Kreativ

ŠTÍTEK: hudební skupina

Milovníci dobrých vín vyrazili na putování po dobšických sklípcích. Foto z minulých ročníků.

Víkend na Znojemsku. Dobšice zvou na putování po sklípcích, Hevlín na fašank

V polovině února se lidé na Znojemsku mohou vydat na masopustní merendu, která zaplní Společenský dům ve Vranově nad Dyjí. Nalákáme také do Dobšic, kde se koná oblíbené Putování po sklípcích. V Hevlíně se zase můžete potěšit při oblíbeném fašanku. Veselí zakončí večerní zábava pod taktovkou kapely Vicomt.

Ústecký Will Eifell zahraje v Národním domě s novou kapelou.

Ústecký Will Eifell zahraje v Národním domě. Slibuje nejen nové písně

Ústecký písničkář a hudebník Will Eifell už několik let vystupuje převážně sám s kytarou, v pátek 16. února ale v ústeckém Národním domě vystoupí v doprovodu nové doprovodné kapely. Kromě rockovějšího zvuku písničkář slibuje i nové písně. Večer otevřou pražští Čtvrt na Smrt.

Rocková fabrika rozhicuje Zbraslavec. Fanoušci motosrazu přispějí na dobročinné účely.

Rocková fabrika rozburácí Zbraslavec. Fanoušci motosrazu přispějí na charitu

/VIDEO/ Pro fanoušky rocku, metalu, punku a také příznivce silných strojů jednoznačně největší událost roku na Blanensku. Motosraz K10 Rocková fabrika Kiliangang ve Zbraslavci navíc letos slaví jubileum. Deset let na scéně. A v červenci se v tamním areálu Best pořádně rozhicuje. Na pódiu vystoupí při dvoudenní akci téměř dvacítka kapel. A co jméno, to pojem.

Rakovnická skupina Ideal Band patří k nejoblíbenějším a nejvytíženějším kapelám nejen v rakovnickém regionu.

Vlček z Ideal Bandu: Zábavy se někdy zvrtnou, v Řevničově byl sníh úplně červený

/ROZHOVOR/ Josef Vlček je kapelníkem zábavové skupiny Ideal Band od jejích počátků, tedy od roku 2001. Na akcích usedá za bicí a společně s Tomášem Fraňkem je jediným původním členem rakovnické formace, která se postupně stala velmi vyhledávanou. Rakovničané, ale i obyvatelé Kladenska a dalších okresů ji mohou pravidelně vídat na plesech i venkovních zábavách, odkud mají její členové množství kuriózních vzpomínek. Nejen o nich, ale i o tom, jaké to je trávit velkou část víkendů mimo své domovy se dozvíte v následujících řádcích.

Aleš Brichta bude hlavní hvězdou festivalu Roc na Plumlově 2024

Nová adresa i energie, stejná vášeň pro hudbu. Rock na Plumlově mění scénu

Nářez. Jízda, smršt. Prostě letní rockový festival jak má být. Rock na Plumlově 2024 už zná svůj přesný termín, konkrétně si ve vašem diáři zakřížkujte 8. června 2024. Svátek bude mít zrovna Medard. Snad se tedy nenaplní nejznámější pranostika vážící se k tomuto dni „Medardova kápě - čtyřicet dnů kape“ a naopak legendární festival se odehraje zalitý sluncem. Tak neváhejte a zajistěte si vstupenky v předprodeji za příznivé ceny. Právě nyní na jejich koupi probíhá „valentýnská“ akce.

Kytarista Matěj Fišer.

Přes den podniká v pohřebnictví, večer hraje v thrashmetalové kapele

/ROZHOVOR/ Ve dne podnikatel, večer kytarista v thrash metalové kapele. Řeč je o Matěji Fišerovi z Valašských Klobouk, který je spolumajitelem pohřebnické firmy a zároveň také kytaristou kapely Refore. Jak se dostal k podnikání v tomto oboru? Na kolik dnes vyjde pohřeb? A jak se mu daří skloubit práci, hudbu a rodinu? O tom všem hovoří v rozhovoru pro Deník.

Valentýnská zábava pro svobodné i zadané.

Víkendové tipy: v Ostravě na Valentýnskou party, masopust či běžecké závody

Jak si užít nastávající víkend? Na Ostravsku si můžete zajít zaběhat v rámci Innogy Winter Run Ostrava 2024, pobavit se při pestrém programu Masopustu 2024 v nejlidnatějším ostravském obvodě nebo si zatrsat na Valentýnské zábavě. Bohatý kulturní program proběhne i v dalších regionech Moravskoslezského kraje. Zde je naše nabídka… 

Na festivalu Hrady CZ zahraje Lucie, naposledy tam s nimi zazpívá David Koller

Festival Hrady CZ, který opět zamíří v rámci zastávek také do Švihova, postupně zveřejňuje kapely, které tam zahrají. A rozhodně se bude na co těšit. Repertoár bude rozmanitý. Navíc tam návštěvníci zažijí i jednu derniéru – naposledy totiž na Hradech zazpívá s kapelou Lucie David Koller.

Wille and the Bandits v pivovaru Kocour ve Varnsdorfu.

FOTO: Wille a jeho banditi strhli varnsdorfského Kocoura

Nějak se to prostě rozkřiklo. Do velkého sálu pivovaru Kocour přivezlo Městské divadlo Varnsdorf jednu z nejpozoruhodnějších koncertních kapel současnosti, britské Wille and the Bandits! A tak bylo první únorový večer v Kocourovi plno. Očekávání samo sebou velká, ale realita je ještě předčila. Byl to skvělý koncert.

Michaela Boudová provozuje v Peci pod Sněžkou hudební klub KlonDike.

Na hory vyrazila jako turistka, zakotvila v hudebním klubu. V zimě má natřískáno

/FOTO, VIDEO/ Do Pece pod Sněžkou nejdřív přijela jako běžný turista, dva dny lyžování ale stačily k tomu, aby změnily její životní osud. Michaela Boudová z Čelákovic nejdříve zůstala v krkonošském středisku jako lyžařská instruktorka, a když zjistila, že se jí odtud vůbec nechce odjíždět, začala tam trávit čím dál více času v létě i zimě a zakotvila tam. Před jedenácti lety začala v Peci pod Sněžkou provozovat hudební klub KlonDike.

Trosky letounu Beechcraft Bonanza na místě havárie

Den, kdy zemřela hudba. Před 65 lety tři muzikanti zahynuli v jediné vteřině

Před 65 lety, 3. února 1959, havaroval v Iowě lehký letoun Beechcraft Bonanza, převážející tři mladé vynikající hudebníky, představující vycházející rokenrolové hvězdy své doby. Píseň American Pie, která vznikla o 12 let později, dala osudnému dnu spojenému s tragédií už navždy jméno. Den, kdy zemřela hudba.

Unikátní výstava replik Českých korunovačních klenotů na Slezskoostravském hradě.

Víkendové tipy: v Ostravě na masopust, symfonii, hokej či unikátní výstavu

Jak si užít nastávající víkend? Na Ostravsku se můžete zajít podívat na unikátní expozici replik Českých korunovačních klenotů, navštívit masopustní rej na Slezskoostravském hradě či podpořit vítkovické hokejisty při jejich víkendových zápasech. A to samozřejmě není vše. Další akce se dějí i jinde v MS kraji, více se dočtete v našich tipech.

Fleret.

Víkendové tipy: Na Novojičínsku bude masopust, koncert, festival i plesy

Jak si užít nastávající víkend? Na Novojičínsku pokračují plesy, chystá se i valašský bál, milovníci folkrocku uvítají koncert kapely Fleret, alternativní hudba zazní na frenštástkém feativalu Kořeny. To ale zdaleka není vše. Další akce se dějí i jinde v MS kraji, více se dočtete v našich tipech.