Kreativ

ŠTÍTEK: kabelka

Jana Horká ze Strakonic darovala Deníku tašky do Kabelkového veletrhu.

Jana Horká pomáhá, i když sama nemá osud nejlehčí

Strakonice – Jana Horká moc dobře ví, jaké to je, když někdo potřebuje pomoci. Celý život se stará o postiženého syna. Když má možnost ani ona sama nezapomíná na druhé. Do Kabelkového veletrhu darovala tři tašky. „Dvě jsou nové, dostala jsem je jako dárek k nákupu. A tu třetí jsem také moc nenosila,“ říká ke svému daru.

Druhé kolo závodu Downtown v rámci Rakovnického cyklování.

Downtown ovládl Míra Kabelka

/FOTOGALERIE/ Vítězem atraktivního závodu Downtownu v rámci 11. ročníku Rakovnického cyklování se stal Míra Kabelka, který sjel severní část Rakovníka za 1 minutu a 54 sekund. Celkově se závodu zúčastnilo 58 cyklistů na horských kolech.

Úředníci se připojují ke sbírkám.

Úředníci pomáhají sbírat

Prachatice – V rámci firemního dobrovolnictví Městského úřadu Prachatice se zaměstnanci zapojují a vyzývají spoluobčany ke třem letním sbírkám – vln, tužek, kabelek pro sociální zařízení, talentované děti a mládež.

Ilustrační foto.

Kam donést kabelky

Táborsko - Přinášíme přehled sběrných míst pro letošní Kabelkový festival v našem regionu. Až dokonce léta sbíráme kabelky, bižuterii i dětské knihy.

Ilustrační foto.

Na štěrkovně se někdo vloupal do dalšího auta

Devětadvacetiletá žena z Ostravy zamířila v minulých dnech k Hlučínskému jezeru. Svou Škodu Fabii nechala zaparkovanou na příjezdové cestě k tamnímu autokempu, silnice se nachází na katastru Kozmic. 

Kabelkový veletrh. Ilustrační foto.

Vaše kabelka může pomoci!

Strakonice - Máte doma kabelky, které už z nějakého důvodu nenosíte, ale stále jsou v dobrém stavu a mohly by někomu udělat radost? 

Ilustrační foto.

Přineste nám kabelky i bižuterii

Táborsko – Díky ohromujícímu výtěžku 1 071 694 korun jsme za pět ročníků Kabelkového veletrhu, který pořádá Deník, pomohli 140 nadaným dětem.  

Také Český svaz žen v Radomyšli vybíral kabelky na pomoc talentovaným dětem.

Byli jsme v Radomyšli pro kabelky. Děkujeme!

Radomyšl – Sedmadvacet kabelek, jeden batoh, opasky, náušnice i náhrdelník a k tomu ještě sedm knih. To je úžasný příspěvek, kterým pomohou sociálně znevýhodněným dětem, které mají talent, dámy z Českého svazu žen v Radomyšli a všichni ti, kteří jim věci přinesli.

Ženu podezřelou z krádeže zachytily bezpečnostní kamery obchodu.

Byla to zase zlodějská klasika, žena neohlídala kabelku na vozíku

/FOTOGALERIE/ Šla nakupovat a v obchodě „nechala“ mnohem více, než plánovala. Tak lze shrnout událost, kterých se každoročně stává i na Benešovsku spousta. Příběh zákaznice se odehrál už 21. května, ale dodnes není rozuzlený. Policisté se proto nyní obracejí i na případné svědky, kteří by kauzu posunuli zase o kousek dál.

Ilustrační foto.

Kabelek na veletrh přibývá. Díky, že pomáháte dětem!

Strakonice – Hnědé, černé, červené. Malé, velké, přes rameno i do ruky. Nabídka kabelkového veletrhu bude díky vám opět pestrá. Tašky nám totiž nosíte v různých modelech. S jednou přišel do redakce i Karel Hrubý. Posílá mě manželka. Kabelku si koupila novou a tu co už nenosí, chtěla nabídnout pro dobrou věc,“ prozradil na svou ženu.

Ilustrační foto

Odložená kabelka nebyla v bezpečí ani na zahradě u domu

Nenechávejte své osobní věci odložené bez dozoru ani na svých pozemcích. To je výzva, s níž se na veřejnost obrátila mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Reagovala tak na případ z Prahy-západ, který od konce června řeší policisté z libčického obvodního oddělení. „Zloděj odcizil dámskou kabelku, způsobená škoda byla vyčíslena na částku 14 900 Kč,“ shrnula fakta Pučelíková.

Ve středu 4. září se v IGY centru České Budějovice bude opět konat Kabelkový veletrh. Ilustrační foto.

Kabelky do veletrhu už přibývají

Strakonice – Pokud máte doma kabelky, které už z nějakého důvodu nenosíte, ale stále by mohly někomu udělat radost, neváhejte. Přineste je do redakce Strakonického deníku v Lidické 169 (naproti kinu Svět). Můžete také volat na telefony 724020786 (Petr Škotko) nebo 6026667620 (Klára Alešová) a my k vám pro kabelky přijedeme.

Kabelková veletrh. Ilustrační foto.

Přineste kabelky i bižuterii

Táborsko - Kabelkový veletrh se koná již pošesté. Stejně jako vloni se sbírají nejen kabelky, ale i bižuterii a dětské knihy. Máte doma kousky, které už nenosíte? Knížky odrostlých dětí jen zabírají místo? 

Zaměstnanci MKS Holešov a klienti Naděje se svými Nadějnými kabelkami

Kabelky nadějné a originální

Městské kulturní středisko Holešov uvádí do života charitativní projekt Nadějné kabelky, který vznikl ve spolupráci s Nadějí Zlín.

Ilustrační foto.

Pošesté sbíráme kabelky

Táborsko - Stejně jako předešlých pět let chceme v redakcích a na vámi založených sběrných místech v rámci Kabelkového veletrhu posbírat množství dámských kabelek, které mnohdy zůstávají ve skříních nepoužity. Přinést můžete i bižuterii a dětské knihy. Sbírka se koná celé léto.

Fotbalové utkání mezi TJ Sokol Puklice a AC Sparta Praha stará garda u příležitosti 70 let klubu Puklice.

OBRAZEM: Memoriál v Puklicích ovládl tým Sapeli Polná

Puklice – Součástí oslav sedmdesátého výročí od založení fotbalového klubu v Puklicích byl sobotní turnaj. Memoriál Ludvíka Štibicha a Josefa Kabelky se hrál podruhé, a poprvé ho ovládl papírový favorit, tým Sapeli Polná.

Kabelkový veletrh se uskuteční i letos. Ilustrační foto.

Kabelkový veletrh: Díky, už začínáte nosit kabelky!

Strakonice - Mezi prvními, kdo přinesl do redakce Strakonického deníku kabelku pro 6. Kabelkový veletrh, byla Stanislav Klasová z Radomyšle. "Už jsem dala loni a akce se mi moc líbí. Když nějaké další objevím, zase je daruji," řekl v redakci.

Kabelkový veletrh se uskuteční i letos. Ilustrační foto.

Kabelkový veletrh odstartoval. Připojte se k nám

Písecko – Kabelkový veletrh se letos uskuteční už po šesté. Stejně jako loni sbíráme nejen kabelky, ale také bižuterii a dětské knihy. Máte doma kousky, které už nenosíte, ale někomu by ještě mohly udělat radost? Knížky vašich odrostlých dětí jen zabírají místo a je vám líto je vyhodit?

Ilustrační foto.

Začal 6. Kabelkový veletrh

Strakonice – Ty čtenářky, které čekaly, až po roce opět začne Kabelkový veletrh, se dočkaly. Pokud tedy máte doma kabelky, které už z nějakého důvodu nenosíte, ale stále by mohly někomu udělat radost, neváhejte.

Ilustrační foto

Kabelka v noci zmizela z bytu

Havlíčkobrodsko - Krádež kabelky, která záhadně zmizela z bytu v Ledečské ulici, prověřuje policie. K případu došlo v noci z pondělí 10. června na úterý na ulici Ledečská v Havlíčkově Brodě.

Kabelkový veletrh Deníku 2018. Zleva Hana Sebroňová a Lenka Kočová.

Kabelkový veletrh už pošesté!

Jižní Čechy – Právě startuje šestý ročník Kabelkového veletrhu Deníku. Stejně jako při těch minulých chceme posbírat co nejvíc dámských kabelek, které mnohdy zůstávají ve skříních a přitom by mohly jiným ještě udělat radost.

Zloděj v tramvaji.

Podívejte se: Takhle pracuje tramvajový zloděj

Policie pátrala po zloději, který před časem v Ostravě v tramvaji na lince číslo 17 okradl pasažérku. V nestřeženém okamžiku jí vytrhl kabelku s doklady, platební kartou a mobilním telefonem. Nepoctivce zachytily kamery v tramvaji.

Ilustrační foto

Nájezdy čtveřice zlodějek odnesli i důchodci v Jablonci

Liberecký kraj – Čtyři Bulharky se vydávaly do Čech, aby okrádaly místní obyvatele. Na své pravidelné návštěvy přijížděly také na sever Čech. Nevynechaly ani Jablonec nad Nisou, kde se dopustily činu nejohavnějšího okradly seniorku, které bylo 95 let.

Bulharské kapsářky.

Bulharky jezdily do Česka krást, tři ze čtyř pražští policisté dopadli

/VIDEO/ Na loupeživé výpravy se do České republiky vydávaly čtyři ženy z Bulharska. Řádily v celé zemi, nejvíce případů si na konto připsaly v hlavním městě. Kapsářky kradly hlavně v obchodech, když se zákazníci více než svým věcem věnovali vybírání zboží. V několika případech se jim podařilo obrat seniory, kteří si zrovna vybrali důchod. Protože zlodějky pracovaly v organizované skupině, hrozí jim až osm let vězení.

Ilustrační foto.

Kriminalisté dopadli lupiče, který měl políčeno na obsah kabelek

Kutná Hora - O tom, že kutnohorští policisté hledají pachatele, který ukradl kabelku na kutnohorském vlakovém nádraží, informoval Deník v uplynulých dnech. Tento muž toho měl na kontě ovšem mnohem víc. Podle informací policie spáchal ještě další dva činy.

Ilustrační foto

Nevšímala si kabelky, přišla o tisíce

Krádež peněženky z volně odložené kabelky v baru na Horním náměstí, kterou neuhlídala její majitelka, prošetřují přerovští policisté. K odcizení došlo v neděli mezi pátou a šestou hodinou ráno.  

Ilustrační foto

Dobročinný prodej kabelek vynesl pro nadaci 37 tisíc

Moravský Krumlov – Sedm nových jmen v registru dárců kostní dřeně a přes sedmatřicet tisíc korun pro Nadaci pro transplantaci kostní dřeně získala Kabelkománie v Moravském Krumlově. „Letošní výtěžek činí 37 477 korun,“ uvedla organizátorka Marie Bartošková.