Kreativ

ŠTÍTEK: komedie

Václav Postránecký

Václav Postránecký by oslavil 80: Byl hercem se smyslem pro komedii i drama

Na kontě má více než sto padesát televizních a filmových rolí, přičemž tou nejpopulárnější je bezesporu dirigent Michal Adámek z filmu S tebou mě baví svět. Nespočet úloh vytvořil herec Václav Postránecký i na divadelních jevištích. Od jeho narození uplyne 8. září osmdesát let.

Představení Figaro vzniklo na motivy děl Wolfganga Amadea Mozarta, Lorenza da Ponteho a Pierre-Augustina Caron de Beaumarchaise.

Figaro. Nejnovější titul repertoáru příbramského divadla se vrací

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Hudební představení Figaro, které mělo premiéru na začátku června, se vrací na prkna Divadla A. Dvořáka v Příbrami. Nejbližší termín, kdy mohou diváci tuto hudební komedii zhlédnout, je v pondělí 11. září. Další představení jsou na programu v úterý 19. září, ve středu 4. října a v úterý 24. října. 

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody (HBO Max)

Co si nenechat ujít na streamech: Příběh Whitney Houstonové i Hřebejkův Vítěz

Životopisný snímek o výjimečné zpěvačce Whitney Houstonové můžete zhlédnout na HBO Max. Platforma SkyShowtime představí komediální seriál Vítěz, jehož režie se ujal Jan Hřebejk, a na Prima+ si vychutnáte boj rozcházejících se manželů ve filmu Ostrov, v němž excelují Jana Plodková a Jiří Langmajer. Máme pro vás tip i na jednu disneyovku, jednu marvelovku a ještě něco navíc.

Spisovatel Josef Formánek

Chuderovské filmové léto láká na komedie a autogramiádu s Formánkem

Kdo má rád filmy, tak by neměl chybět na Chuderovském filmovém létě. To odstartuje v prostoru u chuderovského fotbalového hřiště ve čtvrtek 31. srpna a potrvá do neděle 3. září. Vstupné je dobrovolné, výtěžek půjde na Konto Bariéry. A na jaké bijáky se můžete těšit?

Tereza Kostková a Tomáš Maštalíř

Nikdy neříkej nikdy. U nové česko-slovenské komedie se divák nezasměje

Stalo se už zvykem, že divák tuzemských romantických komedií (ač nerad) dopředu ví, jak vše dopadne. Teoreticky vzato by stačilo nahlédnout do sálu, poté se pohodlně usadit ke kávě, projet si v hlavě všechny situace i očekávaný konec… a ušetřit tak za vstupné. Nezměnila to ani nová slovensko-česká komedie Nikdy neříkej nikdy. Tady stačí pobýt v sále dvacet minut. A víte všechno.

Námětem pro vznikající film je působení motivačních řečníků a takzvaných koučů. Přesný děj ani název filmu režisér ani herci neprozradili, prozatím užívají pracovní název – Ovce žerou první.

Pardubice jsou pro filmaře ráj, říká režisér Musil. Ve městě natáčí komedii

/VIDEO/ Pardubická nemocnice, Pohádková zahrada na Vinici, Východočeské divadlo, Machoňova pasáž, kavárna nebo byt na Dašické ulici, to jsou lokace, které si v Pardubicích vybral režisér Jan Musil. Filmový štáb v Pardubicích třináct dní natáčí celovečerní komedii s pracovním názvem Ovce žerou první. Víte, která další místa si filmaři v Pardubicích oblíbili?

Námětem pro vznikající film je působení motivačních řečníků a takzvaných koučů. Přesný děj ani název filmu režisér ani herci neprozradili, prozatím užívají pracovní název – Ovce žerou první.

Pardubice jsou pro filmaře ráj, říká režisér Musil. Ve městě natáčí komedii

/VIDEO/ Pardubická nemocnice, Pohádková zahrada na Vinici, Východočeské divadlo, Machoňova pasáž, kavárna nebo byt na Dašické ulici, to jsou lokace, které si v Pardubicích vybral režisér Jan Musil. Filmový štáb v Pardubicích třináct dní natáčí celovečerní komedii s pracovním názvem Ovce žerou první. Víte, která další místa si filmaři v Pardubicích oblíbili?

Z hudebně-dramatické adaptace Molièrovy klasické komedie Zdravý nemocný v podání divadelního spolku Komorní studio Áčko v Benešově.

Komorní studio Áčko pojalo komedii Zdravý nemocný jako encyklopedické heslo

/FOTO/ Recenzi hudebně-dramatické adaptace Molièrovy klasické komedie Zdravý nemocný v podání benešovského Komorního studia Áčko napsal po návštěvě představení v Městském divadle Na Poště v Benešově Bedřich Nádvorník, dlouholetý pedagog a vedoucí dramatického oboru na místní základní umělecké škole.

Letní shakespearovské slavnosti na Slezskoostravském hradě. Archivní snímek Denku.

Shakespearovské slavnosti v Ostravě o víkendu začínají, nabídnou i dvě premiéry

/FOTOGALERIE/ Jít, či nejít? To je to, oč tu běží. Ještě před hudebním festivalem Colours of Ostrava odstartuje na Slezskoostravském hradě další z tradičních kulturních projektů - Letní shakespearovské slavnosti. Slavnostní zahájení se koná už tuto neděli, 16. července večer, a to vyprodaným představením s názvem Jak se vám líbí. Na některá další představení však ještě stále vstupenky seženete. Která to jsou?

Radek Holub a Bára Hrzánová v komedii Kočka v oregánu

Bára Hrzánová: Na rekordy si nehraju, to mají v oblibě jiní kolegové

Pátý ročník Prima Hvězdného léta pod žižkovskou věží v Praze je v plném proudu. Zastřešená letní scéna Divadla Kalich a jeho hostů v Mahlerových sadech přivítala první diváky 26. června. Hrát se bude až do 6. září. V žánrově pestrém programu příchozí najdou osvědčené tituly z předchozích ročníků i představení a jména, která se pod žižkovskou věží objeví poprvé. Stálicí je herečka Bára Hrzánová, kterou mohou lidé na kamenné scéně Kalichu vídat v pěti inscenacích. A šestá se chystá. 

Festival Muzika v Hrádku. Ilustrační foto

Tipy na víkend: Festival Muzika, loučení s tramvajemi a francouzská komedie

Tento víkend přinese v Plzeňském kraji například další ročník festivalu Muzika, Plzeň se loučí s tramvajemi T3, které tu jezdí skoro 50 let, Divadelní léto pod plzeňským nebem uvede francouzskou komedii z prostředí plastické chirurgie. V regionu se koná několik poutí, v Křimicích se představí začínající rockové kapely a v Domažlicích budou o domácí tituly soutěžit mladí hasiči.

Noční let

Televizní tipy: Drsný Eastwood, drama v letadle a penzion pro pány

Obrazovka plná mužů. Rozhněvaných, drsných i neřestných. A bojovné ženy, které to nechtějí nechat jen tak. I tak vypadá televizní nabídka pro nadcházející víkend, kam se tentokrát vešli Clint Eastwood, Lino Ventura, Menzlovi nesmrtelní svobodní pánové, Anna Boleynová i kurážná manažerka čelící rodinné hrozbě v podání Rachel McAdamsové.  

Simca 5 na srazu historických vozidel v Litvínově v amfiteátru Loučky.

Malá Simca 5 předběhla Brouka i Fiata, hrála ve filmu a jela 24 hodin Le Mans

Letos je to už 75 let, co skončila sériová výroba malého francouzsko–italského vozu Simca 5, jehož kořeny jsou v konstrukční kanceláři turínské automobilky Fiat. Drobná Simca 5, která byla poprvé představena v březnu 1936, dokázala předběhnout ve výrobě později daleko populárnější Volkswagen Brouk. Zahrála si i v slavné komedii s Louisem de Funèsem a Bourvilem Velký flám a sbírala vavříny při vytrvalostním závodě v Le Mans.

Letošní premiérou Divadelního léta pod plzeňským nebem je hra 39 stupňů, vznikla podle filmu od Afreda Hitchcocka.

Na scéně v Plzni se ve hře 39 stupňů představí čtyři herci ve čtyřiceti rolích

Premiéra špionážní detektivní komedie 39 stupňů, letošní žhavé novinky festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem, se odehraje už ve čtvrtek 15. června.V napínavém příběhu ve stylu film noir účinkují Jan Meduna, Jan Holík, Eva Leimbergerová a Tomsa Legierski. Komedie se bude na scéně v Proluce v Křižíkových sadech hrát do 28. června.

Setkání s herci z inscenací Prima Hvězdného léta při příležitosti blížícího se zahájení pátého ročníku.

Podívejte se: Začíná již pátý ročník Prima Hvězdného léta plného celebrit

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Již pátý ročník Prima Hvězdného léta pod žižkovskou věží nabídne přes padesát představení. Letní scéna přivítá první diváky 26. června, hrát se bude až do 6. září. V žánrově pestrém programu diváci najdou jak osvědčené tituly z předchozích ročníků, tak i představení a jména, která se pod žižkovskou věží objeví poprvé.

Luděk Sobota během rozhovoru pro Deník

Cenu za nezapomenutelné role v komediálních filmech převezme Luděk Sobota

Po roce Nové Město nad Metují už tradičně ožije smíchem. 45. ročník festivalu české filmové komedie nabídne v půlce září opět pestrý a hlavně veselý filmový i doprovodný program. Cenu pořadatelů za nezapomenutelné role v komediálních filmech si odnese herec Luděk Sobota, který v sobotu 27. května oslaví 80. narozeniny.

Herečka Jana Plodková letos hraje ve třech filmových snímcích

Jana Plodková: Moje kaskadérské kousky? Padám z barové židle a z kola

Herečka Jana Plodková se představí v hlavní roli nové filmové komedie Život pro samouky. Ztvárňuje ženu po čtyřicítce, které život připraví řadu nečekaných situací… Samu sebe i trable bere s nadhledem a řádnou dávkou sarkasmu. Je tak příkladnou opuštěnou matkou, která rozhodně nemá v plánu brečet do polštáře a svůj život zabalit. Ve snímku se nebála ničeho. Ani kaskadérských kousků. 

Divadelní soubor Ludvíka Němce Bystřice.

Divadlo Svatopluk pozvalo spřátelené ochotnické spolky na přehlídku do Benešova

/FOTO, VIDEO/ Už podvacáté se v tradičním dubnovém termínu konají Dny divadla Svatopluk v Benešově. Třetí představení v rámci malé přehlídky ochotnické činnosti se uskuteční ve čtvrtek 20. dubna od 19.30 hodin v Městském divadle Na Poště. Na programu bude komedie Holka odjinud v podání Divadelního souboru Ludvíka Němce z Bystřice.