Kreativ

ŠTÍTEK: ministerstvo vnitra

Záběr z kamery na park Střed.

Parky v Mostě jsou pod větším dohledem. Operátoři je sledují nepřetržitě

Věra Deylová se opírá o chodítko a pozoruje holé stromy, pod kterými si v létě budou hrát děti. Bývalé vrchní sestře z mostecké chirurgie je 93 let a i v zimě dodržuje svůj malý rituál. Už patnáct let chodí na pravidelné procházky k parku mezi fotbalovým stadionem a knihovnou. „Park se mi líbí, pro mě je to pohoda,“ říká žena, která v roce 1946 přišla z pražské Bulovky pomáhat nemocným do pohraničí.

Ilustrace bydlení a stavby bytových domů.

Návrh stavebního zákona je špatný. Stáhněte ho, vyzvaly spolky Dostálovou

Spolky zastupující zájmy měst a obcí vyzvaly ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou (za ANO) k stažení kontroverzního návrhu stavebního zákona. Předloha, ke které mohly posílat připomínky do 23. prosince, je podle nich natolik špatná, že je třeba ji stáhnout a předložit návrh zcela nový. Svaz měst a obcí, Sdružení místních samospráv a Spolek pro obnovu venkova to uvedly dnes ve společné tiskové zprávě.   

Ilustrační foto.

Další odložené dítě u sousedů

Linec - Návštěvník zemské nemocnice ve Štýrském Hradci našel v sobotu kolem 19 hodin na schodišti podzemní garáže nově narozenou holčičku zabalenou do ručníků a uloženou do sportovní kabely, píše Volksblatt.

Vizualizace nové krajské nemocnice

Projekt nové nemocnice může dostat „stopku“

Nad kladným rozhodnutím krajského zastupitelstva (ZZK) o výstavbě nové nemocnice ve Zlíně-Malenovicích se stahují mráčky, nad setrváním krajské koalice pak mraky. Schválení výstavby nové nemocnice ZZK 16. prosince vzbudilo vlnu reakcí. Od kladných a souhlasných až po ty, které volají po rozpuštění koalice.

Razie německé policie v Berlíně proti radikálním islamistům

Radikálních islamistů ubylo, tvrdí policie. Pomohla opatření proti terorismu?

V Německu letos podle policie značně ubylo radikálních islamistů, kteří jsou považováni za potenciální nebezpečí. S odvoláním na údaje získané od spolkového ministerstva vnitra o tom dnes informovala agentura DPA. Možným důvodem poklesu jsou protiteroristická opatření přijatá po útoku v Berlíně před třemi lety.  

Z přípravy bivaku.

Sousedé zachránili Čechy v horách

Linec - „Byl to jeden z nejdivočejších zásahů vůbec,“ řekl v pátek ráno deníku OÖN Pascal Preimesberger z alpské policie ve Gmundenu.

Hasiči z Nového Města nad Cidlinou se radují z nového vozidla.

Hasiči z Nového Města se radují z nového vozidla

/HASIČI KOLEM NÁS, FOTO/ Hasiči z Nového Města u Chlumce nad Cidlinou převzali v letošním roce od společnosti Auto Trutnov s.r.o. nový DA L1Z, Ford Transit Kombi s požárním nákladním přívěsem.

Ilustrační foto.

Školy se připraví, jak čelit ozbrojenému útočníkovi

Opatření, která zabrání proniknutí případného útočníka či jiné nepřátelsky naladěné osoby, mají v příštím roce posilovat střední školy, základní umělecké školy i další školská zařízení zřizované Středočeským krajem. Vyplývá to z rozhodnutí, které krajští radní přijali na svém posledním jednání v letošním roce. Odsouhlasili účast kraje na projektovém záměru zaměřeném na bezpečnost školských institucí s využitím dotačního titulu vypsaného ministerstvem vnitra.

Premiér Andrej Babiš na pozemcích v Letňanech.

Národní olympijské centrum i 187 miliard na dopravu. Co Praze slíbil Babiš

Vládní Národní investiční plán (NIP) počítá v letech 2020 až 2050 v Praze s nejvyššími investicemi do dopravy. Měly by dosáhnout více než 187 miliard korun. Celkem by mělo být v hlavním městě investováno téměř 340 miliard korun. Celkově plán trestně stíhaného premiéra Andreje Babiše (ANO), který svou menšinovou vládu opírá o hlasy komunistů či SPD, zahrnuje v celé zemi téměř 20 tisíc projektů za osm bilionů korun.

Ilustrační foto.

Cyklostezka na Flusárně má nové osvětlení

Ačkoliv je Flusárna frekventovanou spojnicí mezi starou Příbramí a sídlištěm, byla dlouhé roky zahalena tmou. To se nyní změnilo instalací nového osvětlení. Prostor Flusárny nově osvěcuje celkem deset solárních led svítidel, která tuto část města dělá pro chodce příjemnější a především bezpečnější.

Ilustrační foto.

Za odpad budou senioři v Benešově platit dál. Až do 85 let

Vyhlášku o poplatku za likvidaci komunálního odpadu změnili zastupitelé při poslední letošní veřejné schůzi. Zrušili normu ze závěru roku 2017 a přijali novou, která zapomnětlivým připomíná, že se vyplácí platit včas a správnou částku. Pokud se tak nestane, vyměří správce poplatek platebním výměrem nebo hromadným předpisným seznamem.

Kytlice mají novou hasičskou zbrojnici, vypadá jako chalupa

FOTO, VIDEO: Nová zbrojnice kytlických hasičů vypadá jako chalupa

Pohádkový příběh dobrovolných hasičů z Kytlic se zdá být nekonečný. Ještě před sedmi lety zde žádní nebyli. Postupem času si pořídili vybavení a první auta. Nyní se mohou radovat ze zbrusu nové zbrojnice, která svou podobou připomíná dřevěnou chalupu. Zapadá tak do rázu Lužických hor, které jsou lidovou architekturou proslavené.

Iva Karafiátová a Adam Fuksa získali medaile III. stupně za zásluhy o rozvoj Vyšší policejní a střední policejní školy ministerstva vnitra v Praze

Hasiči pro školy Ivy Karafiátové a Adama Fuksy dostali ocenění

Příslušnice Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje  por. Ing. Iva Karafiátová a příslušník Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje por. Ing. Adam Fuksa, hlavní autoři projektu Hasiči pro školy, obdrželi medaili III. stupně za zásluhy o rozvoj Vyšší policejní a střední policejní školy ministerstva vnitra v Praze.

Vladimir Putin

Ruský státní Sputnik je hlásná trouba propagandy Kremlu. Kauza rozladila Ovčáčka

Firma Facebook odstranila na počátku tohoto roku několik set stránek, účtů a skupin napojených na Rusko, které se na sociálních sítích Facebook a Instagram pod skrytou identitou dopouštěly manipulací. Společnost to oznámila na svých webových stránkách. Zrušené účty byly podle jejího vyjádření skrytě napojeny na ruskou státní propagandistickou agenturu Sputnik.

Ilustrační foto.

Poříčí získalo mimořádnou dotaci na novou zbrojnici

Zastupitelstvo Pardubického kraje schválilo dotaci půl milionu korun pro Poříčí u Litomyšle. Dalších 2,2 milionu korun získala vesnice od Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR v rámci mimořádné individuální dotace. Peníze vesnice využije na stavbu nové hasičské zbrojnice. 

Údajní migranti v Karlíně.

Do Prahy přijel autobus s migranty. V červnu nejvíc „letěla“ lež serveru Aeronet

Devátého června letošního roku se server Aeronet, anonymně provozovaný internetový server, přihlásil s „bombastickou“ zprávou: „Víme první! Očitý svědek zachytil vykládku migrantů přímo z autobusu v centru Prahy! Arabští a afričtí migranti byli z autobusu vyloženi v tichosti mimo autobusovou stanici, na parkovišti v zastrčené ulici v Karlíně!“ Zprávu provázely fotografie skupiny cizokrajně vyhlížejících lidí na začátku pražské ulice Pernerova poblíž Florence.

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO).

Stát chce do jara připravit novou koncepci státních rezerv

Stát chce do 31. března 2020 připravit novou koncepci řízení, práce a nakládání se státními hmotnými rezervami. Po ranním jednání Bezpečnostní rady státu to novinářům řekl vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Zopakoval, že stát chce příští rok prodat ze zásob kovy za 600 milionů korun. Záměr kritizuje opozice.

Ilustrační foto.

Na bezpečí Slaňáků dohlíží další kamera

Město Slaný získalo dotaci ministerstva vnitra na pořízení dalšího kamerového bodu. Na bezpečí Slaňáků díky tomu dohlíží už osmnáctá kamera. Tentokrát je umístěna v sídlišti Cyrila Boudy. „Máme radost, že projekt byl úspěšný. Dotace byla ve výši 220 korun a město se podílelo bezmála 59 tisíci korunami,“ řekl starosta města Martin Hrabánek (ODS).

Slavnostní předání vozů dobrovolným hasičům z Droždína a Holice.

Olomoučtí dobrovolní hasiči dostali nová auta

FOTOGALERIE / Dvě nová vozidla v pátek dostali dobrovolní hasiči z olomouckých městských částí Droždín a Holice. Automobily za více než dva miliony korun jsou speciálně upravené pro potřeby obou dobrovolných jednotek.

Železniční stanice Louveciennes na západě Paříže během stávky

Stávka působí ve Francii velké komplikace v dopravě

Přes 800 tisíc lidí podle francouzské vlády vyšlo do ulic měst ve snaze donutit prezidenta Emmanuela Macrona, aby si rozmyslel reformu důchodového systému. Na protest proti jeho plánu stávkovali ve velkém zaměstnanci státních drah či městských dopravních podniků a také učitelé a zdravotníci. V Paříži podle ministerstva vnitra demonstrovalo 65 tisíc lidí, policie zde rozháněla výtržníky slzným plynem. V menším rozsahu by měla stávka pokračovat i v pátek.

Útočná puška. Ilustrační foto

EU smetla ze stolu českou žalobu proti zbraňové směrnici

Soudní dvůr Evropské unie dnes zamítl českou žalobu proti směrnici omezující držení zbraní. Unijní norma podle soudu není diskriminační a neporušuje unijní zásady, jak namítá Česká republika. Soud to uvedl v tiskové zprávě. Čeští politici v reakci na zamítnutí české žaloby hovoří o nutnosti výsledek respektovat, většina vyjadřuje s verdiktem nesouhlas. S novou legislativou naplní Česko požadavky na implementaci obsahu evropské zbraňové směrnice. Drtivá většina držitelů ale nic nepozná, řekl Hamáček.

Tomáš Petříček.

Petříček: Přijetí dětí by neohrozilo odmítání kvót na migranty

Dobrovolné přijetí dětí z uprchlických táborů v Řecku by nepoškodilo českou odmítavou pozici ohledně povinných kvót na rozdělování migrantů mezi země Evropské unie. Novinářům to dnes řekl ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Konečné rozhodnutí o přijetí nebo nepřijetí dětí by měla učinit vláda, uvedl. Nyní je podle Petříčka nutné počkat na kroky řecké strany, kterou ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) požádal o informace, jaké konkrétní děti by Česko mělo přijmout.