Kreativ

ŠTÍTEK: kabelka

Ženy ze Sedlice sbírají kabelky druhým rokem.

Ženy ze Sedlice už sbírají kabelky druhým rokem

Druhým rokem se připojil Český svaz žen Sedlice k charitativní akci Kabelkový veletrh Deníku. Sběrné místo bylo v zasedací místnosti Městského úřadu na náměstí v Sedlici. Letos se vybralo několik dětských knih, krabička bižuterie a 30 kusů kabelek.

Kabelkový veletrh ve Zlíně v roce 2019.

Kabelkový veletrh ve Zlíně bude. Zajištěna bude i bezpečnost kvůli covidu

Naše milé, kabelek chtivé! Před pár dny jsme měli poradu s organizačním týmem a máme pro vás následující informace: * Kabelkový VELEtrh ve Zlíně bude, pokud covidová mapa nezabarví naše město. * Jsme připraveni chránit vás i sebe užíváním ochranných pomůcek (rouška, rukavice) a desinfekce při nákupu. * Kabelky po Městském divadle Zlín rozmístíme tak, aby byly dodrženy potřebné rozestupy.

Kabelkový veletrh. Ilustrační foto.

Sbírejte s námi, dámy!

Finišujeme s přípravami sedmého ročníku Kabelkového veletrhu. Sbíráme kabelky, batohy, tašky, bižuterii a dětské knihy. Z celého kraje vše svezeme do IGY Centra a ve středu 9. září prodáme za symbolické ceny. Z utržených peněz podpoříme mladé talenty z našeho kraje.

Ilustrační foto.

Karvinští policisté zadrželi postrach místních žen, loupil dokonce i u kostela

Karvinští policisté v minulých dnech zadrželi násilníka, který se v Karviné  zaměřoval na loupeže dámských kabelek. Komisař zahájil trestní stíhání a dvaatřicetiletého muže z Karviné obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platební prostředku. Ke dvěma činům došlo voni v listopadu, v lednu letošního roku pak došlo k oloupení seniorky zrovna ve chvíli, kdy vcházela na ranní mši do kostela. 

Krajský soud v Olomouci se 17. února 2020 zabýval případem Michala Vymazala obžalovaného ze čtyř loupežných přepadení žen v Olomouci.

Brutálně přepadl čtyři ženy v Olomouci. Ve vězení si odpyká pět let

Za čtyři loňská loupežná přepadení starších žen v Olomouci si dvaatřicetiletý Michal Vymazal odpyká ve vězení pět let. Trest mu uložil olomoucký krajský soud. Muž přepadl ženy ve věku od 55 do 74 let, k nimž přistupoval zezadu. Jednu z obětí vláčel po zemi, způsobil jí přitom těžkou újmu na zdraví.

Městská policie besedovala se seniory v Trmicích.

Městská policie besedovala se seniory v Trmicích

Na pozvání Klubu seniorů Trmice přišli v úterý odpoledne besedovat se seniory dva strážníci Městské policie. Před pětadvacet pamětníků usedli do křesel Václav Jirkovský a Jan Kouda. Urostlí muži v modrých košilích otevřeně mluvili o problémech současnosti, kdy cílem různých spekulantů jsou důvěřiví důchodci.

Ilustrační foto

Žena kradla kávu do kabelky

Policisté byli přivoláni do poděbradské prodejny Albert, kde došlo ke krádeži zboží. Sedmadvacetiletá žena z regálů vzala celkem 10 balení kávy a místo do nákupního košíku je schovala do své kabelky.

Ilustrační foto.

Zloději v obchodech opět řádí, okradli i muže, který poskytoval první pomoc

A je to opět tady! Jako každý rok se v marketech a nákupních centrech v předvánočním čase – vědí, že lidé u sebe mají více peněz a jsou zaujatí vybíráním dárků – činí zloději. Těm mnohdy stačí jen chvilinka. V těchto dnech už to pocítili nakupující v Karviné, Havířově i v Českém Těšíně.