Kreativ

ŠTÍTEK: kmotr

Křest knihy Plzeňský Prazdroj

Prazdroj? Svůdná holka s dobrou pověstí, píše se v nové knize

Praha /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ – To vše, co jste ještě nevěděli o Plzeňském pivovaru, se dozvíte v nové publikaci Plzeňský Prazdroj, Příběh, který nepřestává inspirovat. Vydalo ji nakladatelství Nava ke 170. výročí pivovaru, který Plzeň proslavil po celém světě. Je výsledkem usilovné práce hned celého kolektivu autorů.

Křest knihy Plzeňský Prazdroj

Prazdroj? Svůdná holka s dobrou pověstí, píše se v nové knize

Praha /FOTOGALERIE/ – To vše, co jste ještě nevěděli o Plzeňském pivovaru, se dozvíte v nové publikaci Plzeňský Prazdroj, Příběh, který nepřestává inspirovat. Vydalo ji nakladatelství Nava ke 170. výročí pivovaru, který Plzeň proslavil po celém světě. Je výsledkem usilovné práce hned celého kolektivu autorů.

Ilustrační fotografie.

Zabijačka nebude jen o jelitech. Program doplní i košt vín

Mikulčice – Tři pašíky připraví členové mikulčického spolku Gurmáni pro tradiční Mikuleckú zabíjačku. Na ni se poslední listopadovou sobotu sjíždí stovky lidí. Vepřové speciality ochutnají návštěvníci v tamním kulturním domě již pošesté. „Vaříme pouze podle tradičních podlužáckých receptů, které získáváme od řeznických rodin. Naše zabijačka tak není jenom o tlačence, jitrnici a jelitě," řekl prezident Gurmánů Vít Pavka.

Jakub Vágner navštívil Břeclav, aby se stal kmotrem kalendáře Antonína Vojtka

V Dyji znám každý kámen, říká rybář Vágner

Břeclav – Žádné hvězdné manýry, žádný příjezd na poslední chvíli. Světově uznávaný rybář Jakub Vágner postával v sobotu v rohu břeclavské synagogy už pár minut po desáté hodině dopolední, kde se o chvíli později stal kmotrem nového kalendáře malíře Antonína Vojtka.

Jakub Vágner.

Jakub Vágner pokřtí kalendář malíře Antonína Vojtka

Břeclav - Kmotrami kalendářů břeclavského malíře jižní Moravy Antonína Vojtka se v minulosti stalo deset žen. Nyní je na řadě desítka mužů. Jako první pokřtí nový Vojtkův kalendář pro rok 2013 profesionální rybář Jakub Vágner. A to tuto sobotu v útrobách synagogy v Břeclavi. „Jedná se o dvouhodinový program, který začne od půl jedenácté dopoledne," pozval malíř.

S Alexanderem Hemalou.

Pirate Swing Band jede! Baví Gotta i rockery z Queen

Severní Čechy, Liberec, Pardubice /ROZHOVOR, FOTOGALERIE, VIDEO/ - Miluji swing, ale i Queen, jednu z nejslavnějších rockových skupin všech dob. Znám je, tak jsem si myslel, že už mne nepřekvapí nic od britské „Královny" ani od někoho, kdo „dělá do swingu". Jenže pardubický Piráte Swing Band, parta skvělých muzikantů okolo showmana Jiřího Ševčíka, hraje Queen jako řízný swing. Má požehnání managementu i členů Queen včetně kytaristy Briana Maye.

S Alexanderem Hemalou.

Pirate Swing Band jede! Baví Gotta i rockery z Queen

Severní Čechy, Liberec, Pardubice /ROZHOVOR/ - Miluji swing, ale i Queen, jednu z nejslavnějších rockových skupin všech dob. Znám je, tak jsem si myslel, že už mne nepřekvapí nic od britské „Královny" ani od někoho, kdo „dělá do swingu".

Tapírku Celstýnku pokřtili o víkendu v zoo.

V zoo pokřtili třetí mládě tapíra. Jmenuje se Celestýnka

Brno – Na kytici ze salátu, jablek a banánů lákal v sobotu odpoledne moderátor Jan Musil dvoutýdenní samici tapíra, aby se ukázala návštěvníkům. V brněnské zoologické zahradě ji pak jako její kmotr spolu s vedením zoo pokřtil jménem Celestýnka.

Osobnosti Prostějovska

Stovka významných osobností Prostějovska má svou knihu

  Prostějov – Stovku nejvýznamnějších osobností Prostějovska si lze ode dneška připomenout v nové knize, kterou vydal Klub historický a státovědný. Na slavnostním křtu Osobností Prostějovska v Národním domě jí byli kmotry Ludmila Wichterlová a skladatel a klavírista Milan Dvořák.

LÍPU SPOLEČNĚ ZASADILI kladenský primátor Dan Jiránek, Ladislav Švejda, kmotr akce a velitel 43. výsadkové praporu, a architekt František  Műller.

Podprůhonští zasadili v den státního svátku lípu

Kladno – Sníh je neodradil. Členové Sdružení občanů a přátel Podprůhonu v neděli 28. října odpoledne zasadili lípu v ulici Pod Zámkem vedoucí nad touto svébytnou městkou částí. Pozvání přijal kladenský primátor Dan Jiránek. Kmotrem projektu sázení lípy je pak velitel 43. výsadkového praporu Ladislav Švejda. Ten v Podprůhonu bydlí a je členem uvedeného sdružení.

Knihy Viděl jsem a Viděl jsem...po 10 letech.

Přijďte dražit ústeckou velkou vodu

Ústí nad Labem - Nepotřebujete ani gumáky, ani pádla a kajaky. Stačí umět stát na eskalátorech. Vyjedete do prvního patra obchodního centra Forum v centru Ústí nad Labem, a to v poslední, jednatřicátý den měsíce října (příští středa), a můžete se stát svědky křtu povodně.

Jiří Vaněček, krajský předseda ODS

ODS zpytuje svědomí

Karlovy Vary – Jiří Vaněček: Mám čisté svědomí. Náš tým udělal v rámci voleb maximum. Nabídli jsme voličům nové vzdělané tváře a osobnosti.

Podnikatel Karel Janeček

Karel Janeček: Kvalitní kandidáti jsou ve všech stranách. Zvolte je

Praha /ROZHOVOR/ – Je mu 39 let, vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu UK, léta žil a studoval v USA. Založil finanční společnost RSJ, s níž vydělal stamiliony. V Česku je ale známý především jako muž, který chce měnit poměry ve společnosti, například pomocí Nadačního fondu proti korupci.

Václav Prokůpek.

Prokůpek pokračuje dál jako lídr

Rokycansko - Sdružení nestraníků ve volbách v Plzeňském kraji vede Václav Prokůpek. Mezi lidmi však začaly kolovat zvěsti, že z pozice jedničky odstoupil.

Jizerka.

Na Jizerku můžete jet také autobusem

Jizerka – V sobotu mají na Jizerce nabitý program: Vernisáž výstavy dětských prací na téma „Jak se žije v říši víly Izeríny", křest knihy Kláry Hoffmanové a Líby Novotné „Putování s vílou Izerínou" a kmotrem je Krakonoš, zahájení soutěže Tajemná místa Jizerských hor a dětský den.

Dubňany jsou bohatší o třicet malých habrů, dva vzrostlé platanya jeden vzrostlý dub.

V bývalém učilišti stojí nyní Stromy dobré vůle

Dubňany – Lidé v Dubňanech zasadili Stromy dobré vůle. Tak alespoň nazvaly přichystané habry či platany členky dubňanského sdružení Kulturní soužití. Okolí zrekonstruovaného bytového domu v bývalém hornickém učilišti je tak nyní bohatší o třicet malých habrů, dva vzrostlé platany a jeden vzrostlý dub.

Ilustrační foto

Skupina Ligy otevřených mužů v Ústí

Ústí n. O. –  Liga otevřených mužů má v bývalém okresním městě první skupinu. Ta má již za sebou úvodní setkání, které se konalo v nízkoprahovém klubu MarinG(O)Dka u autobusového nádraží.

Pirate Swing Band křtil CD. A sestava kmotrů byla skutku skvostná...

„Pirátský“ debut vyslal do světa i Karel Gott

Pardubice /FOTOGALERIE/ - Kmotry nového alba Pirate Swing bandu We Will Swing You byli také Felix Slováček a Peter Freestone… Křest roku.  Tak by se dala charakterizovat akce, která se uskutečnila v úterý večer v pardubickém multikině CineStar. Své debutové album We Will Swing You zde vyslala do světa stále populárnější hudební formace Pirate Swing band vedená zpěvákem Jiřím Ševčíkem.

Křest Ondřeje Tomáše Růžičky na Mouřenci

Na Mouřenci pokřtila rodina i svého druhého syna

Annín - Po třech letech se opět vrátili do kostela sv. Mořice nad Annínem na Klatovsku, aby tam nechali pokřtít svého druhého syna. Řeč je o rodině Růžičkových z Rabí, kteří byli prvními po šedesáti letech, kteří ve zdech kostela na Mouřenci pokřtili svého prvního syna.

Olympioničky Ludmila Švédová, Jarmila Klimešová a Martina Konopová.

Kniha o sportuje na světě, její porodní váha je dvě a půl kila

Šumperk – Váží dvě a půl kila, její rodičové na ní pracovali čtyři roky a rodila se v těžkých bolestech. Tak vznikala unikátní publikace, která mapuje historii sportu v Šumperku. Její křest se odehrál ve čtvrtek 13. září a přišli jí popřát slavní kmotři.