Kreativ

ŠTÍTEK: kmotr

Samotný křest – zleva: kmotr Felix Slováček, Gevorg Avetisyan a autorka Monika Horsáková.

Marlenka aneb Životné pouť se zázraky: Vyšel příběh o dortu i jeho tvůrci

Frýdek-Místek /ROZHOVOR/ - Marlenka aneb Životné pouť se zázraky, tak se nazývá kniha Moniky Horsákové, která byla vydána u příležitosti deseti let značky Marlenka. Kmotrem se v úterý 19. listopadu stal v ostravském Domě knihy Felix Slováček. Několik okamžiků před samotným křtem se o své pocity podělil pro Deník Gevorg Avetisyan, který stál u zrodu Marlenky ve Frýdku-Místku. „Moc se těším, je to pro mě významný den. Pokřtíme knížku, která je již několik dní v prodeji. Kmotrem je Felix Slováček, kterým byl vždy mým oblíbeným hudebníkem," prozradil.

Maminka paterčat Alexandra Kiňová.

Paterčata z Milovic spojí oslavu půl roku se křtinami

Nymbursko – První česká paterčata čekají v sobotu 7. prosince křtiny. Rodina se rozhodla oslavit půl roku čtyř chlapců a jedné holčičky, který připadá na 2. prosince, zároveň s křtinami. „Bude to první větší oslava od narození dětí a už se moc těším," řekla dnes ČTK třiadvacetiletá maminka paterčat Alexandra Kiňová z Milovic na Nymbursku. „Na křtu dětí se se sejde rodina a kmotři," těší se na příbuzné a přátele.

Samotný křest – zleva: kmotr Felix Slováček, Gevorg Avetisyan a autorka Monika Horsáková.

Čtěte příběh Gevorga Avetisyana

Frýdek-Místek - Marlenka aneb Životné pouť se zázraky, tak se nazývá kniha Moniky Horsákové, která byla vydána u příležitosti deseti let značky Marlenka. Kmotrem se v úterý 19. listopadu stal v ostravském Domě knihy Felix Slováček.

Kapela 4zdi pokřtila album.

Žalman pokřtil album 4zdem

Pelhřimov - Čerstvě pokřtěné album kapely 4zdi s názvem Ve znamení vah, které do Pelhřimova přijel zkropit šampaňským Pavel Žalman Lohonka, bylo v úterý v městském divadle nedostatkovým zbožím.

Třetí knihu s názvem Adam pokřtila ve středu v kavárně Mahler olomoucká psycholožka Kamila Holásková.

Olomoucká psycholožka Holásková pokřtila novou knihu

Olomouc – Třetí knihu s názvem Adam pokřtila ve středu v kavárně Mahler olomoucká psycholožka Kamila Holásková. Kmotrem autorčina nejnovějšího literárního počinu byl šéf souboru baletu Moravského divadla Olomouc Robert Balogh.

Ivan Hoffmann

Vražda v politice

V politice se u nás vraždí zcela výjimečně. Vlastně se to stalo poprvé. Dosud se pouze několik politiků stalo terčem násilí a ve všech případech a bez ohledu na politickou příslušnost se dočkali solidarity a podpory.

Marlenka aneb Životní pouť se zázraky

Marlenka aneb Životní pouť se zázraky

Medové dorty MARLENKA zná v Česku dnes už asi každý. Ale možná neví, co je vše za nimi skryto. Před deseti lety je začal Armén Gevorg Avetisyan se svou setrou vyrábět v malé výrobně, která měla 1 zaměstnance. V dnešní době firma zaměstnává 160 zaměstnanců v moderním provozu a v květnu byla zahájena výstavba druhé výrobní haly za 200 mil. Její součástí bude také návštěvnickém centrum pro veřejnost, ve kterém budou mít návštěvníci možnost nejen ochutnat všechny výrobky MARLENKA ale také si prohlédnou kompletní výrobu. Výrobky MARLENKA se v současnosti vyvážejí do více než 30 zemí světa.

Jiří Hovorka pokřtí 20. listopadu v klubu Horká vana svou druhou knihu s názvem Máš cigáro?.

Vrchní sestra Irma voněla a byla vtipná... Jiří Hovorka pokřtí svou novou knihu

České Budějovice - Jiří Hovorka pokřtí ve středu v českobudějovickém klubu Horká vana knihu Máš cigáro?, v níž přináší zážitky z časů, kdy kroutil civilní službu v nemocnici… Převážně zvesela vzpomíná na mládí  ve své druhé knížce Jiří Hovorka, malíř a grafik, který působil také v Deníku. Po loňské literární prvotině Pozdrav, ptáku!, v níž zpracoval vzpomínky na studentská léta, přichází se zážitky civilkáře ve vojenské nemocnici.

Jiří Hovorka pokřtí 20. listopadu v klubu Horká vana svou druhou knihu s názvem Máš cigáro?.

Vrchní sestra Irma voněla a byla vtipná

České Budějovice - Jiří Hovorka pokřtí ve středu v českobudějovickém klubu Horká vana knihu Máš cigáro?, v níž přináší zážitky z časů, kdy kroutil civilní službu v nemocnici.

Ilustrační foto.

Martin Flinta glosuje: O biografu aj zlatých devadesátkách

Slovácko - Totkaj sem sa nechal zatáhnút do biografu a řeknu vám, radši sem si to mněl vjecej rozmyslet, nebo jít čučat nekdy jindy na neco úplně jinačího. Promítali totiž film o tem mafijánovi podle knížky teho pisálka z novin, Kmotr sa to menovalo…

Bohuslav Svoboda

Zdecimovanou pražskou ODS čeká boj o šéfa

Praha – Přesně za týden se sejde volební sněm pražské ODS. Delegáti, rozdělení zhruba na dva stejně silné tábory se střetnou hlavně ve volbě předsedy. Ten stávající exprimátor a čerstvě zvolený poslanec Bohuslav Svoboda hodlá stůj co stůj šéfovské křeslo obhájit s tím, že „kmotrům se neustupuje, kmotry je potřeba definitivně vyhnat, což se už částečně podařilo".

Bohuslav Svoboda

Zdecimovanou pražskou ODS čeká boj o šéfa

Praha – Přesně za týden se sejde volební sněm pražské ODS. Delegáti, rozdělení zhruba na dva stejně silné tábory se střetnou hlavně ve volbě předsedy. Ten stávající exprimátor a čerstvě zvolený poslanec Bohuslav Svoboda hodlá stůj co stůj šéfovské křeslo obhájit s tím, že „kmotrům se neustupuje, kmotry je potřeba definitivně vyhnat, což se už částečně podařilo".

Vsetínská country kapela Gympleři slavila dvacáté narozeniny

Gympleři oslavili dvacet let a pokřtili nové CD

Vsetín /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Dům kultury ve Vsetíně v pátek večer zaplnili fanoušci vsetínské country kapely Gympleři. Na slavnostním koncertu na oslavě dvacátého výročí založení skupiny došlo také na křest nového CD Všechno, co mám rád. Hostem a kmotrem desky byl zpěvák Tomáš Linka. Zahrála také brněnská kapela Starý fóry.

Vsetínská country kapela Gympleři slavila dvacáté narozeniny

Gympleři oslavili dvacet let a pokřtili nové CD

Vsetín – Dům kultury ve Vsetíně v pátek večer zaplnili fanoušci vsetínské country kapely Gympleři. Na slavnostním koncertu na oslavě dvacátého výročí založení skupiny došlo také na křest nového CD Všechno, co mám rád. Hostem a kmotrem desky byl zpěvák Tomáš Linka. Zahrála také brněnská kapela Starý fóry.

Žokej Váňa a plochodrážník Štancl křtili knihu v redakci

Spíkr má svou knihu. Jejími kmotry se stali Štancl a Váňa

Litoměřice – Miloslav Čmejla, bývalý plochodrážní jezdec, dnes spolupracovník Mělnického a Litoměřického deníku a především spíkr závodů mimo jiné i ve Mšeně, se rozhodl shrnout své bohaté zážitky a zkušenosti ze sportovního prostředí. Světlo světa tak v těchto dnech spatřila kniha s názvem Od řídítek k mikrofonu.

Křest knihy o kapele Chinaski

Podívejte se: Knihu o kapele Chinaski dnes pokřtil Karel Gott

Praha /FOTOGALERIE/ – Kniha Poprvé o populární poprockové kapele Chinaski, která vychází při příležitosti 20 let jejich vystupování, je otevřenou zpovědí členů skupiny a lidí kolem ní. Kapela z Jičínska, která začínala svoji kariéru jako Starý hadry, dnes publikaci autorsky podepsanou lídrem Michalem Malátným pokřtila v pražském Bontonlandu. Kmotrem se stal Karel Gott. Při té příležitosti Chinaski převzali diamantovou desku za 400.000 prodaných hudebních nosičů a uvedli, že Malátný bude spolupracovat na novém Gottově albu.

Žokej Váňa a plochodrážník Štancl křtili knihu v redakci

Žokej Váňa a plochodrážník Štancl křtili knihu v redakci

Litoměřice /VIDEO, FOTOGALERIE/ – Chvilku ve skvělé společnosti prožili ve středu pracovníci Litoměřického Deníku. Na křest knihy Od řidítek k mikrofonu si totiž do redakce Ltd pozval spolupracovník Deníku, bývalý jezdec, moderátor Miloslav Čmejla mj. Jiřího Štancla a Josefa Váňu, tedy legendy ploché dráhy a dostihového sportu.

NOVÝ PŘÍRŮSTEK. Žirafa číslo šest se narodila ve čtvrtek navečer v liberecké zoologické zahradě.

Liberecká ZOO má nové mládě, roztomilého žirafáčka

Nový přírůstek, žirafa číslo šest se narodila ve čtvrtek navečer v liberecké zoologické zahradě. Nový sameček rodiny žiraf Rothschildových je potomkem pětileté Nely a sedmiletého Mika. Zatím se mladý žirafák podle chovatelů jeví jako zdravý, je ale třeba ještě několika dalších dní, aby si mohli být úplně jistí.

Ivan Hoffman

Lustrace jako politický evergreen

Vzkazem, že bude po ministrech chtít lustrační osvědčení, se prezident zvolna zapojuje do povolebního politického dění. Zda povinnost předložit potvrzení o politické bezúhonnosti za minulého režimu předepisuje ministrům zákon, přitom zcela jasné není. Aktuálním důvodem, proč se na toto téma vede řeč, je skutečnost, že se lustračním osvědčením nemůže pochlubit Andrej Babiš. Jeho hnutí míří do vlády a otázka zní, zda se Babiš může stát ministrem, pokud by případně chtěl.

Už dvanáctý kalendář pokřtil v sobotu břeclavský malíř Antonín Vojtek v sokolovně ve Velkých Pavlovicích. Ten pro rok 2014 má za kmotra zpěváka Jožku Černého.

Vojtkův nový kalendář pokřtil Jožka Černý. Mluvil za něj Kostrhun

Velké Pavlovice – Za Starú Břeclavú… Křtu tohoto nového kalendáře malíře Antonína Vojtka pro rok 2014 přihlížela v zaplněné sokolovně ve Velkých Pavlovicích více než stovka lidí. Úvodním slovem publikum v sobotu dopoledne rozesmál spisovatel Jan Kostrhun, rozezpívat se jej nakonec podařilo lidovému zpěvákovi Jožkovi Černému, který byl kmotrem kalendáře.

KMOTŘI. „V tomhle zkurveným světě se bez kamaráda neobejdeš“ - Ondřej Vetchý a Jan Vondráček jako Vedral a Tiplt.

Příběh kmotra? Krotká a nudná krimi

Praha /RECENZE, FOTOGALERIE, VIDEO/  - Pokud čekáte, že Příběh kmotra bude konečně tím pravým vrcholem domácího politického thrilleru, budete zklamáni. Snímek Petra Nikolaeva o kontroverzním podnikateli Františku Mrázkovi je vším možným (včetně politické agitky), jen ne tím, za co se vydává.

Volby. Ilustrační foto.

Blbá nálada vládne zemi, ale nemusí

Praha /POHLEDEM DENÍKU/ – Zdvižený prostředníček na Vltavě, znechucení politikou, kmotři a agenti, kam se podíváte, návrat starých pořádků. Frustrace z toho všeho by mohla pohltit nejednoho Čecha, Moravana 
a Slezana, který se dnes či zítra vydá k volební urně.

Britská královská rodina ve Svatojakubském paláci.

Britský princ George byl pokřtěn při soukromé ceremonii

Londýn– Ve Svatojakubském paláci v Londýně byl dnes pokřtěn budoucí následník britského trůnu princ George. Soukromé ceremonie se zúčastnilo 22 pozvaných, včetně královny Alžběty II. Za kmotry šli především přátelé rodičů, prince Williama a jeho ženy Kate.

První oficiální focení královského páru s novorozeným princem Georgem.

Britský princ George bude mít sedm kmotrů

Londýn - Britský princ George bude mít sedm kmotrů. Podle britských médií požádali rodiče, princ William a jeho žena Kate, sedm lidí, aby šli za kmotry. Jsou mezi nimi především jejich přátelé i blízcí Williamovy matky, princezny Diany. Dnešních křtin budoucího následníka britského trůnu se má zúčastnit 23 lidí.

Jozef  Jarabinský

Trenér Jarabinský dá svůj hlas SPOZ

Jozef Jarabinský (69), jeden z nejzkušenějších a nejrespektovanějších fotbalových trenérů nedávné minulosti se rozhodl, že veřejně vyjádří svou podporu Straně práv občanů ZEMANOVCI (SPOZ).

CHARITATIVNÍ KALENDÁŘ pokřtila Nelinka a herec Jan Zadražil.

Herec Zadražil je kmotrem

Tachov – V pátek probíhala v Tachově akce s názvem Život s DS, na které se křtil charitativní kalendář, jehož autorkou je fotografka Lenka Dušková.

Michal Jančařík pokřtil svoje cyklotoulky Šumavou

OBRAZEM: Moderátor Jančařík pokřtil svoje cyklotoulky Šumavou

Šumava – Populární televizní moderátor Michal Jančařík pokřtil na šumavské Bučině svoji knihu cyklotoulek po Šumavě. Kniha, která je Jančaříkovou první, nabízí popis necelých 653 kilometrů na 13 šumavských cyklotrasách. Například na Srní, Modravu či Kvildu.

Jiří Vávra.

Kdysi šéfoval novinám, co tepaly Kalouska. Teď jsou spojenci

Praha /ROZHOVOR/ - Jaký je druhý nejvýše postavený muž Prahy? Na rozdíl od živelně hovořícího a snad i trochu snílkovsky působícího primátora Tomáše Hudečka (rozhovor jsme s ním v Pražském deníku přinesli minulý pátek) politický realista, který svým projevem na první pohled nestrhne. „Uvědomuji si, že jsme každý jiný, asi i proto se tak dobře doplňujeme," nezapírá první náměstek pražského primátora Jiří Vávra. V našem seriálu neformálních rozhovorů s lidmi, kteří jsou ve vedení Prahy, to byla zdaleka nejpolitičtější debata.

Jiří Vávra.

J. Vávra: Šéfoval novinám, co tepaly Kalouska. Teď jsou spojenci

Praha /ROZHOVOR/ – Jaký je druhý nejvýše postavený muž Prahy? Na rozdíl od živelně hovořícího a snad i trochu snílkovsky působícího primátora Tomáše Hudečka politický realista, který svým projevem na první pohled nestrhne. „Uvědomuji si, že jsme každý jiný, asi i proto se tak dobře doplňujeme," nezapírá první náměstek pražského primátora Jiří Vávra.

Kimberly a Dextera v zoo pokřtil Saša Rašilov

Kimberly a Dextera v zoo pokřtil Saša Rašilov

Zlín – Kimberly a Dexter, to jsou dvě nová jména v ZOO Zlín. Patří čtyřměsíčním koťatům tygra ussurijského, které se narodily 29. května tygrům devítileté Tanji a dvouletému Josefovi. V neděli měly koťata svůj velký den, vždyť byly jejich křtiny. Kmotrem malých tygrů se stal Saša Rašilov a jeho dcera Tonička.

Andrej Babiš.

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš: Nikdy nebudu mít kmotra. Šloufa ani Nagyovou

Praha /ROZHOVOR/ - Miliardář, který se rozhodl pořídit si hračku v podobě politického hnutí? Protřelý podnikatel, jenž si chce pojistit svůj byznys? Vizionář mající po krk současných poměrů a chtějící je změnit? Co z toho je Andrej Babiš? Jistotu budeme mít, až se odkope ve sněmovně, kam se podle průzkumů veřejného mínění s přehledem dostane. A můj dojem? Nejde o chladného kalkulátora, to spíš fanfarona, který věří svým schopnostem.