Kreativ

ŠTÍTEK: kabelka

Děčínský strážník Petr Strnad chytil muže, který okradl u obchodního domu Tesco seniorku o kabelku.

Neštítil se okrást seniorku o kabelku. Zloděje dohnal děčínský strážník v civilu

Hrdinský čin si na své konto připsal strážník, který se ve svém volném čase stal svědkem krádeže u obchodního domu Tesco v Děčíně. Zloděj využil chvíle, kdy 83letá seniorka vykládala nákup do auta a kabelku měla zavěšenou na nákupním vozíku. Tu zloděj sebral a dal se na útěk. Strážníkovi Petru Strnadovi to však neuniklo a za zlodějem se vydal. Deníku popsal, jak celý incident proběhl.

Francouzská značka Coperni, která už v minulosti několikrát ohromila módní nadšence svým experimentováním, představila na Pařížském týdnu módy unikátní kabelku

Nadpozemsky lehká. Značka Coperni vyvinula kabelku, kterou tvoří hlavně vzduch

Francouzská značka Coperni, která už v minulosti několikrát ohromila módní nadšence svým experimentováním, představila na Pařížském týdnu módy unikátní kabelku. Je vyrobena ze speciálního materiálu používaného Národním úřadem pro letectví a vesmír (NASA) pro zachycování hvězdného prachu. Kabelka, již z 99 procent tvoří vzduch, se stala na internetu virální senzací.

Další podařená akce tachovského psího útulku U Šmudliny vydělala pro zvířátka 26 tisíc.

Tachovský útulek U Šmudliny se raduje. Kabelkový veletrh přinesl peníze

Trochu s obavami vystavila provozovatelka tachovského psího útulku U Šmudliny Gabriela Jägerová v sobotu 17. února necelé tři stovky kabelek, nových i starších, které se jí podařilo získat, v Pop Art Music v Tachově na náměstí Republiky. Akční žena se po celé roky, co vede útulek, snaží všemožnými akcemi získat tolik potřebné finance pro chod útulku. Kabelkový veletrh byl dalším nápadem, jak by mohla nějaká kačka cinknout do útulkové kasičky. A podařilo se. Výtěžek z prodaných kabelek činí 26 tisíc. Doprodej bude online. 

Preventivní akce Bezpečný nákup probíhala od pondělí 18. do středy 20. prosince

Zapínejte si tašky a batohy, varují před kapsáři v marketech mělničtí policisté

/FOTO, VIDEO/ Kapsářské žně, které přicházejí každý rok s blížícími se vánočními svátky, začaly v Mělníku už před dvěma týdny. Zloději to tehdy usnadnila otevřená kabelka s nabídkou peněženky. V posledních dnech upozorňovali u vstupů do mělnických marketů strážníci a policisté zákazníky na rizikovou neopatrnost při nákupech.

Odložit si v obchodním centru peněženku, nebo kabelu do vozíku je výzva pro zloděje, aby vám ji ukradli. To platí i o věcech v zaparkovaném autě. Obzvlášť během vánočních a adventních svátků

Nakupujete dárky? Dejte si pozor na kapsáře a vánoční šmejdy, radí policie

Pozor na kapsáře, zloděje a vánoční šmejdy! Právě předvánočního shonu často využívají kapsáři, kteří řádí v přeplněných obchodech a na vánočních trzích. Zde si vyhlédnou oběť, zaujatou výběrem dárku a nevěnující pozornost okolí. Poté jí obratně vytáhnou peněženku z tašky či kabelky odložené v nákupním vozíku a během chvilky ji připraví o úspory.

Kabelkový veletrh v Opavě, listopad 2023. Na snímku v popředí Dominik Moravec.

Ohlédnutí za Kabelkovým veletrhem Deníku. Kabelky opět posloužily dobré věci

/FOTOGALERIE/ Už po osmé se letos konal charitativní Kabelkový veletrh ve slezské metropoli pod záštitou Opavského a hlučínského deníku a opět pomáhal. Tentokrát Dominikovi Moravcovi z Opavy. Prostory Bredy již tradičně zaplnily kabelky různých barev, které si pod taktovkou Moniky Dudové (moderátorky akce) mohli návštěvníci zakoupit a tím podpořit dobrou věc.

Slavnostní večer odstartovali písní moderátoři Ondřej Sokol a Aleš Háma

Poprask kolem Českého slavíka: Lidé řeší Krajča, Vondráčkovou i útok na Bendiga

Předávání hudebních cen Český slavík se ani letos neobešlo bez skandálu. Ještě než začal přímý přenos, který opět moderovali Aleš Háma a Ondřej Sokol, neznámý člověk vysypal pytlík mouky na zpěváka Jana Bendiga ve stříbrném obleku a zkazil mu tak jeho efektní příchod po červeném koberci. A ačkoli ani letos nebyla nouze o kvalitní hudební vystoupení a emotivní projevy díků, více než muziku lidé na sociálních sítích řeší například „lodičky a kabelka“ Richarda Krajča nebo přítomnost bývalých členů Golden Kids Heleny Vondráčkové, Václava Neckáře a Marty Kubišové na jednom pódiu.

Odložit si v obchodním centru peněženku, nebo kabelu do vozíku je výzva pro zloděje, aby vám ji ukradli. To platí i o věcech v zaparkovaném autě. Obzvlášť během vánočních a adventních svátků.

VIDEO: Nakupujete dárky? Dejte pozor na kapsáře a vánoční šmejdy, řádí i v Ústí

/FOTOGALERIE/ Pozor na kapsáře, zloděje a vánoční šmejdy! Právě předvánočního shonu často využívají kapsáři, kteří řádí v přeplněných obchodech a na vánočních trzích. Zde si vyhlédnou oběť, zaujatou výběrem dárku a nevěnující pozornost okolí. Poté jí obratně vytáhnou peněženku z tašky či kabelky odložené v nákupním vozíku a během chvilky ji připraví o úspory.

Kabelkový veletrh Deníku a OC Breda 2023. 24. listopadu 2023.

Kabelkový veletrh v Opavě. Akce přinesla přes pětapadesát tisíc pro Dominika

Tahle akce se opravdu povedla! Opavský a hlučínský deník v úzké spolupráci s OC Breda uspořádal již osmý ročník populárního Kabelkového veletrhu. Tentokrát se pomáhalo Dominiku Moravcovi z Těškovic. Akce gradovala okolo devatenácté hodiny. Pro chlapce, kterého v na konci dubna roku 2020 postihla mrtvice míchy byla vybraná částka 55 962 korun.

Kabelkový veletrh Deníku v Opavě.

V Opavě probíhá Kabelkový veletrh

V pořadí osmý ročník Kabelkového veletrhu Deníku nabízí zájemcům možnost získat kabelky za symbolické ceny a pomoci tím patnáctiletému nemocnému chlapci. Jeho rodina využije peněžní prostředky na rehabilitace, které hoch musí pravidelně absolvovat.

Františka Pavlíka potrestal soud za loupežné přepadení seniorky v Havlíčkově Brodě.

Neslyšícího mladíka poslal soud za přepadení seniorky v Brodě do vězení

Znakovou řečí, navíc prostřednictvím videokonference z vazební věznice, žádal dvaatřicetiletý František Pavlík soud, aby ho neposílal do vězení. Za brutální přepadení osmdesátileté ženy v Havlíčkově Brodě z loňského prosince mu hrozil trest od dvou do deseti let. Pavlík se snažil soud přesvědčit, že už nikdy nic podobného neudělá. Jenže podle obžaloby moc dobře věděl, co má v plánu.

Kabelkový veletrh 2022 v Opavě.

Do Opavy se vrací dobročinný Kabelkový veletrh. Lidé už mohou nosit kabelky

S listopadem se znovu ohlásí oblíbená akce, nabízející za symbolickou cenu kabelky nové i z druhé ruky. Zájemci dostanou příležitost koupit si je v pátek 24. listopadu od 16 hodin v nultém podlaží obchodního centra Breda & Weinstein. Lidé, kteří chtějí své kabelky věnovat do prodeje, je mohou do 20. listopadu nosit na určená sběrná místa.

Identikit hledaného muže.

Žena skončila v nemocnici, lupič jí nastříkal do očí slzný plyn

Slzný plyn nastříkal do očí jednašedesátileté ženě, která mu nechtěla dát svoji kabelku, zatím neznámý lupič, po němž policisté intenzivně pátrají. Loupež se stala v neděli 20. srpna krátce před 13. hodinou v Mariánských Lázních, konkrétně v ulici Máchova poblíž tzv. „oplatkárny“.

Blanka Virtová (vlevo) a Markéta Smejkalová.

Kabelkománie v ústecké Masarykově nemocnici pomáhá zachraňovat životy

Vstupní vyšetření potenciálního dárce kostní dřeně pojišťovny nehradí. To má na starost Nadace pro transplantace kostní dřeně. A podpořit tuto nadaci může kdokoli. Třeba věnováním kabelky na Transfuzním oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z.

Městská policie Prostějov. Ilustrační foto

Přepadl ženu u H Clubu. Násilníka chytil voják a recidivista už je v chládku

Na hodovou sobotu dlouho nezapomene dvaapadesátiletá žena z Prostějova. U bývalého H Clubu ji odpoledne přepadl dvaačtyřicetiletý muž a vytrhl jí kabelku. Přepadená ho zachytila, ale upadla a násilník se jí po chvíli vytrhl a utekl směrem k Petrskému kostelu. Jeden ze svědků ho pronásledoval a následně i chytil. Dopadený lapka je už momentálně ve vazbě.

Ilustrační foto

Kvůli pár stovkám. Šestnáctiletý mladík přepadl na Kamenné v Chomutově seniorku

Bylo půl jedenácté dopoledne. Na sídlišti Kamenná v Chomutově se 74letá seniorka vracela z nákupu. Všimla si, že za ní někdo jde. Vtom ji 16letý mladík napadl, chtěl její kabelku. Starší ženu strhl na zem a s lupem utekl. O kus dál ukradené věci odhodil, nechal si jen peněženku, kde bylo 800 korun. Z peněz se ale dlouho neradoval, policie ho bleskově vypátrala. Za dvě a půl hodiny byl mladík zadržen.

Invalidní vozík přepadené seniorky z Karviné.

Drogově závislý přepadl na Karvinsku invalidní seniorku. Hrozí mu deset let

Na to, že je mu teprve 18 let, je na poli kriminality velmi aktivní. Za to, že se neštítil oloupit špatně se pohybující seniorku, byl mladý muž z Karviné obviněn z loupeže. Pokud se kriminalistům podaří prokázat mu i další trestný čin, z něhož je obviněn, hrozí mu až 10 let za mřížemi. V současnosti je výtečník ve vazbě.

Zdravotnická záchranná služba, sanitka. Ilustrační foto

Dvojice pachatelů brutálně přepadla starší ženu. Není jim ani osmnáct let

K loupežnému přepadení 86leté seniorky došlo v teplické části Řetenice. Na svědomí ho mají dva mladíci, není jim ještě ani 18 let. Starší z pachatelů pobývá ve výchovném zařízení na Chomutovsku. Dotyčná skončila po útoku bezvládně ležet na zemi. Musela pro ni přijet záchranka. Do nemocnice ji odvezla s vážným zraněním. To vše kvůli kabelce, kterou chtěli mladíci seniorce ukrást. 

Ilustrační foto

Spící dvojici okradl v autě na Hodonínsku zloděj. Oknem dosáhl na kabelku

Dva spící výletníky v Ratíškovicích na Hodonínsku okradl v autě náhodný kolemjdoucí. „Muž a žena se zastavili, aby si dali šlofíka a nechali si pootevřené přední okno u vozidla. Situace využil šestadvacetiletý zloděj, zjevně ho zlákala dámská kabelka odložená na sedadle spolujezdce,“ upozornila ve středu policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Jana Maršíková

Od capáčků k dámským kabelkám. Líbí se mi, jak kůže stárne, říká Jana Maršíková

/FOTO, VIDEO/ Talent i lásku k šití zdědila Jana Maršíková bezpochyby po své mamince, stejně jako její stroj, který má dodnes. Už jako náctiletá si pro sebe šila různé tašky a kabelky, které si i sama navrhla. Dnes vlastní malou značku Aura original s portfoliem kožených doplňků a svoje výrobky prodává na vlastním e-shopu i v několika spřízněných krámcích nejen v Kutné Hoře, ale i v Praze a Českých Budějovicích.

Iveta Hlobilová ze Znojma založila Kabelkománii. Ilustrační foto.

Kabelkománie ve Znojmě je zpátky. Darované kabelky pomohou dobré věci

Kam s kabelkami, které už nenosíme, ale ještě by někomu posloužily? Takovou otázku si klade čas od času každá žena. Řešení je tady. Kabelkománie ve Znojmě je totiž zpět. Po dvouleté pauze mohou ženy a dívky opět uklidit ve skříních a policích. Zároveň podpoří dobrou věc.

Jana Maršíková

Od capáčků k dámským kabelkám. Líbí se mi, jak kůže stárne, říká Jana Maršíková

/FOTO, VIDEO/ Talent i lásku k šití zdědila Jana Maršíková bezpochyby po své mamince, stejně jako její stroj, který má dodnes. Už jako náctiletá si pro sebe šila různé tašky a kabelky, které si i sama navrhla. Dnes vlastní malou značku Aura original s portfoliem kožených doplňků a svoje výrobky prodává na vlastním e-shopu i v několika spřízněných krámcích nejen v Kutné Hoře, ale i v Praze a Českých Budějovicích.