Nacpeme si břuch aneb soutěž v pojídání ovocných knedlíků, to byl jeden z tradičních bodů programu sobotní vyšebrodské Svatobartolomějské pouti. Měl být pokořen rekord z minulého roku: 22 kusů borůvkových knedlíků. Svůj vlastní rekord z předešlého roku vyrovnal Jaroslav Němec, který si říká Maxijedlík. Letos ale prý byly knedlíky větší než loni.
Kalhoty sotva dopnete a to, co se rýsuje pod vaším oblíbeným tričkem, rozhodně nejsou svaly? Práce z domova a méně pohybu se za poslední rok a půl podepsaly na řadě z nás. Je tedy nejvyšší čas s tím začít něco dělat a zbavit se nadbytečných kilogramů. Kromě úpravy jídelníčku bude vaším nejlepším spojencem pohyb a je jen na vás, pro jaký se rozhodnete.
Už se Vám stalo, že jste byli nadšení pro věc, těšíte se, plánujete, jak od určitého dne bude vše jiné, lepší, úžasné a nakonec to dopadne tak, že jak rychle jste se svou vysněnou změnou začali, tak jste i rychle skončili? Možná jste zklamaní, ztrácíte důvěru v sami sebe. I vy však můžete získat život svých snů, kde se budete cítit skvěle a pozitivní změny se stanou hravě a s lehkostí již trvalou součástí Vašeho každodenního dne. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který moc děkujeme.
Hradec měl v sobotu milovníkům hudby a jídla opět co nabídnout. Tentokrát šlo o Art and Food Festival, který se konal na Orlickém nábřeží společně s hudebním festivalem Na jednom břehu.
Vytříbená vína, jídla dělaná s láskou, slunečný víkend a atmosféra dávných časů. Tak bychom mohli popsat již tradiční Seeberský festival vína Wine & Food.
Možná to znáte také. Dovolená se blíží a vy už nyní přemýšlíte, o kolik kilogramů těžší se vrátíte domů. Jak se během svého pobytu vyhnout nástrahám v podobě místních dobrot? Jaké jídlo si připravit na cestu a výlety? íce v článku Pavlíny Podloučkové, za který moc děkujeme.
Místní akční skupina Vodňanská ryba, z. s., připravila v rámci programu Skutečně zdravá škola od 17. do 19. srpna sérii speciálních seminářů. Vedoucí a kuchařky školních jídelen z okolí se v novém gastrostudiu ve Středním odborném učilišti Vodňany dozvěděly, jak vařit co nejzdravěji a pokud možno ze surovin z nejbližšího okolí.
Chcete teplý oběd, zmrzlinu nebo kávu? Presso nebo ledovou? Co takhle štrůdl? Minimálně deset nájemců se vystřídalo v poslední době v prodejně v Krátké Vsi na Havlíčkobrodsku. Jeden zmizel těsně před otevřením. Teď je z prodejny bufet přímo u silnice s jednoduchým názvem Sváča.
Možná to znáte také. Dovolená se blíží a vy už nyní přemýšlíte, o kolik kilogramů těžší se vrátíte domů. Jak se během svého pobytu vyhnout nástrahám v podobě místních dobrot? Jaké jídlo si připravit na cestu a výlety? íce v článku Pavlíny Podloučkové, za který moc děkujeme.
Luka nad Jihlavou mají za sebou první street food festival Dej si FOOD. První srpnovou sobotu si našlapaný program s bohatou gastronomickou nabídkou užily všechny generace. Podívejte se do naší fotogalerie, jak to v Lukách vypadalo. Za fotografie děkujeme Ladě Salátové z pořadatelské agentury P-TEAM.
Už se Vám stalo, že jste byli nadšení pro věc, těšíte se, plánujete, jak od určitého dne bude vše jiné, lepší, úžasné a nakonec to dopadne tak, že jak rychle jste se svou vysněnou změnou začali, tak jste i rychle skončili? Možná jste zklamaní, ztrácíte důvěru v sami sebe. I vy však můžete získat život svých snů, kde se budete cítit skvěle a pozitivní změny se stanou hravě a s lehkostí již trvalou součástí Vašeho každodenního dne. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který moc děkujeme.
Nevyhovující pitná voda, nedostatky ve stravovacím provozu, zdravotně závadné jídlo a pití. Krajští hygienici při kontrolách dětských rekreačních akcí na jihu Moravy od začátku srpna odhalili dvanáct pochybení.
Místní akční skupina Vodňanská ryba, z. s., pořádá v rámci programu Skutečně zdravá škola, sérii speciálních seminářů. Tento týden, od 17 do 19. srpna, se vedoucí a kuchařky školních jídelen z okolí v novém gastrostudiu ve Středním odborném učilišti dozvědí, jak vařit co nejzdravěji a, pokud možno, ze surovin z nejbližšího okolí.
Petr Sogel z Trutnova již deset let vyrábí pod značkou Expres Menu jídla bez jakýchkoliv chemických látek, konzervantů či barviv, která díky patentované metodě vydrží čerstvá tři roky v pokojové teplotě.
Hodně nezvyklou restauraci, přesněji řečeno restauraci v netradičních prostorách, mají v Ostravě-Koblově. Nachází se v bývalé smuteční síni stojící hned vedle hřbitova, kde se již prakticky nepohřbívá. Několik obřadů ročně se zde ale koná. Restaurace se stala vyhledávaným místem části zdejších obyvatel i přespolních.
/FOTOGALERIE/ Hodně nezvyklou restauraci, přesněji řečeno restauraci v netradičních prostorách, mají v Ostravě-Koblově. Nachází se v bývalé smuteční síni stojící hned vedle hřbitova, kde se již prakticky nepohřbívá. Několik obřadů ročně se zde ale koná. Stala se vyhledávaným místem části zdejších obyvatel i přespolních.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
/FOTOGALERIE/ Osm cizích lidí, jeden cíl. Přežít v divočině. Žádný signál, žádný kontakt s blízkými ani žádná postel, sprcha nebo neomezený přísun jídla. Jen divoká příroda za polárním kruhem. Sedmičlenná skupina studentů etnografie na Univerzitě Pardubice se společně s vyučujícím vydala na terénní výzkum do dalekého švédského Laponska. Přečtěte si o jejich neobyčejné výpravě.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Monika, Tereza, Jiří a Bela tvoří část personálu orlovské restaurace Silvie. Bela je nováček, který tam pracuje krátce, necelé tři týdny, ovšem už se o něm mluví po celém městě. Je totiž robot, který rozváží jídlo, nápoje a vlastně vše, co je potřeba hostům ke stolu doručit. A umí i mluvit.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Milovníci dobrého jídla, pití a zábavy se za pár dní potkají na prvním street food festivalu Dej si FOOD v Lukách nad Jihlavou, který se koná 7. srpna 2021. Zajímavý program cílí na všechny generace a jistě potěší skupiny přátel, aktivní seniory i rodiny s dětmi, které se mohou těšit na vystoupení Michala Nesvadby z Kouzelné školky. Kromě ochutnávek klasických jídel budou na stáncích regionální potraviny i pokrmy světové kuchyně.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Monika, Tereza, Jiří a Bela tvoří část personálu orlovské restaurace Silvie. Bela je nováček, který tam pracuje krátce, necelé tři týdny, ovšem už se o něm mluví po celém městě. Je totiž robot, který rozváží jídlo, nápoje a vlastně vše, co je potřeba hostům ke stolu doručit. A umí i mluvit.
V Domažlicích nově funguje potravinový kontejner. Stojí u azylového domu v Kozinově ulici, kde pomůže nejenom tamějším klientům, ale i lidem bez domova. Zásoby jídla a drogerie pošle také německý spolek Bad Kötztinger Tafel.
Ještě před pár lety byly obě silnými kuřačkami. Aby vůbec vnímaly chuť jídla, hodně ho solily, pepřily i kořenily. Náhoda je přivedla k chilli, a Haně Polanské s Alenou Doležalovou se tak otočil svět doslova o tři sta šedesát stupňů.
Ještě před pár lety byly obě silnými kuřačkami. Aby vůbec vnímaly chuť jídla, hodně ho solily, pepřily i kořenily. Náhoda je přivedla k chilli, a Haně Polanské s Alenou Doležalovou se tak otočil svět doslova o tři sta šedesát stupňů.
Možná to znáte také. Dovolená se blíží a vy už nyní přemýšlíte, o kolik kilogramů těžší se vrátíte domů. Jak se během svého pobytu vyhnout nástrahám v podobě místních dobrot? Jaké jídlo si připravit na cestu a výlety? íce v článku Pavlíny Podloučkové, za který moc děkujeme.
Možná to znáte také. Dovolená se blíží a vy už nyní přemýšlíte, o kolik kilogramů těžší se vrátíte domů. Jak se během svého pobytu vyhnout nástrahám v podobě místních dobrot? Jaké jídlo si připravit na cestu a výlety? íce v článku Pavlíny Podloučkové, za který moc děkujeme.
Možná to znáte také. Dovolená se blíží a vy už nyní přemýšlíte, o kolik kilogramů těžší se vrátíte domů. Jak se během svého pobytu vyhnout nástrahám v podobě místních dobrot? Jaké jídlo si připravit na cestu a výlety? Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který moc děkujeme.
Víkendové Tipy Deníku jsou tu! Každý týden pro vás v redakci sestavujeme bohatou várku tipů, jak si užít víkend. Vybere si opravdu každý, malý i velký.
Prázdniny se lámou do své poloviny. O víkendu končí červenec a začíná srpen… Zůstanete v Praze? Pokud ano, podívejte se na přehled nejzajímavějších tipů, které se konají od pátku do neděle, ale také na přehled dlouhodobějších akcí na celé léto.
/FOTOGALERIE/ Do otevření Domu kultury Poklad v Ostravě-Porubě ještě zbývá několik dní, mnoholetá rekonstrukce se ale konečně blíží ke svému zdárnému konci. Díky tomu může kulturák pořádat akce nejen v zadním venkovním amfiteátru, ale už i na ploše přímo před hlavním vstupem. Ve středu odpoledne se zde díky tomu sjelo hned několik známých bister z Ostravy a okolí na akci s názvem Velká žranice s Lukášem Hejlíkem.
Jak často nakupují Brňané v době covidu? A kolik jídla vyhazují? S takovými otázkami se na obyvatele Brna obrací vědci z tamní Mendelovy univerzity. Cílem je zmapovat, jak lidé plýtvají při pandemii.