Kreativ

ŠTÍTEK: Dolní Lutyně

Nižší fotbalové soutěže přinášejí zajímavé výsledky.

Kolegové pomohli Dolní Lutyni

Karvinsko – Jistou dávku solidarity projevili o víkendu fotbalisté Těrlicka a Dolních Datyní, kteří porazili nejvážnější soupeře okresních kolegů z Dolní Lutyně v boji o postup do I.A třídy.

Medailisté z MČR v silovém trojboji. Uprostřed Tomáš Turek.

Tomáš Turek opět mistrem republiky

Bohumín – Zlato z českého mistrovství v silovém trojboji si domů do Dolní Lutyně přivezl závodník bohumínské Viktorie Tomáš Turek.

Havířovský "satelit" Osinky.

Lidé prchají z města, v obcích přibývá nových domků

Karvinsko /Čtěte v úterním Deníku/ – Přes ekonomické problémy posledních let trvá, pokud jde o bydlení, trend: Pryč z města. A v některých obcích na Karvinsku je to dost patrné – domy tam vyrůstají doslova jako houby po dešti. Jsou jich stovky.  

Na objížďku upozorňují cedule

Pozor na uzavírku: Začíná oprava spojnice Rychvaldu a Bohumína

Rychvald /Čtěte ve středečním Deníku/ – Po letech marných snah o opravu Bohumínské ulice spojující centrum Rychvaldu s bohumínskou čtvrtí Záblatí a Dolní Lutyní přišel den D. Ve středu začíná rekonstrukce silnice, která byla zejména v zimě noční můrou všech řidičů – děravá a úzká, navíc s hlubokými příkopy.

Ilustrační foto

Zelená silničním obchvatům

Bohumín, Havířov - Dobrá zpráva? Snad. Současný ministr životního prostředí i za své předchůdce konečně zjistil, co může pomoci zlepšit stav ovzduší na průmyslovém Karvinsku silniční obchvaty měst. A dal jim zelenou.

Ilustrační foto

Začátek opravy se odkládá téměř o měsíc

Rychvald – Užve čtvrtekměla začít uzavírka Bohumínské ulice Rychvaldu, aby se silničáři mohli pustit do její generální opravy. Začátek uzavírky se však kvůli počasí posunul na 7. března.

Vrcholí hokejové boje, a to nejen ve druhé lize, ale i v krajském přeboru.

Kam za sportem

Karvinsko - Kam v tomto týdnu vyrazit za sportem na Karvinsku?

Ilustrační snímek.

Rozjíždí se zimní fotbalové turnaje

Region – Také v letošním roce využila spousta fotbalových týmů možnost zúčastnit se zimních turnajů na umělé trávě. Turnaj v Orlové byl zahájen již v minulém týdnu, dnes a zítra se rozehrají další ve Vřesině či Třinci.

Část Bohumínské ulice v Rychvaldě připomíná tankodrom. Asfaltový povrch je tam v jednom úseku samá díra

Oprava silnice zkomplikuje dopravu poblíž Rychvaldu

Rychvald - Řidiči by mohli začít jásat, ale asi nebudou. Už za pár týdnů má začít již několikrát odkládaná rekonstrukce Bohumínské ulice vedoucí od křížení silnic z Bohumína a Dolní Lutyně až po křižovatku u Penny Marketu v Rychvaldu u odbočky na Heřmanice.

Tomáš Havlásek - vítěz soutěže kanonýrů D-Sportu.

Havlásek: Ještě nikdy jsem nepostoupil

Dolní Lutyně – Dvaadvacetiletý Tomáš Havlásek z Dolní Lutyně vyhrál podzimní soutěž Deníku o nové kopačky firmy D-Sport. Za svůj tým vstřelil v I.B třídě úctyhodných 15 gólů. Stačilo mu k tomu třináct zápasů.

Vážná dopravní nehoda v Dolní Lutyni

Za riskantní předjíždění padla u soudu podmínka

Karviná, Dolní Lutyně - Roční podmíněný trest s odkladem na tři roky. Takový verdikt si včera u Okresního soudu v Karviné vyslechl jednačtyřicetiletý Pavel S. - spoluviník dopravní nehody, která se stala loni v říjnu v Dolní Lutyni.

Lovecký zámek v Petrovicích–Prstné pochází z konce 18. století.

Petrovický zámek je na prodej

Petrovice - Že jste vždycky chtěli bydlet na zámku? Tak teď máte možnost svůj sen splnit. Tedy máteli dost peněz. Na prodej je totiž lovecký zámeček v Petrovicích.

Obyvatelé Věřňovic, nejvíce zaprášené obce v zemi, si vzduch zamořují sami.

Za vzduch plný jedů si mohou lidé sami

Dolní Lutyně – Obyvatelé nejzaprášenější vsi v zemi si za znečištěné ovzduší mohou sami. V době inverze topí nekvalitním uhlím a pálí odpad na zahradách.

Policie na Karvinsku vyhmátla další výrobnu drog

Další vařič drog skončil za mřížemi

Dolní Lutyně - Šestačtyřicetiletého muže zadrželi v minulých dnech orlovští kriminalisté, kteří mají podezření, že dotyčný ve svém domě v Dolní Lutyni vyráběl drogy.

Ilustrační foto.

Bankomaty na vesnici? Nejsou a nebudou

Karvinsko - Potřebujete peníze, hotovost? Není nic jednoduššího, než zajít do bankomatu a peníze vyzvednout. Bohužel takto zachovat se mohou spíše obyvatelé měst. Lidé z menších obcí totiž většinou tyto přístroje v místě svého bydliště nenajdou a nezbývá jim než jet do města.

Ilustrační foto.

Bankomaty na vesnici? Nejsou a nebudou

Karvinsko - Potřebujete peníze, hotovost? Není nic jednoduššího, než zajít do bankomatu a peníze vyzvednout. Bohužel takto zachovat se mohou spíše obyvatelé měst.

Část Bohumínské ulice v Rychvaldě připomíná tankodrom. Asfaltový povrch je tam v jednom úseku samá díra

Tankodrom na Bohumínské opraví koncem roku

Rychvald /ROZHOVOR/ – Už několik let trápí katastrofální stav Bohumínské ulice v úseku od Penny Marketu v Rychvaldu až po křižovatku, kde se sbíhají cesty do Záblatí a Dolní Lutyně. Oprava se již několikrát odsouvala a kdy tedy konečně začne, jsme se zeptali starostky Šárky Kapkové.

Radegast den v Nošovicích opět přilákal tisíce návštěvníků, v centru obce se v sobotu bavili lidé z celého regionu.

Radegast den: v centru Nošovic bylo živo

Nošovice /AKTUALIZOVÁNO/ – Radegast den se konal podeváté. A opět přilákal tisíce návštěvníků. V centru obce se v sobotu bavili lidé z celého regionu.

Jarmil Kopel se stal nejlepším kanonýrem uplynulého ročníku fotbalu na Karvinsku.

Nejlepším kanonýrem Jarmil Kopel

Karvinsko – Orlovský útočník Jarmil Kopel se stal nejlepším kanonýrem okresních klubů z Karvinska, které hrají vyšší než okresní soutěže.

Nové nástupní schůdky pokřtili vodáci ve Věřňovicích. Akce byla součástí 21. ročníku česko-polské slavnosti u mostu ve Věřňovicích, jejíž součástí bylo i pouštění věnců po řece.

OBRAZEM: Vodáci křtili nové nástupní místo na Olši

Bohumín – První z pěti nástupních míst, které letos vznikají na břehu řek Odry a Olše, v sobotu oficiálně pokřtili vodáci. Společně pak sjeli řeku až do polského Zabełkowa za soutok Odry s Olší, kde vyrůstají další schůdky pro vodáky.

Nejméně padesát maskovaných mladíků vyděsilo v sobotu 18. června návštěvníky a zaměstnance Shopping Parku v Ostravě-Zábřehu. Výtržníci měli na tvářích šály, kukly a masky.

Hardbass: nový hudební styl, nebo výtržnictví

Ostrava - Zběsile tančící maskované skupinky mladíků pobuřují veřejnost. Novému stylu, který vyznávají, se říká hardbass. Jedná se o nový způsob, jakým na sebe upozornit, vyznačuje se divokým trhaným tancem, který doprovází hlasitá elektronická hudba.

Nejméně padesát maskovaných mladíků vyděsilo v sobotu 18. června návštěvníky a zaměstnance Shopping Parku v Ostravě-Zábřehu. Výtržníci měli na tvářích šály, kukly a masky.

Hardbass: nový hudební styl, nebo výtržnictví?

Ostrava -Zběsile tančící maskované skupinky mladíků pobuřují veřejnost. Novému stylu, který vyznávají, se říká hardbass.Jedná se o nový způsob, jakým na sebe upozornit, vyznačuje se divokým trhaným tancem, který doprovází hlasitá elektronická hudba.