Kreativ

ŠTÍTEK: kabelka

Kabelkový bazar. Ilustrační fotografie.

Kabelkový bazar. V roli modelek vystoupí Srnky!

Liberecký kraj /ANKETA/ – Jana Hejret Vojtková a Eliška Jansová dvě protagonistky komedie Srnky, nejúspěšnější inscenace Malého divadla v Liberci, se už příští sobotu změní v modelky. Předvádět nebudou šaty světových značek, ale kabelky. Podpoří je i herecký kolega Jan Jedlinský nebo ostravská herečka Lucie Žáčková.

Andrea Čapková (vlevo) a Klára Korešová.

Každý z nás má doma v šatníku něco cenného

Jihlava /ROZHOVOR/ - Dvě kamarádky Andrea Čapková a Klára Korešová z Jihlavy již od dětství vymýšlely všelijaké projekty. Když na trhu s dámskými módními doplňky nenašly, co hledaly, začaly je samy vytvářet. Pro sebe, pro kamarádky, pro lidi z okolí. Nakonec se dopracovaly až k vlastní značce Xiss a e-shopu a své kabelky, minimalistické šperky nebo pytle na záda v současné době prodávají na českém a slovenském trhu.

Ilustrační foto

Mladí lupiči zaútočili na osmaosmdesátiletou ženu

Bránila se a křičela o pomoc, nakonec ale osmaosmdesátiletá seniorka o svou kabelku přišla. Ženu přepadli dva lupiči ve věku 18 a 20 let, stalo se v neděli v podvečer Karviné-Novém Městě. Policie pachatele zadržela půl hodiny po činu.

Ilustrační foto.

V baru oželely kabelky

Ostrava – Vztekem, slzami a voláním policie skončilo pro místní ženu (30) i zahraniční studentku (20) hýření na Stodolní ulici.

Kabelkový veletrh. Ilustrační foto.

Kabelkový veletrh v Otrokovicích je už dnes

Otrokovice Pomoc, co se nosí. To je podtitul dalšího ročníku Kabelkového veletrhu pořádaného ve spolupráci se Zlínským deníkem, který se koná už dnes (čtvrtek 18. října od 15 hodin v Otrokovicích).

Kabelkový veletrh. Ilustrační foto

Kabelkový veletrh v Otrokovicích se blíží. Nabídne stovky kusů

Stovky a stovky kabelek povětšinou za symbolické ceny nabídne letošní ročník Kabelkového veletrhu, který se bude konat už 18. října v Otrokovicích. Pořádá jej tradičně ve spolupráci se Zlínským deníkem otrokovická Naděje, která poskytuje služby pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením.

Orlovští hokejisté zůstávají na nule i po sedmém kole soutěže.

Orly srazila Žihadla. Zůstávají bez bodu

Orlová – Druholigoví hokejisté Orlové v sobotu poprvé opustili „svou“ skupinu Východ a zamířili na Jih, tedy k účastníkovi vedlejší sousední skupiny. Výsledek je ale stále stejný – zůstávají bez bodu.

Ilustrační foto.

Zloděj okradl ženu na ulici za bílého dne

Český Krumlov – Že se zloději s ničím nepářou, na vlastní kůži pocítila mladá žena, které zatím neznámý pachatel ukradl v neděli po 17. hodině v českokrumlovské ulici Třída Míru kabelku, kterou měla hozenou přes rameno.

Ilustrační foto

Zloděj kradl v hotelu na Zadově

Zadov - Dámskou kabelku ukradl neznámý zloděj v noci z pátku 21. na sobotu 22. září ve vstupní hale recepce hotelu na Zadově.

Kabelkový veletrh Deníku zavítal letos i do Písku.

Písecký Deník nabídl kabelky

Písek - Veletrh, který obratně spojuje dobročinnost s ženskou parádivostí, letos poprvé vycestoval za hranice Českých Budějovic.

V centru Plzně hrozil muž střelnou zbraní

Opilý muž vytáhl v centru Plzně pistoli. Strážníci ho zpacifikovali

Třiadvacetiletý opilý agresor vzbudil pořádný rozruch u plzeňské synagogy. Projíždějící hlídka městských policistů v sobotu před sedmou hodinou ráno zpozorovala v sadech Pětatřicátníků dvojici muže a ženy, kteří byli evidentně posilněni alkoholem. Následně muž vytáhl z ženiny kabelky zbraň.

K dárcům kabelek se přidalo Zambelli.

K dárcům kabelek se přidalo Zambelli.

České Budějovice - Dvanáct kabelek, patnáct knih a spoustu hraček a bižuterie věnovali Deníku na Kabelkový veletrh, který se koná v úterý 5. 9. od 10 hodin v budějovickém IGY Centru a jehož výtěžek jde na pomoc talentovaným dětem, zaměstnanci a zaměstnankyně společnosti Zambelli – technik spol. s r. o.

Mirotická knihovnice Monika Chylíková nám předala kromě kabelek také autíčka, knížky.

Kabelkový veletrh jde do finále

Písecko – Pátý ročník charitativního Kabelkového veletrhu Deníku se uskuteční už ve středu 5. zářív budějovickém Igy. Tam se všechno, co v celém kraji vybereme, prodá a výtěžek půjde dětem, které nemají potřebné zdroje pro rozvoj svého talentu.

Edita Klavíková koordinovala sbírku kabelek ve strakonické nemocnici.

Kabelky dala také nemocnice. A bylo jich hodně!

Strakonice - Nemocnice je v 5. ročníku Kabelkového veletrhu Deníku největším přispěvatelem. Lékařsky, sestřičky a další ženy, které v tomto zařízení pracují, přinesly 133 kabelek!

Ilustrační foto.

Zachytila se o kabelku a spadla

 Jízda na kole po chodníku se vymstila sedmdesátileté ženě v Holešově. Když v pátek odpoledne jela po ulici Palackého od Penny Marketu, chtěla se vyhnout protijdoucí chodkyni, řídítky se však zachytila o její kabelku.

Ilustrační foto.

Ženu okradli v nemocnici

Že opatrnosti není nikdy dost se ve středu přesvědčila žena v prostějovské nemocnici. Někdy mezi půl dvanáctou a třetí hodinou odpoledne jí totiž někdo ukradl obsah kabelky.

Kabelky přinesla v poslední srpnový týden do redakce Deníku v Českých Budějovicích také Libuše Prokešová z Dubného. Chystá se i na veletrh. „Vybrat si samozřejmě přijdu,“ zmínila Libuše Prokešová.

Kabelkový veletrh dostal další kousky

České Budějovice - Další kabelky přibývají v redakci Deníku, tak, jak se blíží charitativní veletrh, který se bude konat v IGY ve středu 5. září.

Do sbírky pro letošní Kabelkový veletrh přispěly 150 kabelkami, spoustou šátků, dětských knih a bižuterie členky TJ Sokol Lišov.

Sokolky daly dohromady 150 kabelek

Lišov - Do sbírky pro letošní Kabelkový veletrh přispěly 150 kabelkami, spoustou šátků, dětských knih a bižuterie členky TJ Sokol Lišov.

Kabelkový veletrh. Ilustrační foto.

Letošní kabelkový veletrh se blíží

Táborsko – Vážení čtenáři, stejně jako předešlé čtyři roky chceme nasbírat velké množství dámských kabelek, které mnohdy zůstávají ve skříních nepoužity více let, a přitom by mohly jiným udělat radost.

RODINNÁ SBÍRKA. Libuše Chocová (vlevo) a Lenka Benešová přispěly do letošního veletrhu šestnácti kabelkami. Vybírat nové si možná přijde i malá Evička.

Kabelky patří do šatníku babičce, mámě i batoleti.

České Budějovice – Srdeční záležitostí jsou kabelky všech stylů, velikostí i barev v rodině Lenky Benešové z Třebotovic. Sama může vybírat ze slušné zásoby, a proto se rozhodla ty kousky, které se jí už okoukaly, poslat prostřednictvím Kabelkového veletrhu dál do světa.

Kolegyně z pojišťovny z celého regionu přispěly na Kabelkový veletrh Deníku.

Pomohla sedmdesátka kolegyň

České Budějovice - Jitka Jiráčková, vedoucí marketingu ve Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra, přinesla kabelky spolu se svou kolegyní.