Kreativ

ŠTÍTEK: Dolní Lutyně

Fotbalistům Dolní Lutyně se zadařilo.

Cenný bod ze hřiště lídra

Dolní Lutyně – Když to nejde proti týmům z dolní poloviny tabulky, tak to půjde proti lídrovi. To si nejspíš řekli fotbalisté Dolní Lutyně a v sobotu uhráli na hřišti Vendryně cennou remízu.

Bohumínští fotbalisté (v modrém) odvedli ve Frýdlantě poctivý výkon. Na body to ale nestačilo.

Bohumín odehrál dobrý zápas, ale prohrál

Bohumín /FOTOGALERIE/ – Fotbalisté Bohumína nestačili v dalším kole rozháraného krajského přeboru na favorizovaný Frýdlant, ale jen výsledkově. Herně byli lepší a i po porážce si od trenérů vysloužili pochvalu.

Třídění odpadů. Ilustrační snímek.

Lidé prý málo třídí odpad, proto budou platit vyšší poplatky

Karvinsko - „Orlované, třiďte odpad, nebudete za jeho svoz muset tolik platit!" Tak by mohl znít vzkaz obyvatelům Orlové, pokud jim vadí, že od letoška musí víc než stovku připlatit. Zastupitelé, kteří v říjnu zvýšení poplatku pro obyvatele tohoto třicetitisícového města schválili, tak rozhodli kvůli stále se zvyšujícím nákladům na svoz, likvidaci a separaci odpadu. Pokud by však Orlované odpad třídili daleko více, nákladovost komunálního odpadu by nebyla tak vysoká.

Ilustrační foto

Směrovky z D1 vedou na menší obce, na Orlovou se však zapomnělo

Orlová - Ukazatel na Karvinou. Ukazatel na Rychvald. Ukazatel na Dolní Lutyni. Jen šipka, která by měla řidiče jedoucí po dálnici D1 od Ostravy do Bohumína navést na Orlovou, chybí. Co na tom, že město má o pětadvacet tisíc obyvatel více než zmíněné dvě obce.

Dálnice D1 na hranici s Polskem.

Dálnice u Bohumína spojila Česko a Polsko

Bohumín – Česko a Polsko jsou spojeny dálnicí. V pátek v půl třetí odpoledne byl otevřen šestikilometrový úsek dálnice z Bohumína ke státní hranici s Polskem. 

Ilustrační foto

Směrovky z D1 vedou na menší obce, na Orlovou se však zapomnělo

Orlová - Ukazatel na Karvinou. Ukazatel na Rychvald. Ukazatel na Dolní Lutyni. Jen šipka, která by měla řidiče jedoucí po dálnici D1 od Ostravy do Bohumína navést na Orlovou, chybí. Co na tom, že město má o pětadvacet tisíc obyvatel více než zmíněné dvě obce.

Ilustrační foto.

Šenov se s podzimem rozloučil vítězně

Šenov – Lepší konec podzimní části sezony si fotbalisté SK Šenov ani nemohli přát. V dohrávce 12. kola I.A třídy, skupiny B, porazili nováčka z Dolní Lutyně 3:1, vyhráli podruhé za sebou na vlastním hřišti a první polovinu sezony dokončili v lepší polovině tabulky.

Petr Vícha

Petr Vícha obhájil křeslo senátora

Bohumín – Přesvědčivým vítězstvím sociálního demokrata Petra Víchy skončilo o víkendu druhé kolo senátních voleb. Nového senátora vybírali v Bohumíně, Havířově, Dolní Lutyni, Petřvaldu a Rychvaldu.

Alois Havlas se svou manželkou Vlastou při oslavě stých narozenin.

Na Karvinsku nyní žije osmnáct lidí starších sta let

Region – Pamatují nejen První republiku, ale i 1. světovou válku a dokonce i potopení Titaniku. Lidé, kterým letos bylo sto a více let, je v našem okrese osmnáct, i když nebýt několika úmrtí v posledních týdnech, mohlo jich být i více.

Z utkání Stonava - Dolní Lutyně 1:2.

Frait zahodil penaltu a Stonava prohrála

Stonava /FOTOGALERIE/ – Vítězi okresního derby v I.A třídě na hřišti Stonavy se stali borci Dolní Lutyně. Přikovali tak domácí na poslední místo tabulky.

Stonavským fotbalistům se stále nevede.

Předehrávka pro Vratimov

Stonava – Fotbalisté Stonavy dál čekají v I.A třídě na výhru. V páteční předehrávce inkasovali ve Vratimově „trojku" a přišli o dva hráče.

Ilustrační foto

Obce podle nového zákona dostanou navíc miliony korun

Karvinsko - Pod novým zákonem o rozpočtovém určení daní je už podpis prezidenta republiky. Skončil tak dlouholetý boj starostů z celé republiky, kteří poukazovali na diskriminaci při přerozdělení financí ze státní kasy výhody měla čtyři velká města, zatímco některé obce doslova živořily.

V Rychvaldu u Penny marketu vyrostl v rámci rekonstrukce Bohumínské ulice nový kruhový objezd.

Riziková rychvaldská křižovatka se změnila v kruhový objezd

Rychvald - Bezpečnější průjezd křižovatkou u Penny marketu v Rychvaldu by měl zajistit nový kruhový objezd, který tam stavbaři v minulých týdnech vybudovali v rámci rozsáhlé rekonstrukce silnice vedoucí směrem k Bohumínu a Dolní Lutyni.

Šikmý kostel sv. Petra z Alkantary v Karviné-Dolech čeká oprava.

Šikmý kostel dostane 
novou fasádu a věžní hodiny

Karviná – Místní rarita, kterou je kostel sv. Petra z Alkantary v Karviné-Dolech, se na zhruba čtvrt roku oblékne do lešení. Dělníci se navíc pustí do opravy podlahy, vnitřních omítek a kvůli vlhnutí levé zdi vybudují nový systém odvodnění okolí – soustava žlabů bude odvádět dešťovou vodu do nedalekého rybníka.

Ilustrační foto

Nováček z Vendryně druhé housle hrát nechce

Vendryně – Staronovým účastníkem I. A třídy jsou fotbalisté Vedryně. Boj o prvenství v I. B třídě s Dolní Lutyní sice prohráli, ale nakonec jim na postup stačilo i druhé místo.

Okresním celkům se letos v I.B třídě dařilo. Až na Těrlicko.

Okresní celky v I.B třídě letos překvapily. Až na Těrlicko

Karvinsko – Kvartet fotbalových týmů z Karvinska se v právě skončené sezoně I.B třídy prezentoval spolehlivými výkony. Dolní Lutyni se podařilo postoupit, Dolní Datyně se vyšvihly na čtvrtou příčku a nováček z Doubravy se bez problémů zachránil. Zklamalo jen sestupující Těrlicko.

Fotbalisté Dolní Lutyně zaslouženě vyhráli I.B třídu, skupinu C.

Dolní Lutyně splnila návratovou misi

Dolní Lutyně – Fotbalisté Dolní Lutyně slaví postup mezi účastníky I.A třídy. Po dvou letech od sestupu z této soutěže se do ní vracejí, a to zásluhou trenéra Pavla Juřenčáka a „bytovkářů".

Ilustrační foto

Polským školám chybí žáci, rušit se ale zatím nebudou

Karvinsko - Poláků na Karvinsku ubývá a ve školách s polským jazykem je každým rokem méně žáků. Radnice se sice snaží tyto školy dotovat a udržet při životě i přes podlimitní počty školáků ve třídách, budoucnost je ale nejistá.

Ilustrační foto

Radnice chtějí lidem zakázat pálit listí

Karvinsko – „Biologického odpadu je moc, otvíráme další možnosti." Takový signál dává dětmarovická radnice lidem v obci. Od soboty mohou lidé svážet bioodpad na speciální sběrné místo, kde jej od nich převezme pracovník obecního úřadu.

Starosta Dolní Lutyně Pavel Buzek nový systém přerozdělení daní vítá, upozorňuje ale na zádrhele. Pokud by obec získala peníze navíc, mohla by se pustit do stavby nového sportovního areálu, který chce vybudovat na místě zrušeného letního koupaliště.

Starostové menších obcí vidí šanci nastartovat spící projekty

Karvinsko – Už zhruba tři roky v Petřvaldu čekají na to, aby si mohli postavit novou radnici. Ta stará už totiž zdaleka nevyhovuje službě občanům. Chybí výtah, navíc lidé, kteří přijdou zaplatit nejrůznější poplatky, musejí stoupat až do druhého patra.  

V Dolní Lutyni došlo ke kuriozní nehodě. Polská dodávka sjela ze silnice a sešrotovala přitom fabii zaparkovanou u vjezdu do zahrady.

Řidič dodávky sjel ze silnice a smetl fabii. Od nehody pak utekl

Dolní Lutyně – Kuriózní nehoda se stala v pátek odpoledne v dolnolutyňské části Nerad. Po Bezručově ulici směrem od centra obce se řítila dodávka s polskou registrační značkou, řidič vyjel ze silnice a přibral fabii zaparkovanou před vraty do zahrady.

Fotbalové derby v I.B třídě mezi celky Dolní Lutyně a Doubravy (v zeleném) dopadlo nerozhodně.

Smírné derby v Dolní Lutyni

Dolní Lutyně /FOTOGALERIE/ – Fotbalisté favorizované Dolní Lutyně musejí oslavy postupu do I.A třídy odložit.

Ilustrační fotografie.

Pozor na zahradní techniku. Ztrácí se i za bílého dne

Rychvald, Dolní Lutyně - Je tomu necelý měsíc, co Dušan Rodovský z Rychvaldu vyrazil po poledni na babettě na malý nákup, pro pár minerálek, do blízkého supermarketu. Zastavil před obchodem, ale stroj nepřipoutal třeba k zábradlí…