Kreativ

ŠTÍTEK: Mšeno

Fotbalisté Mimoně (modré dresy) porazili Cvikov v rámci poháru 1:0.

PODÍVEJTE SE: Jilemnice je stále bez ztráty. Jak dopadly další zápasy?

Jen dva kluby zatím v zimním Poháru LKFS získaly v úvodních třech skupinových zápasech plný počet devíti bodů – Victory Jilemnice a Jiskra Mimoň, na stejnou metu se může dostat po svých třetích vystoupeních ještě jablonecký dorost, Mšeno, rezerva českolipského Arsenalu, Turnov B a rovněž Vesec.

Fotbalisté Mimoně (modré dresy) porazili Cvikov v rámci poháru 1:0.

PODÍVEJTE SE: Mimoň měla štěstí, je bez ztráty. Doksy kupily chyby

Jen dva kluby zatím v zimním Poháru LKFS získaly v úvodních třech skupinových zápasech plný počet devíti bodů – Victory Jilemnice a Jiskra Mimoň, na stejnou metu se může dostat po svých třetích vystoupeních ještě jablonecký dorost, Mšeno, rezerva českolipského Arsenalu, Turnov B a rovněž Vesec.

Plavy (bílé), ilustrační

Trenér Plavů: Se Mšenem to bude jiný level. Posily nesháníme

V Plavech trénuje A tým od začátku února. Hráči začali víkendovým soustředěním na běžkách v Bedřichově. Sehráli už pohárové utkání s Albrechticemi. Ve druhém přípravném týdnu mají na programu výběhy do okolí a další duel Zimního poháru Libereckého kraje. 

Spolek pokřtil knihu věnovanou významnému sochaři z Jablonce v přehradě

Spolek pokřtil knihu věnovanou významnému sochaři z Jablonce v přehradě

V neděli odpoledne se konal pod záštitou Spolku přátel díla V. K. Nováka křest knihy V. K. N.- To je vše. Akce proběhla na jablonecké přehradě Mšeno, když s křtem monografie pomohlo i jedno z ikonických děl sochaře Rybářský prut. Kniha byla při akci pokřtěna vodou z přehrady, když do ní byla na Rybářském prutu namočena.

Masopust se v zimě koná také v Chodči.

Kam o víkendu? Na Mělnicku lze vyrazit na masopust, za pohádkou i na ohňostroj

/FOTO, VIDEO/ První únorový víkend nabídne na Mělnicku i u sousedů ve středních Čechách desítky akcí. Vedou masopustní taškařice, karnevaly a bály, vyrazit lze ale třeba i na burzy, minerálů ze všech koutů světa nebo veteránů a náhradních dílů, na výstavu železničních modelů nebo si zkusit vyfouknout skleničku ve sklárně. 

Smržovka B - Malá Skála

Béčko Smržovky už trénuje. Musí zvýšit účast hráčů na tréninku

Fotbalový tým Smržovka B je účastníkem okresního přeboru Jablonecka a se třinácti body a pasivním skóre 28:33 se usadil na podzim na 9. místě tabulky. Na domácím hřišti třikrát zvítězil, jednou remizoval a jednou prohrál. Z venkovních utkání si Smržovští přivezli tři body za jedno vítězství.

Gólman Mšena Miroslav Braniš

Ryšavý: Úkol vyhrát okres jsme si nedali. Ale na jaře nepolevíme

Béčko FK Jiskra Mšeno - Jablonec se usadilo po podzimu na nejvyšší příčce tabulky okresního přeboru. Má na kontě dvacet osm bodů. Za prvenstvím se nehnalo, o to víc všechny těší, že se na podzim tak zadařilo. Jaro chtějí odehrát hráči na stejné vlně. V pohodě, pro radost. Ale prvnímu místu se určitě bránit nebudou.

Centrum města Mšena, kde sídlila a opět má sídlit i lékárna.

Mšeno zůstalo bez lékárny, provozovatel ji náhle zavřel. Nejbližší je v Mělníku

Mšeno je bez lékárny. Na dveřích jediné místní lékárny se před časem objevila cedule s nápisem V likvidaci. Nikdo o tom předem neměl tušení. Dokonce ani město, jehož prostory měla společnost provozující lékárnu pronajaté. Deníku to potvrdil mšenský starosta Jiří Guttenberg. Lidé musí pro léky jezdit jinam, nejblíž to mají do Mělníka.

Ilustrační foto.

Fotbalový potěr se sjede do Železného Brodu na tradiční turnaje

Druhý adventní víkend ve znamení fotbalových turnajů mládeže se bude konat ve sportovní hale v Železném Brodě. Zkušení organizátoři z FK v čele s Jaroslavem Kletečkou mají všechno nachystané. Ti, kteří dorazí, nebudou litovat a za rok se do Brodu určitě zase vrátí.

Poznáte obec na Mělnicku?

Fotokvíz: Poznáte obec na Mělnicku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Mělnicku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Momentka z posledního podzimního utkání proti Žibřidicím, které Pěnčín vyhrál 4:0.

První místo je překvapení. Postup? Rozhodli by hráči, prozradil Hodan

TJ Sokol Pěnčín prošel podzimní částí I.A třídy naprosto suverénně, když zapsal ve 13 utkáních hned 11 výher, pouze jednu remízu a jedinkrát také prohrál. Skóre 41:15 vypovídá o dominanci snad ještě více. Do jarních bojů tak půjde s šestibodovým náskokem na druhou Bělou.

Druháčci ze Základní školy Mšeno oslavili Světový den laskavosti s klienty místního domova seniorů.

Druháčci ze Základní školy Mšeno oslavili Den laskavosti se seniory z domova

/FOTOGALERIE/ Druháčci ze základní školy ve Mšeně se v listopadu zapojili do celorepublikové happeningové akce „Jsem laskavec“. Ta se stala součástí oslav Světového dne laskavosti, který připadl na pondělí 13. listopadu.  S cílem šířit radost a laskavost se žáčci druhé třídy společně s paní učitelkou rozhodli navštívit Domov seniorů ve Mšeně a při hraní společenských her strávit s klienty příjemné chvíle plné radosti.

Takto fotbalisté Zálezlic slavili na jaře 2022 historický postup do okresního přeboru, dnešní realita tolik veselá není.

Bývalí hráči Zálezlic o odchodu: Nejsme žoldnéři, fotbal tam zabíjí někdo jiný

Po období až neuvěřitelného obrození zažívají v poslední době to méně povedené. Fotbalové Zálezlice si v rapidně obměněném složení na podzim sáhly v okresním přeboru na body pouze ve dvou zápasech. Po jejich nedělní dohrávce se Mšenem, ke které nedaly dohromady ani základní jedenáctku hráčů a výsledkem tak byl debakl 0:9, přišli s dalším políčkem jejich bývalí hráči. Někteří z celkem desítky s odstupem téměř půl roku ze svého pohledu objasnili, proč během posledního okna volných přestupů zamířili pryč, většina do sousedních Vojkovic.

Okresní přebor, dohrávka 7. kola: TJ Byšice - SK Slavia Velký Borek, hráno 18. 11. 2023 na UMT ve Velvarech

Obrazem: Byšice gólem v závěru přetlačily Borek a jsou ve hře o návrat

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Na třetím místě okresního přeboru s „hratelnou“ čtyřbodovou ztrátou na první Kostelec stráví zimu fotbalisté Byšic. Ex-B-třídní tým potvrdil povedený závěr podzimu také v dohrávce s Velkým Borkem. Na umělé trávě ve Velvarech, kde se hrálo poté, co zápas v původním termínu nedovolil odehrát podmáčený terén, Byšičtí zvítězili 3:2.

Poznáte obec na Mělnicku?

Fotokvíz: Poznáte obec na Mělnicku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Mělnicku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Ve čtvrtek 9. listopadu se děti z 1.B a 2.B vydaly do Divadla Spejbla a Hurvínka na představení „Hurvínek mezi osly“.

Žáci 1.B a 2.B Základní školy Mšeno navštívili Divadlo Spejbla a Hurvínka

/FOTOGALERIE/ Ve čtvrtek 9. listopadu se děti z 1.B a 2.B Základní školy Mšeno vydaly do Divadla Spejbla a Hurvínka na představení Hurvínek mezi osly. Byla to pro ně nejen příležitost zažít úžasné představení, ale také cesta do světa fantazie a zábavy. Už od samého rána byly natěšené a plné očekávání.

Momentka z utkání Rozstání (modro-bílá) na hřišti Bílého Kostela.

Rozstání závěr podzimu nevyšel. Jsme rádi, že je konec, oddechl si Passian

V začátku soutěže se chvíli vyhřívali na úplném čele tabulky. Nakonec je z toho až sedmé místo po polovině soutěže. Na vině je rozsáhlá marodka a také tři poslední zápasy, které Rozstání pokaždé prohrálo. Všechna utkání měla společný jmenovatel - hrálo se na umělém povrchu. Naposledy padl celek zpoza Ještědu ve Mšeně 2:3.

OP: Plavy B - Kokonín, ilustrační

Titul mistra podzimu bere béčko Mšena. Druhý Josefův Důl zažil parádní sezónu

Okresní přebor Jablonecka má za s sebou poslední kolo. Pro někoho veselé, pro někoho méně. Tabulka prozradila, jak týmy bojovaly po celý podzim. V Josefově Dole zavládlo příjemné překvapení. Tak dobře se mančaftu už několik sezón nevedlo. Na postup možná pomýšlejí i třetí Jenišovice. Nad Novou Vsí visí Damoklův meč. Bude muset hodně zabrat.

Ilustrační foto.

Béčko Mšena je dál bez porážky. Lučany v koncovce hořely. A Hodkovice nepřijely

Předposlední kolo okresního přeboru Jablonecka přineslo kontumaci zápasu ve Smržovce. Na Malé Skále si už poslední utkání kvůli zranění nezahraje trenér Petr Volek. A tým KOVO smetl plavské béčko. Už se těší na oslavu konce podzimní části soutěže a samozřejmě na tři body, které chce získat v poslední utkání proti Kokonínu.

Akce proběhla k připomenutí 95. výročí otevření nové mšenské základní školy v roce 1928.

Retro výstava na Základní škole Mšeno oživila vzpomínky na minulost

/FOTOGALERIE/ Základní škola Mšeno uspořádala jedinečnou retro výstavu, která přinesla do našeho prostředí „vůni“ minulosti a oživila vzpomínky na staré časy. Tato událost byla dílem žáků, učitelů a také významného přispění rodičů, za což jsme jim vděčni. V poslední den konání výstavy jsme měli možnost potkávat učitele a některé žáky v dobovém oblečení. Učitelé předvedli, jak se lidé v minulosti oblékali, a uspořádali pro žáky i malou retro diskotéku. 

Ilustrační foto

Semily měly premiéru na umělce. Mšeno pokračuje v krasojízdě

Odložené zápasy nechyběly ani v I. A třídě. Mšenu ale mokrá umělka naopak vyhovovala. Semilská obrana selhala, hosté musí na prohraný duel rychle zapomenout. Kvůli dešti měly neplánované volno týmy Krásné Studánky, Rychnova, Bílého Kostela a Bělé.