Kreativ

ŠTÍTEK: hvězda

Sedmnáctiletá dvojčata Marcus a Martinus Gunnarsenovi.

Mladé hvězdy míří do zámeckého parku. Zazpívají dvojčata Gunnarsenovi

Slavkov u Brna – Sedmnáctiletá dvojčata Marcus a Martinus Gunnarsenovi zpívají od pěti let. Jejich popularita nabrala za poslední roky velkých rozměrů a zpěváci se aktuálně řadí mezi nejúspěšnější mladé umělce. Svým vystoupením potěší fanoušky v zámeckém parku ve Slavkově u Brna.

Jaroslav Bednář se ve středu večer představí v zápase Nymburka proti Vrchlabí.

Hvězdy Bednář s Hlinkou hrají ve středu na nymburském zimáku!

Nymburk – Hokejový svátek mohou zažít příznivci hokeje v Nymburce ve středu odpoledne. K druholigovému utkání domácího Nymburka proti týmu z Vrchlabí nastoupí od 18 hodin v dresu hostů dvě jména, která zná každý fanda českého hokeje: vicemistr světa z roku 2006, dlouholetý hráč Slavie a Hradce Králové Jaroslav Bednář a mistr světa z roku 2001 Jaroslav Hlinka.

Dělnický dům po dlouhé době hostil metalovou zábavu.

OBRAZEM: Metal duněl Dělnickým domem

Nymburk - Hned čtyři kapely se vystřídaly na pódiu nymburského Dělnického domu, kde se celkem po dlouhé době konal rockový, respektive metalový večírek nazvaný Rocková párty. Slušně zaplněný sál dával najevo, že by fandové tvrdé hudby v Nymburce podobné akce uvítali. 

Tomáš Plekanec předal Miroslavu Machovi st. cenu Českého olympijského výboru Trenér objevitel.

Plekanec ocenil trenéra mládeže Miroslava Macha

Kladno - U předání zajímavé ceny svému trenérovi mládeže Miroslavu Machovi rád asistoval Tomáš Plekanec. Hokejová hvězda mu předala cenu Českého olympijského výboru Trenér objevitel.

Tomáš Pekař

Největší vítězství? Přítelkyně a dcera, říká Tomáš Pekař

Mělník /ROZHOVOR/ - Hvězda mělnického automobilového závodníka nadále stoupá. Že v Mělníku žije vynikající sportovec, který jezdí závody aut na okruzích, se už nějakou dobu ví. Jeho dosažené výsledky ovšem zaznívají méně často. Nejen v loňském roce, ale i na začátku nového přitom stojí za to.

Zpěvák, kytarista a skladatel Michal Hrůza.

Moravskoslezský kraj a město Ostrava si společně zaplesají

Přípravy začaly už loni v říjnu a nyní jsou v plném proudu. Organizátoři Reprezentačního plesu Moravskoslezského kraje a statutárního města Ostravy, který se uskuteční 22. února od 19 hodin v Clarion Congress Hotelu Ostrava, oslovují partnery, dodavatele a hlavně interprety, aby skladba programu plesu byla široká a různorodá.

Ilustrační foto

Výhra číslo deset. Viva podruhé v sezoně nedala Čechii šanci

Příbram – Ve třetím kole na palubovce slánské Čechie odstartovala příbramská Viva svou vítěznou sérii (8:4). V sobotu proti stejnému soupeři uspěla na domácí půdě i podruhé v sezoně, tentokrát 11:3 a zaokrouhlila počet vítězných zápasů na deset.

Mahučichová dala Hustopečím rekordní dárek ke dvacetinám závodu

Mahučichová dala Hustopečím rekordní dárek ke dvacetinám závodu

Hustopeče – Největší hvězdou mítinku měla být původně Ukrajinka Julia Levčenková, stříbrná medailistka z posledního mistrovství světa. Ta nakonec zvolila jiný program přípravy na letošní vrcholné akce, ale její dvě krajanky ji nahradily opravdu parádně. Teprve sedmnáctiletá Jaroslava Mahučichová vytvořila výkonem 199 centimetrů nový juniorský světový rekord. Z vítězství se ovšem neradovala, protože se stejným nejlepším výkonem byla na pokusy lepší čyřiadvacetiletá Kateryna Tabašnyková.

13 vychytaných nul. Lukáš Mrázek (na snímku) zažil, nebýt zranění v závěru podzimní části, velmi vydařený rok. Na jaře ho spolu s týmem čeká velmi náročný úkol v podobě záchrany.

Hvězdou čtenářů Deníku vybrán brankář MFK Chrudim Lukáš Mrázek

Chrudimsko - Tradiční hlasování čtenářů Chrudimského deníku rozhodlo o tom, že Hvězdou Deníku za rok 2018 se stal brankář MFK Chrudim, autor celkem třinácti vychytaných nul LUKÁŠ MRÁZEK ,který v loňském, plodném roce oslavil s mužstvem vítězství v České fotbalové lize a během podzimní části se musel vypořádat s vyšší kvalitou soupeřů i nepříjemným zraněním kolene. Zdravotní komplikace ho navíc na začátku nového kalendářního roku neopustily.

Hokejová Kometa porazila Zlín 4:2.

Berani nestačili na Kometu, Brno táhli bývalí hráči Zlína

Ve zlínském dresu společně slavili mistrovský titul v roce 2014, nyní už v barvách rivala brněnské Komety režírovali Bedřich Köhler a Petr Holík výhru 4:2. První jmenovaný brankáře Kašíka překonal dvakrát, druhý pak přidal pojistku čtvrtým gólem.

Výstava hlavolamů v lounském muzeu.

FOTO: V muzeu v Lounech si lidé mohou potrápit u hlavolamů mozek

Louny – Velký zájem je o současnou výstavu hlavolamů v lounském muzeu. Na výstavě jsou k vidění a rozluštění nejstarší hlavolamy světa zpracované výtvarnicí Věrou Tataro – například Ramsesova hvězda, Dürerův čtverec, mosty v Königsbergu, první křížovka v původním znění a další.

Hokejisté Zlína. Ilustrační foto

Hvězdy PSG Berani Zlín opět zavítají do Holešova

Už po třetí si hvězdy zlínské hokejové extraligy zabruslí s veřejností na atraktivní ledové ploše v zámecké zahradě v Holešově. Včera na tuto akci upozornilo Městské kulturní středisko Holešov.

Bruslení na oválu kolem třebíčského baseballového stadionu.

OBRAZEM: na Hvězdě se po roční pauze opět bruslí, mráz dostatečně prochladil zem

Třebíč - Od pátečního dopoledne se v Třebíči na oválu sportoviště Na Hvězdě bruslí. Do dvanácti hodin se přišli projet na bruslích pod širým nebem čtyři zájemci, odpoledne se dá očekávat větší zájem. "Je to dobré, akorát v jednom místě jsou trošku hrbolky," popsal své pocity jeden z prvních bruslařů této sezony.

Snowpark na Špičáku.

VIDEO: Na Špičák přijede Viki Cabadaj

Šumava – Příznivé sněhové podmínky na Klatovsku dovolují zprovoznit lyžařské areály i v nižších polohách, třeba v Kocourově. Na Špičáku se můžete těšit i na hereckou hvězdu ze známého filmu.

Tomáš Hertl ze San José.

Vysněná posila nevyjde, zato Hradec zlákal Hertla

Hradec Králové - Malovali si, jak pomůže v zásadní části sezony. Hokejista Rudolf Červený, který po minulé sezoně odešel z Mountfieldu do bratislavského Slovanu hrajícího ruskou KHL, se však na 99 procent do Hradce (nyní) nevrátí.

Japonskou tenistku Naomi Ósakaovou v reklamě na nudle Nissin „vybělili“

Japonská firma stáhla reklamu na nudle. „Vybělila“ v ní tenistku Ósakaovou

Japonská společnost Nissin vyrábějící instantní nudle zastavila propagaci svých výrobů prostřednictvím reklamy s tenisovou hvězdou Naomi Ósakaovou. Kvůli zpodobnění vítězky US Open a aktuální finalistky Australian Open v kresleném komiksu byla firma kritizována za to, že hráčku japonsko-haitského původu „vybělila“.  

Po obvodu baseballového stadionu Na Hvězdě v Třebíči vrcholí přípravy ojedinělé 416 metrů dlouhé ledové dráhy. Zabruslit si sem můžete přijít už tento pátek a otevřeno bude každý den od 9 do 18 hodin.

Bruslařská dráha na baseballovém stadionu v pátek otevírá

Třebíč - Bruslaři budou moci od pátku 25. ledna opět využívat ojedinělou ledovou dráhu na třebíčském baseballovém stadionu Na Hvězdě. Pořadatelé z klubu Nuclears ji tam provozují při příznivých klimatických podmínkách už od roku 2011 a na její přípravu padne kolem padesáti tisíc litrů vody.

Pojď hrát hokej v Kladně, akce Rytířů pro nejmenší adepty hokeje se zúčastnily i kladenské hvězdy minulosti i současnosti Ondřej Pavelec (na snímku), Jan Neliba, Radek Gardoň nebo Petr Vampola.

Pavelec si důchod užívá, ale nechce mít sto dvacet kilo

Kladno /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ – Akce Pojď hrát hokej se snaží nalákat mladé kluky i dívky, aby šli hrát v Česku tak populární sport a zvedli postupně jeho uvadající lesk a slávu. K tomu přímo na ledě pomáhají i slavní odchovanci jednotlivých klubů. V Kladně byl v pondělí nejzářivější hvězdou při neúčasti nemocného Jaromíra Jágra brankář Ondřej Pavelec.

Kladno (v bílém) porazilo doma Benátky 5:1, tady ale hosté Petra Vampolu zastavili.

Výhru Kladna v derby s Benátkami sledovala i hvězda NHL

Kladno - Jaromír Jágr byl s chřipkou pod peřinou, přesto hokejové derby Chance ligy navštívila ve středu velká osobnost. Útočník Columbusu Riley Nash využil pauzy v NHL a přicestoval za starším bráchou Brendonem, oporou zadních řad Kladna. To po velké bitvě nakonec přetlačilo Benátky 5:1 a ukázalo, že má aktuálně herní problémy, byť nakonec díky výpadku soků ze Vsetína a Budějovic na tomhle kole vydělalo.

Norman Darmanin Demajo.

Šéf maltského fotbalu: Musíme dovážet i písek

/OD ZPRAVODAJE DENÍKU/ Fotbalový trpaslík? A jaký! Budete se divit, ale i na Maltě si uvědomují, že patří k nejhorším na světě. Změní se to? Pokrok má v gesci šéf svazu Norman Darmanin Demajo.

Karolína Plíšková ve čtvrtfinále Australian Open.

Parádní obrat. Plíšková udolala Serenu a zahraje si semifinále Australian Open

Neskutečný výkon ve čtvrtfinále Australian Open předvedla tenistka Karolína Plíšková, která porazila favorizovanou Serenu Williamsovou 6:4, 4:6 a 7:5. Ve třetí sadě sice česká hráčka prohrávala už 1:5 a čelila hned čtyřem mečbolům, přesto se dokázala zvednout a utkání otočit. V semifinále ji čeká souboj se šampionkou z US Open Naomi Ósakaovou.

Hvězdný pivot basketbalového Hapoelu Jeruzalém Amar'e Stoudemire.

Nymburk vysoko padl s Hapoelem, hvězdný Stoudemire nastřílel 19 bodů

Senzace se nekonala. Basketbalisté Nymburku v rámci Ligy mistrů nestačili na domácí palubovce na favorizovaný Hapoel Jeruzalém a podlehli 80:111. Divákům se v zaplněné hale Královka představil i pivot Amar‘e Stoudemire, někdejší hvězda NBA, přičemž konto Středočechů zatížil 19 body.

Nejúspěšnější sportovec regionu Svitavska za rok 2018 Roman Marko.

Na sportovní trůn usedl basketbalista Roman Marko

Polička /FOTOGALERIE/ – Na galavečeru v Tylově domě v Poličce byly vyhlášeny výsledky jedenáctého ročníku ankety Nejúspěšnější sportovec regionu Svitavska. Rozehrávač Dekstone Turů patří mezi hvězdy nejvyšší basketbalové soutěže a výraznou měrou se podepsal po jejich historickou sezonu. Hvězdou Deníku se díky hlasům našich čtenářů podruhé za sebou stala atletka Eliška Červená.

Alexandr Ovečkin.

Boj o střeleckou korunu v NHL. Ovečkin a jeho soci míří k padesátce

Střelecký prach mu nevysychá. I po čtrnácti letech na scéně stále patří k nejlepším kanonýrům NHL. Alexander Ovečkin prožívá další povedenou sezonu, ani ve třiatřiceti před sebe nehodlá pustit konkurenty v boji o korunu střelců. Letos jich je dost a některá jména jsou velmi zajímavá.

Pozorování zatmění Měsíce z jičínské hvězdárny.

Měsíc vplul do zemského stínu

Jičín /FOTO/ - Už jasná večerní obloha slibovala, že pondělní pozorování zatmění Měsíce by mohlo tentokráte vyjít. Měsíc v superúplňku zářil a v krajině zasypané sněhem vytvářel stíny.