Kreativ

ŠTÍTEK: Mšeno

Jiří Guttenberg (druhý zleva) a Slavoj Tichý (vpravo) v minulém funkčním období coby místopředsedové svazu spolupracovali, na volební valné hromadě proti sobě kandidují na předsedu.

Okresní volby za dveřmi: Seznam kandidátů se nezměnil. Kdo má blíž k F-evoluci?

Zatímco ve čtyřech z pěti už odvolených středočeských okresů se delegáti z klubů rozhodli pro změnu a kromě Kladenska dali na Berounsku, Příbramsku, Benešovsku a Praze-západ plnou důvěru zástupcům F-evoluce, na Mělnicku je před sobotní valnou hromadou jasné, že změna tak viditelná nebude. Vyplývá to z konečného seznamu kandidátů, který v pondělí zveřejnilo pověřené vedení okresního fotbalového svazu. Oproti předešlému termínu voleb se už nezměnil.

Ilustrační foto

HLASUJTE: Vybíráme "nej" ples desetiletí na Mělnicku

/FOTOGALERIE/ Tancování a zábavám vystavil koronavirus v letošní sezoně stopku, proto vám nabízíme alespoň archivní fotografie s možností zábavného hlasování (na konci článku) o nejlepší ples poslední dekády.

Vešení budek ve Františkově aleji.

PŘED 10 LETY: Ptačí obyvatelé Františkovy aleje dostali nové domovy

Ve Františkově alejí ve Mšeně přibylo v roce 2011 patnáct ptačích budek. Ty na stromy připevnilo šestatřicet malých i velkých účastníků akce Věšení ptačích budek do korun stromů, kterou pořádala iniciativa Františkova alej společně s Okrašlovacím spolkem pro Mšeno a okolí. 

Ilustrační foto.

Vykolejení vlaku ve Mšeně přineslo výpadek na dvou tratích na Mělnicku

S komplikacemi v dopravě na železnici se v úterý 16. února odpoledne museli vypořádat cestující na Mělnicku. Odpolední vykolejení osobního vlaku ve stanici Mšeno, ve kterém cestovali dva lidé, se sice obešlo bez zranění, avšak provoz zůstal omezen nejen v bezprostředním okolí místa mimořádné události.

Adam Pelta

Adam Pelta se ptá: Obětujeme mladou generaci?

„Chceme vychovávat kvalitní fotbalisty pro prvoligový tým. A slušné lidi," říká Adam Pelta a dodává: "„Mladí lidé by se měli podílet na veřejném životě. Chci jít příkladem ostatním.“

Čertovská škola v podání herců mělnického Nového divadla.

PŘED 10 LETY: Mšenská sokolovna se hemžila čertíky

/FOTOGALERIE/ Po podiu mšenské sokolovny se o posledním lednovém víkendu roku 2011 proháněli malí čertíci. Právě tehdy měli totiž vyučování. Čertovská škola. Tak se jmenovala pohádka, kterou mšenským dětem tenkrát představili divadelníci Nového divadla Mělník pod vedením režisérky Milady Hluštíkové. Spolu s nimi se stovce návštěvníků předvedli také mšenští školáci v kostýmech malých čertíků. Zavzpomínat si na toto představení můžete s archivem Deníku.

Muchomůrka s krmítkem jsou u Mšena 'poutním' místem od 30. let 20. století.

K lesní Muchomůrce u Mšena se vrátilo i chybějící krmítko

Zcela kompletní je nyní unikátní muchomůrka v lesním parku v Debři u Mšena na Mělnicku. Na facebooku na to v neděli upozornil Jiří Říha, který za pomoci rodiny i přispění širšího okolí tomuto originálnímu altánu v podobě pětimetrové houby s lavičkou vrátil, co mu chybělo. Krmítko.

Tomáš Čížek

Baví mě obojí, hrát i asistovat trenérovi, říká Tomáš Čížek

/ROZHOVOR/ Tomáš Čížek, bývalý rychlonohý útočník FK Jablonec s tvrdou střelou je dnes stále ještě aktivní hráč Jiskry Mšeno. Odchovanec Pelikánu Děčín vystřídal kromě jabloneckého dresu i dres FK Teplice, Sparty nebo Bohemians Praha. Samostatnou kapitolou pak bylo jeho devítileté učinkování v ruské lize, kde vystřídal čtyři kluby.

Ilustrační foto

Krajské střídání šéfů ovlivní i týmy zajišťující služby pro Mělnicko

Já tam dělat šéfa, všechno by šlapalo a klapalo úplně jinak. Tahle myšlenka mohla ve čtvrtek na mnoha místech Mělnicka blesknout hlavou lidem, kteří se potřebovali někam dostat. Hlavně po ránu. Nasněžilo – a přišla kalamita. Po pravdě – nastala v celé republice; nejen v regionu soutoku Labe s Vltavou. Ten na tom zdaleka nebyl nejhůř.

Jan Špiroch

Před prvním tréninkem jsem nespal

Jablonec n. N. – Jedním z trenérů mládeže ve Fotbalové akademii FK Jablonec je Jan Špiroh, který působí u kategorie U10, ale prošel u mládeže prakticky všemi kategoriemi. V rozhovoru prozradil, proč si zvolil mládež a jak se mu s ní trénuje.

Daněk evropský

Na Kokořínsku řádí pytlák. Střílí kvůli trofejím?

V oblasti řádí pytlák – a nestřílí vysokou z hladu. Ani kvůli labužnickým choutkám. O zvěřinu mu zjevně nejde, jestliže tělo zhaslého kusu zůstane ležet na místě prakticky bez povšimnutí. Jen s jednou výjimkou: je o hlavu kratší. Zdá se tedy být jasno: někdo pase po trofejích!

Mšeno A - Náchod

Za prohru s divizním Náchodem se Mšeno určitě stydět nemusí

Jablonec n. N. - Za přísně dodržených bezpečnostních opatření nastoupil tým Jiskry Mšeno A na domácím hřišti k prvnímu přípravnému utkání, na které se všichni těšili. Soupeřem hráčů Mšena byl FK Náchod, který hraje divizi a je v tabulce druhý.

Pečovatelka roku 2020.

Zásah pečovatelky při požáru získal celostátní ocenění

Jedna klientka zemřela, čtyři další lidé utrpěli zranění, a to včetně ošetřovatelky, kterou záchranáři převezli do mělnické nemocnice. Další tři osoby byly ošetřeny na místě. Takové byly první zprávy, které se v srpnu objevily v souvislosti s tragickým požárem ve Mšeně na Mělnicku. Hořelo v jednom z pokojů v nejvyšším patře městského domova seniorů. Ta ošetřovatelka se jmenuje Hana Stejskalová.

Tým ZŠ Lužec nad Vltavou při přípravě natáčení.

Školáci v roli badatelů: vyzpovídali několik pamětníků ze sousedství

Sedmatřicet školáků z Mělnicka se rozhodlo vyzpovídat své sousedy, kterých se významným způsobem dotkly historické události 19. a 20. století. A po dvojím odložení už měly zvídavě děti šanci výsledky svého snažení v projektu Příběhy našich sousedů prezentovat, byť pouze on-line. 

Parkovací automat. Archivní foto.

Podpora města v době koronaviru: Mělník odpustí hotelům poplatky za parkování

Město Mělník odpustí podnikatelům postiženým opatřeními proti šíření koronaviru půlku nájmů za listopad, prosinec a leden. Uvedl to starosta Ctirad Mikeš (Mé město). Počítají ale i s další pomocí, a to například hotelům. „Počítáme, že na příští rok odpustíme takzvané zpoplatnění parkování pro hotely ve středu města,“ popsal starosta, jak město pomůže podnikatelům.

seriál Dědulové

Gólman Braniš stíhá fitko i fotbal

Jablonec n. N. - Že na věku nezáleží a hrát fotbal se dá, dokud to zdraví dovolí a je chuť, potvrzuje stále aktivní brankář jablonecké Jiskry Mšeno C.

Michal Dohnalík (vpravo) se jde podělit o radost se spoluhráči po jednom z gólů Neratovic v podzimní části divize B.

Dohnalík vyměnil Boleslav za Neratovice. Rád bych pomohl do třetí ligy, říká

Neratovice v něm získaly hráče, který měl možnost nakouknout do kabiny prvoligového mužstva. Michal Dohnalík navzdory zranění hned v prvním mistrovském utkání sezony stihl ještě před přerušením podzimu naznačit své možnosti. Jako střídající se blýskl dvěma góly při pětibrankovém vítězství nad Ostrovem. Nejen o svém rozjezdu ve žlutomodrém dresu, ale i působení v Mladé Boleslavi se třiadvacetiletý útočník, který je doma v Lobči, rozpovídal v rozhovoru pro Mělnický deník.

Michal Dohnalík (vpravo) se jde podělit o radost se spoluhráči po jednom z gólů Neratovic v podzimní části divize B.

Dohnalík vyměnil Boleslav za Neratovice. Rád bych pomohl do třetí ligy, říká

Neratovice v něm získaly hráče, který měl možnost nakouknout do kabiny prvoligového mužstva. Michal Dohnalík navzdory zranění hned v prvním mistrovském utkání sezony stihl ještě před přerušením podzimu naznačit své možnosti. Jako střídající se blýskl dvěma góly při pětibrankovém vítězství nad Ostrovem. Nejen o svém rozjezdu ve žlutomodrém dresu, ale i působení v Mladé Boleslavi se třiadvacetiletý útočník, který je doma v Lobči, rozpovídal v rozhovoru pro Mělnický deník.

Skalní bludiště Kalich.

Toulejte se skalními labyrinty

Cinibulkova naučná stezka se nachází v jižní části CHKO Kokořínsko. Je pojmenována podle Josefa B. Cinibulka, tvůrčího a aktivního ředitele školy ve Mšeně.

Fanoušci tentokrát na derby nemohli přijít. Ilustrační foto.

Derby frýdlantského výběžku pro Višňovou, rozhodl Milan Mazánek

Bratrovražedná bitva bratří Mazánků – kapitán Milan na straně Višňové a jeho mladší bratr Tomáš na straně Frýdlantu. Frýdlantské kořeny má také domácí Plesar, za Višňovou hrávali Nosek a Jelínek. To vše slibovalo drama se vším všudy, které se nakonec konalo.

Na Rádle diváci nechybí

Perličky z pralesa - kdo neviděl, neuvěří

Jablonec n. N. -  Na okresních fotbalech diváci nechybí, mnoho z nich jsou bývalí hráči, kteří se přišli podívat, jak to mladí umějí a většinou hezky z dálky je poučují a radí jim, jak by to zahráli oni.  K fotbalu to patří. Bez fanoušků by fotbal nebyl fotbalem. Teď je ale taky čeká divácká dovolená. A bude dobře, když se na "pralesní mače" zase brzy vrátí.

TJ Viktoria Dětřichov - Jiskra Dolní Řasnice

Víkendové zápasy se uskuteční bez diváků

Koronavirus stále demonstruje svoji sílu a došlo to až tak daleko, že všechna sportovní utkání se budou hrát bez diváků. Navíc přišla další opatření. Od pondělí 12. října se minimálně na dva týdny přeruší sport úplně.