Kreativ

ŠTÍTEK: kabelka

Ilustrační foto

Okradl seniorku

Cheb – Okrást šestaosmdesátiletou seniorku, na to je třeba mít silný žaludek. Asi patnáctiletý mladík v Chebu ho ale měl.

Bakalaureáty 2019 v jablonecké Galerii N

FOTO: Styl a originalita. Mladí návrháři z liberecké textilní fakulty vystavují

Jablonec n. N., Liberec - Jablonec se stal v úterý 7. května na chvilku mekkou módy a stylu. V univerzitním výstavním prostoru, jablonecké Galerii N, byla slavnostně zahájena výstava studentské designérské tvorby prezentující práce textilního a oděvního ateliéru a práce sklářského a šperkařského ateliéru na katedře designu Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci. 

Bakalaureáty 2019 v jablonecké Galerii N

FOTO: Styl a originalita. Mladí návrháři z textilní fakulty vystavují v Jablonci

Jablonec n. N., Liberec - Jablonec se stal v úterý 7. května na chvilku mekkou módy a stylu. V univerzitním výstavním prostoru, jablonecké Galerii N, byla slavnostně zahájena výstava studentské designérské tvorby prezentující práce textilního a oděvního ateliéru a práce sklářského a šperkařského ateliéru na katedře designu Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci. 

Ilustrační foto

Nákup se jí prodražil, přišla o tašku s osobními věcmi

O své věci přišla sedmdesátiletá žena při pátečním nákupu. Do jednoho z kroměřížských obchodních domů se vydala autem. Jakmile nakoupila, vrátila se na parkoviště, kde zboží z vozíku vyskládala do zavazadlového prostoru.

Vedoucí knihovny Pavlu Dymáčkovou těší zájem lidí o charitativní burzu.

Kupte si kabelku, pomůžete Péťovi

Chotěboř – Kupte si kabelku a podpořte znevýhodněného kluka – přesně s touto filozofií připravila Knihovna Ignáta Herrmanna v Chotěboři dobročinnou burzu kabelek. Ta bude probíhat v průběhu celého května.

Ke krádeži kabelky došlo v Jiráskových sadech v Příbrami.

Vzal kabelku s jedenácti tisíci, ale před kamerami se neschoval

Příbram - Městský kamerový systém výrazně napomohl při dopadení pachatele. Ten v úterý 9. dubna odpoledne ukradl kabelku, kterou si odložila její majitelka vedle sebe na lavičku v Jiráskových sadech a zloděj využil její chvilkovou nepozornost.

Kabelkový veletrh Naděje ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti.

Populární Kabelkový veletrh se blíží, proberte šatníky

Kabelky, batůžky a nejrůznější tašky, těm odolá jen málo která žena. Milovnice těchto módních doplňků si už počtvrté mohou přijít na své na oblíbeném Kabelkovém veletrhu, který se tradičně uskuteční ve foyer Slováckého divadla v Uherském Hradišti.

Sběrné místo pro kabelkový veletrh v  květinářství Halka ve Zlíně. Vlevo Denisa Dočkalová, vpravo Eliška Gibalová

Kabelkový veletrh: Už se sešly i extra krásné kousky

„Kabelky jsou pěkné, viděla jsem pár velice dobrých kousků,“ pochvalovala si dobrovolnice, studentka Denisa Dočkalová přípravu Kabelkového veletrhu. „Zaujaly mne hlavně ty barevně zajímavé, některé překvapily opravdu zvláštním designem,“ dodala.

Ilustrační foto

Auto není trezor. Odložené věci přilákaly zloděje na Děčínsku

Děčínsko – Hned několik případů vloupání do aut řešili v uplynulých týdnech policisté na Děčínsku. Zloděje vždy přilákaly odložené věci. Ve středu 20. března podmokelští policisté ohledávali BMW, ze kterého se ztratily věci v hodnotě téměř 69 tisíc korun. Zmizela kabelka i brašna s notebookem. O pár dní později vyjížděli k podobnému případu policisté na oznámení muže z Českokamenicka.

Ilustrační foto.

Chovají se jako šelmy. Bezcitně a zákeřně

Ostrava - Jsou jako šelmy na lovu. Vyhlížejí si nejslabší a nejzranitelnější oběti. Chvíli je sledují, poté se na ně vrhnou. Útok je překvapivý a zákeřný. Přesně takto si počínají násilníci, kteří v autobusech, tramvajích a trolejbusech přepadávají pasažéry. Vybírají si především starší ženy. V nestřeženém okamžiku jim vytrhávají mobily, kabelky, řetízky i další věci. Některé zločiny končí i zraněními.

Ilustrační foto.

Zloděj ukradl v noci v rodinném domě kabelku

Písek – Písečtí policisté řeší od středeční (20. března) noci případ krádeže v rodinném domě. Kolem třetí hodiny ranní vnikl zatím nezjištěný pachatel do rodinného domu v ulici Otakara Jeremiáše v Písku.

Ilustrační foto

Stačila chvilka nepozornosti a přišla o svou kabelku

Při odpoledním nakupování o svou kabelku přišla jednasedmdesátiletá žena z Kroměříže. Ve středu se vydala do jednoho z kroměřížských nákupních center, při vstupu do prodejny si kabelku pověsila na háček u nákupního vozíku a vydala se na nákup.  

Ilustrační foto.

Kabelku zloděj ukradl na hřbitově

Kutnohorsko - Ani tak pietní místo, jakým hřbitov bezesporu je, nezabránilo neznámému pachateli v tom, aby tam ukradl kabelku položenou na náhrobku. Policisté v souvislosti s případem žádají veřejnost o spolupráci.

Utkání 42. kola hokejové 2. ligy mezi HC Moravské Budějovice 2005 a HC Lední Medvědi Pelhřimov.

Žihadla řádila. Medvědy pobodala třináctkrát

Moravské Budějovice – Oba soupeři se v posledním kole základní části druhé ligy potkali i loni. Tehdy hokejisté Moravských Budějovic vyhráli 12:2 a o deset branek to skončilo i ve středu večer. Akorát oba celky zaznamenaly o jednu branku více. Pelhřimov končí v tabulce poslední, další výsledky určily, že Moravské Budějovice se utkají v prvním kole play-off s Hodonínem.

Ilustrační foto.

Zapomenutá kabelka v autobusu zmizela

Broumovsko - O tom, že poctiví nálezci vždy nejsou po ruce, se přesvědčila koncem ledna letošního roku cestující v linkovém autobusu mezi Hronovem a Broumovem.

Po výpovědi obviněného muže kriminalisté na označeném místě nalezli i odcizenou kabelku.

Policisté dopadli muže, který okradl pětaosmdesátiletou ženu

Humpolec, Třebíč – Pětaosmdesátiletou ženu okradl v pondělí 28. ledna kolem půl druhé odpoledne v Humpolci v blízkosti křižovatky ulic Panskodomské a Čejovské čtyřiadvacetiletý muž z Třebíčska. Policistům se ho podařilo dopadnout po necelých dvou týdnech na Třebíčsku.

Policisté potřebují zjistit totožnost dvou mužů a ženy zachycených na fotografiích.

Policie žádá o pomoc. Poznáte tváře na fotografiích?

Třebíč - Třebíčští policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při objasňování případu, při kterém přišla žena o svoji peněženku. V peněžence měla mimo jiné uloženou platební kartu, kterou pachatel opakovaně zneužil. Ženě vznikla celková škoda téměř čtyřicet tisíc korun. Policisté potřebují zjistit totožnost dvou mužů a ženy zachycených na fotografiích.

Florbalisté Jičína stále bez ztráty bodu

Jičín - Ani v dalších dvou utkáních královéhradecké florbalové ligy nenašli muži KM automatik FBK Jičín přemožitele, když porazili Náchod C a Rokytnici v Orlických horách. 

Ilustrační foto.

Zloději dostali chuť na whisky, ale i parfémy pro ně byly velkým lákadlem

Kladensko - Tři zlodějíčky dopadla policie. Smíšený trojlístek si vylepšoval svoji životní situaci krádežemi v obchoďácích. Řádili na Kladensku i na Mělnicku. Krádeže maskovali dětským kočárkem. Policisté si na povedené chmatáky posvítili. Ti nyní čelí podezření z trestného činu krádeže.

Ilustrační foto.

Snaživá zlodějka toho stihla hodně

Karlovarský kraj - Jako velmi snaživá se ukázala třicetiletá žena z Chebu, jejíž akční rádius a aktivita byly úctyhodné. Bohužel se ale nevěnovala legální činnosti, nýbrž zlodějině.

Některé z ukradených věcí.

Loupežné přepadení a šestnáct vloupání má na svědomí jeden pachatel

Žďársko /FOTOGALERIE/ - Loupežné přepadení a šestnáct případů vloupání se škodou kolem sta tisíce korun, ke kterým došlo v minulých měsících na Velkomeziříčsku, objasnili žďárští kriminalisté. Na svědomí je má čtyřicetiletý recidivista, který už má za sebou devatenáct trestů. Nyní mu hrozí až desetileté vězení.

Ilustrační foto.

Pachatelům hrozí za krádeže až tři roky vězení

Rakovník – Povedenou dvojici pachatelů, která „řádila“ v Rakovníku, dopadli rakovničtí kriminalisté. Podle rakovnické policie má dvojice na svědomí několik krádeží, včetně odcizení platebních karet a také finanční hotovosti. Dvojici nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Ilustrační foto.

Za svezení se žena odvděčila krádeží

Čelákovice – Po zlodějce, kterou se zřejmě stala těhotná žena, pátrají a současně před jejími praktikami varují policisté z Prahy-venkov: Východ. Dotyčná se nerozpakovala zneužít dobroty seniorky, která jí chtěla pomoci, informovala policistka Eva Hašlová o případu, který policisté řeší od 22. ledna.