Kreativ

ŠTÍTEK: Mšeno

Vyučování mšenských druháčků je zábavné, pestré a klíčovým prvkem je hra.

Druháčci ze Základní školy Mšeno si v knihovně užili zábavu i dobrodružství

/FOTOGALERIE/ Vyučování mšenských druháčků je zábavné, pestré a klíčovým prvkem je hra, díky které se pro děti vyučování stává zábavou, lépe si zapamatují a chápou učivo. Snažím se ve třídě vytvářet prostředí, ve kterém se dětem líbí, jsou motivované a chtějí se učit. Stejně tak čtenářskou gramotnost, která má vliv na celoživotní učení, rozvíjím zábavnou formou a zároveň při tom zažíváme spoustu dobrodružství.

Peter Sulo, trenér fotbalistů Doubí.

Když nedáme gól, nemůžeme uspět. Přes to nejede vlak, ví trenér Doubí

Jedním ze zásadních problémů Sokolu Doubí, jehož výkony jsou v podzimní části fotbalové I. A třídy jako na houpačce, je produktivita. Skutečně malá produktivita. Čtyři porážky v řadě, pak tři vítězství, a nyní série tří porážek. V deseti zápasech pouze 11 vstřelených branek.

Ilustrační foto.

Z Bělé vyrazil autobus fanoušků. Mšeno si připsalo už třetí výhru

Šlágrem víkendového kola I. A třídy bylo derby mezi Studencem a Bělou. Z ní dokonce vyrazil na zápas do Studence plný autobus fanoušků. Utkání skončilo remízou 3:3. Tři body si z Bílého Kostela odvezl Rychnov (2:6). A výhry 2:4 se konečně dočkaly také Semily. Mšeno si doma vybojovalo plný počet bodů a přidalo už třetí výhru v řadě. Zdolalo Ruprechtice 3:1.

Vstupní dveře lékárny ve Mšeně.

Krevní msta? Vandal pocákal dveře zavřené lékárny ve Mšeně kečupem

/FOTOGALERIE/ Rudé cákance na dveřích mšenské lékárny vylekaly v polovině tohoto týdne kolemjdoucí. Na pohled se zdálo, že jde o krev. Zatím neznámý vandal se ale na dveřích provozovny v ulici Na Skaličkách vyřádil nejspíš s kečupem. Možná to byla odveta za to, že je lékárna zavřená.

I. A třída - ilustrační snímek.

Doubí v Bělé neprorazilo. Rychnov schytal sprchu ve Studenci

V I. A třídě se Mšeno chytlo výhrou na hřišti soupeře. Zatím se mu ale nepovedlo hrát ve stejné sestavě. Bělá doma bodovala za povzbuzování fanoušků. Teď se těší na "mač" s prvním Pěnčínem. Rychnov měl hodně slabší chvilku.

OP: Hodkovice B - Plavy B

Trenér B týmu Hodkovic končí. O sestavě si chtěl rozhodovat sám

V okresním přeboru se dějí věci. Béčko Hodkovic porazilo Plavy B 9:0. I přesto ale trenér Hodkovic končí. Třináct gólů viděli fanoušci na Nové Vsi. Pět dal Josefův Důl soupeři z Kokonína a béčko Držkova domácí Smržovce. Mšeno přijelo do Jenišovic bez posil z áčka. A 

Okresní přebor Jablonecka. Ilustrační snímek.

Gólman Pavel tvrdě odrážel útoky Jenišovic. Hodkovice mají perspektivní hráče

V okresním přeboru Jablonecka béčko Mšena nastoupilo s věkovým průměrem čtyřicet tři let a soupeře z Nové Vsi  porazilo 5:2. V bráně exceloval Miroslav Braniš. Plavy B posílil bývalý zásadský kanonýr Petr Fišer. Na hřišti je tahounem každého zápasu. Josefův Důl se těší na všechny soupeře, i když se mu zrovna nedaří.

Momentka z utkání Bílého Kostela v Doubí.

Bílý Kostel dál vítězí. Tentokrát to odnesli mladíci ze Mšena

V loňské sezoně bojoval Bílý Kostel do posledních kol o záchranu. Letos to vypadá na úplně jiný příběh. Po pěti odehraných zápasech má na kontě čtyři vítězství a jedinou porážku, z čehož zatím pramení třetí místo tabulky. A to má ještě k dobru domácí zápas s Vescem. Naposledy si svěřenci Libora Janáčka poradili last minute góly se Mšenem.

Zdeněk Pitel (vlevo) s Jaroslavem Kalným.

Czech Enduro Team jede na závod ME do Polska téměř kompletní

Tomáš Holý, Zdeněk Pitel a Jaroslav Kalný, tři mladí závodnicí z Czech Enduro Teamu, jsou připraveni na start posledního závodu mistrovství Evropy, který se o víkendu koná v okolí polského města Kielce – Piekoszóv. V takovém složení se mladí závodníci ze Šumavy sešli letos naposledy na prvním závodu mistrovství Evropy, který hostilo Fabriano v Itálii.

OP: Nová Ves - Držkov B

Nová Ves to nevzdává. Ve Mšeně možná vytáhne pořádné eso

V okresním přeboru Jablonecka zůstaly Jenišovice bez bodů. V derby s Hodkovicemi čekají soupeře posíleného hráči z áčka. Na Malé Skále se potkají domácí s Kokonínem. Ten na jejich hřišti ale trénuje. Takže? Kdo z koho? Plavy dohrávaly v suchém triku, nechtěly soupeře zdecimovat. V sobotu slaví sto let fotbalu. Jestli a jak se sejdou v neděli, toť otázka. Čeká je Josefův Důl.

Momentka z utkání Studence v Krásné Studánce.

Ve Studenci sklapla Csaplárova past. Mšeno ztratilo dvougólový náskok

Mladé mužstvo Mšena čekal výjezd do dalekého Studence. Dlouhá cesta ale jakoby na hráčích nebyla znát a do kabin šli po prvním poločase s vedením 2:0. „Jak ale všichni ve fotbale vědí, toto skóre je o přestávce nejhorší. V kabině bylo jasné přesvědčení, že zápas otočíme a budeme plně bodovat,“ řekl trenér domácích. Nakonec se Studenci povedlo alespoň srovnat v 89. minutě po krásně zahraném přímém kopu.

U Prutu. Ilustrační foto.

Konec louží. Na promenádě přehrady Mšeno opraví asfalt

V úterý 5. září začaly Technické služby Jablonec (TSJ) kopat na promenádě mšenského břehu, nedaleko plastiky Udice od K. V. Nováka. Cílem je zlikvidovat rozsáhlé louže, které se tu tvoří. Oprava vyjde zhruba na půl milionu korun.

Ilustrační foto.

Strážníci v Jablonci pomohli se zamčeným kolem, majitelka jim poděkovala

Být strážníkem městské policie není jen povolání, ale často i životní styl. O tom se mohly přesvědčit matka s dcerou, kterým se nedařilo odemknout zámek kola u mšenského Kauflandu. „Pomoc jim okamžitě nabídl muž, z něhož se vyklubal strážník, který nebyl právě ve službě. K němu se připojili strážníci ve službě,“ přiblížila mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Jan Řeháček na archivním snímku ještě v německém celku.

Chtěl jsem si odpočinout, ale začalo mě to bavit, směje se po hattricku Řeháček

Má za sebou zápasy v divizi s Českým Dubem či postup s Přepeřemi z krajského přeboru. Po pěti letech v Německu se vrátil do Čech. Na doporučení kamaráda ze střední školy si přišel zkusit přípravu do Pěnčína nedaleko Turnova a zalíbilo se mu tam. V začátku soutěže táhne mužstvo svými góly. Naposledy nasázel hned tři jabloneckému Mšenu v infarktovém utkání a zařídil tak Pěnčínu alespoň bod za remízu 4:4. Právě k jabloneckému celku má útočník také blízko.

Jaroslav Kalný s Tomášem Holým na enduru ve Mšeně.

FOTO: Propršené enduro ve Mšeně si Jaroslav Kalný s Tomášem Holým užili

/FOTOGALERIE, VIDEO/ O uplynulém víkendu se ve Mšeně u Mělníka uskutečnilo dvoudenní enduro - jediné tohoto formátu, které letos v republice proběhlo. Přes 400 km náročné tratě, bahno, déšť, ale i trochu prachu. S tím vším se museli popasovat také Jaroslav Kalný s Tomášem Holým, závodníci hájící barvy sušického Czech Enduro Teamu.

Rychnov - Rozstání, ilustrační snímek.

Mšeno drželo krok s Pěnčínem. Bělá v závěru zabojovala

V dalším kole I. A třídy nebyla nouze o remízy. Po jednom bodu si z duelů odnesly Ruprechtice, Bělá, Semily, Rychnov, Mšeno i liberecký Pěnčín. Střelec Mšena Obršlík se nezapřel a připsal si hattrick. Proti Bělé zase soupeř kopal penaltu.

Okresní přebor, 2. kolo: Sokol Čečelice - Sokol Tišice (4:1), 26. 8. 2023

Okresní přebor: Šejnohova one men show, bez ztráty pokračuje jediný tým

/VIDEO, FOTO, OHLASY/ Poněkud nečekaného lídra má po dvou kolech fotbalový přebor Mělnicka. Naposledy až jedenácté Mšeno jako jediné dokázalo dotáhnout oba podzimní zápasy k tříbodovému zisku. Duel proti Vraňanům byl nejen podle jednoznačného výsledku o dost lehčí než na poslední chvíli otáčený v Libiši.

Momentka z utkání prvního kola, kdy Pěnčín v bílém zavítal do Vesce.

Pěnčín urval bod v nastavení. Málem jsem skončil na ARU, přiznal trenér Hodan

Zápas mezi domácím Mšenem a Pěnčínem u Turnova rozhodně nebyl pro slabé povahy. Ještě v 82. minutě vedli hosté 3:1 a zdálo se, že si připíší třetí výhru v ročníku, jenže pak se začaly dít věci. Mšeno v rozmezí sedmi minut otočilo skóre na 4:3 (také díky dovršení hattricku Jakuba Obršlíka) a vypadalo to, že nakonec zvítězí. Jenže Pěnčín zmobilizovat všechny zbylé síly a 92. minutě vyrovnal na konečných 4:4 zásluhou Jana Řeháčka, který dal také tři branky v zápase.

Okresní přebor, 1. kolo: Sokol Čečelice - SK Labský Kostelec (0:0), hráno 19. 8. 2023 ve Všetatech

Rodinný rozstřel smírně, body bral otec. Nováček si smlsnul na cizinecké legii

/OKRESNÍ PŘEBOR, FOTOGALERIE, OHLASY/ Návrat padesátníka Josefa Gabča do Byšic přidal grády očekávanému duelu úvodního kola okresního fotbalového přeboru ve Vysoké. Za domácího obhájce prvenství vyběhl jeho syn. Oba přispěli svým týmům hattrickem, za delší konec ale po většinu času a ve druhém poločase už znatelně tahal klub vracející se z kraje a vyhrál tenisově 6:4.