Kreativ

ŠTÍTEK: Mšeno

Mšeno - Mimoň

Rychnov bodoval venku, Mšeno si připsalo po premiéře aspoň bod

Ve vzájemných duelech si o víkendu prověřily kvalitu svojí letní přípravy týmy I. A třídy. Bělá chce výročí osmdesáti let bělského fotbalu oslavit i postupem do vyšší soutěže. Jednoduché to ale mít nebude. Za Rychnov střílely góly nové posily.

Příprava: Mšeno - Rychnov, Pěnčín B - Ruprechtice.

FOTO: Příprava finišuje. Některé týmy mají ještě dva týdny do startu soutěže

Mšeno - Rýnovice, Pěnčín B - Rapid Liberec, další týmy, které o víkendu ladily formu a v přátelských zápasech trenéři zkoušeli nejlepší kombinace a plánovali optimální sestavu. Mšeno se s Rychnovem potká v I. A třídě a Pěnčín B bude pokračovat v I. B třídě východ. Obě soutěže začínají v sobotu 12. srpna.

Jiří Pešat, zakladatel facebookové skupiny Jablonec - Město proti násilí.

Domobrana? Totální nesmysl, říká zakladatel hnutí Jablonec – Město bez násilí

/ROZHOVOR/ Patnáctiletý Jakub se na konci dubna vracel z fotbalového tréninku ve sportovním areálu Břízky na okraji Jablonce. Cestu si krátil pěšinkou v hájku u druhé nádrže přehrady Mšeno. Tady ho zbila skupinka chlapců v přibližně jeho věku. Jeho otec Jiří Pešat se obrátil na policii a zjistil, že Jakub nebyl jedinou obětí. I proto založil stránku Jablonec – Město bez násilí na sociálních sítích.

Mšeno A - Pěnčín B

Áčko Mšena postupuje do I. A třídy. Generálku si zahraje s Chrastavou

Už zimní příprava týmu napovídala, že mužstvo pod taktovkou Davida Ryšavého, půjde na jaře tvrdě za postupem. Ne vždycky byl předvedený výkon stoprocentní, ale chuť a rozhodnutí postoupit bylo silné. To, co si hráči včele s trenérem předsevzali, to splnili. Kouč odpověděl Deníku na několik otázek.

OP: Mšeno B - Železný Brod B

Zásada už chystá oslavy. Hodkovicím nepomohly ani posily z áčka

V předposledním kole okresního přeboru Jenišovice vyfasovaly doma za tři minuty tři góly. Smržovka se chystá na exhibiční utkání proti fanouškům a zve fotbalovou veřejnost. Bude to podívaná! Brodu unikl postup díky vlastním chybám. Na Malé Skále bylo dusno. Prohrají domácí kontumačně?

Mělnické vinobraní.

Festivalová sezona míří od folku přes country a reggae až k pestrému vinobraní

/FOTO, VIDEO/ Letošní festivalová sezona na Mělnicku sice opět nenabídne někdejší stálice na scéně, které odvál čas nebo už se neprobudily po covidu, chudá ale nebude. Začíná se už za týden mšenskou Plovárnou s folkem, country a bluegrassem, končí se za tři měsíce Vinobraním v Mělníku, které lze bez nadsázky početně i žánrově bohatou hudební nabídkou řadit mezi festivaly.

Klokan Milan a jeho rodina patří chovateli ze Mšena.

Kde se touláš, Milane? Mšenský klokan je stále na útěku, v přírodě nestrádá

/FOTOGALERIE/ Australan ze Mšena, klokan Milan, který se vydal do světa, se stále ještě nevrátil domů. Svobody ve volné přírodě si užívá už druhý týden. „Hlady neumře, trávy je všude dost,“ říká chovatel Pavel Vidman. Podle svědků, kteří se ozývají na sociálních sítích, by se měl vačnatec pohybovat kolem města. Mnohdy ale u silnic, které pro něho mohou být nebezpečné. Řidiči by měli být opatrní hlavně po soumraku a v noci.

Mšeno postupuje do I.A třídy

Mšeno postupuje. Lučany slavily záchranu. Béčko Pěnčína drží smutek

Poslední utkání I. B třídy východ stála některé týmy, funkcionáře i diváky nervy. Ale fanoušci si to náležitě užívali. Třeba ve Mšeně měli pivo zdarma. Postupující áčko totiž pořádně slavilo a myslelo i na své příznivce. Za Harrachov nastoupili veteráni, kteří mladíky z Desné porazili. Nad rychlostí vyhrála zkušenost. Pěnčín měl smutnou rozlučku. Počítal s postupem.

Desná - Držkov

Mšeno útočí na postup. Desná má šikovné dorostence. Albrechtice hrály prim

V předposledním kole I. B třídy východ se konečně některé týmy probojovaly do klidných vod tabulky. Ale jiné ještě bojují o prvenství. Pěnčín si dal s Bozkovem lepší trénink. V Desné vyhrály zkušenosti, Držkov se musel rychle probudit. Harrachov vyhořel. Už se těší na závěr sezóny. A není sám.

Mšeno A - Mšeno B, příprava, ilustrační

Kanonýr Janalík pendluje mezi Jabloncem a Ostravou. Je levák jako Messi

Tým Mšena má na soupisce hned několik kvalitních střelců. Jedním z nich je také Lukáš Janalík. V zápase I. B třídy, ve kterém se potkalo áčko Mšena se soupeřem z Jablonce nad Jizerou, nadělil domácím tři góly. Hrálo se na hřišti Jablonečku a výsledek byl pro domácí krutý, prohráli 1:9. 

Fotbalová mládež na Jablonecku, ilustrační

Chceme, aby fotbal děti bavil. Dělají nám radost, říká Churý, šéf FK Lučan

V Lučanech si na nedostatek zájemců o fotbal nestěžují. Potřebovali by trenéry. Ale v FK Lučany se věnují mládeži zadarmo, což nebývá tak časté. Klub občas přidá nějakou korunu alespoň na benzín. Cílem koučů je, aby se co nejvíc mladých fotbalistů z FK Lučany dostalo do vyšších soutěží, dalších kvalitních klubů a jednou třeba až do prvoligového týmu. A hlavně, aby trávili příjemně a užitečně volný čas a fotbal je bavil.

I. B třída: Pěnčín B - Harrachov

Držkov hrál bez klíčových opor. Lučany konečně bodovaly. Jabloneček padl

Ve fotbalové I. B třídě některé výsledky překvapily. Držkov dostal sedmičku v Plavech. Mšeno nadělilo Jablonečku dokonce devět gólů. Se stejným nášupem odjel i Harrachov z Pěnčína. Překvapivá byla porážka Smržovky v Albrechticích. Tabulku ovládla trojice týmů: Mšeno, Pěnčín B, Smržovka. Nejlepším střelcem je zatím Jakub Obršlík (25) z Jiskry Mšeno.