal vyprodaný sál, má kapela věrné fanoušky dodnes.

Velkolepá oslavy matičky Země se konala v KOVOZOO Staré Město už popatnácté.

V Kovozoo Staré Město oslavili Den Země křtem hrocha jménem Hugo

Ačkoliv Den Země, který se stal největším sekulárním svátkem světa, připadne letos na čtvrté dubnové pondělí s datem 22. dubna. V areálu REC Group a v KOVOZOO Staré Město velebili už o třetí dubnové sobotě (20. dubna) patnáctý ročník akce Den Země, svátek naší modré planety.

Dny města Kladna.

Letní festivalová sezona nabídne jubilejní Valník i nadupané Dny města Kladna

Letní festivalová sezona se nezadržitelně blíží i na Kladensku a milovníci hudebních akcí už teď nakupují vstupenky v předprodejích. Některá hudební setkání pod širým nebem jsou i zdarma, jinde je vstupné dobrovolné s přispěním na dobrou věc. Stačí si vybrat. Podle toho kdo na co sází, ať je to rock, popík, metal, folk, country nebo třeba dechovka.

Trojice oceněných fotografů soutěže Jazz World Photo 2024. Uprostřed vítěz Luciano Rossetti, vlevo druhý Siphiwe Mhlambi z Jihoafrické republiky, vpravo třetí Jacek Piotrowski z Polska.

Jazz World Photo vyhrál Ital Rossetti, světové snímky jsou k vidění v Trutnově

/FOTO/ Ital Luciano Rossetti zvítězil v 11. ročníku fotografické soutěže Jazz World Photo. Cenu si převzal v sobotu v Trutnově během festivalového finále Jazzince v Uffu. Trofej za 2. místo získal Siphiwe Mhlambi z Jihoafrické republiky, 3. místo obsadil Jacek Piotrowski z Polska. Třicet nejlepších snímků z jazzového prostředí z celého světa je k vidění ve výstavním prostoru Městského úřadu Trutnov, kde se v pátek 19. dubna konala vernisáž. Výstava potrvá do 4. června.

Michal Penk

Myslel jsem si, že už je všechno za mnou, říká o návratu na pódia Michal Penk

Zpěvák a skladatel Michal Penk se už před nějakým časem vrátil na hudební pódia, v doprovodu symfonického orchestru ale vystoupí vůbec poprvé. Stane se tak 22. dubna ve Smetanově síni Obecního domu v Praze, kde Bohemian Symphony Orchestra Prague představí to nejlepší z popové hudby. „Je to pro mě čest, bude to úplně něco nového. Už teď se toho tak trochu bojím, ale zároveň se moc těším,“ říká muzikant.

Kapela Fast Food Orchestra. Ilustrační foto

Májové slavnosti v Jílovém: Zahrají Fast Food Orchestra, Maniac či Portless

Májové slavnosti v areálu zámeckého parku budou v sobotu 4. května plné hudby skvělých kapel. První v pořadí na velkém pódiu vystoupí od 16 hodin kapela Fast Food Orchestra, která je stálicí na české klubové i festivalové scéně již od roku 1998. Na svém kontě mají přes dva tisíce koncertů doma i ve více než dvaceti zemích světa. Srdce fanoušků si získali především díky pozitivní energii, tanečním rytmům a interaktivní show.

První zápas semifinále play-off extraligy házenkářů Baník Karviná - Lovosice 36:34.

Tipy na víkend: na Karvinsku házená, Monkey Business i dětská show

Jak si užít nastávající víkend? Na Karvinsku se jde v sobotu na házenou, HC Baník Karviná vyzve v semifinále opět Lovosice, stav série je 1 : 1. Zahrají i populární Monkey Business, vystoupí i oblíbená dětská dvojice. Bohatý program proběhne i na dalších místech regionu. Více v tipech Deníku.