Kreativ

ŠTÍTEK: hvězda

Dětská pohotovost ve Fakultní nemocnici v Motole má novou výzdobu.

Dětská pohotovost v Motole prošla proměnou. Vyzdobila ji i epopej

Ve čtrvtek byly slavnostně otevřeny nově upravené prostory Dětské pohotovosti ve Fakultní nemocnici v Motole. Na malé pacienty i jejich rodiče tu teď čekají vesele vyzdobené stěny, nástěnné hračky pro nejmenší i komiksová zóna pro teenagery. Malby spojuje téma hvězd, astrologie a historické Prahy, bedlivý pozorovatel tu však objeví i vtipné odkazy.

Vyhlášení nejúspěšnějšího sportovce Slaného za rok 2018.

Vtipy, slzy, celebrity. Město Slaný velkolepě vyhlásilo sportovní hvězdy roku

Slaný /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Město Slaný zná svoje nejúspěšnější sportovce za rok 2018. Vyhlásilo je v pátek 11. ledna večer v Městském divadle. Tam nescházela politická reprezentace v podobě poslanců Parlamentu ČR Stanislava Berkovce a Vojtěcha Munzara, dále pak starosty města Slaný Martina Hrabánka i místostarosty Radka Vondráčka.

Velký Magellanův oblak zachycený Hubbleovým vesmírným dalekohledem.

Nová hrozba. Mléčná dráha se srazí s jinou galaxií dříve, než se myslelo

Naši domovskou galaxii Mléčnou dráhu čeká v budoucnu strašlivá katastrofa při srážce s jinou galaxií. Obrovská masa horkého plynu a energie způsobí naprostý kosmický chaos. Hvězdy budou narážet jedna do druhé, planety skončí rozbité nebo se zcela vypaří. Nic už nezůstane jako dřív. Podle nové studie by k tomu mohlo dojít již za dvě miliardy let. To je přitom v kosmickém měřítku za chvíli.

Tříkrálový koncert v Jičíně.

Betlémská hvězda zazářila na Tři krále

Jičín - Ani nikdo z pamětníků přesně nevěděl, kolik tříkrálových koncertů se dosud konalo. Shodli jsme se, že v jičínském Porotním sále v neděli 6. ledna byl v pořadí šestý. Ale před tím hrálo a zpívalo se „U Husitů“. Nakonec není to důležité.

Bryan Bickell se Stanley Cupem během oslav v ulicích Chicaga.

Trápení bývalých vládců NHL. Drahé opory stárnou

Na svém kontě mají pět z posledních devíti vítězství ve Stanley Cupu. Dva kluby, které v době platových stropů patřily rok co rok k favoritům na zisk trofeje. Ta doba však, zdá se, skončila. Týmy z Chicaga i Los Angeles tápou a klesly až na samotné dno NHL.

Blokařka Kateřina Holásková (vlevo) v souboji s Finkou Kaisou Alankovou.

Kvalifikaci pokazily vztahy, myslí si volejbalistka Holásková

Tak rozporuplné pocity po vyhraném utkání snad ještě neměla. České volejbalistky smetly Švédky 3:0 a ona byla vyhlášena hvězdou zápasu. Jenže na mistrovství Evropy se ze skupiny E podívají týmy Estonka a Finska. „Šlo o smutnou oslavu,“ líčí blokařka Kateřina Holásková.

Zdeněk Pohlreich

Do Hlučína přijede známý kuchař Zdeněk Pohlreich

Na Opavsku se schyluje ke slovutné návštěvě. Brzy sem totiž zavítá snad nejznámější šéfkuchař Česka Zdeněk Pohlreich. Není to tak dávno, co oznámil odchod z gastronomické show TV Prima Ano, šéfe!, v níž se snažil o správný koncept pro restaurace po celé republice.

Ilustrační foto

Tipy Deníku

Orlickoústecko - Pro děti Rákosníček, pro dospělé rock'n'roll. To vše v dnešních tipech vašeho Deníku,

Do Douz dorazila i libyjská jízda.

OBRAZEM: Tajemná zimní Sahara se hodlá otevřít návštěvníkům

/VIDEO/ Přes den bylo příjemných dvacet stupňů a bylo možné venku chodit v triku, ale v noci teplota klesala i několik stupňů pod nulu. Taková byla Sahara v jižním Tunisku v období Vánoc, kdy se při pohledu na oblohu posetou myriádami hvězd člověku tajil dech. Kolem dokola jen poušť a ticho. Pouze slabý vítr přesypával zrnka písku na okolních dunách. Území nomádů je připraveno odhalovat svá tajemství.

Lukáš Cikánek

Cikánek oslavil narozeniny další výhrou

Kladno /ROZHOVOR/ - Má téměř sto zápasů v extralize, ale víc vynikl v kariéře v první lize. Kam přišel, tam zářil, ať už to bylo v Chomutově, Berouně, Ústí nad Labem nebo v Kladně. Včera zkušený brankář Lukáš Cikánek slavil jednatřicáté narozeniny a proti Třebíči jubileum oslavil výhrou 4:2.

Radim Valchař usiluje o rumunské občanství.

Hokejista Radim Valchař bude nejspíš hrát za Rumunsko

Orlová – Je odchovancem orlovského hokeje, hrával ve Finsku či Francii, několik let působil v zámoří a teď je třetí sezonu hráčem rumunského týmu Csíkszereda. Už brzy by z Radima Valchaře měl být i rumunský reprezentant.

David Drahonínský (vpravo).

Drahonínský míří do Las Vegas a vyhlíží Paralympiádu v Tokiu

Hradec Králové - Čtyři mezinárodní závody, čtyři finálové souboje a jen jedno zaváhání na ME v Plzni, kde východočeský handicapovaný sportovec podlehl tureckému reprezentantovi. I taková je bilance lukostřelce Davida Drahonínského, který rok 2018 hodnotí v jeho osmnáctileté kariéře jako velmi úspěšný.

Ilustrační foto.

Kolony na silnicích Slovácka mají na svědomí kamiony, neschopné zdolat kopce

Kamiony, kamiony, kamiony. Tímto slovem lze označit problematické dopravní prostředky, kvůli nimž se stovky řidičů osobních a jiných automobilů na Slovácku nechtěně dostávají do kolon. Kamiony totiž nejhůře zvládají jakýkoliv příval sněhu. Nejvíce v té chvíli komplikují ostatním jízdu, pokud se mají škrabat do kopců.

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky AC Sparta Praha a FK Jablonec 20. dubna v Praze. Nicolae-Claudiu Stanciu.

Případ Stanciu. Udrží fotbalová Sparta rumunskou hvězdu?

Jedno rčení praví: kapitán opouští svou loď poslední. Leč realita je obvykle jiná (vyprávět by mohl odsouzený námořník Francesco Schettino zodpovědný za potopený parník Costa Concordia). V posledních dnech mu ve fotbale konkuruje i Nicolae Stanciu.

Ilustrační fotografie.

Posvěcená cibule měla chránit před duchy

Cheb – Svátek Tří králů – v tento den se naposledy zapalovaly svíce na vánočním stromku. Až do roku 1691 tímto dnem začínal kalendářní rok, proto byl označován jako „Velký Nový rok“ a předvečer jako „Třetí svatý večer“.

Rami Malek se členy legendární skupiny Queen

Zlatý glóbus získal film Bohemian Rhapsody i tragikomedie Green Book

Zahraniční novináři už po sedmdesáté šesté rozdali ceny pro nejlepší filmovou a televizní tvorbu uplynulého roku. Nejlepším snímkem bylo podle nich hudební drama Bohemian Rhapsody, v kategorii komedií a muzikálů zvítězila tragikomedie Green Book vycházející ze skutečných událostí. Nejlepším cizojazyčným snímkem byl vyhlášen mexický zástupce, černobílé drama Roma.  

Tříkrálový ples v Regionálním centru Olomouc

Tříkrálový ples roztančil RCO. Podívejte se

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Tanec, smích, příchod tří králů a také tombolu nabídl už 27. ročník charitativního Tříkrálového plesu, který v budově Regionálního centra Olomouc uspořádali skauti ze střediska Jana Boska v Olomouci.

Oprava čáslavské synagogy

Čáslavská synagoga bude opravena a bude sloužit občanům města

Čáslav - Čáslavský starosta Vlastislav Málek ve svém novoročním zamyšlení prozradil plány nového vedení radnice: „Navštívil mě Marek Lauermann ohledně dotažení rekonstrukce židovské synagogy, která je unikátní památkou a jak jsem pochopil, má Židovská obec eminentní zájem tento projekt dokončit, což se dlouhodobě v minulosti nedařilo.“

Ilustrační fotografie.

Na horách hledají sportovní talenty

Říčky v Orlických horách - Každoroční závod O vycházející hvězdu Říček se v sobotu uskuteční ve zmíněném středisku Orlických hor. Klání je určené pro děti s rokem narození 2012 a mladší.

Rožnovské slavnosti. Ilustrační foto.

Letošní rok ve znamení kulatých výročí a hudebních hvězd

Jubilejní 30. ročník Folkrockování, 40. mezinárodní folklorní festival Rožnovské slavnosti, sedmatřicátý Valašský Špalíček i jednadvacáté ročníky Valašského Záření a country festivalu Starý dobrý western. K tomu nespočet koncertů, divadelních představení a dalších akcí. Kulturně nabitý bude na Valašsku i rok 2019.

Ivan Hoffman

Týden Ivana Hoffmana: Něco o hvězdách

Kde začít? Snad u filozofa, který říká, že dvě věci naplňují mysl rostoucím úžasem a úctou: hvězdné nebe nade mnou a mravní zákon ve mně. Immanuel Kant žasl nad oblohou prostou, nevylepšenou ohňostroji.

Takto se české volejbalistky radovaly v srpnu po utkání s Estonskem. Po hříchu bylo jablonecké vítězství 3:0 jejich jediným v dosavadní kvalifikaci o mistrovství Evropy.

Pro dvě výhry. Volejbalistky touží po šampionátu

Jejich situace je složitá, nikoli beznadějná. Dvě vítězství jsou (téměř) povinná, leč ani ty nemusejí stačit. Pokud Estonky v závěrečných dvou kolech kvalifikace neztratí ani bod, české volejbalistky se na evropský šampionát nepodívají. „Takto neuvažujeme,“ ohradí se Michaela Mlejnková. Jen na okraj: největší útočné eso výběru. „Věřím, že postoupíme,“ doplní ji kapitánka Barbora Purchartová. Pro změnu hvězda bloku.