Kreativ

ŠTÍTEK: Kolumbie

Ilustrační foto.

Průzkum: České ženy nepotřebují k dosažení kariérních cílů řídit firmy

Praha - České ženy nepotřebují řídit firmy, aby dosáhly svých kariérních cílů. Pro české zaměstnance jsou lákavější pozice ve středním managementu. Evropa v kariérních ambicích žen zaostává za zeměmi rozvojovými. Vyplývá to z průzkumu personálně-poradenské společnosti Hays mezi více než 11.500 zaměstnanci ve 25 zemích světa.

Bílý tygr z Berousek cirkusu Sultán.

Přijede cirkus a představí bílého tygra

/POZVÁNKA/ Vystoupení klaunů nebo cvičených zvířat ukáže návštěvníkům v Opavě Berousek originál cirkus Sultán. Ten navíc do slezské metropole přiveze vzácného bílého tygra, na kterého se mohou návštěvníci těšit od středy 27. dubna do 1. května.

 Počet obětí sobotního zemětřesení v Ekvádoru vzrostl již na 525, zraněných je na 4600 a asi stovka osob se stále pohřešuje.

Sobotní zemětřesení v Ekvádoru má již 525 obětí

Quito – Počet obětí sobotního zemětřesení v Ekvádoru vzrostl již na 525, zraněných je na 4600 a asi stovka osob se stále pohřešuje. Informovalo o tom ekvádorské státní zastupitelství. Naděje na objevení přeživších čtyři dny po katastrofě výrazně slábnou, nicméně v posledních hodinách bylo nalezeno pět živých osob v troskách obchodního centra v Mantě. Podle ekvádorského prezidenta Rafaela Correy jde o nejhorší katastrofu v zemi od roku 1949.

Silné sobotní zemětřesení v Ekvádoru si podle nové bilance vyžádalo nejméně 77 mrtvých a 588 zraněných.

Silné zemětřesení v Ekvádoru si vyžádalo nejméně 238 obětí

Quito/Praha - Sobotní silné zemětřesení v Ekvádoru si vyžádalo nejméně 238 mrtvých. Oznámily to dnes místní úřady. Počet zraněných překračuje 1500, stovky budov byly zničeny a otřesy vážně poničily komunikační síť. Podle místních médií země mobilizuje rezervy, do oblasti katastrofy míří letouny s humanitární pomocí. Pomoc dorazila z Kolumbie, Mexika, Chile a Španělska. O tom, že by mezi oběťmi byli Češi, zatím nejsou podle českého ministerstva zahraničí informace.

Prezident Miloš Zeman

Zeman se zúčastní slavnostního zahájení OH v Riu, přijal pozvání

Kostelecká Lhota - Prezident Miloš Zeman přijal pozvání na účast při zahájení letních olympijských her v brazilském Riu de Janeiro. Navazovat bude na jeho návštěvu Latinské Ameriky. Zeman to v pátek řekl v Kostelecké Lhotě na Rychnovsku na tiskové konferenci při ukončení dvoudenní návštěvy Královéhradeckého kraje.

Ilustrační fotografie.

Ponorka láká na výlet do Kanady

Pardubice – Na cestopisné promítání s vyprávěním o tom, jak to dopadá, když sama holka vyjede tak trochu za prací a tak trochu za cestováním do Kanady zve ve čtvrtek pardubický Rockový club Ponorka.

Brazílii se nedaří, ale její fanoušci a fanynky nepropadávají skepsi

Brazílie zatím nezvládá kvalifikaci o MS. Argentinu táhl k výhře Messi

Asunción - Fotbalisté Brazílie zachránili díky trefě Daniho Alvese v nastaveném čase utkání v Paraguayi remízu 2:2, po třetině jihoamerické části kvalifikace mistrovství světa v Rusku jsou ale až na šestém místě. Ekvádor v Kolumbii poprvé prohrál a přepustil vedení Uruguayi, která nejtěsnějším rozdílem zdolala Peru. Plný bodový zisk si v úterních duelech připsaly i Argentina a Chile.

Bílý tygr z Berousek cirkusu Sultán.

Cirkus nabídne kolo smrti i bílého tygra

Přerov - Svůj um předvedou v Přerově vycvičená zvířata, akrobaté či klauni. Do města totiž přijede Berousek original cirkus Sultán, který svou novou show představí poprvé ve středu 30. března.

Dvojčata Vlasta Mottlová a Eva Novotná byla v pátek večer slavnostně uvedena do síně slávy kyjovského basketbalu. Pocty se dočkaly na nultém basketbalovém plese.

Basketbalistky Mottlovou a Novotnou uvedli jako první do kyjovské síně slávy

Kyjov – Do síně slávy kyjovského basketbalu byla v pátek večer slavnostně uvedena dvojčata Vlasta Mottlová a Eva Novotná. Bývalé úspěšné hráčky a reprezentantky, které sportovní fanoušci znají pod dívčím příjmením Vrbková, se pocty dočkaly při příležitosti nultého ročníku basketbalového ple­su.

Alí Fajád

Fajáda v Libanonu obvinili z kontaktů s povstaleckou skupinou FARC

Bejrút/Praha – Libanonský vojenský soudce tento týden obvinil Alího Fajáda, vydaného nedávno z České republiky do Libanonu, z prodeje zbraní a raket kolumbijské povstalecké skupině. S odvoláním na soudní zdroje o tom informoval libanonský list The Daily Star. Jeden z Fajádových českých advokátů Vladimír Řičica českému serveru E15 řekl, že informace o záležitosti teprve zjišťuje. „Nicméně je jasné, že se libanonské úřady musí s tímto případem nějakým způsobem vypořádat. Zdůrazňuji ale, že obžaloba je jedna věc a konečné rozhodnutí soudu další," citoval E15 Řičicu.

Zdeněk Štybar i po pátku vede závod Tirreno-Adriatico.

Rozjetý Štybar dál září, i po třetí etapě vede Tirreno-Adriatico

Montalto di Castro - Dobré zprávy. Český cyklista Zdeněk Štybar vede závod série WorldTour Tirreno-Adriatico i po třetí etapě, v níž dojel na 21. místě v hlavním pelotonu. Z vítězství se ve spurtu radoval Štybarův kolega z týmu Etixx-Quick Step Fernando Gaviria z Kolumbie.

Trenér dráhových cyklistů Dukly Brno Petr Klimeš na mistrovství světa v Londýně.

Trenér dráhových cyklistů Klimeš: Snažím se na sto procent využít čas s rodinou

Londýn /ROZHOVOR/ - Za sedm let trénování v Dukle Brno pozvedl české reprezentační sprintery na úroveň, kdy porážejí i jezdce světových mocností. Stejně jako do Londýna získali svěřenci Petra Klimeše na olympijské hry do Ria de Janeiro dvě místa, na jiná česká dráhová cyklistika nedosáhla. „Jsem moc rád, že je máme," připouští třiatřicetiletý brněnský kouč. Pod pěti kruhy se český dráhař představí ve sprintu i keirinu.

Jhon Mosquera v dresu Bohemians 1905.

Klokan Mosquera se v Příbrami obořil na rozhodčí: Mafie, mafie

Praha - Oba týmy remízu celkem braly, ale jeden hráč zuřil. Jhon Mosquera byl po sobotním bezbrankovém utkání Bohemians v Příbrami hodně rozzlobený. Kolumbijskému záložníkovi se nelíbilo především to, jak rozhodčí v čele s Emanuelem Markem posuzovali jeho ostré souboje s příbramským bekem Martinem Susem.

Příbram remizovala s Bohemians 0:0

Emotivní momenty v Příbrami. Mosquera se obořil na rozhodčí: Mafie

Příbram - Oba týmy remízu celkem braly, ale jeden hráč zuřil. Jhon Mosquera byl po sobotním utkání Bohemians v Příbrami (0:0) hodně rozzlobený. Kolumbijskému záložníkovi se nelíbilo především to, jak rozhodčí v čele s Emanuelem Markem posuzovali jeho ostré souboje s příbramským bekem Martinem Susem.

Jaroslav Dolejš je kmenovým hráčem Štěchovic, odkud odchází zpravidla na půlroční hostování pokaždé jinam.

Štace číslo 45. Fotbalový cestovatel na jaře zakotví v Břežanech

Praha /ROZHOVOR/ – V nadsázce by se dalo říct, že je pro něj jednodušší vyjmenovat kluby, kterými neprošel, než naopak. Přívlastek fotbalový tulák není u Jaroslava Dolejše z Prahy 8 rozhodně nadnesený. Vždyť ve svých dvaačtyřiceti letech už stihl jako hráč projít čtyřiačtyřiceti týmy v soutěžích zpravidla na úrovni kraje. Štací číslo 45 by se po béčku Loko Vltavín měly na jaře stát Břežany II.

Soutěž Barista roku.

Hlasité srkání až do nosu. V Brně se v soutěži poměřují kávoví odborníci

Brno /VIDEO/ – Už ve dveřích každého návštěvníka praští přes nos charakteristická vůně kávy. U řady stánků s nepřeberným množstvím nejrůznějších káv si vybere i ten nejnáročnější milovník tohoto nápoje. Příjemnou kulisou pro ochutnávání a sledování soutěže Barista roku jsou zmodernizované prostory Impact Hubu v brněnské Cyrilské ulici.

Ruská vila v Hrádku nad Nisou stále čeká na využití

Krátké zprávy z Libereckého kraje

Liberecký kraj - Ruská vila v Hrádku stále čeká na využití, rozšíření zubní pohotovosti a další zprávy z Liberecka a Libereckého kraje.

S profesorkou Nancy Hermiston a jejími svěřenci jsme si povídali v Divadle J. K. Tyla.

Operní sólisté z Kanady si v Plzni zamilovali divadlo

Plzeň – Do západočeské metropole přijeli před týdnem mladí operní sólisté z Kanady. „Navštívili jsme plzeňskou věž, podzemí, viděli jsme synagogu nebo Nové divadlo, vlastně celé centrum," vyjmenovala profesorka Univerzity Britské Kolumbie ve Vancouveru Nancy Hermiston.

Ilustrační foto.

Šíření viru zika v Latinské Americe prodeje zájezdů neovlivnilo

Šíření viru zika v Latinské Americe neovlivnilo prodeje zájezdů ani letenek do této oblasti. Zájem Čechů o cesty do Střední a Jižní Ameriky naopak roste. Ani lidé, kteří si už koupili zájezd na letní olympijské hry (LOH) v Brazílii, své plány nemění. Vyplývá to z ankety mezi cestovními kancelářemi.

Ilustrační foto.

Vir zika má v Kolumbii už přes 5000 těhotných žen

Bogotá – V Kolumbii bylo nakaženo virem zika více než 5000 těhotných žen. Informovala o tom dnes kolumbijská vláda. Vir, který se rychle šíří zeměmi Latinské Ameriky, přitom zabraňuje vývinu mozku u ještě nenarozených dětí. Nejpostiženějšími zeměmi jsou právě Kolumbie a Brazílie. Světová zdravotnická organizace (WHO) dnes kromě toho varovala, že Guillain-Barrého syndrom (GBS), neurologická porucha přičítaná rovněž viru zika, je na vzestupu v Brazílii, Kolumbii, Salvadoru, Surinamu a Venezuele.

Vítězslav Hrubý.

Trenér chtěl asi kádr omladit, říká před Eurem futsalista Hrubý

Brno – Začíná reprezentační kariéru a nyní vyhlíží první velký šampionát. Futsalista brněnského Rádia Krokodýl Vítězslav Hrubý si svými výkony zajistil místo na soupisce pro mistrovství Evropy v srbském Bělehradě, které startuje v úterý. „Vím a cítím, že jedu na šampionát sbírat zkušenosti a dostanu šanci, pokud bude rozhodnuto, zda postoupíme, nebo ne," říká jedenadvacetiletý talent.

Ilustrační foto

Kolumbie hlásí více než 20 tisíc případů onemocnění virem zika

Bogotá - Kolumbie odhalila již 20.297 případů onemocnění virem zika, je mezi nimi také 2116 těhotných žen. Oznámila to dnes agentura AFP s odvoláním na informace kolumbijského národního zdravotního ústavu. Kolumbie je tak po Brazílii druhou nejvíce zasaženou zemí tímto virem. Kolumbijská vláda očekává, že by se virem mohlo letos nakazit možná až 600.000 osob.

Ilustrační foto

Lavina v Kanadě usmrtila pět turistů na sněžných skútrech

Montreal - Pět turistů na sněžných skútrech zabila mohutná lavina v horách v provincii Britská Kolumbie na západě Kanady, dalších šest lidí se podařilo zachránit. Turisté vyrazili na sněžných skútrech mimo lyžařské areály do odlehlých horských končin, když se ze svahu strhla obrovská lavina, řekla agentuře AFP mluvčí prokuratury Barbara McLintocková.

Lidových teorií, jak nás komáři dokáží najít, existuje řada: že umí zachytit oxid uhličitý z našeho dechu, že jdou na sladkou lidskou krev. Pravda je mnohem jednodušší.

Venezuela ohlásila téměř pět tisíc podezření na onemocnění zikou

Caracas – Ve Venezuele úřady dosud zaznamenaly 4700 podezření na onemocnění virem zika. Ve čtvrtek to uvedla místní ministryně zdravotnictví Luisana Meloová Solórzanoová, a prolomila tak kritizované mlčení této jihoamerické země v otázce šíření viru. Sousední státy Brazílie a Kolumbie přitom patří v Latinské Americe k nejpostiženějším. Ministryně slíbila, že spustí rozsáhlou kampaň proti šíření viru.

Ilustrační foto.

Světová zdravotnická organizace svolává krizový výbor kvůli viru zika

Ženeva – V pondělí kvůli viru zika, který podle všeho poškozuje mozky ještě nenarozených dětí, zasedne krizový výbor Světové zdravotnické organizace (WHO). Dnes to v Ženevě oznámila šéfka organizace Margaret Chanová s tím, že WHO očekává tři až čtyři miliony případů nákazy. S virem se nyní potýkají latinskoamerické země, především Brazílie a Kolumbie.

 U venezuelského parlamentu vybuchly v úterý tři menší bomby, které nikoho nezranily. Ilustrační foto.

U venezeulského parlamentu vybuchly bomby, nikoho nezranily

Caracas – U venezuelského parlamentu vybuchly v úterý tři menší bomby, které nikoho nezranily. V jejich okolí se ale našly letáky, které vyzývají k přípravě na další ozbrojené střety. O incidentu informovala dnes agentura AFP. Nový venezuelský parlament, v němž mají od ledna většinu odpůrci prezidenta Nicoláse Madura, zatím nezačal pořádně fungovat, neboť vládní socialisté se snaží různými kroky udržet vliv na dění v zemi.

Ilustrační foto.

Brazílie bojuje s virem Zika, který ohrožuje novorozence

Rio de Janeiro – Šířící se virus Zika přenášený komáry, jímž se v zemi nakazilo již téměř 4000 lidí, přiměl brazilskou vládu pracovat na urychleném vývoji vakcíny a prostředků k jeho včasné diagnóze. Virus, který ohrožuje vývoj mozku lidského plodu a zabil v Brazílii již nejméně pět dětí, byl zaznamenán také v dalších latinskoamerických zemích. Kolumbijská vláda kvůli němu podle médií doporučila ženám, aby se dočasně vyvarovaly otěhotnění.

Kolumbijská armáda vyslala 200 vojáků a šest vojenských vrtulníků na pomoc 15 rybářům, které v neděli zajali ozbrojenci Vojska národního osvobození (ELN), což je druhá nejvýznamnější partyzánská skupina v zemi.

Kolumbie vyslala 200 vojáků a šest vrtulníků na pomoc zajatým rybářům

Bogotá – Kolumbijská armáda vyslala 200 vojáků a šest vojenských vrtulníků na pomoc 15 rybářům, které v neděli zajali ozbrojenci Vojska národního osvobození (ELN), což je druhá nejvýznamnější partyzánská skupina v zemi. Operace se obešla bez obětí, protože únosci ELN před zásahovými jednotkami utekli, uvedla podle agentury AFP kolumbijská vláda.

Ilustrační foto

V Polsku zabavili 178 kilogramů kokainu za půl miliardy Kč

Varšava - Polská policie odhalila kontraband 178 kilogramů čistého kokainu v hodnotě 105 milionů zlotých (téměř 670 milionů korun). Na tiskové konferenci to dnes podle agentury PAP oznámil mluvčí varšavské policie Mariusz Mrozek.