Kreativ

ŠTÍTEK: jídlo

Velký blešák umožní prodat starou veteš

Kyjov– Prohrabat kůlny a půdy by měli teď lidé vKyjově a okolí. Nejen, že se jim může brzy podařit zbavit starých krámů, možná je izpeněží. Amožná se jejich harampádí dostane ido sbírekmuzea.

Lidé by měli zkoušet i nová jídla, říká kuchař

Cikháj – /OD SOUSEDŮ/ Zhruba deset let strávil Miroslav Hošek, třiatřicetiletý absolvent žďárského kuchařského učiliště, v zahraničí. V hotelových restauracích v Německu a Rakousku se naučil připravovat jídla, která teď mohou ochutnat i návštěvníci jeho restaurace Tisůvka v Cikháji, vesnici vzdálené něco přes deset kilometrů od Žďáru nad Sázavou.

Databáze farem prozradí, odkud pochází to, co jíte

Netín – Najdi si svého farmáře. Takový název si pro svoji novou iniciativu zvolil majitel farmy v Netíně František Němec. Smyslem akce je informovat potenciální zákazníky o tom kde, kdy a především také od koho si mohou koupit potraviny z farmy.

Roudnice má 1440 nádob na bioodpad

Roudnice nad Labem /FOTOGALERIE/ - Speciální nádoby na bioodpad, do nichž se může ukládat rostlinný odpad ze zahrádek, zbytky jídel, ovoce a zeleniny, prošlé potraviny či výkaly drobných domácích zvířat, budou mít nyní k dispozici lidé v Roudnici nad Labem.

Pomozme ptákům přečkat zimu

Jičínsko – Teploty poklesly pod bod mrazu a v přírodě panuje opravdová zima. U nás zimujícím ptákům nastaly krušné časy, a tak začali vyhledávat ve větší míře krmítka v zahradách a na balkónech.

Ve sporu o obědy vyhrály Černovice

Židenice, Černovice - Radní brněnských Židenic nakonec vzali zpět své rozhodnutí přestat kupovat jídlo pro klienty sociální péče v kuchyni v Černovicích. Dali za pravdu nezávislé komisi.

Lidé by měli zkoušet i nová jídla, říká kuchař

Vysočina – Zhruba deset let strávil Miroslav Hošek, třiatřicetiletý absolvent žďárského kuchařského učiliště, v zahraničí. V hotelových restauracích v Německu a Rakousku se naučil připravovat jídla, která teď mohou ochutnat i návštěvníci jeho restaurace Tisůvka v Cikháji, vesnici vzdálené něco přes deset kilometrů od Žďáru nad Sázavou.

Bio? Šetrné k přírodě, pro zdraví žádný zázrak

Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ - Biopotraviny, biopleny i biokosmetika představuje pro mnohé lidi pouze předražený nadstandard a nafouknutou mediální bublinu. Jiní si za kvalitní chemicky neošetřené výrobky rádi připlatí. Kupují si tak jistotu, že se obklopují zdravotně nezávadnými věcmi, které jsou šetrné k jejich tělu i přírodě.

Dovážení potravin

Přibývá případů, kdy se u nás nevyplácí něco chovat, pěstovat či vyrábět. Naše strava je ve stále větší míře dovážena ze zahraničí. Má nám to vadit? A pokud nám to vadí, dá se proti tomu něco dělat?

Spálené jídlo na sporáku zapálilo byt

Plzeň - Požár bytu v ulici Nad Dalmatinkou v Plzni likvidovali ve čtvrtek brzy ráno plzeňští hasiči. Zdravotníci museli z místa odvézt jednu osobu, která se nadýchala zplodin hoření.

Kuchyňské spotřebiče podpoří vaši kreativitu

Určitě potřebujete ušetřit čas i spotřebu elektrické energie a přitom si na jídle, které připravujete doma, pochutnat. Pomoci vám mohou domácí pekárny a parní anebo elektrické tlakové hrnce.

Žákům pomáhá přístroj pro kosmický výzkum

Třebíč - Zavedení oboru Veterinářství na Vyšší odborné škole a Střední škole veterinární, zemědělské a zdravotnické v Třebíči si vyžádalo změny v personálním obsazení a materiálním vybavení školy.

Majitelé podceňují zabezpečení chat a chalup

Litoměřicko – V několika uplynulých dnech se do chaty v Počeplicích vloupal zloděj. Z rekreačního objektu si odnesl DVD přehrávač, varnou konvici, přímotop, vysavač a set top box.

Juračka: Prodej pod nákupní cenou je nekalá praktika

Praha – Obchodní řetězce by měly přestat prodávat produkty pod nákupními cenami, neboť je to nekalá praktika. Na odborné konferenci Retail Summit 2010 to řekl prezident Svazu obchodního a cestovního ruchu ČR Zdeněk Juračka.

Bezdomovci poprvé dostali jídla z restaurací

Brno /FOTOGALERIE/ – Je krátce po třetí hodině odpoledne a většina brněnských restaurací odpočívá po hektickém vydávání poledních menu. Netýká se to však Středověké krčmy. Na jídlo, které už restaurace nevydala, totiž čekají jiní strávníci – brněnští bezdomovci.

Bezdomovci poprvé dostali jídla z restaurací

Brno /FOTOGALERIE/ – Je krátce po třetí hodině odpoledne a většina brněnských restaurací odpočívá po hektickém vydávání poledních menu. Netýká se to však Středověké krčmy. Na jídlo, které už restaurace nevydala, totiž čekají jiní strávníci – brněnští bezdomovci.

Policista zadržel zloděje na cestě domů

Uherský Ostroh – Služba paradoxně neskončila pro policistu z obvodního oddělení v Uherském Ostrohu, který v pondělí 1. února po práci odjížděl v civilu domů.

V horách chybí specializované prodejny

Krušné hory – Lidé, kteří bydlí v menších obcích, musí mnohdy jezdit do obchodů i několik kilometrů. To může být v zimním období komplikované, obzvláště pak v horských městečkách.

Jídlo pro bezdomovce startuje už ve středu

Brno - Teplé jídlo do žaludku, to je pro mnoho brněnských bezdomovců obzvlášť teď v zimě jen krásná představa. Už ve středu odpoledne se to má změnit. Po nezbytných přípravách se ve středu poprvé v praxi vyzkouší projekt, kdy několik brněnských restaurací věnuje nesnědené obědy z poledních menu bezdomovcům.

Azylantem v Německu...

Pasov - Patnáct ze 102 azylantů ubytovaných v dolnobavorkých Hauzenbergu a Breitenbergu drží už několik dnů hladovku za lepší podmínky.

V Jeseníkách začal armádní Winter Survival

Jeseníky – První den testování vlastních schopností má za sebou čtyřiapadesát vojáků čtyř států, kteří se sjeli do Jeseníků na XVI. ročník mezinárodního extrémního závodu Winter Survival.

Čerstvé mléko z mlékomatu. Před Olympií

Brno /FOTOGALERIE/ - Brňané si už také mohou koupit čerstvé plnotučné mléko bez chemických látek. Před nákupním centrem Olympia v Modřicích u Brna stojí od pondělka nový automat.

OBRAZEM: Winter Survival má za sebou první den

Jeseníky – První den testování vlastních schopností má za sebou čtyřiapadesát vojáků čtyř států, kteří se sjeli do Jeseníků na šestnáctý ročník mezinárodního extrémního závodu Winter Survival.