Kreativ

ŠTÍTEK: Kuchařovice

Nadporučík Robert Pešek získal z rukou policejního prezidenta medaili za zásluhy o bezpečnost.

Pešek: Doprava ve Znojmě musí být plynulejší

Znojmo /ROZHOVOR/ - Vedoucí dopravní policie ve Znojmě, nadporučík Robert Pešek, slaví. A hned trojnásobně. Kulaté devadesáté výročí má republiková dopravní policie, on sám vstupuje do čtyřicátého roku svého života. Třetí důvod k oslavě je vyznamenání, které z rukou policejního prezidenta obdržel jako nejlepší šéf dopraváků na jižní Moravě.

Požár strniště u Nového Šaldorfu.

Podzimní den rozpálil Znojemsko na 28 stupňů Celsia

Znojemsko /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ - Zatímco před čtrnácti dny už pouštěly děti v bundách draky, dnes mohly znovu vyrazit v plavkách na koupaliště. Na Znojemsku totiž rtuť teploměru vyšplhala k rekordním téměř osmadvaceti stupňům. Pařák, častý v horkém létě, překvapil v první dekádě října meteorology, zemědělce i přírodovědce.

DRTIVÉ VÍTĚZSTVÍ. Znojemští baseballisté si v prvním podzimním utkání připsali na své konto vysoké vítězství 19:1. Deklasovali rezervu brněnských Hrochů a pojistili si třetí místo v tabulce.

Aligátoři v létě pěkně vyhládli

Kuchařovice - Znojemští baseballisté vstoupili do podzimní části sezony vítězstvím. Doslova deklasovali Hrochy Brno B a pomalu se připravují na rezervu Chocně.

Na šedesát jezdců dorazilo na amatérskou soutěž do Kuchařovic

Recesní Grand Prix přilákala šedesát jezdců

Kuchařovice /FOTOGALERIE/ – Už je to šest let, kdy se do Kuchařovic každý rok v srpnu sjíždí milovníci koní. Koná se tu totiž jedinečná akce na jižní Moravě. Koňská hobby soutěž pod názvem Recesní Grand Prix. V letošním roce přilákala šedesát jezdců. Převážně ze Znojemska.

Jakub Skokan vystavuje v galerii Žlutá ponorka

Fotograf Skokan: Vím, co chci z fotky dostat

Znojmo - Zachytil na fotografiích jednoduchý příběh šestiletého nevidomého Lukáše. S cyklem uspěl v nejprestižnější novinářské soutěži Czech Press Photo 2008. Výstavu úspěšných fotografií třiadvacetiletého Jakuba Skokana z Kuchařovic nyní nabízí galerie Žlutá ponorka.

Ilustrační fotografie.  Na snímku se snaží Kubále (v oranžovém) obejít jak miroslavského Horta (vlevo), tak i Peška (vpravo).

Fortunaliga: na řadu přišlo pomocné pravidlo

Znojmo /VÝSLEDKOVÁ TABULKA/ - Jedenácté kolo Fortuna ligy, tipovací soutěže čtenářů Znojemského deníku, je minulostí. V uplynulém kole vítěze nedokázala určit ani správná trefa. František Schwarz i Lukáš Konrád získali stejný počet bodů a tipli i stejný počet branek v supertrefě. Na řadu tak přišlo pomocné pravidlo.

Majitel firmy H&M Petr Mahel.

Z firemní oslavy šlo čtvrt milionu dlouhodobě nemocným

Kuchařovice - Čtvrt milionu korun znojemské léčebně dlouhodobě nemocných. V regionu zcela ojedinělý efekt měla páteční oslava patnácti let založení, dnes kuchařovické, firmy na výrobu plastových oken a pětapadesátin jejího majitele Petra Mahela.

Ilustrační fotografie

Znojmo se dusí auty. Hasiči město i objíždějí

Znojemsko - Ulice i parkovací plochy jsou denně přecpané auty. Řidiči ve Znojmě vloni přihlásili o 1500 aut více, než v roce 2007. Nárůst počtu aut hlásí také moravskokrumlovští úředníci.

Radka Švabíková je pravidelnou účastnicí Fortuna ligy a v jarním kole se jí opravdu daří. V jednom kole slavila vítězství a i nadále se drží na čele průběžného pořadí.

Rozhodnout musela supertrefa

Znojmo - Čtvrté kolo Fortuna ligy, tipovací soutěže čtenářů Znojemského deníku, je minulostí. Čtvrtého kola jarní části tipovačky se zúčastnilo celkem osmapadesát tipérů, přičemž ti nejúspěšnější správně tipli hned šest zápasů. Tento počet utkání uhádli tři tipeři, a to Pavel Urbánek, Josef Buchta a Jiří Duraj.

Ilustrační foto.

Jižní Morava hlásí teplotní rekord: 25,4 stupně

Brno - Strážnice na Hodonínsku. To bylo dnes nejteplejší místo vjihomoravském kraji. Meteorologové tam naměřili až 25,4stupně Celsia. Desátého dubna 2009tak padl teplotní rekord pro celou jižní Moravu.

Ilustrační fotografie

Tipliga: Rozhodovat musela supertrefa

Znojmo - První kolo Fortuna ligy, tipovací soutěže čtenářů Znojemského deníku, je minulostí. Prvního kola jarní části tipovačky se zúčastnilo celkem pětapadesát tipérů, přičemž ti nejúspěšnější správně uhádli hned sedm zápasů.

I přes den zůstává teplota silně pod bodem mrazu.

Znojemsko má za sebou nejmrazivější noc letošní zimy

Znojmo - Zatím nejmrazivější noc letošní zimy zaznamenali v noci z pátku na sobotu meteorologové na Znojemsku. V meteorologické stanici v Kuchařovicích klesla rtuť teploměru na minimální teplotu tři desetiny stupně pod mínus třináct stupňů Celsia. Přízemní teplota ukázala v pěti centimetrech nad zemí mínus šestnáct celých čtyři desetiny stupně Celsia.

Ilustrační foto

Chmelíř: Hnilo by mohl překonat traťový rekord

Znojmo - Osmadvacátý ročník Vánočního běhu ve Znojmě se blíží. I letos organizátoři tradičního závodu připravili pro vyznavače běhání v lehce mrazivém počasí více jak desetikilometrovou trasu.

Znojemský strážník měří rychlost radarem

Strážníci testují mobilní radar

Znojmo - Přenosný radar zkoušejí v těchto dnech znojemští strážníci. Připravují se tak na příští rok, kdy má začít platit novela zákona. Rychlost budou měřit i nadále.

Ilustrační fotografie

Aligátoři ovládli domácí turnaj

Kuchařovice - Další ročník tradičního baseballového turnaje O pohár starosty Kuchařovic už zná svého vítěze. Znojemští hráči jen podtrhli skvělou sezonu, když domácí turnaj vyhráli.

Z cyklu Náš Zetor

Czech Press Photo: Dvě ceny jdou na Znojemsko

Znojemsko (VÍTĚZNÉ FOTOGALERIE UVNITŘ) - Fotografové Jakub Skokan z Kuchařovic a Zdeněk Dvořák ze Znojma uspěli v nejprestižnější novinářské soutěži Czech Press Photo 2008.

Zvedání májky na bítešském náměstí.

Stavění májí ohlašuje čas posvícení

Znojemsko (KAM ZA POSVÍCENÍM O VÍKENDU) - Páteční stavění májí v obcích hlásí čas příprav na svatováclavské posvícení. Hodování se uskuteční o víkendu.

Aligátoři v akci

Aligátoři dvakrát vyhráli

Kuchařovice - Aligátoři o víkendu odehráli tři těžká utkání. V sobotu se nejprve poprali s baseballisty hrajícími za Techniku Brno B. V neděli se střetli, ve velmi vypjatém utkání, s Kyjovem.

Ilustrační foto

Baseball má problémy

Znojmo - Kuchařovičtí Aligátoři mají o víkendu odehrát poslední tři utkání této sezony. Bojí se ale, že soupeři nedorazí.

Ilustrační foto

V obcích u Znojma chybí stavební místa

Znojemsko - Citonice, Kuchařovice či Suchohrdly. Jen některé obce u Znojma, kam se lidé stěhovali nejen za větším klidem. Volná stavební místa teď ale nikde nejsou.

Tábor ve městě.

Tábory: volná místa už jen v Krumlově

Znojemsko (UVNITŘ TABULKA VOLNÝCH MÍST) - Domy dětí a mládeže na Znojemsku chystají na prázdniny příměstské tábory. Mateřské školy mají omezený provoz, školy nechají dveře družin zavřené.

Slunce pálí. Lékaři doporučují v těchto dnech vypít 2,5 – 3 litry tekutin.

Znojemsko má za sebou první tropickou noc

Znojemsko - První tropickou noc letošního roku má za sebou po neděli Znojemsko. Teplota vzduchu na kuchařovické meteorologické stanici neklesla pod dvacet stupňů celsia. Teplotní rekord ale zatím nepadl.

Ilustrační foto

Z polepšovny kluci utíkají, často i opakovaně

Višňové, Znojmo/ Osmačtyřicet chlapců ve věku mezi patnácti a osmnácti lety žije v zámečku ve Višňové. Do tamního výchovného ústavu je poslal soud, protože porušili zákon. Každého pátého „polepšovna“ napraví natolik, že dosáhne podmíněného propuštění. Mnoho dalších ale plní policejní svodky pravidelnými útěky.

Ilustrační foto

Z Evropy jde na Znojemsko sto milionů

Znojmo (AKTUALIZOVÁNO) - Téměř sto dvacet milionů korun putuje na Znojemsko z regionálního operačního programu. Největší sumy jdou do silnic, staveb hotelů a penzionů.

Kamiony na objížďce u Znojma porušují zákaz vjezdu

Kamiony jezdí zákazem vjezdu

Znojmo - Dělníci staví kruhový objezd na křižovatce mezi Znojmem a Únanovem. Řidiče omezuje částečná uzavírka, kamiony do Kuchařovic nesmějí vůbec. Zákaz porušují.

Ilustrační fotgrafie

Firma na výrobu oken prostaví deset milionů

Kuchařovice - Na téměř čtrnácti stovkách metrů čtverečních vybuduje firma H&M, která se zabývá výrobou plastových oken a dveří, nové logistické centrum a sklady. Znojemský městský úřad již vydal územní rozhodnutí o umístění stavby.

Ilustrační foto.

Třetí kolo Tip ligy rozhodla správná trefa

Znojmo - Ve třetím kole se startovní pole čtenářské soutěže Tip liga opět rozrostlo. V tipovačce figuruje už čtyřiatřicet tipérů. Ve třetím kole musela o vítězi rozhodnout správná trefa.

Ilustrační foto

Obce: přechody budeme hlídat

Znojemsko - Na řidiče závodníky chystají zástupci obcí radary a semafory. Znojmo zadá studii vylepšení přechodů na průtahu. Lechovice čekají na obchvat.

Obce zaměstnají více místních lidí

Znojemsko - Znojemský úřad práce dostal více peněz na dotování veřejně prospěšných prací. Starostové obcí se mohou těšit, že budou moci zaměstnat více pracovníků.

Kdo z koho? Všední dopoledne na jedné znojemské ulici.

Silničáři změní křižovatky

ZNOJMO - U Kuchařovic a Mackovic budou místo rizikových křižovatek kruhové objezdy. Zda to silničáři zvládnou už příští rok závisí na evropských penězích.

Logo města Znojma

Znojmo opustí regionální rozvoj

ZNOJMO - Znojemští radní chtějí, aby město vystoupilo ze Znojemského regionálního rozvoje. Společnost prý městu málo dává.

Ilustrační foto

Na dostavbu kostela chybí peníze

ŠUMNÁ - V Šumné na Znojemsku bude stát od základu nový kostel. Na jeho dostavbu však chybí asi milion. Na staveništi se konala i první bohoslužba.