Kreativ

ŠTÍTEK: Mšeno

Jeviště

Na muzeum padly rodinné úspory i pole. Staré krásnosti fungují bez dotací

Loutky, panenky, kočárky a další hračky našich babiček jsou k vidění u Jitky Hrdličkové. Ta s rodinou provozuje ve Velkém Újezdě, mezi obcemi Mšenem a Chorušicemi na Mělnicku, muzeum Staré krásnosti. Provoz takové instituce, navíc bez dotací, je velmi nesnadný. Jitka je ale nadšená a hrdá na to, co dokázali s manželem vybudovat. Nevzdávají se, své podnikání dále rozvíjejí a zvelebují.

Mšeno - Zálezlice

Mšeno dál ladí formu, pozvalo si tým Zálezlic

V jarní přípravě pokračují týmy napříč všemi soutěžemi. A výjimkou není ani Mšeno/Jablonec, které na podzim úspěšně zakončilo sezónu na druhé příčce tabulky I. B třídy Libereckého východ.

Fotbalisté Labského Kostelce (v černobílé kombinaci) porazili v 10. kole okresního přeboru Vraňany 1:0 a udrželi se v čele tabulky.

Zaostřeno na okresní přebor: kdo střílel góly, sbíral karty a čistá konta?

Fotbalový okresní přebor je až na dvě dohrávky nováčka z Vraňan v polovině. V čele je Labský Kostelec před Sokolem Čečelice a Viktorií Všestudy, tabulku uzavírají AFK Vraňany, Sokol Horní Počaply a Slovan Horní Beřkovice. Podívejte se na další statistiky po podzimní části soutěže… Kdo vede tabulku střelců? Kde chodí na zápasy nejvíc a nejméně diváků? Který hráč se stal sběratelem karet? A kolika čistými konty se mohou pochlubit brankáři?

Část ulice Liberecká byla od září uzavřená od městského divadla po křižovatku s ulicí Průmyslová.

Konečně. Ulice Liberecká v Jablonci se otevře 1. prosince

Ve středu 1. prosince se do plného provozu otevře ulice Liberecká v Jablonci nad Nisou. Scházet jí bude jen finální vrstva. Ta se položí až po zimě, stejně jako tomu bylo letos na jaře v Poštovní ulici. Práce na kanalizaci, vodovodu, plynovodu a dalších sítích tu probíhaly od letošního září.

Palackého ulice.

Pozor, v jablonecké Palackého ulici frézují povrchy silnice

Řidiči projíždějící křižovatkami ulice Palackého s ulicemi U přehrady a Riegrova v Jablonci by měli pozorně dbát dopravního značení nebo pokynů pracovníků stavby. Ve čtvrtek 25. listopadu tu začalo frézování povrchů, aby příští týden mohli dělníci položit povrch definitivní.

Fotbalisté Labského Kostelce (v černobílé kombinaci) porazili v 10. kole okresního přeboru Vraňany 1:0 a udrželi se v čele tabulky.

OP: V zápase půlmistra se řešilo kopání do rozkroku, Počaply vyhrály v deseti

Pětibodový náskok na druhého drží i před závěrečným podzimním kolem okresního přeboru fotbalisté Kostelce. SK Labský stačila v domácím prostředí po dvou týdnech znovu jen jediná branka k plné spokojenosti. Vojkovické šance na odpověď v závěru navíc snižovalo vyloučení kapitána Pflegera. Ten se po udělení žluté měl drsnější slovní zásobou osočit na rozhodčího Edera.

Fotbalisté Labského Kostelce (v černobílé kombinaci) porazili v 10. kole okresního přeboru Vraňany 1:0 a udrželi se v čele tabulky.

Derby poznamenalo vážné zranění, Vysoká ukončila černou sérii

/OKRESNÍ PŘEBOR, FOTOGALERIE/ Fotbalisté Všestud zvládli v 10. kole okresního přeboru vítězně i své tradičně největší derby. Spokojenost ale kalil průběh zápasu. Přinesl totiž celkem tři zranění, z toho dvě právě na domácí straně. V případě Ladislava Kympla navíc velmi vážné, které se neobešlo bez okamžité pomoci a převozu do nemocnice.

Z otevření nové naučné stezky Chorušická zákoutí na Kokořínsku

V okolí Chorušic se ukrývají pozoruhodná zákoutí, kterými provede nová stezka

V jihovýchodním cípu Kokořínska nedaleko Mšena se lesnatými doly, zaříznutými do okolní krajiny, proplétá nově otevřená naučná stezka Chorušická zákoutí. Provádí návštěvníky po různých koutech oblasti, ležící mezi obcemi Chorušice a Zahájí. Něco přes 4 km dlouhá stezka byla vybudována základní organizací Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) Koniklec v rámci programu NET4GAS Blíž přírodě. Na realizaci se podílela také obec Chorušice.

Svoz odpadu, ilustrační foto

Na Šluknovsku chystají vlastní svozovou firmu, starostové vyjeli na zkušenou

V poměrně brzké budoucnosti by mohlo dojít na Šluknovsku k výrazné proměně byznysu se svozem odpadů a nakládáním s ním. Patnáct z osmnácti obcí regionu totiž plánuje založení společného podniku, který by tuto oblast měl na starosti. Minulý týden se proto byli starostové podívat na místa, kde podobný systém svozu odpadu již funguje.

Kam za 15.10.

Kam na Jablonecku o víkendu za sportem

Nejen fotbal od FORTUNA:LIGY až po okresní soutěž, ale také Mistrovství republiky v judu nebo hokejový zápas II. ligy můžete navštívit o víkendu 16. - 17. října.