Kreativ

ŠTÍTEK: Mšeno

Trenér Martin Thorand se svými svěřenci

Duchcovský Malík se blýskl pěti góly, zatím ale září celý tým mladších žáků

Jen radost zatím dělají svým trenérům mladší žáci FK Duchcov. V novém ročníku okresního přeboru posbírali dvě výhry, naposledy zvítězili vysoko 12:0 ve Rtyni. Pět branek nasázel Matyáš Malík, svého počinu, který ho pasoval na kanonýra Deníku, dosáhl z pozice obránce. „Máme z kluků opravdu radost. A to nejen z výsledků a hry, ale i z toho, jak se scházíme na tréninkách, jak pracujeme,” říká duchcovský kouč Martin Thorand.„Pět gólů bylo pro Matyáše událostí," přidává.

Lokální doprava. Ilustrační foto.

Rušení lokálky se odkládá. O jejím osudu se rozhodne až příští rok

O osudu trasy Mělník – Mšeno – Mladá Boleslav je rozhodnuto, tedy dočasně. Prvotní záměr Středočeského kraje zrušit lokálku v prosinci letošního roku se podařilo vedení Mělníka a zástupcům měst a obcí ležících na trati, odložit alespoň do poloviny příštího roku. Teprve pak se rozhodne, jaký osud 130 let starou jednokolejku čeká.

Požár budovy s občerstvením u Jablonecké přehrady.

Sluneční lázně u přehrady v Jablonci lehly popelem, papoušci nepřežili

/FOTO, VIDEO/ Sluneční lázně, zřejmě největší místo k odpočinku, zábavě a občerstvení na jablonecké přehradě, lehly v úterý 17. srpna ráno popelem. Jablonečané smutní a doufají, že se místo podaří dát znovu do pořádku. Příčinu vzniku požáru vyšetřují policisté spolu s hasiči.

Kontejnery na tříděný odpad. Ilustrační snímek.

Jablonec třídí odpad. Nádoby na plast a papír jsou v dalších částech města

Město Jablonec pokračuje v projektu individuálního sběru tříděného odpadu. Ten spočívá v bezplatném rozmístění nádob na papír a plasty přímo k rodinným nebo menším bytovým domům. V těchto dnech se nádoby rozváží do Jabloneckých Pasek, na Šumavu, do zbytku centra města a do Mšena. Pravidelný vývoz nádob v těchto lokalitách odstartuje v říjnu. Harmonogram vývozu nádob z jednotlivých ulice je na zveřejněný na městském webu.

Slavie v Jablonci

Kam na Jablonecku o víkendu za sportem

Druhé kolo fotbalových soutěží nabídne nejen v rámci FORTUNA: LIGY souboj Jablonce s pražskou Slavií, ale i zajímavé zápasy na úrovni krajských a okresních soutěží.