Kreativ

ŠTÍTEK: komedie

Spolek divadelních ochotníků Sedlčany uvedl v pondělí 22. dubna v Kulturním domě Josefa Suka premiéru své nové inscenace Bez roucha.

Sedlčanští ochotníci mají za sebou úspěšnou premiéru bláznivé komedie Bez roucha

/FOTOGALERIE/ Spolek divadelních ochotníků Sedlčany uvedl v pondělí 22. dubna v Kulturním domě Josefa Suka premiéru své nové inscenace Bez roucha. Známa situační komedie britského dramatika Michaela Frayna se s velkým úspěchem hraje již téměř 50 let na celém světě. Bezesporu patří k jedněm z nejoblíbenějších her a od svého vzniku si získala značnou přízeň diváků profesionálních, ale i amatérských divadel.

Zdeněk Troška s představitelkou drbny Kelišky Marií Švecovou na snímku z natáčení druhého dílu série Slunce, seno a pár facek.

Deset zajímavostí o filmu Slunce seno, jahody. Slavná komedie oslaví čtyřicítku

Legendární film režiséra Zdeňka Trošky Slunce, seno, jahody slaví letos 40 let od uvedení do kin. Jakou náhodou vznikl, jak zasáhla cenzura a kdo si stěžoval až na Barrandově? Máme pro vás deset zajímavostí, které jste o filmu možná ani netušili. Podívejte se ve videu, jak na film zavzpomínal sám Zdeněk Troška v Malontech na Českokrumlovsku, kam se přijel podívat na ochotnické představení Slunce, seno, veselka. 

Představení Splašené nůžky ve středu 13. března 2024.

Týden v mladoboleslavském divadle: Králova řeč, Splašené nůžky i Saturnin

/FOTO, VIDEO/ Městské divadlo Mladá Boleslav nabídne tento týden opět zajímavý program pro malé i velké diváky. Děti se mohou těšit na Macha a Šebestovou, obě představení jsou však již vyprodaná. Dospělé pak může potěšit slavné drama Králova řeč, komedii Splašené nůžky, nebo inscenace Saturnin. Příběh nekonvenčního sluhy si diváci mohou užít v této sezoně naposledy.

Premiéra divadelního představení Mám na tebe chuť ve Vísce.

Premiéra ochotníků z Višňové předčila očekávání, vyprodali kulturní dům

Divadelní spolek Višňovský ROK si během krátké doby získal srdce diváků. Po úspěšné premiéře komedie Ať žije Bouchon! přichází s dalším kouskem, který slibuje nezapomenutelný zážitek plný humoru. Nechte se vtáhnout do víru smíchu a objevte kouzlo amatérského divadla, které se může měřit s profesionály.

Hynek a Bořivoj Čermákovi se poprvé setkávají na jevišti. Na negativní komentáře novinářů i veřejnosti jsou připraveni.

Hynek a Bořivoj Čermákovi: Dlouho jsme dumali, zda společně hrát. Bylo to těžké

V prvním společném rozhovoru otec a syn Hynek a Bořivoj Čermákovi vysvětlují, že přijmout roli v inscenaci Koza aneb kdo je Sylvie, nebylo obzvlášť pro Bořka jednoduché. Mladý herec nakonec odvahu našel. V kontroverzní komedii se představuje po boku svého otce, jehož obdivuje. „Doufám, že vše obhájím,“ svěřil se v exkluzivním rozhovoru pro časopis Story talentovaný herec. 

Pozvánka na brilantní komedii Ani za milion

Pozvánka na brilantní komedii Ani za milion

V sobotu 13. dubna 2024 jsou do Kulturního domu ve Slané zváni všichni příznivci divadla, na které od půl osmé večer čeká skvělá komedie Ani za milion v podání Hodkovického Amatérského Divadla.

Antonín Holub s mámou Bárou Hrzánovou

Napůl Holub a napůl Hrzán? Jsem rád za oboje, říká herec Antonín Holub

Jaké to je hrát po boku rodičů, zažívá na jevišti pražského Divadla Kalich v komedii rakouského dramatika Stefana Vögela Dobře rozehraná partie šestadvacetiletý herec Antonín Holub. Syn Báry Hrzánové a Radka Holuba si rodinné setkání pochvaluje, i když přiznává, že během zkoušení si spolu některé věci vyříkávali. „Táta mě občas režíroval, což jsem nechtěl ani já, ani režisérka, paní Lída Engelová. Takže jsme se i párkrát pohádali, ale vlastně bylo všechno v pořádku,“ usmívá se mladý herec.

Divadlo v Mladé Boleslavi uvádí komedii Petera Quiltera Je úchvatná. Příběh vypráví o nejhorší pěvkyni všech dob Florence Foster Jenkinsové.

Divadlo tento týden nabídne známou pohádku i konverzační komedii

/FOTO, VIDEO/ Městské divadlo Mladá Boleslav nabízí i tento týden zajímavý program. Naposledy se na boleslavských prknech před již nyní vyprodaným hledištěm předvede nejhorší operní zpěvačka všech dob. Diváci se ale mohou těšit i na komedii pikantní konverzační komedii, známou pohádku nebo koncert vážné hudby.

Jednotka intenzivní lásky.

Amatérští divadelníci z východních Čech míří i letos do Červeného Kostelce

Už 27. ročník přehlídky amatérského činoherního a hudebního divadla bude hostit od 15. do 18. února Divadlo J. K. Tyla v Červeném Kostelci. V letošním roce se během čtyř dnů představí celkem dvanáct inscenací divadelních souborů z Královéhradeckého a Pardubického kraje. Na diváky tu čekají především komedie, chybět ale nebude ani autorské divadlo a špetka hudby. Ty nejlepší soubory postoupí na celorepublikovou přehlídku ve Volyni.

Alžběta Ferencová a Jakub Štáfek ze seriálu Policie Hvar.

Komedie, nebo krimi? Policii Hvar vládne Štáfek, seriál ale u lidí budí rozpaky

Už tu byla Policie Modrava i Policie Hamburk, teď přichází Policie Hvar. Tvůrci seriálu, jehož první díl sledovalo v neděli na Nově téměř milion diváků, měli bohulibý cíl. Demonstrovat, že česko-slovenské vztahy stále žijí. A evidentně žijí. Ale především díky Jakubu Štáfkovi v hlavní roli, jinak Hvar žánrově zatím neví, čím chce být.

Fifty. Soutěžní představení Dejvického divadla bylo v Pardubicích vyprodané za dvě minuty.

V Pardubicích začíná festival smíchu. Na Trojana bylo vyprodáno za dvě minuty

Soutěžní přehlídka nejlepších divadelních komedií začíná v pondělí 22. ledna ve Východočeském divadle Pardubice (VČD). Diváci mohou během Grand festivalu smíchu navštívit sedm nejlepších komedií, které vybrala dramaturgyně Jana Uherová. Akce se tak vrací do svého tradičního termínu na přelomu ledna a února. Loni se kvůli obavám z toho, aby ho nenarušila covidová pandemie jako v předchozích letech, konal festival až v dubnu.

Komedie Dokonalá svatba v Městském divadle v Mladé Boleslavi.

Dokonalá svatba?! Nesmí se to ale přehnat den předtím na rozlučce se svobodou

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Téměř hned po prosincové veřejné generálce a následné premiéře se komedie britského dramatika Robina Hawdona Dokonalá svatba stala hitem sezony v Městském divadle v Mladé Boleslavi. Situace, které autor napsal, jsou skvěle vypointované a v režii Jaroslava Slánského, který režijně připravil i muzikál Donaha!, skvěle zahrané.

Čas se krátí. Co neudělám teď, možná už nikdy, tvrdí Tatiana Dyková

Od aristokratky ke tmě a hladu. Lépe si tak vychutnám život, říká Tatiana Dyková

Důvtipná uklízečka v Případech mimořádné Marty, žena potulného herce v Citlivém člověku nebo Zdena Mašínová st. v Bratrech. Tatiana Dyková je bez debat jednou z nejvíce obsazovaných hereček. Nyní vstupuje do kin také komedie Aristokratka ve varu, kde hraje po boku Hynka Čermáka už podruhé manželku hraběte Kostky Vivien. Mezi natáčením herečka cestuje, testuje své osobní limity a zkouší nové prožitky. Ostatně na premiéru dorazila rovnou z Afriky.

Zlatý glóbus za nejlepší drama získal film Christophera Nolana Oppenheimer.

Zlaté glóby ovládl film Oppenheimer, získal pět cen. Barbie porazili Chudáčci

Zlatý glóbus za nejlepší drama získal film Oppenheimer, a korunoval tak svůj velmi úspěšný večer při předávání těchto filmových cen v Los Angeles. Snímek Christophera Nolana o vynálezci atomové bomby obdržel celkem pět cen, včetně těch za nejlepší režii či mužské herecké výkony v dramatu pro Cilliana Murphyho a Roberta Downeyho Jr. Za nejlepší komedii nebo muzikál vybrali porotci snímek Chudáčci, který tak porazil i kasovní hit Barbie, který šel do slavnostního večera jako jeden z favoritů.

Kojčice a hostinec U Plhů

Slavná hospoda U Plhů z komedie Marečku, podejte mi pero už má nájemce

Hospoda U Plhů v Kojčicích na Pelhřimovsku, obci, kterou proslavil legendární film Marečku, podejte mi pero, je opět otevřená. „Obci se podařilo najít nájemce. Je to zkušená hostinská, doufáme, že se jí bude dařit,“ řekla Deníku starostka Alena Korandová. Obec se snažila hospodu pronajmout poté, co poslední nájemce dal výpověď. Byl to také onen nájemce, který hospodu pojmenoval po slavném neexistujícím rodákovi.

S tebou mě baví svět

Co se moc neví o S tebou mě baví svět: Potlučená Šulcová, odřený zadek, úplatky

Námět na komedii o třech kamarádech, kteří si na každoroční pánskou jízdu musí neplánovaně vzít všechny své potomky, si režisérka a scenáristka filmu Marie Poledňáková vyslechla na večírku, kde parta mužů plánovala společnou dovolenou. Určitě tehdy netušila, o jak úspěšný snímek nakonec půjde. Zvítězila s ním nejen v anketě o nejúspěšnější českou komedii století, ale dostala za něj i cenu pro nejúspěšnější dětský film století na festivalu ve Zlíně.

Česká soda

Bohouš nebo Česká soda. Řekněte, jaký je váš nejoblíbenější silvestrovský pořad

Máte rádi komedii o tom, kterak host sní víc než zmlsaný bernardýn Bohouš, a vyhraje tak sázku, nebo je vám milejší vtipné vyprávění Vladimíra Menšíka? Baví vás Jiřina Bohdalová s Vladimírem Dvořákem a jejich Televarieté či dáváte přednost improvizované Partičce? Anebo vás nezajímá ani jedno a radši si pustíte břitkou satiru v České sodě? Vybírejte v anketě Deníku vaši nejoblíbenější silvestrovskou televizní podívanou.