Kreativ

ŠTÍTEK: Dolní Lutyně

Pokračuje okresní přebor v kopané.

Kam za sportem

Karvinsko – Kam o víkendu vyrazit za sportem na Karvinsku? V nabídce je jen fotbal.

Ilustrační foto.

O křeslo v Senátu se uchází osm lidí

Karvinsko – Toto je definitivní seznam. Pro volby do Senátu Parlamentu České republiky se ve volebním obvodu č. 74 Karviná, který zahrnuje Bohumín, Dolní Lutyně, Havířov, Petřvald a Rychvald, se zaregistrovalo osm kandidátů.

Někdejší skvělá tyčkařka Daniela Bártová už v Dolní Lutyni pár let žije a organizuje místní závody.

V Dolní Lutyni sportují celé rodiny

Dolní Lutyně – Bývalá úspěšná atletka a držitelka několika rekordů ve skoku o tyči Daniela Bártová letos uspořádala už šestý ročník Lutyňské tretry, která spojuje výkony dětí a jejich rodičů.

Fotbalisté Karviné porazili Vítkovice.

Karviná porazila Vítkovice 4:1

Dolní Lutyně – Fotbalisté MFK Karviná porazili v přípravném utkání druholigové Vítkovice 4:1. Hrálo se v Dolní Lutyni.

V Dolní Lutyni budou osazovat hlavní křižovatku semafory. Kvůli zklidnění dopravy. Vznikne i nový přechod pro chodce.

Dopravu bude při průjezdu obcí regulovat semafor

Dolní Lutyně – Frekventované křížení hlavního průtahu obcí (směr Bohumín – Dětmarovice – Karviná) a ulic vedoucích do centra a na druhé straně ke statku bude během léta osazeno semafory. Přibude také nový přechod pro chodce. 

Jízda na kole, plavání, běh, tenis... Patrika jednoduše nic nezastaví.

Sportuje na levačku. A fakt ho to baví

Zhruba před měsícem odstartoval v pořadí 5. ročník projektu Nezastavitelní, v rámci kterého mohou lidé vlastním pohybem podpořit sportovní aktivity těch, které v minulosti potkala zákeřná nemoc či těžký úraz a kteří se hendikepu navzdory chtějí vrátit zpět k aktivnímu stylu života.

Hydroponní pěstování rajčat v obřích sklenících. Snímek je ze skleníků ve Velkých Němčicích.

V Dolní Lutyni rostou obří skleníky pro pěstování rajčat

Dolní Lutyně – Na katastru obce se budou v moderních sklenících celoročně pěstovat tisíce tun rajčat. V lokalitě Bezdínek, nedaleko od místa, kde v minulosti stávala zemědělská usedlost, už hulínská firma NWT buduje na 11 hektarech obří skleníky.

Jan Zbránek a jeho spoluhráči přivítají ve finále házené Plzeň.

Kam za sportem

Karvinsko – Kam v tomto týdnu vyrazit za sportem na Karvinsku?

O víkendu i na svátek se hraje spousta fotbalových zápasů.

Kam za sportem

Karvinsko - Kam v tomto týdnu vyrazit za sportem na Karvinsku?

Jiří Vacula neuspěl ve čtvrtek  s obnovou řízení.

Jiří Vacula neuspěl se žádostí o povolení obnovy řízení

Jiří Vacula ze Zlínska, který byl v hlavní, zlínské větvi metanolové kauzy za svou roli největšího distributora otráveného alkoholu pravomocně odsouzen k 15 letům vězení, neuspěl se žádostí o povolení obnovy řízení. Ve čtvrtek o tom rozhodl zlínský krajský soud. Verdikt zatím není pravomocný.

Věřňovice budou i na jaře hrát o čelo tabulky.

Věřňovice chtějí soutěž vyhrát

Dolní Lutyně – Skromný věřňovický klub má po podzimu našlápnuto k největšímu úspěchu své historie. Společně s Lučinou vede tabulku I.B třídy, skupiny C, a rád by své snažení dotáhl do úspěšného konce.

Ilustrační foto

Počet obyvatel na Opavsku setrvale klesá

Množství obyvatel ve městech a obcích Opavska se každoročně mění. Pokud budeme srovnávat stav za celý okres, pak dojdeme k závěru, že lidí v něm za poslední roky ubývá. Jestliže se během roku 2005 jejich součet na Opavsku dostal na 180 278, loni jich bylo téměř o 4 tisíce méně.

Zboží za čtvrtinu ceny? Některé prodejny nabízejí až 75 procentní slevy.

Povánoční slevy lákají do obchodních center

Ostrava – Středa 27. prosince, jedenáct hodin dopoledne. Ostravská nákupní centra OC Futurum a OC Forum Nová Karolina zažívají po Vánocích běžný pracovní den. Výjimečný je ale tím, že kromě výměny nevhodných vánočních dárků, velikostí oblečení a zhmotnění dárkových voucherů začaly také povánoční slevy.

Výstava s názvem S panenkami za historií aneb Světové dějiny očima panenky Barbie v prostorách Kulturního domu v Dolní Lutyni.

OBRAZEM: Dějiny očima Barbie. Na výstavu dorazí i Karel IV. či lady Di

/FOTOGALERIE/ Marie Terezie, Václav Havel, Kleopatra či lady Diana. S těmi všemi (a mnoha dalšími) se budou moci v pátek a v sobotu návštěvníci potkat na výstavě s názvem S panenkami za historií aneb Světové dějiny očima panenky Barbie. Dobově přesné kostýmy z dílny orlovské textilní výtvarnice Kristýny Vařekové budou v prostorách Kulturního domu v Dolní Lutyni na Karvinsku k vidění od 10 do 19 hodin.

Ilustrační snímek.

Volně pobíhajících psů ubylo

Volně pobíhajících zatoulaných psů v Bohumíně ubylo. Vyplývá to z meziročního srovnání statistik strážníků místní městské policie.

ZŠ a MŠ Aloise Jiráska Dolní Lutyně 1.A

Představujeme prvňáky ZŠ a MŠ A. Jiráska a ZŠ K. Světlé

Karvinsko - Deník přináší čtenářům nový seriál Naši prvňáci. Jeho prostřednictvím bude představovat tabla jednotlivých prvních tříd základních škol, a to až do pololetního vysvědčení. Rodiče a blízcí žáků najdou své prvňáčky každou středu na straně 4 a na webu. Deník si tak mohou koupit na památku.

ZŠ Fr. Hrubína v Havířově-Podlesí.

Představujeme prvňáky ZŠ a MŠ Mendelova a ZŠ Fr. Hrubína

VIDEO/ Karvinsko - Deník přináší čtenářům nový seriál Naši prvňáci. Jeho prostřednictvím bude představovat tabla jednotlivých prvních tříd základních škol, a to až do pololetního vysvědčení. Rodiče a blízcí žáků najdou své prvňáčky každou středu na straně 4 a na webu. Deník si tak mohou koupit na památku.

Ilustrační foto.

Seminář ke kotlíkovým dotacím

Konzultační den pro zájemce o kotlíkovou dotaci se uskuteční v pondělí 19. června v 15 hodin ve velké zasedací místnosti (A230) v prvním patře bohumínské radnice.

Ilustrační foto.

Rychlé řidiče krotí nový měřič

Už čtyři měřiče rychlosti jsou umístěny v ulicích Bohumína. Nejnovější kus přibyl v Hraniční ulici mezi městskou částí Záblatí a sousední obcí Dolní Lutyně.

Lidé v Ostravě 23. února 2017 demonstrovali za čisté ovzduší.

Přibližně tři stovky lidí v Ostravě demonstrovaly za čistý vzduch

Přibližně tři stovky lidí dnes v Ostravě demonstrovaly za čisté ovzduší. Primátorovi města Tomáši Macurovi (ANO) předali před magistrátem požadavky, které by měly zlepšit situaci. Chtějí přísnější regulací průmyslových podniků v době smogových situací či intenzivnější jednání se zástupci Polska, které je pro Moravskoslezský kraj velkým zdrojem znečištění.

Z činnosti Spolku Posejdon z Dolní Lutyně.

Vodáci z Posejdonu bilancují

Zajímavosti o činnosti vodáků ze Spolku Posejdon z Dolní Lutyně se můžete dozvědět z fotokoláží z loňských akcí spolku.

Vodáci z Karvinska i z Polska se v sobotu dopoledne vydali na tradiční Novoroční sjezd Olše.

Vodákům nevadily ani ledové kry a opět sjeli řeku

Jedna posádka sice cestou skončila ve vodě, její část ale pokračovala dál. Stejně jako ostatní tak zdárně dokončila další ročník Novoročního sjezdu řeky Olše. Akci pořádá vodácký spolek Posejdon ve Věřňovicích v Dolní Lutyni a její tradice sahá do roku 2008.

Snímek z XV. všesokolského sletu v Praze.

Sokolky ze Záblatí se pilně připravují na sté výročí

Bohumín - Lucie noci upije. Tak zní podtitul skladby žen ze Sokola TJ Záblatí, které s ní vyjedou na XVI. všesokolský slet v roce 2018. Dámy sokolky už nicméně cvičí a první obrysy skladby představily na předvánočním setkání sokolek.

Ilustrační snímek.

Zubní kazy jsou v přesile

Karvinsko - „Máme plno. Nebereme," zní ze dveří běžně, když lidé v regionu hledají nového zubaře. Šanci mají rodinní příslušníci, ostatní však hledají marně. Stomatologů je málo a čekací doba při objednávání se prodlužuje.