Kreativ

ŠTÍTEK: Římov

Koledníci vyrazili jako každý rok do ulic, aby pomohli lidem v nouzi.

Koledníci vyrazili do ulic

České Budějovice - Tříkrálová sbírka na pomoc potřebným lidem odstartovala na jihu Čech již podesáté.

Do mateřských škol míří silné ročníky.

Budějovice otevřou další mateřskou školku

České Budějovice – Místa v mateřských školách. Problém, se kterým se potýkají České Budějovice. Nestačí ani více než 2,5 tisíce míst, která nabízejí mateřinky zřizované městem.

Ilustrační foto.

Srubec vystřídal v čele OP Malši

Českobudějovicko -Fotbalisté Srubce využili prvního klopýtnutí Malše Roudné B a výhrou 5:0 v Římově se vyhoupli do čela okresního přeboru, který má hned zítra na programu 12. kolo.

Ilustrační foto

Odběr vody poklesl velmi prudce

Strakonice - Šéf TS Strakonice Ludvík Němejc: Voda vyráběná na vodárnách Hajská a Pracejovice i voda přebíraná z dálkového vodovodu Římov jsou ve všech parametrech vyhovující.

Ilustrační foto.

Derby pod tratí vyhrály Nemanice

Českobudějovicko -Okresní přebor fotbalistů nadále vede neporažené Roudné B o bod před Srubcem.Třetí je Hluboká B a čtvrté Dolní Bukovsko, nováček soutěže.

Římov. Ilustrační foto.

Václavské svícení trvá už osm desítek let

Římov - Už osm desetiletí trvá zajímavá tradice v obci Římov. Ve svátek patrona českých zemí svatého Václava zhasne veřejné osvětlení, potemní výklady obchodů a vývěsní štíty restaurací. Světlo nabízejí jen svíčky za okny.

Fotbalista - a ještě lepší stolní tenista - Milan Mikolášek završí ve středu 16. září padesátku. Chrášťanská fotbalová legenda oslavila jubileum stylově - nádherným gólem ze 40 metrů do sítě Neplachova pečetila výhru svého týmu 3:0! Na kontě má 285 gólů.

Úspěšného nováčka zastavila až Hluboká

Českobudějovicko /VÝSLEDKY A TABULKY/ -Až v pátém kole našel nováček okresního přeboru, tým Dolního Bukovska, přemožitele. Přímý duel o 1. místo vyhrála Hluboká B.

Na  studenty čeká  i učitelka odborných předmětů na Střední zdravotnické škole v Jindřichově Hradci Marie Dubová.

Studenty zdravotnické školy čekal zvláštní kurz

Jindřichův Hradec - Střední zdravotnická škola se v září zapojila do projektu Šance pro každého občanského sdružení Okna, který měl usnadnit přechod studentů ze základní školy na školu střední.

Ilustrační foto

Padělal vysvědčení, dostal podmínku

České Budějovice - Krajský soud v úterý zamítl odvolání 25letého Jiřího P.Za padělání veřejné listiny a podvod mu Okresní soud v Č. Budějovicích uložildva roky odnětí svobody podmíněně na čtyři leta.

Ilustrační foto

Padělal vysvědčení, dostal podmínku

České Budějovice - Krajský soud v úterý zamítl odvolání 25letého Jiřího P.Za padělání veřejné listiny a podvod mu Okresní soud v Č. Budějovicích uložildva roky odnětí svobody podmíněně na čtyři leta.

Ještě v minulé sezoně hrála Akra ČB okresní přebor, po sestupu patří o soutěž níž. Na snímku střelec Boršova Lukáš Bendík uniká na Akře domácímu Petru Šauerovi. Boršov si v sobotu odvezl k Vltavě tři body za výhru 2:1.

Rozjetý nováček je štikou v rybníce

Dolní Bukovsko - Nováček soutěže i počtvrté v okresním přeboru fotbalistů zvítězil.Stejně tak Hluboká B.V sobotu se oba týmy střetnou o první místo!

Týnský František Bouda snižuje v D. Bukovsku na 2:1 z pohledu domácích.

Římov chce rychle zapomenout na ostudu

Českobudějovicko /TABULKA A VÝSLEDKY OP/ - Celek Nemanic zůstává po třech odehraných kolech OP mužů bez bodu. Hrouz okouzlil Hlubokou sólem přes půlku hřiště. Fotbalisté Sedlece si podmanili Římov.

Ilustrační foto

Problémy s vodou jsou v Lomnici zažehnány

Lomnice nad Lužnicí - Loňské potíže s vodou mají lidé v Lomnici nad Lužnicí už za sebou. Od dubna jim totiž doma z kohoutků teče kvalitní voda z Římova, a navíc je jí dostatek.

K požáru dvoupatrového bytového domu došlo v sobotu dopoledne ve Střížově na Českobudějovicku.

Půda bytového domu lehla popelem

Střížov /AKTUALIZOVÁNO/ - Požár bytovky ve Střížově vyhnal z dvoupatrového domu v sobotu dopoledne na dvě desítky lidí. S plameny pak zápasily čtyři hasičské sbory.

¨Značky před mostem přes Malši nedaleko Římova si poněkud protiřečí. Naštěstí pro zmatené řidiče je úsek, kde upravují provoz,  dostatečně přehledný.

Značky jsou pro řidiče doslova nesrozumitelné

Římov - Silnice mezi obcemi Římov a Strážkovice dostala nedávno nové dopravní značení. Konkrétně u kamenného mostu přes Malši. Řidiči ovšem z kuriózně umístěných dopravních značek nechápou, kdo má kde přednost.

Tradiční letní pouť se v neděli konala u příležitosti svátku Navštívení Panny Marie ve známém poutním místě Římov na Českobudějovicku.

Letní pouť pozvala věřící do Římova

Římov /FOTOGALERIE/ - Tradiční letní pouť se v neděli konala u příležitosti svátku Navštívení Panny Marie ve známém poutním místě Římov na Českobudějovicku.

Ilustrační foto

Voda opadává, ale možné deště drží lidi v pozoru

Českobudějovicko - Na obloze sluníčko, příjemné teploty a klesající hladiny. Tento pondělní obrázek sice mohl naplňovat lidi optimismem, ale meteorologové nadále varují před nástupem možných přívalových dešťů.

Vodopád pod viaduktem v Krumlovské ulici

Na Prachatice udeřila stoletá voda

Prachatice - /AKTUÁLNÍ ZPRÁVY, OBRAZEM/Až do 5. července je na Prachaticku vinou velké vody vyhlášen stupeň číslo čtyři, tedy nebezpečí. „Nejhorší situace v Prachaticích je v Podolí, kde právě těžká technika odstraňuje nánosy bahna ze soukromých pozemků,“ zkonstatoval včera ve čtyři hodiny odpoledne po zasedání povodňové komise prachatický starosta Jan Bauer. Dodal, že rozhodně nespadlo pár kapek vody, podle měření na Husinecké přehradě jde o stoletou vodu. „S povodněmi před sedmi lety se to ale nedá srovnávat, tehdy bylo vody mnohem víc,“ upřesnil.

Redakční fotoaparát zachytil v sobotu v podvečer valící se vodu, kterou způsobila průtrž mračen, v jedné z ulic v Hluboké nad Vltavou.

Deště sledují s obavami

Českobudějovicko – Lidé bydlící u rozvodněných řek neustále sledují olověnou oblohu, ze které během soboty opakovaně padaly provazy deště.

Slaník.

Lidé ze Slaníku doufají, že po volbách bude lépe

Strakonice -S nadějí na změny půjdev sobotu 27. červnak mimořádným obecním volbám ve Slaníku i Jaroslav Švehla. Stejně jako další obyvatelé vsi doufá, že noví zastupitelé vyřeší hlavně dlouholeté problémy s vodou.

Ilustrační foto

Přehrady pustí do řek více vody

Českobudějovicko - V Českých Budějovicích zasedala povodňová komise. Nelze vyloučit, že voda vMalši dosáhne stupně ohrožení. Na Jindřichohradecku zatím hladiny řek nedosáhly ani stupně bdělosti.

Ilustrační foto

Mistry okresu se stali dorostenci SK Mladé

České Budějovice -Až poslední kolo okresního přeboru dorostu rozhodlo o tom, že poprvé ve své historii titul mistrů okresu a postup do I. A třídy získali dorostenci SK Mladé!