Kreativ

ŠTÍTEK: Mšeno

Ilustrační foto

Mšeňáci se dopoledne mohou koupat zadarmo

Koupaliště ve Mšeně už je týden otevřené. Zatím ve všedních dnech mezi čtrnáctou a devatenáctou hodinou, v sobotu a v neděli už od deseti. Od deseti do devatenácti hodin pak bude koupaliště v provozu po celé letní prázdniny.

Hasiči na Kokořínsku trénovali záchranu horolezce.

Na Kokořínsku hasiči trénovali záchranu horolezce. I za pomoci vrtulníku

/FOTOGALERIE/ Pohled na vanu pro transport osob zavěšenou pod policejním vrtulníkem, kde na člověka uvnitř, kterého můžeme vcelku spolehlivě označit slovem pacient, zblízka dohlíží hasič v oranžové kombinéze, zpravidla nevěstí nic příznivého. Když však v pondělí dopoledne zvedli oči k nebi lidé u Mšena na Mělnicku, vlastně to dobrá zpráva byla.

Mšeno A

Mšeno chce hrát pouze I. B třídu

Přihlášky do fotbalových soutěží v kraji měly být oddíly poslány elektronicky do 31. května, přesto jedna chybí. „Zatím se Albrechtice u Jablonce nepřihlásily a aktuálně je naháníme,“ přiznal předseda STK LKFS Zbyněk Poppr k situaci v I. B třídě Východ.

Ilustrační foto

U Chorušic boural motorkář, narazil do stromu

Na silnici ve směru ze Mšena na Mělník havaroval v pondělí krátce po 17. hodině motorkář. Třiatřicetiletý muž nezvládl řízení a vyjel mimo silnici, kde částí těla narazil do stromu. Nehoda se stala na silnici 273 u Chorušic.

Zpěvák Jakub Děkan bude trenérem Žibřidic.

Zpěvák Jakub Děkan bude trenérem Žibřidic

Dvě nedokončené sezóny v krajských i okresních fotbalech na Liberecku jsou snad za námi. Připravuje se nový ročník 2021/22 a kluby mají odevzdat přihlášky do 31. května. Po tomto termínu se naplní soutěže, zřejmě v malých obměnách účastníků.

Vítězný přátelák Mšeno-Pěnčín : Železný Brod

Vébr pokořil v přípravě Brod čtyřmi góly

Kombinovaný tým mšenského A týmu a Pěnčína porazil Železný Brod v přípravném utkání 5:2. Čtyřmi góly se blýskl Matěj Vébr. Nově se rodící mužstvo má před sebou v rámci přípravy nabitý program.

Skupina českých reprezentantů na úvodním podniku seriálu mistrovství Evropy

Živný měl na Evropě z časů radost, Nováčkové pokazila návrat až diskvalifikace

Vyznavači endura měli po dlouhé době a letos vůbec poprvé možnost změřit síly. Úvodní podnik mistrovství Evropy si v Itálii nenechali ujít ani přední jezdci z Mělnicka. Adolf Živný bral v absolutním pořadí příčky na hraně čtvrté desítky, Zuzana Nováčková dojela v sobotním závodě pátá, druhý den byla po technických problémech nakonec nečekaně diskvalifikovaná.

Hrad Kokořín

Romantické Kokořínsko je lákadlem po celý rok. Turisty vábí i dívka s harfou

Chráněnou krajinnou oblast Kokořínsko můžete procházet po svých nebo vyrazit na kole po mnoha cyklostezkách. Vše je přehledně značené a určitě nezabloudíte. Objevit zde můžete tajemné rokle, pískovcové útvary, jeskyně s bohatou historií, kdo se v nich v průběhu časů ukrýval, a samozřejmě také samotný hrad Kokořín. Oblast se hodí na celoroční výletování, cesty mezi skalami jsou romantické v létě i v zimě.

Benjamin Vomáčka.

Hraje, vede akademii a teď i celý Liberec. Vomáčka: U dětí bude problém

Okresní fotbalový svaz v Liberci má na čtyři roky nového předsedu. Stal se jím 42letý Benjamin Vomáčka. Bývalý obránce Slavie, Liberce, Plzně, Ostravy, nebo Žiliny dostal plný počet hlasů. Na post předsedy kandidoval jen on. Ve funkci tak nahradil Petra Doležela, který už nehodlal pokračovat ani ve výboru.

Historické fotografie z Lučan nad Nisou.

Deník na návštěvě: V Lučanech žili tkalci i skláři

/DENÍK NA NÁVŠTĚVĚ/ Přesné datum vzniku obce Lučany, dříve Weisenthal, nelze doložit. První písemná zmínka je z roku 1623. Nalezneme ji v kronice sklářské rodiny Schürerů z Waldheimu ve Mšeně, kdy jako kmotr při křtu je uveden Bartoloměj Fischer, rychtář Lučan.

Benjamin Vomáčka.

Vomáčka: Okres mě vychoval do velkého fotbalu. Chci mu to splatit

/ANKETA/ Okresní fotbalový svaz v Liberci má na čtyři roky nového předsedu. Stal se jím 42letý Benjamin Vomáčka. Bývalý obránce Slavie, Liberce, Plzně, Ostravy, nebo Žiliny dostal plný počet hlasů. Na post předsedy kandidoval sám. Ve funkci tak nahradil Petra Doležela, který už nechtěl pokračovat ani ve výboru.