Kreativ

ŠTÍTEK: Mšeno

fotbaly Jablonecko 6. - 7.5.

Desná má nadějné mladíky. Lučany si to rozdají s Bozkovem. Kdo spadne?

V posledním kole I. B třídy východ se na první příčku zase vyšplhalo áčko Mšena, které porazilo Albrechtice 5:10. Druhá Smržovka vyprovodila Bozkov "sedmičkou" a od vedoucího týmu v tabulce ji dělí pouhý bod. Desná, Lučany, Bozkov obsadili poslední tři příčky. Nejvíce se houpe větev pod Bozkovem, který má zatím jen osm bodů. O víkendu  čeká poslední Bozkovské souboj s předposledním týmem Lučan.

Policie. Ilustrační foto.

Rány pěstí do obličeje. Parta mladistvých bije v ulicích Jablonce děti i dospělé

Patnáctiletý Jakub se vracel z fotbalového tréninku ve sportovním areálu Břízky na okraji Jablonce. Cestu si krátil pěšinkou v hájku u druhé nádrže přehrady Mšeno. Tady ho zbila skupinka chlapců v přibližně jeho věku. Jeho otec se obrátil na policii a zjistil, že Jakub nebyl jedinou obětí. Agresoři, kteří tyranizují celé okolí, navíc své útoky nahrávají na videa.

Smržovka - Bozkov 7:1

FOTO: Smržovka ovládla tabulku, Bozkov ztrácí půdu pod nohama

Tabulka I. B třídy východ je nadupaná. Hlavně na prvních třech místech. Na samém vrcholu Spartak Smržovka s pětačtyřiceti body, jen o dva víc na kontě má béčko Pěnčína a tomu, také se čtyřiceti třemi góly, šlape na paty Mšeno. Na utkání Smržovky a Bozkova (7:1) dorazily desítky fanoušků. A odcházeli spokojení, pokud tedy fandili modrobílé Smržovce.   

Malování velikonoční kraslice.

Svátky jara začínají. Kam o Velikonocích na Mělnicku a v okolí za zábavou

/FOTOGALERIE/ Víte už, jak strávíte velikonoční svátky? Zůstanete doma, nebo vás láká vyrazit za zábavou? Podívejte se níže, nabízíme vám desítky tipů na zajímavé velikonoční akce na Mělnicku i v okolí. V nabídce přímo v regionu jsou například velikonoční stezky pro děti, jarmarky, taneční zábavy nebo zámecké prohlídky, bazárek a swap. 

Marcel Škarohlíd (na fotce vpravo) organizátor akce Ledová Kristýna

Když má člověk čistou hlavu a chce, dá spoustu věcí, říká Marcel Škarohlíd

Ředitel, organizátor a otec myšlenky Ledová Kristýna, závodů v zimním plavání. Dále také vedoucí sekce zimních plavců Sportovního plaveckého klubu Slavia Liberec. To vše v jedné osobě je Marcel Škarohlíd, člověk, který začal s otužováním teprve v roce 2017, ke kterému ho přivedly dva filmy. Jaké? To a mnohem více se dozvíte v obsáhlém rozhovoru.

Ilustrační foto.

Lokálka Mělník - Mšeno: obce boj o její záchranu nevzdaly. Ale s jiným cílem

/ROZHOVOR/ „Lokálka Mělník - Mšeno zaniknout nesmí," říká mělnický radní pro dopravu Jindřich Špergl (za TOP 09), který už několik měsíců bojuje spolu se zástupci dalších měst za záchranu této trati. A vypadá to slibně. Středočeský kraj v posledních dvou letech výrazně omezil nebo zcela zastavil provoz na některých tratích – kvůli nezbytným úsporám. Ve hře je také osud 130 let staré jednokolejky na Mělnicku.

Mšeno - konec přípravy

Mšeno zakončilo přípravu devatenácti góly. Už si brousí zuby na Desnou

Na umělce v Břízkách zakončil tým Mšena zimní přípravu. Trenér David Ryšavý namíchal hráče A a B týmu a na hrací plochu vyběhly dvě jedenáctky. Diváci, kteří dorazili, aby shlédli závěrečný match mšenských fotbalistů, si přišli na své. Výsledek 10:9 potvrdil, že si všichni dobře zahráli. A brankáři se taky nenudili.

Mšeno před premiérou

V přípravě nastříleli padesát gólů. V generálce si to rozdá A a B tým Mšena

Poslední víkend před začátkem jarní části sezóny I. B třídy východ zvolil trenér Jiskry Mšeno David Ryšavý jen tréninkové utkání mezi A a B týmem. V sobotu 18. března ve 14 hodin si to rozdají na hřišti v jabloneckých Břízkách. Zimní příprava byla náročná, ale ke čtyřem tréninkům si mnozí přidali ještě další, individuální. A pořádně se rozstříleli mšenští útočníci!

Mšeno - Držkov, příprava

Mšeno sbírá v přípravě skalpy. V generálce si to možná rozdá s Chrastavou

Dva víkendy zbývají do startu I. B třídy východ. V přátelských utkáních si týmy prověřují svoji kondici a testují nové posily. Kvalitní výkony podávají v přípravě hráči Mšena. O prvním březnovém víkendu doma porazili Držkov, spadeno mají ještě na středočeského vítěze I. B třídy, Pěčice a generálku si možná střihnou s kvalitní Chrastavou, která hraje I. A třídu.