Kreativ

ŠTÍTEK: jídlo

Středy doktora Středy: Rozložení jídla během dne

Východní Čechy - Zdravý jídelníček a správná životospráva, to je základ krásné a štíhlé postavy. Zdá se vám, že jíte zdravě, a přesto máte nadváhu? Důležité není pouze složení stravy, ale také rozložení jednotlivých jídel v průběhu celého dne.

Středy doktora Středy: Rozložení jídla během dne

Východní Čechy - Zdravý jídelníček a správná životospráva, to je základ krásné a štíhlé postavy. Zdá se vám, že jíte zdravě, a přesto máte nadváhu? Důležité není pouze složení stravy, ale také rozložení jednotlivých jídel v průběhu celého dne.

Středy doktora Středy: Rozložení jídla během dne

Východní Čechy - Zdravý jídelníček a správná životospráva, to je základ krásné a štíhlé postavy. Zdá se vám, že jíte zdravě, a přesto máte nadváhu? Důležité není pouze složení stravy, ale také rozložení jednotlivých jídel v průběhu celého dne.

Středy doktora Středy: Rozložení jídla během dne

Východní Čechy - Zdravý jídelníček a správná životospráva, to je základ krásné a štíhlé postavy. Zdá se vám, že jíte zdravě, a přesto máte nadváhu? Důležité není pouze složení stravy, ale také rozložení jednotlivých jídel v průběhu celého dne.

POZNÁMKA FIDELA KUBY: Trh za časů nedostatku

Když Rusko uvalilo embargo na evropské potraviny, televize ukázaly, jak se naplňuje Putinův dekret o likvidaci zakázaných sýrů. Navzdory peticím, aby zabavené potraviny pomohly chudým, byly tuny embargového sýra prohlášeny za nebezpečné a rozmačkány buldozerem.

Včely přežily. Zimní vymírání je letos nepostihlo

Praha /INFOGRAFIKA/ – Na včelaře se usmálo štěstí, respektive jsou na své svěřence opatrnější. Podle předběžných zpráv se letošní zimu neopakoval hromadný úhyn, jaký zaznamenali loni. Ale ani minulý rok nebyl pro ně nakonec úplně marný. Jejich včely totiž vyprodukovaly nejvíce medu za posledních několik let. Na druhou stranu by spotřebitelé neměli mít příliš velká očekávání. Med zřejmě nezlevní.

Nutriční specialistka: Senioři svoji stravu často podceňují

Praha /ROZHOVOR/ - Kuskus, jáhly, pohanka, smoothie, to je jen malý výčet položek ze zdravého jídelníčku pro seniory. Atraktivnější stravování má odbourat problémy s nedostatkem vitamínů, živin a s nedodržováním pitného režimu právě u této věkové kategorie. Strava musí být pestrá, vyrovnaná, barevná a především cenově dostupná. Je potřeba volit správnou úpravu a nebát se experimentovat.

Z chalupy zmizely věci za 120 tisíc

Svitavsko, Poličsko – S příchodem jara se neprobouzí pouze příroda, ale také zloději. Dobře to ví majitelé chalup a chat v našem regionu.

Úpadek. Finanční úřad žádá po firmě z Mikulova 37 milionů korun

Mikulov – Do nejsložitějšího období od svého vzniku se dostala mikulovská společnost Frigoprima. Podnik zabývající se mraženými potravinami včetně ryb je v úpadku poté, co po něm Finanční úřad Jihomoravského kraje žádal doplacení 37 milionů korun za daň z přidané hodnoty. Částka je podle úředníků z let 2012 až 2014.

Krádež za Prahou objasnili v Mělníku

Praha - Zásobu v podobě deseti krabiček cigaret si bez placení udělal zloděj, který minulý týden ve středu navštívil po ránu prodejnu potravin Nádražní ulici v Hovorčovicích na Praze-východ. Eva Kropáčová z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ v pondělí připomněla, že zákazník požádal o kuřivo, které mu prodavačka naskládala do igelitové tašky.

Celníci nechají zničit skoro tunu lupení

Praha /FOTOGALERIE/ - Zeleným listům vystavili červenou stopku celníci z pražské Ruzyně. V minulém týdnu na Letišti Václava Havla Praha nepropustili zásilku 984 kilogramů čerstvých listů zederahu indického, informovala v pondělí Šárka Miškovská z ruzyňského celního úřadu. 

OBRAZEM: Prezident Zeman se vydal na třídenní cestu po středních Čechách

Střední Čechy - Prezident Miloš Zeman odstartoval v pondělí třídenní návštěvu Středočeského kraje s manželkou Ivanou. Hejtman Miloš Petera věnoval prezidentu broušenou skleněnou karafu s domácí slivovicí a dárkový koš s potravinami od regionálních výrobců. Prezident daroval středočeskému hejtmanovi peněženku, opasek a tašku s českým znakem.

Která z dívek se stane Miss Libereckého kraje?

Libereck kraj/GALERIE, HLASOVÁNÍ/ - Deník představuje kandidátky na Miss Libereckého kraje 2016. Hlasování se blíží ke konci. Hlasovat můžete až do 20. dubna 2016. Do tohoto dne také můžete posílat hlasovací kupóny, které najdete v tištěném vydání Libereckého deníku. Jeden kupón má cenu deseti hlasů internetového hlasování. Finále krajské Miss se uskuteční již tuto sobotu 23. dubna v Kulturním domě v Liberci.  

Značkou kvality se pyšní nové dobroty

Ústecký kraj - Celkem devět nových výrobků s výjimečnou kvalitou a chutí se v Ústeckém kraji může pyšnit označením Regionální potravina. Dalších 20 zvítězilo v soutěži Nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje Kraje Přemysla Oráče. Ceny si vítězové převezmou 9. 9. na Zahradě Čech v Litoměřicích.

Policistka ve volnu poznala zloděje

Smržovka, Tanvald - Slouží na Smržovce, v Tanvaldu poznala dva zloděje. Zkušená policistka ze Smržovky poznala na ulici v Tanvaldě dva pachatele vloupání do rekreační chaty ve Smržovce.

Na výlet do Punkevních jeskyní? Svačinu s sebou!

Žasnout nad krásou krápníků, svézt se na lodičce po podzemní říčce Punkvě, prohlédnout si propast Macocha. To jsou hlavní důvody, proč každoročně Punkevní jeskyně v Moravském krasu navštíví kolem dvou set tisíc turistů. Od loňského podzimu do podzemí vstupují přes moderní budovu za téměř padesát milionů korun. Když jim ale vyhládne, mají smůlu. U jeskyní není možné koupit si nic k jídlu.

Muffiny nebo lívance. Medvědí česnek přilákal na Zelný trh milovníky jídla

Brno - Vůně specialit z medvědího česneku přilákala na Zelný trh v pátek 15. dubna po jedenácté hodině dopoledne desítky lidí. Organizátoři připravili akci i další den do tří odpoledne. Lidé mohou nejenom ochutnat hotová jídla ze čtyř stánků, ale také koupit si pesto z medvědího česneku a také svazky oblíbené jarní potraviny.

Plechovky studenti mění za jídlo i lístky

Plzeň – Trojice dobrodruhů, kteří se vydali z Barcelony do Paříže bez peněz a platebních karet, pouze s plechovkami energetického nápoje Red Bull, už má za sebou tři dny cestování.

Na výlet do Punkevních jeskyní? Svačinu s sebou!

Moraský kraj - Žasnout nad krásou krápníků, svézt se na lodičce po podzemní říčce Punkvě, prohlédnout si propast Macocha. To jsou hlavní důvody, proč každoročně Punkevní jeskyně v Moravském krasu navštíví kolem dvou set tisíc turistů. Od loňského podzimu do podzemí vstupují přes moderní budovu za téměř padesát milionů korun. Když jim ale vyhládne, mají smůlu. U jeskyní není možné koupit si nic k jídlu.

Na výlet do Punkevních jeskyní? Svačinu s sebou!

Moravský kras – Žasnout nad krásou krápníků, svézt se na lodičce po podzemní říčce Punkvě, prohlédnout si propast Macocha. To jsou hlavní důvody, proč každoročně Punkevní jeskyně v Moravském krasu navštíví kolem dvou set tisíc turistů. Od loňského podzimu do podzemí vstupují přes moderní budovu za téměř padesát milionů korun. Když jim ale vyhládne, mají smůlu. U jeskyní není možné koupit si nic k jídlu.

Děti si ve Staňkovicích zdravě hrály

Staňkovice - V základní škole ve Staňkovicích proběhlo 7. dubna poučné a zábavné povídání o zdravém životním stylu a zdravé výživě s Petrou Šmerákovou.

Hmyz na talíři aneb Bulánkovo terno s červy, sarančaty a šváby

Batňovice /FOTO/ - Zatímco ve Francii a v Holandsku běžná věc, v České republice zatím tabu. Naprostá exotika, kterou byly úterní a středeční hmyzí večery v batňovické restauraci U Bulánka, nadchla všechny, kteří měli to štěstí a do v regionu vyhlášeného podniku získali místenku ke stolu.

Na Šibeníku vyroste obchoďák a stovky bytů. Kdy má být hotovo?

Olomouc - Bývalý areál opravárenského závodu v ulici Na Šibeníku v Olomouci by teď tehdejší zaměstnanci možná nepoznali. Současný majitel, teplická společnost JTH Holding, se pustil do demolic. Budovy ustoupily výstavbě bytů, supermarketu a kanceláří. Celý projekt přestavby má být hotový do roku 2019.

Veterináři zjistili pochybení u 9 procent dovezených potravin

Praha - Státní veterinární správa (SVS) letos provedla více než 1300 kontrol dovezených potravin v místě určení zásilky. Pochybení zjistila u devíti procent z nich. Tři čtvrtiny chyb se týkaly nenahlášení dovozu podle zákonů. V některých případech provozovatel klamal spotřebitele, nebo v jídle byly nalezeny patogenní organismy. Veterináři nařídili likvidaci tuny masa a pozastavili prodej zhruba 45 tun živočišných výrobků. Navržené pokuty jsou v řádu stovek tisíc korun, řekl dnes mluvčí SVS Petr Pejchal. Příjemci dovezených potravin živočišného původu je musí veterinářům den předem nahlašovat.

Nikdy jsem nevěřila, že když budu víc jíst, zhubnu, říká Dana Slavotínková

Prostějov – „Když jsem se před osmnácti lety vdávala, měla jsem 56 kilogramů. Během manželství jsem po dvou dětech nabrala 22 kilogramů. Manžel zůstal samozřejmě štíhlý, a i když mi nic nevyčítá, vím, že není s mojí postavou spokojený. Od září 2015 jsem omezila porce, začala jsem hodně chodit pěšky, přidala cvičení, ale s váhou jsem nehnula ani o kilo. Tím jsem zjistila, že bez odborníka jsem ztracená. Chci zhubnout kvůli manželovi a synům," vyjmenovává třiačtyřicetiletá Dana Slavotínková z Prostějova svoje důvody, proč se přihlásila do redukčního programu Prostějovského deníku a Agel Sport Clinic.

Pod Hradem se bude podesáté jíst, pít. I šetřit

Praha – Zelený trávník v dohledu Pražského hradu, dobré jídlo, pití a také spousta podnětů k zamyšlení a následování, to je květnový Prague Food Festival. Letos se jeho jubilejní 10. ročník bude konat během posledního květnového víkendu. „Samozřejmě chceme návštěvníkům z celé republiky nabídnout ochutnávky toho nejlepšího, co se 
u nás vaří, ale už tradičně je naším cílem přijít i s něčím navíc," říká zakladatel festival Pavel Maurer.

Pod Hradem se bude podesáté jíst, pít. I šetřit

Praha - Zelený trávník v dohledu Pražského hradu, dobré jídlo, pití a také spousta podnětů k zamyšlení a následování, to je květnový Prague Food Festival. Letos se jeho jubilejní 10. ročník bude konat poslední květnový víkend. „Samozřejmě chceme návštěvníkům z celé republiky nabídnout ochutnávky toho nejlepšího, co se 
u nás vaří, ale už tradičně je naším cílem přijít i s něčím navíc," řekl zakladatel festival Pavel Maurer.