Kreativ

ŠTÍTEK: Římov

Zástupci volebních komisí tradičně při volbách míří i do domovů seniorů (ilustrační foto).

Volby do senátu provází i výlov nebo malý test

Českobudějovicko - Druhé kolo senátních voleb skončí v sobotu ve 14 hodin. Účast voličů je zatím podle očekávání střídmá. Volební výsledky přineseme na webových stránkách Deníku po ukončení sčítání hlasů.

Ilustrační foto

Babička mezi přehradami stojí na Blanici

Blanice – Stojí už více než sedmdesát let a její existenci většina lidí ani nevnímá. Platí to ale jen do doby, než se zatáhne obloha a meteorologové začnou varovat před přívalovými srážkami.

Ilustrační foto

Třebíčsko: Tipy na víkend

Třebíčsko - O víkendu můžete navštívit divadelní představení, motosraz, koncert a spoustu dalších kulturních akcí.

Ilustrační foto

Cyklista neměl přilbu a havaroval

Čáslavice – Dbát na dodržování všech bezpečnostních pravidel je důležité. Jízda bez přilby se nevyplatila jindřichohradeckému cyklistovi, který jel v pondělí okolo sedmnácté hodiny cestou od Želetavy k Římovu.

Do konce okresního přeboru zbývají dvě kola (ilustrační foto).

Mokré smetl ze hřiště vichr Ugurlu

Českobudějovicko – Do konce okresního přeboru zbývají dvě kola. Osud fotbalistů Římova je v rukou béčka Čtyř Dvorů, které bojuje v I. B třídě o záchranu. Hlubocké béčko doma deklasovalo jistého sestupujícího, tým Mokrého.

Ilustrační foto.

O víkendu bychom se měli ohřát

Jihočeský kraj – Lidé vyhlížejí, kdy přestane pršet. František Vavruška z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu to vidí takto:

Ilustrační foto.

Aktuální výšky hladin řek

České Budějovice /AKTUALIZUJEME/ - Sledujte výšku hladiny řek v okrese. Malše už překonala druhý povodňový stupeň

Ilustrační foto

Jestli mi to vyplaví hospodu, tak se oběsím

Českobudějovicko /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Jihočeští hasiči čerpali vodu zatím jen v Hluboké nad Vltavou. Druhého stupně dosáhla jen Malše v Roudném u Českých Budějovic. Hladinu u mostu sledovali celý den místní, večer i hasiči.

Ilustrační fotografie.

Vesnicí roku 2010 se stal Vír. Uspělo i Třebíčsko

Žďársko, Třebíčsko – Nejkrásnější vesnicí z celého kraje Vysočina se letos stal Vír na Bystřicku. Obec na břehu řeky Svratky, ve které na ploše 531 hektarů žije zhruba 730 obyvatel, se soutěže zúčastňuje pravidelně již několik let. Ceny sbíraly i obce z Třebíčska.

Starostka Hlubokého Marie Svobodová přijímá gratulaci k vítězství v soutěži v roce 2009 od svých vnoučat, Terezky, Aničky a Lucinky.

O milion se utká rovněž dvanáct vesnic z Třebíčska

Třebíčsko – Víska Kouty ráda soutěží. Krom toho, že je co do počtu obyvatel nejmenším účastníkem ve fotbalové 1.A třídě v rámci kraje Vysočina, rozhodli se její zastupitelé, že nebude od věci popasovat se i na poli populární Vesnice roku.

V 16. kole třetí třídy Českobudějovicka se Borek (červené dresy) rozešel na svém hřišti s týmem Lipí smírně 1:1.

Dolní Bukovsko v OP dotírá na lídra

Českobudějovicko – Okresní přebor fotbalistů měl na programu 17. kolo.Vedoucí Slavoj Srubec podlehl v Týně nad Vltavou a má na druhé Dolní Bukovsko,které je v soutěži nováčkem,už jen tříbodový náskok.

Ilustrační foto.

Nováček ztrácí kontakt na špic

Českobudějovicko – Okresní přebor fotbalistů pokračoval 15. kolem. Lišov B podruhé na jaře vyhrál a odpoutal se ode dna tabulky. D. Bukovsko se díky výhře v Týně dostalo na 2. místo.Roudné B už ztrácí na špic 9 bodů.

Ludmila Jánská si dává při výzdobě Lorety v Římově záležet.

Velikonoce jsou vrcholem roku

Římov - Pro věřící jsou Velikonoce nejdůležitějším svátkem roku. Jak se na ně připravovali lidéz Římova, vyhlášeného poutního místa s unikátní křížovou cestou?

Na Květnou neděli směřoval v Českých Budějovicích průvod z Piaristického náměstí do katedrály.

Na Květnou neděli nesli kočičky do katedrály

Českobudějovicko – Květnou nedělí začal včera liturgický svatý týden, který vyvrcholí v křesťanském světě Hodem Božím velikonočním. Podle tradice byl na Boží hod velikonoční, den po sobotě, vzkříšen Ježíš Kristus.

Ulice Oskara Nedbala.

Díry v silnicích vyspraví čtyři miliony korun

Českobudějovicko – Opravu děr v silnicích kolem zastávek městské hromadné dopravy a vyspravení Lidické i Husovy třídy v krajském městě vnímají silničáři jako prioritu, které budou nyní věnovat svou pozornost.

Ilustrační fotografie.

Weby jsou mnohdy prvotním infem o obci

Třebíčsko – Oko do duše okno, alespoň u člověka jak praví stará moudrost. V přeneseném slova smyslu lze totéž říci o webech jednotlivých měst a obcí, Třebíčsko nevyjímaje. Jejich okem mohou být právě webové stránky. Mohou, protože ne všude tuto příležitost využili.

Masopustní průvod. Ilustrační foto.

Na koledu vyrazili Jihočeši k Jadranu

Věžovatá Pláně - Připomenout českou masopustní tradici vyrazili do chorvatských vesnic Veliki a Mali Zdenci koledníci z Římova, Malont, Kaplice, Velešína a Věžovaté Pláně. Nechyběli ani plánští baráčníci.

Zima v Českých Budějovicích. Ilustrační foto.

Mráz si zapsal rekordní hodnoty letošní zimy

České Budějovice – Vlna mrazivého počasí v noci na středu přinesla na Českobudějovicku teploty i pod hranicí –20 °C. Skoro všude byl zaznamenán záporný teplotní rekord této zimy. Absolutní mrazivé rekordy ale hravě odolaly.

Zápis prvňáčků v ZŠ Malá Strana v Týně nad Vltavou.

Málotřídky se přestaly bát o život

Českobudějovicko – S velkou netrpělivostí čekají učitelé každý rok na zápisy příštích prvňáčků. Už pouhé dvě nebo tři děti, někdy dokonce i jeden malý školáček, mohou rozhodnout o tom, kolik se bude v září otevírat tříd.