Kreativ

ŠTÍTEK: jídlo

Policisté dopadli lumpa, který vykradl kancelář

Rokycany - Policisté z rokycanského obvodního oddělení šetřili podezření ze spáchání přečinu krádeže, kterého se měl dopustit pachatel. V dopoledních hodinách 26. října vnikl do jedné z kanceláří v okresním městě.

Nepřáteli jsou plevel a rozbujelá byrokracie

Borohrádek – Nejlepší ekologický zemědělec pro tento rok si svého čerstvého ocenění náležitě váží. Pro Ondřeje Podstavka, který hospodaří na statku na okraji Borohrádku, je to především ocenění toho, že svou práci dělá poctivě a s maximálním úsilím.

Festival jídla provoněly tvarůžkové moučníky

Loštice - Tvarůžky a tvarůžkové moučníky z Loštic reprezentovaly náš region na prestižním svátku jídla Prague Food Festival v Královských zahradách v Praze, na němž se představují špičkové restaurace a šéfkuchaři.

Ubývají kila na váze i centimetry v pase

Plzeň – Počasí sice na léto zatím moc nevypadá, přesto tři účastnice projektu Hubneme s Deníkem už vybírají nové plavky. A co je nejdůležitější, menší velikost než loni.

Přibyslavská firma ACO loni zvýšila obrat o desetinu

Přibyslav - Výrobci odvodňovacích systémů budov ACO Industries v Přibyslavi stoupl v minulém roce obrat o desetinu na 1,03 miliardy korun. S růstem o několik procent počítá společnost i v tomto roce. Během dnešních oslav 20. výročí vstupu firmy ACO do České republiky to novinářům řekl generální ředitel společnosti Jan Císek. Přibyslavský závod zaměstnává 560 lidí. Výrobky prodává ve 40 zemích světa.

Ratiboř v sobotu provoněl hovězí guláš. Podívejte se

Ratiboř – Příprava guláše byla hlavním tématem sobotního dne v Ratiboři. V areálu u zdejšího hasičského domu se uskutečnil dvanáctý ročník soutěže o gulášového krále. O prestižní kuchařský titul se letos utkalo jednadvacet dvojic.

O potraviny z regionu je zájem. Zkuste je i vy

Trutnov - Kvalita jídla je často diskutované téma a soutěž Potravina a potravinář roku Královéhradeckého kraje dává každoročně prostor veřejnosti vyjádřit názor. Osmý ročník začal včera prezentací regionálních výrobců na Krakonošově náměstí.

Část hnojiv skončí. Včelám „zkratovala" mozek

Praha, Brusel – Jsem zmatený(á) jak lesní včela, říkají lidé, pokud se v nějaké situaci či místě nemohou zorientovat.Jenže zmatení včel může mít bohužel i reálný základ. Podle vědců totiž včelám mohou škodit některé pesticidy, které zemědělci používají k ochraně úrody. Mohou „zkratovat" mozek včel a ovlivnit jejich paměť a schopnosti navigace.

Jak rozeznat příznaky astmatu u dětí a čím je léčit

Namáhavé dýchání, častý kašel, rychlá únava a dechové potíže při hrách nebo sportu to vše mohou být první varovné signály, že dítě trpí astmatem. Zvláště pokud se přidá i „hvízdání" v průduškách. Pak už je to téměř jisté.

Lupič přepadává stejné prodejny, policii přesto uniká

Praha - Řevnice, Praha 7, Praha 8, Plzeň a Slaný. Pět míst, pět zločinů provedených mezi 20. březnem a 6. květnem jako přes kopírák. Tam všude řádil lupič s pistolí v ruce, který se specializuje na prodejny potravin řetězce Žabka. Nalákalo ho, že zde uspěl, nebo má k výběru těchto obchodů jiný důvod?

Lupič přepadává stejné prodejny, policii přesto uniká

Praha /VIDEO/– Řevnice, Praha 7, Praha 8, Plzeň a Slaný. Pět míst, pět zločinů provedených mezi 20. březnem a 6. květnem jako přes kopírák. Tam všude řádil lupič s pistolí v ruce, který se specializuje na prodejny potravin řetězce Žabka.

Krušnohoří připravuje vlastní značku pro regionální výrobky

Ústí nad Labem - Krušnohoří připravuje vlastní ochrannou značku pro regionální výrobky, označení by měly nést od června. Hana Dufková z Místní akční skupiny Západní Krušnohoří. Podobné označení mají v Ústeckém kraji už produkty z Českého Švýcarska. Ústecký kraj pořádá nezávisle také soutěž pro regionální potraviny.

Veterináři udělili rekordní pokutu za nedeklarovanou koninu

Praha - Krajská veterinární správa rozhodla v kauze koňského masa deklarovaného jako hovězí, které nakupovala a dále distribuovala společnost Kovář z Podolí u Kunovic. Firmě veterináři udělili pokuty celkově převyšující 2,6 milionu korun.

Myši a jejich trus v Intersparu? Market znovu otevře nejspíš ve čtvrtek

Prostějov - Ve skladu ležela mrtvá myš, exkrementy hlodavců byly i na prodejní ploše. Interspar v Plumlovské ulici v Prostějově Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v úterý v odpoledních hodinách uzavřela. „Bylo to z důvodu četných nedodržení hygienických předpisů," vysvětlil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Myši a jejich trus v Intersparu? Market znovu otevře nejspíš ve čtvrtek

Prostějov – Ve skladu ležela mrtvá myš, exkrementy hlodavců byly i na prodejní ploše. Interspar v Plumlovské ulici v Prostějově Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v úterý v odpoledních hodinách uzavřela. „Bylo to z důvodu četných nedodržení hygienických předpisů," vysvětlil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Krušnohoří připravuje vlastní značku pro regionální výrobky

Ústí nad Labem - Krušnohoří připravuje vlastní ochrannou značku pro regionální výrobky, označení by měly nést od června. Hana Dufková z Místní akční skupiny Západní Krušnohoří. Podobné označení mají v Ústeckém kraji už produkty z Českého Švýcarska. Ústecký kraj pořádá nezávisle také soutěž pro regionální potraviny.

Chov drůbeže není pouze výsadou seniorů na penzi

Pelhřimovsko – Dojít si pro vajíčka či kuřecí maso do supermarketu – toto pohodlí řada lidí, pokud k tomu mají možnosti, vyměňuje za vlastní drůbeží chov. Taková cesta k potravinám je sice poněkud zdlouhavější než jízda autem do obchodu, ale lidé se po ní vydávají hlavně proto, že přesně vědí, čím zvířata krmí a v jakých podmínkách žijí. Chov slepic tedy už není pouze výsadou seniorů, kteří si potřebují vyplnit čas na penzi.

Kvůli myšímu trusu uzavřela inspekce Interspar v Prostějově

Prostějov – Hlodavci si pochutnávali na potravinách v regálech prostějovského Intersparu. Potravinářská inspekce našla jejich stopy i v regálech mezi cukrovinkami a jídlem pro děti. Prodejnu v úterý odpoledne uzavřela a nařídila její deratizaci.

Liberecká výšina: Pomalá obsluha a špatné jídlo

Liberec – Pomalá a neusměvavá obsluha, málo ubrousků a jídlo bez příboru, či nespolehlivý počítačový systém objednávající jídlo. S takovými výtkami se v poslední době setkává přednedávnem znovuotevřená Liberecká výšina.

Děti baví zdravě jíst, když vědí, jak na to

Zdravá Pětka, tak se jmenuje unikátní vzdělávací projekt Nadačního fondu Albert. Je zaměřený na edukaci dětí, potažmo ale vlastně i rodin v oblasti zdravého životního stylu. Vznikl v roce 2004 jako reakce na rostoucí počet obézních dětí i dospělých v České republice.