Kreativ

ŠTÍTEK: Mšeno

Bělá, ilustrační foto

Semily zažily dvacet minut hrůzy. Bělá projela první poločas

V zápasech I. A třídy si tři body připsaly Studenec za výhru 3:1, Vesec za 5:0, Bělá 6:0 a Sokol Pěnčín 4:2. Rychnov už přemýšlí o kvalitních posilách na další sezónu. Mšeno se propadlo. Chybí mu klid v zakončení. Bělá se na umělku netěší.

Dopravní policisté měří rychlost na téměř 1000 místech po celé republice v rámci akce Speed Marathon.

Speed Marathon je tu. Známe místa na Mělnicku, kde se v pátek měří rychlost

/FOTO, VIDEO/ Nohu z plynu. Další ročník policejní akce Speed Marathon je tu, tento pátek vyrazí dopravní policisté vyrazí na stovky míst po celém Česku, aby kontrolovali rychlost projíždějících aut. A jako každý rok dávají vědět předem, kde budou měřit. Na Mělnicku jde o jednadvacet míst a část dálnice D8.

Momentka z domácího utkání Bílého Kostela (zelená) proti Doubí.

Bílý Kostel vyhrál na půdě Mšena. Byli jsme šťastnější, přiznal Janáček

Souboj mužstev z horní poloviny tabulky dopadl lépe pro hostující Bílý Kostel. Tomu vystřelil výhru 2:0 na konci první půle a začátku druhé kapitán Tomáš Studnička. „Dali jsme ještě další dvě branky, ale jedna nebyla uznána kvůli ofsajdu a druhá pro údajné simulování našeho hráče před gólem,“ prozradil předseda Bílého Kostela Roman Janáček.

Bělá - Semily, k článku, web

Ryšavý: Musel jsem kluky uklidňovat. Bod bereme

V I. A třídě nastřílel Rychnov Mimoni sedm gólů, ale trenér se z výsledku 3:7 neradoval, měl být z jejich strany dvouciferný. Derby v Bělé viděly přes dvě stovky fanoušků, domácí vyhráli 2:0, prohru si nepřipouštěli. Mšeno skákalo radostí za remízu 2:2 v Žibřidicích. V dalším kole chce doma porazit Bílý Kostel.  

Momentka z podzimního zápasu Pěnčína (modrá) proti Žibřidicím.

Ani červená karta nezastavila Pěnčín před další výhrou. Opět úřadoval Řeháček

Souboj lídra A třídy s pátým celkem tabulky měl favorita v podobě domácího Pěnčína, ale trenér byl před utkáním opatrný, jelikož příprava neproběhla dle jeho představ. Mšeno nedalo svou kůži lacino a dlouho sahalo po bodu, nicméně pět minut před koncem rozhodl o vítězství 2:1 svým druhým gólem v utkání kanonýr domácích Jan Řeháček.

Hráči Rozstání se radují z gólu.

Když budeme v plné síle, můžeme být pro všechny nepříjemní, má jasno Passian

V Rozstání nepanuje s podzimní částí soutěže úplná spokojenost. Celek zpoza Ještědu je lehce za očekáváním, když se nachází na sedmém místě A třídy se ztrátou šesti bodů na třetí Mšeno. Právě první trojka je meta, ke které se modrobílý klub upíná. Příprava se povedla, Passianův tým si připsal například dvě vítězství proti celkům z krajského přeboru.

Hráči Pěnčína se radují z gólu v podzimní dohrávce.

Lídr není spokojen s přípravou. O postupu se veřejně nemluví

Po podzimní části vede Sokol Pěnčín libereckou A třídu hned o šest bodů před druhou Bělou, přesto se v klubu o postupu nebaví. Všichni ale tak nějak cítí, že ztratit v jarní části sezony první místo by byl neúspěch. K naplnění tohoto cílu mají pomoct také dva navrátilci po zranění. Ne vše ale bylo přes zimu růžové.

Na břehu nedaleko Městského bazénu má stát podobný stánek jako ten U Prutu.

Jablonec rozšiřuje služby u přehrady Mšeno. Přibudou toalety a stín

Patří mezi největší městské nádrže ve střední Evropě a tvoří údajně největší městskou vodní plochu v Evropě na východ od Ženevského jezera. V letních měsících je přehrada Mšeno cílem nejen místních obyvatel, ale i turistů. A léto se blíží, za tři měsíce už se možná budou v jejích vodách koupat děti i dospělí.

Jilemničtí fotbalisté pilně trénují. Na jaře by měli hrát o postup do I. A třídy. Foto: facebook/SK Victory Jilemnice

Na závěr skupiny lekce z produktivity. Jilemnice se ale už těší na osmifinále

Skupinová derniéra premiérového ročníku Poháru LKFS sice jilemnickým fotbalistům na umělce Železného Brodu nevyšla podle představ, podlehli vysoko 0:5, avšak náladu si mohou napravit v sobotním osmifinále. Od 11:00 na umělce v jabloneckých Břízkách narazí na aktuálně pátý celek krajské I. A třídy FK Jiskra Mšeno.

ilustrační foto: Sedmihorky - Sokol Pěnčín, příprava

Rychnov držel krok i v jedenácti. Sedmihorky neproměňovaly šance

Do startu krajského přeboru zbývají Sedmihorkám tři týdny. Rychnov bude o týden dřív hrát odložené podzimní utkání se Mšenem. Zimní pohár pro obě mužstva už skončil, ve vzájemném zápasu vyhrály Sedmihorky 1:0.  Týmy dál pokračují v přípravě. 

Jaroslav Gottwald

Tahání za dres, to za nás nebylo, říká Jarda Gottwald ze Mšena

Čtvrtstoletí v dresu Jablonce a padesát let na Střelnici. K tomu nezapomenutelný zápas proti Vsetínu, zakázané soustředění v Jugoslavii a vzpomínky na skoro dvacet tisíc fanoušků na zápase. To jsou vzpomínky Jaroslava Gottwalda, osobnosti jabloneckého fotbalu. Příznivci Jablonce ho pamatují jako malé, ale čiperné pravé i levé křídlo.

U18 - Mšeno A, Zimní pohár

Mšeno chce v poháru vyhrát. Porazilo mladíky FK

V Zimním poháru Libereckého kraje se potkaly týmy FK Jablonec U18 a Mšeno A. Na hřišti v Mozartovce se lépe dařilo hráčům Mšena. Starší a zkušenější předvedli svoje schopnosti a mladíky z FK podarovali třemi góly. (0:3)

Zimní pohár: Stráž p. R. - Rapid Liberec 4:4.

FOTO: Rapidu nestačili ani čtyři góly, Bílý Kostel nasázel osm kousků

Mimoň, Jilemnice, Mšeno a rezervní týmy Turnova a České Lípy. To je poslední kvintet týmů Poháru LKFS, který zůstává i po čtvrtém hracím dnu stoprocentní. Při lichém počtu účastníků v šesti základních skupinách nemají všechna mužstva shodný počet odehraných zápasů, přesto začínají být boje o postup do další fáze krajského klání zajímavé.  

Zimní pohár: Stráž p. R. - Rapid Liberec 4:4.

FOTO: Velká ostuda pro Doksy. Proč za Stráž chytal hráč pole?

Mimoň, Jilemnice, Mšeno a rezervní týmy Turnova a České Lípy. To je poslední kvintet týmů Poháru LKFS, který zůstává i po čtvrtém hracím dnu stoprocentní. Při lichém počtu účastníků v šesti základních skupinách nemají všechna mužstva shodný počet odehraných zápasů, přesto začínají boje o postup do další fáze krajského klání být zajímavé.  

Fotbalisté Mimoně (modré dresy) porazili Cvikov v rámci poháru 1:0.

PODÍVEJTE SE: Jilemnice je stále bez ztráty. Jak dopadly další zápasy?

Jen dva kluby zatím v zimním Poháru LKFS získaly v úvodních třech skupinových zápasech plný počet devíti bodů – Victory Jilemnice a Jiskra Mimoň, na stejnou metu se může dostat po svých třetích vystoupeních ještě jablonecký dorost, Mšeno, rezerva českolipského Arsenalu, Turnov B a rovněž Vesec.

Fotbalisté Mimoně (modré dresy) porazili Cvikov v rámci poháru 1:0.

PODÍVEJTE SE: Mimoň měla štěstí, je bez ztráty. Doksy kupily chyby

Jen dva kluby zatím v zimním Poháru LKFS získaly v úvodních třech skupinových zápasech plný počet devíti bodů – Victory Jilemnice a Jiskra Mimoň, na stejnou metu se může dostat po svých třetích vystoupeních ještě jablonecký dorost, Mšeno, rezerva českolipského Arsenalu, Turnov B a rovněž Vesec.

Plavy (bílé), ilustrační

Trenér Plavů: Se Mšenem to bude jiný level. Posily nesháníme

V Plavech trénuje A tým od začátku února. Hráči začali víkendovým soustředěním na běžkách v Bedřichově. Sehráli už pohárové utkání s Albrechticemi. Ve druhém přípravném týdnu mají na programu výběhy do okolí a další duel Zimního poháru Libereckého kraje. 

Spolek pokřtil knihu věnovanou významnému sochaři z Jablonce v přehradě

Spolek pokřtil knihu věnovanou významnému sochaři z Jablonce v přehradě

V neděli odpoledne se konal pod záštitou Spolku přátel díla V. K. Nováka křest knihy V. K. N.- To je vše. Akce proběhla na jablonecké přehradě Mšeno, když s křtem monografie pomohlo i jedno z ikonických děl sochaře Rybářský prut. Kniha byla při akci pokřtěna vodou z přehrady, když do ní byla na Rybářském prutu namočena.

Masopust se v zimě koná také v Chodči.

Kam o víkendu? Na Mělnicku lze vyrazit na masopust, za pohádkou i na ohňostroj

/FOTO, VIDEO/ První únorový víkend nabídne na Mělnicku i u sousedů ve středních Čechách desítky akcí. Vedou masopustní taškařice, karnevaly a bály, vyrazit lze ale třeba i na burzy, minerálů ze všech koutů světa nebo veteránů a náhradních dílů, na výstavu železničních modelů nebo si zkusit vyfouknout skleničku ve sklárně.