Kreativ

ŠTÍTEK: hudební skupina

100 let Velké Ostravy.

Tipy na víkend: v Ostravě výstavy, hokej i geolokační hra

Jak si užít nastávající víkend? Na Ostravsku hraje prim kultura, vydat se můžete do muzea nebo Dolních Vítkovic za Julesem Vernem, pro rodiny s dětmi si Knihovna města Ostravy připravila hru ke stoletému výročí Velké Ostravy. Potrvá do června, kdy oslavy vyvrcholí. Další akce se dějí i jinde v kraji, více v Tipech Deníku.

Zápas 32. kola hokejové extraligy Oceláři Třinec - Hradec Králové, který se hrál 30. 12. 2023 ve Werk Areně.

Tipy na víkend: na Frýdeckomístecku koncert v klubu i kvalitní hokej

Jak si užít nastávající víkend? Na Frýdecko-Místecku bude hrát prim kultura a sport, v klubu Stoun ve Frýdku-Místku se se koná pravidelný minifestiválek místních kapel, v Třinci se půjde na kvalitní hokej. Další akce se ale dějí i jinde v kraji, více v Tipech Deníku.

Z Městského plesu Králova Dvora.

Kam o víkendu: Berounsko baví kapela Merlin i loupežník Sarka Farka

/FOTO, VIDEO/ Další víkend zimní sezony nabídne na Berounsku i u sousedů ve středních Čechách desítky akcí, při kterých se bude nejen tančit na bálech a řádit na masopustech. A protože je čas především na zábavu v teple, můžete vyrazit na koncerty, metalové, rockové i popové, nebo na divadelní představení, na kterých vás čeká například setkání se slavným Čtyřlístkem nebo s bezradnými striptéry. 

Sál restaurace Případov v Třebichovicích přivítal v sobotu večer 7. myslivecký ples.

Kam o víkendu: Kladensko čekají metalové křtiny i pyžamová party

/FOTO, VIDEO/ Další víkend zimní sezony nabídne na Kladensku i u sousedů ve středních Čechách desítky akcí, při kterých se bude nejen tančit na bálech a řádit na masopustech. A protože je čas především na zábavu v teple, můžete vyrazit na koncerty, popové, rockové i metalové, nebo na divadelní představení, na kterých vás čeká například setkání se slavným Čtyřlístkem, loupežníkem Sarkou Farkou nebo bezradnými striptéry. 

Ples Trmic.

Trmice se daly do gala, bavil barman i kapela. Plesat se bude v Tisé či Chlumci

/FOTO/ Dříve každá vetší obec měla hospodu a taneční sál. Hrálo se tam ochotnické divadlo, dětem promítaly pohádky, ženy chválily cvičení se stuhou, v prosinci dorazil Mikuláš. Mnohdy stačil šikovný harmonikář a tančilo se až do rána. Opravdový ples s programem pořádala pouze velká města. V současné době je čas maturitních plesů, vypadá to, že vesnické hospody po zdražení energií budou mít problémy. Ústecký Dům kultury 3. února nabídne určitě velkou show, chystá se totiž ples Severočeských patriotů.   

Ilustrační foto

Hudební taháky na Olomoucku: Nohavica, Nazareth i rap. Přehled pecek roku 2024

Rok 2024 přinese na Olomoucku velké hudební zážitky. Na podiích to rozjedou hvězdné rockové mašiny včetně Lucie a Kabátu, v Olomouci zahraje i Jaromír Nohavica, ve Šternberku světová legenda Nazareth a olomouckou novinkou je festival s hvězdami rap/pop scény. Nechybí ani našlapaná metalová párty s Dymytry či Traktorem nebo retrofest s Luneticem.

Koláž, Mirai Navrátil a Gevorg Avetisjan.

Marlenka poskytla areál pro FM City Fest. Koncert kapely Mirai nedostane. Proč?

Marlenka se stěhuje. Také FM City Fest se stěhuje. Obojí na jedno místo. Hudební festival dříve a dočasně, výrobce medových dortů později a natrvalo. Majitel Marlenky Gevorg Avetisjan proto poskytl svůj nově vydražený areál zakladateli festivalu a frontmanovi známé kapely Mirai Navrátilovi, aby v něm dva roky akci pořádal. Chtěl za to jediné – zahrát při „otevíračce“ nového sídla své firmy. Nepochodil. Jaké jsou podle obou stran důvody?

Tublatanka

Co chystá klub Kofola v roce 2024? Tublatanku i další pecky

Vyhlášený hudební klub v Krnově Kostelci se zrodil před třiceti dvěma lety se z bývalého kina. Program Kofola Music Clubu KMC každoročně nabídne kolem stovky akcí.  Koncerty, divadlo, tancovačky, večírky, ale třeba i burzy pro fanoušky vinylu. 

XXXI. Městský ples v Prostějově se nesl v duchu renesance. Přítomné ohromila nymfa, 23. 4. 2022

Atmosféra 1. republiky a swing. Městský ples již v pátek

Hold slavnému rodákovi a půlnoční překvapení. Tradiční městský ples, který se v Prostějova koná již po třiatřicáté, slibuje velké zážitky. Připomínka doby, v níž žil básník Jiří Wolker, vystoupení swingové skupiny a další kapely rozezvučí prostory Národního domu již v pátek.

Ilustrační foto

Hudební taháky na Olomoucku: Nohavica, Nazareth i rap. Přehled pecek roku 2024

Rok 2024 přinese na Olomoucku velké hudební zážitky. Na podiích to rozjedou hvězdné rockové mašiny včetně Lucie a Kabátu, v Olomouci zahraje i Jaromír Nohavica, ve Šternberku světová legenda Nazareth a olomouckou novinkou je festival s hvězdami rap/pop scény. Nechybí ani našlapaná metalová párty s Dymytry či Traktorem nebo retrofest s Luneticem.

První koncert hudební série Večery S bude 26. ledna.

U Kapličky Mirek Baldrych a Baldaband, Jarda Hnízdil a Jana P.S.

Sedmý ročník hudební série Večery S 2023 je minulostí a je tu ročník osmý. První koncert v Divadle U Kapličky 2024 začíná v pátek 26. ledna 2024 v 19 hodin. Na jevišti se setkáte s mimořádnými hudebníky. Navíc je to padesátý koncert série.

Heidi Janků

Heidi Janků: Nebála se hříšného Hamburku, svou kariéru rozděluje na dvě části

Heidi Janků, původním jménem Heidi Hantlová, patří ke zpěvačkám, u nichž se – co se vzhledu týče – téměř zastavil čas. Svou kariéru odstartovala už v dětském pěveckém sboru a své první nahrávky natočila v ostravském rozhlase s cimbálovkou Lučina. V první polovině osmdesátých let patřila k novým tvářím na domácí hudební scéně a velmi rychle si získala přízeň zejména mladého publika.

Ředitel Žebříku Jarda Hudec s Jiřím Suchým.

Hudební ceny Žebřík odstartovaly, fanoušci mohou posílat nominace

Do svého už dvaatřicátého ročníku vstoupily Hudební ceny Žebřík, jejichž vítězové budou vyhlášeni v pátek 5. dubna na slavnostním večeru v plzeňském DEPO2015. Ten okoření exkluzivní koncerty kapely Chinaski, Michala Hrůzy, Terezy Balonové, Jamaron také unikátní vystoupení Jiřího Suchého se semaforskou kapelou a největšími šlágry jeho dlouhé kariéry.

Od vydání prvního alba Luboše Pospíšila už uplynulo čtyřicet let

Luboš Pospíšil: Zamlada jsem poslouchal britské hardrockové kapely

Klasik českého bigbítu Luboš Pospíšil v průběhu uplynulého roku vlastně pořád oslavoval. Byly to ovšem oslavy poněkud opožděné. Sedmdesátku, které se někdejší člen souboru C & K Vocal dožil už před třemi lety, si na pódiu připomenout nemohl kvůli pandemii covidu. Aspoň si tedy užil letošní kulaté výročí své první a hned kultovní sólové desky Tenhle vítr jsem měl rád. Ta vyšla těsně před prázdninami v roce 1983 a v říjnu už byla vyprodaná. Od té doby patří Pospíšil k nehasnoucím stálicím.

Koncerty na Masarykově náměstí v Přerově jsou hojně navštěvované a velký zájem byl i o páteční vystoupení revivalu Beatles Brouci band

VIDEO: Na náměstí v Přerově to žije i na konci roku, na Nový rok zahraje Fleret

Koncerty kapel i tradiční akce, spojené s koncem roku. Hudba na centrálním Masarykově náměstí v Přerově neutichla ani po svátcích a lidé si mohou zajít na vánoční trhy i na Silvestra a Nový rok. Koncerty na náměstí jsou hojně navštěvované a velký zájem byl i o páteční vystoupení revivalu Beatles Brouci band.

Muzikantské Vánoce v Kolíně.

Na Muzikantských Vánocích převládalo blues, publikum se bavilo napříč generacemi

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Tradiční Muzikantské Vánoce uspořádal v kolínském Baru Pod Hodinami kytarista Roman Čermák a hrálo se již od páté hodiny odpolední. To na zdejší malé pódium vystoupal kytarista a zpěvák Jaromír Kupr se svým Projektem, aby společně zahráli pár písniček sahajících žánrově od ska přes punk až po bigbít.

 Lídr kapely Mňága a Ždorp Petr Fiala v pořadu Deník s nadhledem s moderátorem Romanem Štěpánkem

Petr Fiala: Spoléhejte na sebe, Mesiáš nepřijde. Nejlepší je zemřít na pódiu

„Našimi vzory jsou hudebníci, kteří zemřeli na pódiu, to je nejlepší. Třeba takový Milan Lasica, počkal si na dvojitý aplaus a pak spořádaně umřel na místě, kde to měl asi nejvíce rád. Co chcete více.“ To jsou slova Petra Fialy, známého české muzikanta a lídra kapely Mňága a Ždorp. Petr Fiala byl hostem videocastu Deník s nadhledem.