Kreativ

ŠTÍTEK: Dolní Lutyně

Jarmil Kopel slaví se svými spoluhráči svou další jarní trefu. Má nakročeno k celkovému vítězství v naší soutěži o nejlepšího jarního střelce.

Kdo se stane nejlepším kanonýrem?

Karvinsko – Závěrečné kolo fotbalových soutěží se stane zároveň i poslední šancí pro okresní střelce jednotlivých mužstev, aby se ještě zapojili do souboje o prvenství v naší jarní soutěži.

Základní škola ve Věřňovicích si o víkendu připomněla sto let od svého založení

Věřňovická škola oslavila 100. narozeniny

Věřňovice /FOTOGALERIE/ – Stovka je jistě úctyhodný věk, jak v životě lidském, tak v životě školním. A právě do druhé stovky vstoupí letos na podzim Základní škola ve Věřňovicích, což lidé, kteří jsou s ní spjatí, o víkendu náležitě oslavili.

Potřeby výrobců drog. Ilustrační foto:

Zadržený vařič drog měl doma arzenál zbraní

Karvinsko – Vařiče a dealera drog v jedné osobě zadrželi ve středu policisté v Dolní Lutyni. Dvaapadesátiletý muž totiž v jednom rodinném domě v obci vyráběl, přechovával a následně i prodával pervitin.

Potřeby výrobců drog. Ilustrační foto:

Zadržený vařič drog měl doma arzenál zbraní

Dolní Lutyně – Vařiče a dealera drog v jedné osobě zadrželi ve středu policisté v Dolní Lutyni. Dvaapadesátiletý muž totiž v jednom rodinném domě v obci vyráběl, přechovával a následně i prodával pervitin.

Ilustrační foto

Obce shánějí lékaře a provozovatele prodejen

Karvinsko – Zubaře, hospodského a kuchaře, obuvníka, švadlenu, pediatra nebo obchodníka. Tyto a další živnostníky postrádá řada malých obcí v regionu. Radnice podobné služby provozovat nemohou, ale tamním lidem rozhodně chybí.

Výstava vojenských předmětů, které se dochovaly z dob osvobození v roce 1945

Výstava přibližuje konec války na Karvinsku

Dolní Lutyně - Výstroj a výzbroj vojáků 2. světové války, věci, které používali, které nosili, kterými udržovali spojení. To vše lze vidět na výstavě, připomínající válečná léta a osvobození Dolní Lutyně, kterou zorganizovala skupinka nadšenců v tamním kulturním domě.

Pavel Michalek chce v prvorepublikovém vojenském bunkru vytvořit malé muzeum

Mladík si chce koupit vojenský bunkr

Dolní Lutyně – Někdo si splní dětský sen tím, že si koupí motorku, jiný třeba jachtu nebo si zařídí vinný sklípek. Pavel Michalek z Dolní Lutyně je ještě student, tedy mladý muž, ale s plněním svého klukovského snu už začal.

Ilustrační foto.

V neděli startuje v Nošovicích časovka Arcelor Mittal

Frýdek-Místek – Druhým dílem Slezského poháru 2011 (SPAC) bude nedělní časovka ArcelorMittal. V úvodní závodě 14. ročníku SPACu, který se jel v sobotu 23. dubna v Dolní Lutyni (Hodinovka – Memoriál Jana Ferdyny), dojel v kategorii E frýdecko-místecký závodník Milan Masný těsně druhý za vítězeným Pavlem Daněčkem.

Inline brusle. Ilustrační snímek.

Mladého bruslaře srazilo auto

Dolní Lutyně – K dopravní nehodě mezi osobním automobilem a dítětem na kolečkových bruslích byli ve čtvrtek odpoledne voláni záchranáři a policisté.

Školáci z Dolní Lutyně v rámci oslav Dne Země absolvovali vědomostní soutěž s enviromentální tématikou a před polednem symbolicky vypustili stovky barevných balónků se vzkazem

K nebi stoupaly balónky s dětskými vzkazy

Dolní Lutyně /FOTOGALERIE/ - Školáci z dolnolutyňské základní školy ve středu v rámci oslav Dne Země absolvovali vědomostní ekologickou soutěž a před polednem symbolicky vypustili stovky barevných balónků se svými vzkazy.

Ilustrační fotografie

Den Země se připomíná akcemi i úklidem

Karvinsko – Mnohé děti základních a středních škol během celého týdne a hlavně dnes, před velikonočními prázdninami, oslavují Den Země. Ten připadá na pátek 22. dubna a připomíná, že bychom se měli chovat ohleduplně k prostředí okolo sebe. Do akce se zapojují města i školy.

Obec Dolní Lutyně, místní Obecní úřad

Dolnolutyňští by raději patřili pod Bohumín

Dolní Lutyně – Zatímco dnes musí každý obyvatel Dolní Lutyně vyřizovat například cestovní pas, řidičský průkaz, stavební povolení a řadu další administrativy v Orlové, která je pro Dolní Lutyni obcí s pověřeným obecním úřadem, už za pár měsíců může být vše jinak.

Kdo se stane kanonýrem Karvinska a vyfasuje od D-Sportu nové kopačky?

Soutěž pro střelce: Kanonýr Karvinska

Karvinsko – Stejně jako na podzim vyhlašujeme s příchodem mistrovských fotbalových zápasů soutěž pro fotbalisty nadokresní úrovně. Nejlepší střelec jarní části dostane od renomované sportovní firmy D-Sport kopačky dle vlastního výběru. Na podzim v soutěži zvítězil dolnolutyňský Miroslav Macháček. Kdo jej napodobí na jaře?

Fotbalisté Dolní Lutyně v přípravě vyhrávají.

Dolní Lutyně vyhrála B turnaj

Orlová – Na umělé trávě v orlovském sportovním komplexu byl posledním kolem zakončen i druhý fotbalový turnaj mužů.

Fotbalové Dětmarovice čeká ještě měsíc přípravy.

V přípravě prohráli jen dvakrát

Dětmarovice – Fotbalové Dětmarovice jsou v plné přípravě na jarní část krajského přeboru. „Do zahájení mistrovské soutěže nám schází zhruba měsíc, takže je ještě poměrně dost času vypilovat herní projev,“ podotkl trenér třetího týmu tabulky Petr Czyž.

Zimní turnaj v Orlové pokračoval dalšími zápasy.

Remíza vedoucích týmů

Orlová – Fotbalový turnaj O pohár starosty města Orlové nabídl předposlední hrací víkend. V duelu dvou vedoucích celků se Orlová rozešla smírně s béčkem Baníku, které tak ukončilo svou pouť turnajem na jedenácti bodech.

Fotbalisté Orlové testují formu na domácím turnaji. Ve středu hrají od 16 hodin doma s Karvinou.

V Orlové vyhrávali favorité

Orlová – Zimní turnaj O pohár starosty města na umělé trávě v Orlové pokračoval pátým kolem turnaje A a čtvrtým kolem turnaje B. V zápasech vyhrávali vesměs favorité.

Havířovské zastupitelstvo

Zastupitelé šetří, krátí si odměny

Karvinsko – Všeobecné šetření motivovalo zastupitele řady obcí k tomu, že se v letošním roce rozhodli pro snížení svých odměn za práci pro město. Například v Orlové by tak za rok měli ušetřit až 800 tisíc korun, když k úsporám došli netradičním způsobem.

Ilustrační foto

Menším obcím chybí větší dozor ze strany policie

Karvinsko – Policejní statistiky zaznamenaly nový trend – množí se krádeže v menších obcích. Jak se tomu bránit? Obecní policie bývá většinou výsadou měst. Ovšem někde hledají alternativu a najímají si vlastní noční hlídače.

Vodáci sjeli poprvé v roce 2011 Olši.

Vodáci poprvé na Olši

Dolní Lutyně /FOTOGALERIE/ - Skupinka nadšenců vodáckého sportu z Karviné a okolí se rozloučila se starým rokem a přivítala ten nový 2011 tradičním novoročním sjezdem řeky Olše, který se uskutečnil v sobotu 8. ledna.

Ilustrační foto

V hospodě mu nenalili, tak vyhrožoval bombou

Dolní Lutyně – Policisté měli v neděli večer v Dolní Lutyni napilno. Kdosi tam krátce před jedenáctou hodinou večer nahlásil uložení bomby v hospodě U Bystroně, v dolnolutyňské části Nerad.

Finiš Karvinské futsalové ligy se již obejde bez Jana Laštůvky (vlevo) a jeho týmu Limys.

V Karviné začíná futsalové play off!

Karviná – Vrchol Karvinské futsalové ligy, na který netrpělivě čekají samotní hráči a fanoušci, se kvapem blíží. O tomto víkendu poznáme dalšího vítěze již 16. ročníku této ve městě populární soutěže, kterou hraje čím dál více mužstev.

V Karvinské futsalové lize se o víkendu očekává dramatická zápletka v boji o účast v play off.

Po Novém roce se rozjela KFL

Karviná – Hned první hrací víkend v novém kalendářním roce přinesl v Karvinské futsalové lize duel největších favoritů, tedy prvního Frisca s druhou Elektrou. Z vítězství se radovali borci Elektry a stáhli manko na svého rivala na šest bodů.

Karvinská liga pokračovala dalšími zápasy.

Frisco nadále stoprocentní

Karviná – Karvinská Benesport futsalová liga pokračovala dalšími zápasy skoro všech svých soutěží. Nehrálo se pouze ve třetí lize.

Futsalisté Orlové opustili havířovskou Slavii a vytváří v Orlové vlastní klub.

V Orlové se rodí futsalový klub

Orlová – Nový klub futsalu evidují od nové sezony v Orlové. Bývalé jádro klubu havířovské Slavie přešlo od nové sezony pod křídla ostravského Oskarolu a zahájilo své účinkování ve třetí nejvyšší soutěži v republice – jedné z šesti divizních skupin.

Futsalisté odehrají o víkendu další duely.

Elektra ztratila, Frisco mělo problémy

Karviná – Futsalisté týmů, které hrají Karvinskou Benesport ligu, odškrtli ze svého kalendáře další hrací víkend. Prvoligová soutěž odehrála kompletní kolo, v němž se obhájce prvenství z Frisca musel vypořádat s urputně bojujícími týmy Dakolu a Dětmarovic, které zdolal pouze o gól.

Ilustrační foto.

Předškoláci nesmí kvůli smogu chodit na procházky

Karvinsko – Stále častěji slýchávají děti v mateřských školách od svých učitelek tato slova: „Děti, dnes nepůjdeme na procházku, venku je špatný vzduch.“ Jen minulý týden to děti z jejich úst slyšely téměř každý den.

Karvinská futsalová liga pokračovala dalšími zápasy. Zahrály si už i některé celky z I. a II. ligy.

Do bojů se zapojily prvo a druholigové celky

Karviná – Prvními zápasy nového ročníku Karvinské futsalové ligy zahájila svou pouť o co nejlepší výsledek polovina týmů nejvyšší soutěže – I. ligy. Na úvod se zadařilo Dětmarovicím, které vytěžily sedm bodů z devíti možných.

Ilustrační foto.

Rychvald má novou starostku, změny jsou i jinde

Rychvald, Bohumín, Dolní Lutyně – Sociální demokratka Šárka Kapková je novou starostkou Rychvaldu. Zvolena byla na středečním zasedání zastupitelstva ve třetím kole poté, co sociálně demokratický kandidát dlouholetý starosta Jiří Absolon zvolen nebyl. Bohumín povede další čtyři roky sociální demokrat Petr Vícha, jež svůj post obhájil už počtvrté.

Dolní Lutyně s kanonýrem Macháčkem míří v posledním kole I.B třídy do Těrlicka.

Soutěž o krále střelců Karvinska finišuje

Karvinsko /FOTOGALERIE/ – Podzimní hledání hráče s nejlepším čichem na góly napíše o tomto víkendu svou další kapitolu. Pro II. ligu, I.A a I.B třídu dokonce poslední. Nejblíže výběru nových střeleckých kopaček pro jarní část sezony je dolnolutyňský Miroslav Macháček z Dolní Lutyně, který nastřádal již 13 gólů.