Kreativ

ŠTÍTEK: kabelka

Kabelkový veletrh, Jarošov, ženy ze Zdešova

Jarošovští rádi pomáhají potřebným

Jarošov nad Nežárkou – Paní Jiřina Stránská z Jarošova nad Nežárkou přinesla na sběrné místo do knihovny svoji oblíbenou kabelku. „Pak se dostavila „delegace“ žen z místní části Zdešov, které u nich doma udělaly sbírku a přivezly celkem 38 kabelek, 21 dětských knížek a 5 kousků bižuterie,“ s radostí uvedla pracovnice jarošovské knihovny Milena Kodýmová.

Alena Bicanová darovala kabelky do Kabelkového veletrhu a přispěla tím na dobrou věc.

Jdeme do finále

Kabelky, dětské knížky, bižuterii, panenky a autíčka můžete ještě čtrnáct dní nosit na sběrná místa.

Z knihovny v Bělčicích jsme odvezli 98 kabelek.

V knihovně dali 95 kabelek

Bělčice - Knihovna v Bělčicích podpořila letošní Kabelkový veletrh deníku (5.9. v IGY ČB) impozantně. Odvezli jsme odtud začátkem týdne 95 kabelek, 191 balíčků bižuterie a 48 dětských knih. Děkujeme! Na snímku je vedoucí knihovny Věra Mašková Vaňáčová.

Šesti kabelkami přispěla Jarmila Pechová z Českého Krumlova. Moc děkujeme!

Dárci, noste kabelky, ať společně pomůžeme dětem v regionu!

Český Krumlov - KABELKOVÝ VELETRH Deníku se rychle blíží. Kolika talentovaným dětem v regionu letos pomůže, závisí na tom, jaké množství kabelek spolu s vámi dáme dohromady! Pokud máte nepotřebné kabelky, které můžete poskytnout, neváhejte a přineste je do redakce Deníku na krumlovském zámku! Jestli jste jich shromáždili větší množství, zavolejte na tel. 602 667 627, rádi pro ně přijedeme!

Iveta Hlobilová ze Znojma založila Kabelkománii. Ilustrační foto.

Bleší trhy dělají radost i zachraňují životy

Jižní Morava - Lidem, kteří čekají na transplantaci kostní dřeně, pomáhají kabelky. Díky akci s názvem Kabelkománie, která je typickým příkladem stále populárnějších bleších trhů s charitativním přesahem. Organizátoři od dárců shromažďují vyřazené kabelky, které poté prodávají. A výtěžek putuje Nadaci pro transplantaci kostní dřeně.

Kabelkový veletrh, Jarošov, Barča s panenkou

Darujte svým věcem nový život

Jarošov nad Nežárkou - V rámci blížícího se Kabelkového veletrhu věnovali kabelky například pan Jiří Kouba z Jarošova nebo paní Jaroslava Tunková z Matějovce.

Kabelky darovala z Biofarmy v Olešné kolegyně Marie Černé (na snímku).

Kabelek ve sbírce určené pro talentované děti přibývá

Písecko – Do sbírky pro Kabelkový veletrh Deníku přispívají především ženy na různých místech Písecka. Nosí kabelky, bižuteriia dětské knížky. Letos se nově sbírají i panenky a angličáky. V redakci Píseckého deníku se už nashromáždilo 64 kabelek, bižuterie a knížky.

Kabelkový veletrh. Ilustrační foto.

Stále sbíráme vaše kabelky

Pátý ročník Kabelkového veletrhu Deníku jde do svého finále, které se uskuteční 5. září v IGY České Budějovice.

Do Kabelkového veletrhu letos mohou dámy darovat i bižuterii, dětské knihy a autíčka. Ilustrační foto.

Letošní kabelkový veletrh se blíží

Táborsko – Vážení čtenáři, stejně jako předešlé čtyři roky chceme posbírat velké množství dámských kabelek, které mnohdy zůstávají ve skříních nepoužity více let, a přitom by mohly jiným udělat radost. A až dáme dohromady opravdu hodně kabelek, prodáme je a získané peníze prostřednictvím Městské charity České Budějovice cíleně poskytneme tam, kde je jich k rozvoji dětského talentu třeba. Díky ohromujícímu výtěžku 195 196 korun jsme tak loni mohli pomoci více jak dvaceti talentovaným dětem.

Příspěvek do kabelkové sbírky Deníku věnovali policejní mluvčí Hana Millerová a její syn Matyáš.

Kabelky budou letos opět pomáhat nadaným dětem

Jindřichohradecko – Stejně jako předešlé čtyři roky chceme posbírat velké množství dámských kabelek, které mnohdy zůstávají ve skříních nepoužity více let a přitom by mohly jiným udělat radost.

Ilustrační foto

Mladý muž ukradl z kabelky telefony a peníze

Třebíč - Dvacetiletý muž v třebíčském zábavním podniku okradl mladou ženu. Po druhé hodině využil situace a odnesl odloženou dámskou kabelku. Z ní poté odcizil mobilní telefony a finanční hotovost.

Do Kabelkového veletrhu letos mohou dámy darovat i bižuterii, dětské knihy a autíčka. Ilustrační foto.

Sbírají s námi tanečnice

Prachatice – Do sbírky kabelek, dětských knih, hraček, bižuterie, pro holčičky panenek a pro kluky angličáků se zapojily i maminky, které chodí na lekce Dance4mom v Prachaticích.

Kabelkový veletrh. Ilustrační foto.

S kabelkami k nám!

Sbírka pro Kabelkový veletrh je v plném proudu. Máte doma kabelku, která se Vám okoukala? Přineste ji k nám!

Darina Ermisová

Darina Ermisová, majitelka a designérka značky Dara Bags

Darina Ermisová je majitelkou úspěšné a prosperující značky českých kabelek Dara bags. Darina není jenom velkým pracantem, ale především příkladem ženy, která se nebála jít proti proudu a ukázat světu, že i žena na mateřské dovolené muže být úspěšnou podnikatelkou, maminkou i dobrou duší v několika charitativních projektech.

Místo, kde byl vypátrán pachatel okradení ženy s epileptickým záchvatem.

Lidský hyenismus v praxi. Epileptička přišla při záchvatu o kabelku

/VIDEO/ Policisté z místního oddělení Spořilov pracovali na objasnění dalšího případu lidského hyenismu. Vyšetřují totiž okradení ženy, která dostala na ulici epileptický záchvat. K události došlo koncem června okolo poledne v Choceradské ulici v Praze 4. Pachatele policisté z pohotovostní motorizované jednotky v jeho "přírodním" bytě.

Ilustrační foto.

5. ročník Kabelkového veletrhu Deníku pro nadané děti začíná

Pátý ročník přímo vyzývá k tomu přijít s něčím novým. Co může být ještě tak osobního jako kabelky a bižuterie? Při pohledu na malé dámy, které se ještě vedou za jednu ruku s maminkou a v druhé svírají oblíbenou panenku, bylo rozhodnuto. Letos tedy sbíráme kromě kabelek, bižuterie a dětských knih ještě panenky pro malé slečny. Aby to jejich bráškům nebylo líto, tak přidáme pro kluky angličáky.

Ilustrační foto.

Kabelkový veletrh letos již popáté

Tisíce a tisíce kabelek a dětských knih. Stovky kousků bižuterie, šátků a kravat. To vše prošlo čtyřmi ročníky Kabelkového veletrhu pořádaného regionálním Deníkem v českobudějovickém IGY Centru.

Američtí fotbalisté Znojmo Knights. Ilustrační foto.

Dlouhá cesta před zápasem? Hodně náročné, říká quarterback Kabelka

Znojmo – Po loňském zisku titulu ve čtvrté rakouské divizi amerického fotbalu slyšeli od trenéra poražených Gmunden Rams, že vyhrál horší tým. O to větší motivaci měli hráči Znojmo Knights v nedělním semifinále třetí divize, ve kterém po roce znovu narazili na stejného soka a zvítězili jednoznačně 41:7. „Výroky trenéra Gmundenu nám pomohly. Dostal nás díky nim do zápasového módu na tisíc procent,“ usmívá se znojemský quarterback Lumír Kabelka.

Ilustrační foto.

Noste kabelky, pomůžete tím druhým lidem

Strakonice – Letošní kabelkový veletrh se kvapem blíží – ve středu 5. září. Už v minulých ročnících jste dokázali, jak velmi vám na srdci leží osud lidí, kteří potřebují vaši pomoc.

Ilustrační foto

Krádež kabelky umožnil klíč zapomenutý v zámku

Střední Čechy – Zatím neznámý zloděj se kabelky zmocnil někdy během noci na pondělí, konkrétně v čase od 22. hodiny do 7.40 – přičemž využil toho, že majitelé domu zapomněli klíč v zámku vstupních dveří. To zatím policisté vědí o krádeži, k níž na počátku července došlo ve vsi Noutonice na Praze-západ.

Ilustrační foto.

Zloděj sebral mobil z kabelky

Velké Meziříčí – Do jednoho z barů na velkomeziříčském Náměstí v sobotu 16. června o půl čtvrté ráno vyjížděli tamní policisté k ohlášené krádeži mobilního telefonu.

Lukáš Blaha z Němčiček na Břeclavsku vyrábí ve své dílně originální výrobky z kůže a dřeva.

Rodák z Němčiček vyrábí z kůže originální kabelky a peněženky

Němčičky – Před pár lety hledal kvalitní koženou peněženku. Měl konkrétní představu a nedařilo se mu ji najít. Nakonec se ji rozhodl vyrobit sám. Lukáše Blahu z Němčiček na Břeclavsku zanedlouho oslovila kamarádka s prosbou o výrobu obalu na notebook. Od té doby se věnuje tvorbě originálních výrobků ze dřeva a kůže víc než pět let.

O tom, jak je důležité míti Mácu, se mohly přesvědčit Třebelovice (v červeném), které zápas 25. kola okresního přeboru vyhrály ve Vícenicích právě díky šestigólovému střelci.

Opatov zažil díky vlastenci vítěznou derniéru

Třebíčsko – Sestupový rébus stále není dořešen. Záchranářský souboj 25. kola okresního přeboru zvládl lépe Studenec, který vyhrál v Horním Újezdu. Předposlední Hrotovice nestačily na druhý Lipník. O setrvání v soutěži bojuje i rezerva Jemnicka, která i díky čtyřem brankám Axmana rozstřílela Pyšel. A právě mezi těmito třemi týmy se v posledním dějství rozhodne o tom, kdo do III. třídy doprovodí Opatov. S ohledem na situaci v I. B třídě zatím není jisté, zda z nejvyšší soutěže na Třebíčsku sestoupí dva nebo tři celky. Střelcem kola se stal šestigólový Marek Máca, který Třebelovicím zařídil výhru.

Ilustrační foto

Kabelku z řeky lovila policie

Zřejmě ne zcela harmonické poměry panují ve vztahu mezi 27letým mužem a jeho 19letou přítelkyní. Ta se v neděli po půlnoci musela obrátit na městskou policii.

Pařížská.

V Pařížské nejvíc letí kabelky od Vuittona. Butik utržil tři čtvrtě miliardy

Pražské výstavní třídě luxusu v Pařížské nadále dominuje francouzská značka Louis Vuitton. Její butik utržil podle propočtů firmy Deloitte ve fiskálním roce 2016 celkem 782 milionů korun. Zahraniční turisté a bohatá tuzemská klientela míří nejčastěji do Pařížské za proslulými kabelkami, ale také za šperky, hodinkami, módním oblečením a doplňky.

Ilustrační foto

Zloději číhali na rodiče u škol. Pak je okradli

Nymbursko – Zajímavý systém krádeží vymysleli dva bratři, které před několika dny zadržela policie. Jezdili ráno kolem škol a školek a doslova číhali na to, až rodiče v blízkostí škol zaparkují svá auta a odvedou potomky do budovy. Ihned poté obhlédli opuštěné auto a pokud v něm otec či matka něco zapomněli, bylo dílem několika vteřin, než rozbili okénko a s lupem pláchli.

Vedoucí Přibyslavice (v bílém) mají čtyři kola před koncem sezony dvanácti bodový náskok na Třebelovice, Blatnici (na snímku), se kterými mají lepší vzájemnou bilanci. Tu mají vyrovnanou jen s Lipníkek, ovšem celkové skóre hovoří jasně pro lídra.

Hruška řádil ve Studenci. Výčapy otočily zápas

Třebíčsko – Zatímco lídr náskok navyšuje, začíná přituhovat v boji o záchranu. Takové bylo 22. kolo okresního přeboru. Fotbalisté Přibyslavic zvládli šlágr v Lipníku a druhým Třebelovicím po porážce v sousedském derby s rezervou Jemnicka odskočili už na rozdíl dvanácti bodů. A stejný náskok Přibyslavice mají také před Blatnicí i Lipníkem. Lídr má s Třebelovicemi a Blatnicí lepší vzájemnou bilanci, jen s Lipníkem je shodná, ale celkové skóre hovoří čtyři kola před koncem jasně pro Přibyslavické.