Kreativ

ŠTÍTEK: Římov

Ilustrační foto.

Římov a Borovany měly suverénní vstup

Českobudějovicko - V okresním přeboru a III. třídě fotbalistů se o víkendu hrálo úvodní kolo podzimní části. Římov se po sestupu z I. B uvedl vítězstvím. Suverénní byly v premiéře i Borovany, které nadělily Nemanicím půltucet!

Zkušený Libor Šolc patří k pendlům, kteří v minulé sezoně vydatně pomohli roudenské rezervě k postupu do okresního přeboru. Nováček by mohl být oživením soutěže.

Roudné B je v okresním přeboru nováčkem

Roudné - Není to tak dávno, co se roudenské béčko v klubu krčilo na okraji zájmu. Ale postup do okresního přeboru je důkazem, že vedení Malše svou filosofii změnilo.

Ilustrační foto

Budějovice vedou spor o peníze

Českobudějovicko - Chtěly moc, nedostanou nic! I tak může dopadnout současná tahanice o platby za dojíždějící žáky, kteří navštěvují základní školy v krajském městě, ale trvalé bydliště mají v obcích kolem krajského města.

Fotbalisté u Malého jezu hrají v bývalém meandru řeky

V Českých Budějovicích je prvním jezem na řece Malši od soutoku s Vltavou jez zvaný Malý (hovorově Malák). Není přesně doloženo, kdy se jez nazval Malým. Ve 30. letech 20. století to bylo lidové a dětské koupaliště na Malši. Pro okolí jezu a ramene z pravé strany od Mlýnské stoky se vyskytoval termín Malé Benátky.

Ilustrační foto

Tituly Policista roku 2007: Putovaly také na jih Čech

Jižní Čechy, Praha - Jihočeští policisté získali za svou práci titul Policista roku 2007.„Minulý týden ve čtvrtek se v Praze na Žofíně konalo vyhodnocení soutěže Policista roku 2007, kde byli oceněni nejúspěšnější policisté a policejní týmy,“ říká mluvčí jihočeské Policie ĆR Jana Kameníková.

I když Hornoplánští v poločase s Dolním Dvořištěm prohrávali, tak po změně stran i zásluhou branky kanonýra Vojtěcha Ryneše (v popředí si kryje míč před dotírajícím Janem Macanovičem) výsledek otočili a připsali si další výhru.

Smrčina je třetí

Horní Planá - Fotbalisté hornoplánské Smrčiny nepřipustili žádné spekulace, výhrou si zajistili v A skupině I. B třídy konečný bronz a odsoudili Římov k sestupu.

Ilustrační foto

V příští sezoně v okrese bez Ledenic

Českobudějovicko - Závěrečné 26. kolo udělalo tečku za fotbalovou sezonou v okresním přeboru. Okresní přeborník z Ledenic oslavuje postup do krajské I. B třídy, naopak truchlí na Včelné a ve Štěpánovicích, kde místní oddíly sestupují do III. třídy. Pro Včelnou je to druhý pád ve dvou letech.

Radost ledenických fotbalistů.

Ledenice se dočkaly, postup zpečetily na lišovském hřišti

Českobudějovicko - Fotbalisté Slavoje Ledenice si výhrou v Lišově zajistili kolo před koncem titul okresního přeborníka a postup do I. B třídy. Do III. třídy sestoupí Včelná, kterou mohou doplnit ještě Štěpánovice, pokud se Sokol Římov nezachrání v I. B. Podzimními nováčky přeboru se stanou záložní týmy Roudného a Olešníka.

Rekonstrukce železničního přejezdu v Novohradské ulici odklání dopravu ulicemi Mladého.

Objížďka vede auta mezi vilky

České Budějovice/ Až do neděle musejí obyvatelé českobudějovické Havlíčkovy kolonie a Mladého trpět pod svými okny stovky projíždějících aut. Železniční přejezd na Novohradské uzavřeli stavební dělníci kvůli opravám.

Ilustrační foto

Ledenice to dokázaly, jsou mistry okresu

Českobudějovicko - Ledeničtí fotbalisté si kolo před koncem okresního přeboru zajistili titul a tím i postup do I. B třídy! Do OP postupují vítězové III. tříd – rezervní celky Roudného a Olešníka. O záchranu se v obou skupinách ještě bojuje! Z OP sestupuje poslední Včelná a osud Štěpánovic závisí na tom, zda se Římov udrží v krajské I. B.

Úpravnou vody v Hajské provedl ředitel technických služeb Ludvík Němejc.

Bez peněz voda z Hajské nepoteče

Strakonice - Úpravně vody Hajská hrozí zánik. Pokud neprojde co nejdřív rozsáhlou rekonstrukcí, mohli by o ni občané nenávratně přijít. O to hůře, když na vodu z Hajské nedají dopustit.

Tihle kluci se objeví při zahajovacím utkání po boku českých fotbalistů. Jan Carda ze Římova je zcela vpravo.

Malá jedenáctka ve čtvrtek letí na EURO

Římov - Jedenáctka chlapců, kteří v sobotu doprovodí české reprezentanty na trávník při zahajovacím utkání EURO 2008 v Basileji proti Švýcarsku, ve odlétá do Švýcarska.

Ilustrační foto

Prozatím stále žijeme, tvrdí římovský Koupal

Jižní Čechy - V I. B třídě kluby z Českobudějovicka s výjimkou Římova nehrají ani o postup či sestup, ohrožený Římov vykřesal jiskérku naděje na záchranu. „Prozatím stále žijeme,“ prohlásil po vydřené výhře s Malonty 3:2 prezident klubu Josef Koupal.

Ilustrační foto.

Existenční duel Malont

Římov - Duel o záchranu I. B bojujících týmů vyzněl pro zástupce sousedního okresu, na kterého má dvanáctý malontský Hraničář nyní náskok už pouze dvou bodů.

Michal Chromý (v popředí v souboji se zlatokorunským Lubošem Sedláčkem) ukázal už v šesté minutě skvělou kopací techniku.

Zlatá Koruna naprázdno

Čtyři Dvory - Fotbalisté zlatokorunského SK na půdě čtyřdvorského béčka jednobodové jarní konto nerozšířili a po výhře Římova klesli na poslední místo tabulky I. B.

Výhra favorizovaného krumlovského béčka se nerodila lehce a slavojáci museli dokonce dohánět jednobrankové manko. V této chvíli se v obležení vyšebrodských obránců (zleva Václav Pomije, Josef Rolník a František Kročák) ocitl domácí Miroslav Lukeš.

Cenné body pro Dynamo

Vyšší Brod - V partii ze spodku tabulky se hrálo o cenné body důležité pro záchranu.

Ilustrační foto.

Dělba bodů je pro oba málo

Římov - Další existenční zápas hráli Zlatokorunští na hřišti posledního, kam jeli s cílem poprvé na jaře bodovat.

Frymburští dali ve třinácti podzimních zápasech osmatřicet gólů, což je pouze o vlásek menší průměr než tři branky na zápas. Tuto normu plnili i venku (na snímku z derby na půdě krumlovského béčka, kde Frymburští zvítězili v poměru 3:1).

Frymburk doma neváhá

Frymburk - Známé sázkařské pravidlo říká, že v zápasech prvního s posledním nebývá nouze o překvapení.