Kreativ

ŠTÍTEK: komedie

Festival Libický divadelní podzim.

Komedie a pohádka měly u diváků úspěch

/FOTOGALERIE/ Festival Libický divadelní podzim pokračoval o víkendu v místním kulturním domě. Pořádající Divadelní spolek Vojan Libice nad Cidlinou pozval po letech na přehlídku DS Bratří Mrštíků z Boleradic. Moravští ochotníci uvedli v sobotu 19. září v místním kulturním domě komedii Karla Krpaty a Karla Steklého Počestné paní aneb Mistr ostrého meče.

Komedie Vlastníci. Dagmar Havlová.

Komedií roku jsou Vlastníci. V Novém Městě získali tři ceny

Vítězem 42. ročníku festivalu české filmové komedie v Novém Městě nad Metují je snímek Jiřího Havelky Vlastníci. Vyhrál v konkurenci jedenácti dalších domácích komedií. Porota festivalu, který se po týdnu slavnostně uzavřel v sobotu večer, mu udělila celkem tři ceny.

Z komedie Natěrač

Komedie Natěrač pobaví diváky ve Slané

V sobotu 19. září jsou do Kulturního domu ve Slané zváni všichni příznivci divadla, na které od půl osmé večer čeká představení Natěrač. Jedná se skvělou komedii britského autora Donalda Churchilla v podání Divadelního spolku Vojan Desná Mladá haluz.

Kryštof Grygar (zleva), Jan Konečný, Martin Dusbaba a Anna Fixová v divadelní komedii Třicet devět stupňů.

Nová premiéra příbramského divadla je parodií na špionážní thriller

/FOTOGALERIE/ Po delší době na prknech příbramského divadla uvidí diváci novou inscenaci, a to na groteskní komedii Třicet devět stupňů. Autorem hry je britský herec, komik a dramatik Patrick Barlow. Jeho nejslavnějším dílem je právě tato parodická divadelní adaptace proslulého špionážního románu 39 stupňů.

Tereza Ramba a Vojtěch Kotek ve filmu Vlastníci

Nad Metují se utkají filmové komedie

V rouškách, ale zato stylových – totiž s úsměvy – tak odstartoval včera večer už 42. ročník festivalu české filmové komedie. Do novoměstského Kina 70 zamířili první diváci, kteří ocenili pozornost festivalového vedení, jež jim nechalo natisknout speciální roušky s úsměvy, ba i kníry a minikravatami pro pány. Disciplinovaně je nosí jak běžní hosté, tak VIP návštěvníci.

Festival české filmové komedie v Novém Městě nad Metují.

Festival české filmové komedie začne v rouškách s úsměvem

„Opatření se zpřísňují, ale my jsme připraveni. Festival komedie v Novém Městě nad Metují bude – i v rouškách,“ slibují organizátoři 42. ročníku Festivalu české filmové komedie, který naplno vypukne v neděli v novoměstském Kině 70.

Komedie Dva nahatý chlapi v Hořovicích.

OBRAZEM: Bláznivá komedie Dva nahatý chlapi pobavila publikum v Hořovicích

/FOTOGALERIE/ Neskutečně příjemné překvapení v podobě plného sálu, kam dorazilo přes pět set diváků, bohužel s rouškou, čekalo na pořadatele v hořovickém kulturním centru ve středu 10. září. Všichni přišli na bláznivou komedii kontroverzního francouzského autora Dva nahatý chlapy, která v současné době slaví v Paříži velké úspěchy.

Porota Festivalu české filmové komedie. Foto: archiv pořadatele

Festival komedie startuje v neděli!

Festival letos divákům nabídne 12 soutěžních komedií. Stejně jako v loňském roce ale bude neoficiálně zahájený už o den dříve – v sobotu 12. září v 16 hodin na akci Dny evropského dědictví – koncertem Michaela Foreta a jeho kapely ForetGump.  

Výstava

Užijte si večer s komedií Můžem i s mužem

Humpolecké divadlo Za komínem zve na dnešní představení komedie Můžem i s mužem od osmi hodin večer. Autorská hra o tom, co ženy dělají, když si myslí, že je nikdo nevidí, a o zdánlivě obyčejných věcech…

Štěstí je krásná věc.

Kino v Bystřici pod Hostýnem promítne novou českou komedii Štěstí je krásná věc

Kino Klub Sušil a město Bystřice pod Hostýnem zvou do kina na novou českou komedii Štěstí je krásná věc. Čenda s Janou nemají v životě na růžích ustláno. To ale změní farářem požehnaný loterijní tiket. Pohádková výhra 176 milionů korun otevírá dvojici dveře do velkého světa novým kamarádům, kteří by si z výhry rádi ukrojili pořádný kus.

Petr Šiška, producent (vpravo) s režisérem Dušanem Rapošem při natáčení komedie Ženská pomsta. Foto: zdroj

Petr Šiška o nové komedii Ženská pomsta. Předpremiéru bude mít v Ostravě

/ROZHOVOR/ Tři podvedené ženy - v podání Mahuleny Bočanové, Jany Paulové a Evy Vejmělkové – a jejich rafinovaný plán na pomstu. To je hlavní dějová linie nové filmové komedie Ženská pomsta, která bude mít celostátní ostravskou předpremiéru už 7. září v ostravském kině Luna. Producentem snímku, který natočil režisér Dušan Rapoš (a společně s Evou Vejmělkovou jsou autoři scénáře), je Petr Šiška, jinak také úspěšný textař, hudebník, moderátor a manažer v jedné osobě.

Momentka z inscenace Neběhej s nůžkama v ruce. Na snímku herci Divadla v Lidovém domě Pavel Rejman a Kateřina Mrlinová.

Vsetínské divadlo zahajuje novou sezonu

Vsetínské Divadlo v Lidovém domě (DvLd) za několik dní zahajuje novou sezonu. Diváci se mohou těšit na šlágr minulých měsíců, hudební inscenaci plnou známých melodií Frau Dietrich & Madame Piaf a také na černou komedii Neběhej s nůžkama v ruce.

Obsluhoval jsem anglického krále (2006)

Herečka Petra Hřebíčková: Člověk si někdy umí v hlavě udělat pěkně nepěkně

K úspěšným českým komediím posledních let patří jméno herečky Petry Hřebíčkové (40), a není tomu jinak ani u té nejnovější s názvem Štěstí je krásná věc, jejíž jarní premiéra se přesunula na léto. „Je to dobře vystavěná komedie o tom, jak chudí lidé přijdou nečekaně k penězům. Je jasné, že se ani chvíli nenudíte,“ říká o novince herečka.

Natáčení nové pohádky Zdeňka Trošky Zakleté pírko

Filmoví turisté mohou vyrazit také na Mělnicko

V posledních letech je velkým fenoménem také takzvaná filmová turistika, v jejímž rámci vyrážejí zájemci na mnoho míst po republice, kde se natáčela řada známých filmů. Konkrétně na Mělnicku pak mají možnost poznat i lokace, které se objevily i v zahraniční kinematografii.

Vraždy a něžnosti s Lukášem Langmajerem a Pavlem Kikinčukem. Foto: archiv Divadlo Pluto

Pojďme spolu na Langoše!

To, že smích prodlužuje život a kultura povznáší ducha, je známá věc. Proto jsme se rozhodli zorganizovat v našem regionu sérii divadelních komedií.

Generálka hry Pábitelé ústeckého Činoherního studia v areálu koupaliště Brná

Pátý ročník open air festivalu Divadelní zahrada se blíží

Páté pokračování oblíbeného festivalu Divadelní zahrada v romantickém lesoparku prvorepublikové Wolfrumovy vily patřící Českému rozhlasu Sever pořádá Činoherní studio. Po šest po sobě jdoucích dnů tu uvede pět her ze svého repertoáru a jednou inscenací doplní program pražský Spolek Kašpar. 

Letní kino - ilustrační foto

Tuchlovické letní kino promítne v pátek českou komedii 3Bobule

Tuchlovické letní kino si pro své fanoušky připravilo další promítání. V pátek 7. srpna si příchozí budou moci užít českou komedii 3Bobule. Jedná se o pokračování oblíbeného příběhu z moravských vinic, ve kterém se divákům opět představí Tereza Ramba (dříve Voříšková), Kdyštof Hádek a Lukáš Langmajer.

Slaměný klobouk měl opět velký úspěch.

Slaměný klobouk měl opět velký úspěch

/FOTOGALERIE/ Divadelní spolek Vojan Libice nad Cidlinou uvedl na přelomu prázdnin reprízu skvělé komedie Miroslava Horníčka Slaměný klobouk. Jednalo se o první souborové představení po nucené pauze vyvolané koronavirovou krizí.

Olga Kurylenko začínala jako modelka.

Bond girl Olga Kurylenko: náročné dětství v Moskvě ji změnilo. A zocelilo

Herečku Olgu Kurylenko (40) proslavila role Bond girl po boku Daniela Craiga, v posledních dvou letech uvedla do kin deset filmů. V současné době se ale o ukrajinské rodačce s francouzským občanstvím psalo hlavně v souvislosti s koronavirem, ze kterého se úspěšně vyléčila, a bohužel také s rozchodem.